![]() |
bez pixel shader nie pujdzie
|
No to za***iscie :(
|
Cytat:
Masz GF2MX albo GF4MX? No to nie pograsz... |
Ilość załączników: 1
Witam poczytałem i nic z tego - " wywala " mi tylko takie okienko - spotkał sie ktoś z takim komunikatem ?
|
Cytat:
Dałbym czerwoną reputę, ale powiedzą, że mam kompleks || |
Cytat:
|
eee chyba dam sobe spokój z CMR a zagram w Xpand albo Toce - tylko już wiem że będę musiał kombinować z jakimiś miniimagami i StarFuckami a to dla mnie ciężki temat
pozdrawiam |
Mnie sie na kiepskim zasilaczu waliło GTA Vice City a Far Cry nie- nie mówię, że mam rację ale sprawdzić nie zaszkodzi.
|
Czołem,dla mnie taktowanie to magia.......ale czy to nie dziwne że dzieje sie to tylko na Colinach ???? Inne np.FarCry,Doom3 itp chodzą bez problemu...
|
@tadolboss- moze to być problem z zasilaczem. Nastepuje restart karty (VPU Recover) a potem sie sypie- to by sie zgadzało. Przetaktuj troche kartę i po tym pierwszym blackoucie wyjdź z gry i sprawdż częstotliwości- jeżeli sie zmieniły/odtaktowały, to dla pewności mozesz zainstalowac np SpeedFana i zrobic to jeszcze raz- jeżeli beda skoki napiecia na linii +3.3V szczególnie poza normę (spadnie ponizej 3.17V lub jakoś gwałtownie) to winny zasilacz.
|
raczej juz nic nie zrobisz........
|
Hmmmmmm to już chyba musiałaby być ostateczna ostatecznośc ..........ale wolę nie...
|
Cytat:
|
Witam speców od cmr05.Mam z tą grą ogromny problem...Miałem colina 02, później 05 a na końcu oryginał 03 .I co ?Problem w tym że we wszystkich częściach występyje ten sam problem, a mianowicie po przejechaniu zaledwie kilku zakrętów gra sie zawiesza-czarny ekran-pózniej wracam na trasę ( już mam kilkanaście sekund straty) po czym po dwóch zakrętach znowu się zawiesza już na dobre.Ciekawym objawem jest to że po zwieszeniu przestawia mi sie w systemie rozdzielczość karty (na mniejszą).Przypomne że cmr03 to Oryginał ale i tak się wysypuje.Bardzo lubię tę grę ale jak tu grac???Proszę o porady co zrobić (próbowałem zmienić stery od grafiki na Omegi, ale nie pomogło)
A zapomniałem napisać że moj sprzęt to: Athlon 64 2800,1024 RAM,Radeon 9550 XT. Pozdrawiam |
W piatek napisze dokladnie jak to u mnie poszlo, bo narazie nie mam tej plytki w domu.
|
Pewnie ze zainstalowalem... a dokladniej wkleilem cracka Ultima do folderu z CMR05. I dalej niechce mi dzialac. Za pomoc dzieki
|
A patcha zainstalowales??
|
Mam wersje Colin McRae Rally 2005 - PC - Multi - Langues -
Image Alcohol - by Phil.rar i jakos po przeczytaniu Postu odnosnie wlaczenia tej gry nie daje sobie dale jrady. Wrzucilem do folderu w Program Filles cracka Ultim'a i dalej nic.. wyskakuje okienko gdzie jest napis ze laduje Plyte i pozniej znika i juz nic nie ma... Gra jest wlaczana z Obrazu. za pomoc dzieki .... |
Hmmm pomoc techniczna Ci napewno pomoże. Upssss ty chyba nie masz wersji z gieldy czy tez z netu???bo jesli ta to nikt ci nie pomoże
|
Siemes!
Mam problem po uruchomieniu gry w obojętnie jakim trybie czy kariery czy mistrzostw nie mogę wejść w car setup bo od razu mi się zawiesza gra. Jak ktoś wie o co biega to prosze o pomoc. bergi3@wp.pl |
kody
Witam wszystkich!!
