![]() |
no wlasnie to napisalem :)
|
w xp też jest na standardowym wyposażeniu.
|
przypomne tylko ze w windzie xp i 2k3 diskeeper jest... wbudowany (w obcietej formie bez mozliwosci administracyjnych, ale silniczek ten sam) wiec imho total bezsens jest jego doinstalowywanie (chyba ze jest sie adminem sieci i ma ochote na zdalna defragmentacje wielu kompow w okreslonym pozadku...)
|
cukier mam i to dobry ma duzo cukru w cukrze :D
|
poszukalibyscie lepiej slodzika :D
|
Cytat:
|
Witam!
Nic mi o tym nie wiadomo, ale nie szukalem nawet, wiec moge byc w duzym bledzie. |
Cytat:
a mam pytanko jest moze do tego spolszczenie :> zawsze miloby bylo miec go w naszym jezyku |
Witam!
Widocznie dawno nie defragmentowales tej partycji... :D |
ntfs
tylko wziolem z optymizacja plikow |
Witam!
Turboni.. dziwne... jaki system plikow? U mnie to trwa okolo 20 min - partycja 30GB NTFS |
ja wlasnie zrobilem perfectdiskiem defragmentacje c 12gb i d 45 gb :)
d - robil ponad 2 godziny :( |
Sid ma racje. Mocno zapchany dysk jest trudno zdefragmentować... w dodatku jak jest jeszcze na ntfs-ie. Na każdym dysku z tym systemem są poukrywanne spacjalne katalogi które są nie do ruszenia. Ja robie tylko defraga partycji systemowej bo jest często używana. Reszty mi sie nie chce bo 60GB plików to by sie pare godzin defragmentowało. Pozatym nie byla by w 100%. Defrag i tak pozostawiłby filmy itp pofragmentowane. Zresztą ich odczyt i tak jest powolny :D w koncu jest to tylko okolo 1000-1500kbps ;)
|
ntfs
edit: juz jest wszystko ok, znalazlem opcje "Agressive free space consolidation" w perfectdisk - progs jest naprawde swietny :spoko: |
a masz fat32 czy ntfs?
|
Cytat:
Cytat:
ps. co do tekstu z wywaleniem z dysku to mam wrazenie ze traktujesz mnie jak dziecko ktore ma za duzo gierek poinstalowanych i smietkow :| pss. tych dziurek na screenie i tak jest malo i sa male w porownaniu co zostawia np windowsowy defrag |
obrazek odpowiada na pytanie czemu nie masz dobrego defraga - masz naj.. w systemie
zeby defrag mial szanse zadzialac musisz miec na dysku tyle wolnego miejsca ile zajmuje najwiekszy plik plus jeszcze ~1/3 tej wielkosci - inaczej nei ma po prostu mozliwosci skutecznej i szybkiej defragmentacji dziury na obrazku to mft i czesc plikow systemowych ktorych nie mozna ruszyc podczas pracy systemu, od tego sa boot-runy i defrag przed startem windy, do tego dochodza katalogi ktorych tez nie ruszysz w czasie pracy systemu - i sa dziurki, pozatym gdyby sie przejmowac takimi rzeczami to prozac by sie skonczyl na swiecie, bo taka dziurka to naprawde wielki problem - wywal polowe tego co masz, bedziesz mial spokoj, na dluzej, naprawde na dluzej |
Ilość załączników: 1
Cytat:
2) nizej masz co mnie wkurza, zadnych progsow z tej partycji nie mam uruchomionych, a biale dziurki zostaja... co z tego ze teraz jest ok jezeli bede chcial dograc na partucje jeden plik i on juz bedzie w kilku fragmentach bo wypelni te dziurki? ps. perfect disk faktycznie bije na glowe windowsowego i diskkeepera :piwo: Remix :) |
Dzięki gallus . Nie mogłem znaleźć, bo coś mi się net pierdniczy i sama googlarka mnie wkurza...
:spoko: |
Cytat:
ja polecam o&o defrag 6 pro :spoko: |
|
Cytat:
Bo jakoś nie mogę się doszukać... :\ |
Witam!
PerfectDisk tak wlasnie robi. Defragmentuje szybko, wszystko i bardzo dokladnie. |
a ja nie uzywam zadnego bo mnie te defragmentatory wkurzaja........ moze jest jakis ktory robi do az do 0% fragmentacji? windowsowy i diskeeper zawsze cos zostawia i chwala sie komuniaktem ze "dysk zdefragmetowany" - bajka dla dzieci
|
Witam!
Uzywalem zarowno O&O Defrag, Diskeeper, jak i PerfectDisk i moim zdaniem najlepiej radzi sobie PerfectDisk |
Dziekuje za odpowiedzi i rady, mam juz na dysku co nie co programow, tylko jeszcze czas na defragmentacje
|
podobny Topic...
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=35659 |
diskeeper - ten w xp jest stworzony przez tą samą firmę.
bardzo rzadko defragmentuję, a używając tego mam przynajmniej pewność, że mi plików systemowych nie przerzuci w obszar niedostepny dla bootloader'a. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Perfect Disc 6.0 ;)
|
Cytat:
|
O&O Defrag
|
Start>uruchom i wpisz: iexplore www.google.pl > znakomita odpowiedź ;)
A tak na serio to może Windowsowy Defragmentator lub ten dostarczany z Norton System Works.... |
dzieki
|
Diskeeper
|
Program do defragmentowania
Witam
Szukam jakiegos programu do defragmentowania dysku. Mozecie cos polecic ? |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:22. |