Co do Colina 2005 to mam wersję ultimy ze spolszczeniem na DVD przegrywaną w nero na nagrywarce ASUS. Żadnych problemów z nagraniem i żadnych problemów z włączeniem tej gry! Wszystko chodzi od tak po prostu. Jedno co mnie ciekawi to to, czy są jakieś kody na odblokowanie samochodów i tras w tej grze?? Ktoś mi powiedział, żebym ściągnął generator kodów do colina ale jak na razie to znajduję tylko takie generatory do cilina 4. Znowu gdzie indziej przezytałem o esytowaniu pliku OPTION w edytorze hexsagonalnym i zmianie paru danych na FF. I tu znowu nici - bo nie działa. Więc może znacie lekarstwo na ten problem?? No i to już chyba tyle. Pozdrawiam!! |
Problrm z grafiką w COLINIE 2005 POMOCY
Mam problem z grafiką w Colinie 2005. Odpalam gierke i wyskakuje mi błąd
Fatal ERROR !!! Nie wiem o co chodzi Mam Gforce 2 gtx i Win XP SP 2 Majnowsze sterowniki itp. i giera nie działa. Słyszałem że podobno gra nie śmiga na Gforce MX Pomocy !!! to moja ulubiona gra. :'( |
Moze i lepsze ale ps2 to nie pc, albo lepiej pc to nie ps2:)
|
Cytat:
|
No zgadza sie i sa te pliki od ultimy:).A znajduja sie tutaj http://www.gamecopyworld.com/ te pliczki ~30 MB + instrukcja - TYLKO DLA POSIADACZY ORYGINALOW!!
|
nie ma cracka do dej gry zeby odpalic z bekapa oryginala, straforce zlamala grupa ULTIMA tak samo jak xpand rally :D
|
Albo sciagnij cukiereczka, ba to juz chyba beda czekoladki:)
|
i co nie da rady tego przegrać (kopia Zapasowa)
wiem ze jest FADE na tey grze |
Cytat:
to jest niemozliwe lepiej sciagnij sobie z netu wersje ultima albo pozycz od kumpla jak ma. |
oczywiscie mam oryginał gry colin mc rally 2005 i chce zrobic "kopię zapasową"
|
chłopaki pomocy mam na 5 cd grę colina 2005 i chce ją przegrać najlepiej 1:1 na 5 cd czym najlepiej zdjąc zabezpieczenie zeby te płytki przegrać POMOCY!
|
jak nagrywasz gry do ps2 to w najnizszej predkosci ale chyba odbiegarmy od tematu colina :]
|
Srubka to regulujesz, jak juz laser pada i ma problem z odczytem plyt w ogole, a zeby grac na piratach to sie nie obejdzie bez mod chipa/swap tricka/action'a, niepotrzebne sobie skresl;)
|
Chyba pierwsze kupje lepsze płyty aktualnie nagrywałem na princo dvd-r (25 w paczce)
Pytanie zeby na ps2 grac na piratach chip jest potrzebny bo cos mi sie obiło ouszy ze nie wystarczy jakas srubke przekrecic? |
nagrywaj jako obraz alkoholem nie nero. jezeli ci wyskakuja bledy bo tez raz tak mialem to zmien plyty n alepsze ja uzywam platinum do pc i do ps2 i elegancko czyta sa dobre i tanie nie to co vergabitim ale kosztuja 1,80 bez pudelka. mialem tez taki problem pomugl format c: . prubuj cos bo widze ze to nie blad gry(obrazu) tylko hardwarowa albo softwarowa :/
|
Błedy wyskakuja tez na innych grach nagrywałem z predkością max i kicha ale te gry spakowane sa winrarem nagrywam ja jako obraz(bez rozpakowania) na alkohol 120 wer.1.9.2(Bulid 1705) pisze ze to najnowsza wersja na nero tez kicha .Ps na predkosci 2 wyskakuja błedy(na alkoholu)
|
ja mialem kiedys problem z nagrywarka mam philipsa tez moze mam 2 miechy jak nagrywalem na tanich plytach za 1,50zl tez wystepowaly bledy podczas nagrywania.
|
Nagrywarka DRU700A DVD DOBLE CAPA SONY(ma 2 miesiące)
|
po 1 rozpakowales obraz ?? domyslam sie ze sciagneles wersje ultimy cmr05. po 2 sprubuj wypalic jakas inna gre na DVD. po 3 nagrywaj programem alcohol 120% najnowsza wersja w predkosci 4 w profilu wlasnym powinno zadzialac.
pozdrawiam :D |
Cytat:
A jak to sprawdzic? :'( |
dziwne bo ja sciagnelem i mi chodzi na dvd moze ci nagrywarka padla
|
Jest na emule razem z patchem po polskiemu wazy 3.5Gb tylko nagrywam na dvd i kicha nie chodzi na napedzie wirtualnym idzie
|
co wy z tym NOVIDEO? Dajcie se z tym spokuj. Wystarczy wywalić katalog w którym są filmiki(u mnie C: \Program Files\Codemasters\Colin McRae Rally 2005\data). Katalog nazywa sie VIDEOS i po sprawie.
a jeśli chodzi o wiersz poleceń to powinien wyglądać tak (jeśli uruchamiamy z płytki) litera napedu: \cmr5.exe novideo czyli np e: \cmr5.exe novideo lecz po co kombinować jak lepiej wywalić VIDEOS i uruchamiać z pulpitu bądź z menu start. pozdro |
Cytat:
1.napewno masz wersje wypuszczona z grupy wydajacej kopie zapasowe ULTIMa pewnie nie. 2.jak masz ta wersje to zgraj wszystkie pliki z folderu ULTIMA z plyty. 3.utworz skrot i na koncu napisz NOVIDEO po spacji np: "D:\Gry\Colin 2005\CMR5.EXE" NOVIDEO 4.uruchamiaj ze skrotu bo inaczej bedziesz mial czrny ekran i napis cd protection. pzdr, ROB |
od grafy ?? no pewnie
|
A zainstalowales sterowniki i uruchomiles z NOVIDEO ?
|
nieno bo slyszalem ze niedziala na gefocach no ale coz jamam nadal ten problem czrny ekran i pasek start na dole i nic nie pomaga :( moze wy pomozecie
|
A dlaczego by miala nie pojsc? Czytales w ogole wymagania sprzetowe w readme/instrukcji?. U mnie na P4 2.0, 512 MB DDR333, GF 4 Ti4200 64 MB chodzi plynnie w 1024x768 z wlaczonymi wszystkimi detalami (poza pelnoekranowym atyaliasingiem)!
|
to ja mam takie pytanie czy na geforcie FX-ie 5700 pojdzie ta gra ?? procesor athlon 3000 box 512ram'u bo mi to wogole niechce dzialac na tym novideo pomozcie mam orginalna gierke
|
to ja mam takie pytanie czy na geforcie FX-ie 5700 pojdzie ta gra ?? procesor athlon 3000 box 512ram'u
|
Cytat:
|
Cytat:
|
dopisałem NOVIDEO odinstalowałem Nero i ciągle mi nie idzie, coś jest nie tak , tylko co?
hmmm |
ratunku!!!!
czesc wszystkim..... mam problem.... nie moge uruchomic colina 05... probowlem z NOVIDEO, odinstalowalem nero, i za kazdym razem jak wpisuje kod ktory jest w pliku ultimy wywala mi komunikat ze nieprawidlowy kod ... i cos tam ze mi okulary sa potrzebne.....czy moze mi ktos pomoc??? bo szkoda ze mam gre a nie mozna pograc.... ratunku!!!
z gory dzieki za pomoc... pozdrawiam |
Witam,
Wielkie dzieki za wskazówke "NOVIDEO" bo juz myślałem że sobie nie zagram po ponownej instalacji tej gry ;(. Ale nie o tym chciałem pisać, czy ktos z was wie jak poradzic sobie ze zwisami gry na Omegach 2.5.97a lub innymi Omegami ???. Lub jakie stery najlepiej wgrać "NOWE" aby zagrać sobie w colina 2005 ???. A może sa jakies pathe poprawiające a zarazem nie utrudniajace odpalenia gry ???. pzdr, ROB |
Cytat:
Musi być "D:\Gry\Colin 2005\CMR5.EXE" NOVIDEO I nie ma bata działa |
U mnie to jest tak: ("D:\Colin McRae Rally 2005\CMR5.EXE" novideo) i trzeba pamiętać o spacji po cudzysłowiu przed (novideo).
Zwracam honor - płyta w napędzie musi być ale niekoniecznie z grą.Po wpisaniu rozszerzenia warto sprawdzić ścieżkę w pozycji "Rozpocznij w..." czasami tu pojawia się nieprawidłowa ścieżka i winda nie chce zapisać zmian. Pozdrowienia! |
U mnie wyglada to tak:
"E:\GAMEZ\Colin McRae Rally 2005\colin2005.exe" NOVIDEO |
Możesz powiedzieć jak wpisujesz ten parametr NOVIDEO? Bo ja chyba mam jakiś inny wiersz poleceń :-)
|
Mnie dziala ULTiMA z parametrem NOVIDEO, przedtem mialem protection error, teraz smiga pieknie ;-D
|
A czy nikt z Was nie zauważył, że Colin McRae Rally 2005 jest zabezpieczony dodatkowo FADE? Tzn. że po pewnym czasie gra zacznie coraz gorzej chodzić... Zreszą sam się o to pytałem już na tym forum...
|
jak chcesz zrobic backup orginalnego colin to ci sie nie uda obraz nie bedize dzialal jedynie leczy cie scigniecie s******onej wersji ultimy
|
Z wielkim zainteresowaniem czytam o próbach uruchomienia tej gry i jako laik niewiele z tego wiem. Chciałbym po prostu, tak, jak to zrobiłem z Colinem 4 czy z Heroes, zrobić " image ", oryginał zamknąć w sejfie, żeby się nie kurzył i nie niszczył,a samemu usiąść i spokojnie grać. Użyłem Daemon Tools.
|
Mam wersję Ultimy i mi nie chce działać :((
Gdy wpisuje "D:\Gry\Colin 2005\CMR5.EXE NOVIDEO" wywala mi że ścieżka do pliku nie jest poprawnia. Co mam zrobić !?! |
a co z tymi strzalkami pilota ktos zauwazyl ten blad ??
|
Cytat:
|
Usuń z katalogu C:\Program Files\Common Files\Ahead\DSFilter plik NeVideo.ax i graj!!!
Gra działa na 100% |
a nikt nie zauwazyl ze strzalki w tym colinie od ultimy co sie *******a :|
|
Cytat:
|
ja mam wersje instalacyjna 2005 ultima :)
zaraz sprawdze czy chodzi z tym wpisem jak nie to ciagne cukierka do tego zajmuje 26 mb :) Edit: z wersja ULTIMA ten dopisek chodzi :) ale nie ma wstawek video ale to nie szkodzi :) |
Cytat:
A ciekawe jest to ze ten backup jest tak niefortunnie wykonany, ze zostal nagrany jako katalog na plycie :( I co teraz mam robic? |
jak to nie wymaga plyty jak wymaga w cd-romie moz ebyc byle jaka plyta nawet czysta
|
Witam!
Wpis "NOVIDEO" działa przy wersji krakerskiej Ultimy DVD ale czy działa z orginałem to tego nie wiem. W każdym razie przy Ultimie nie wymaga płyty do gry! Pozdro! |
powiem wam tyle jest to moj pierwszy post na tym forum i mam lekarstwo na problem z error'em zwiazanym z zabezpieczeniem "protection" 1 wyjscie to odinstalownanie nero z systemu a druga lepsza sprawa :) to dopisanei do skrotu "NOVIDEO" tak to powinno wygladac
"C:\Gry\Colin McRae Rally 2005\CMR5.EXE" NOVIDEO gra dzila bez problemu tzn wersja CMR05 ULTIMA DVD jets nawet polska nakladka :) pozdrwaiem nalogowych palaczy |
Hej, chlopaki pomozcie mi :help:
|
no wlasnie bo mnie tez nie chce ruszyc tzn chodzilo ale tylko przez chwile
|
To w koncu jak jest z tym wydaniem na DVD? Bo mam kopie na wirtualu, ale nie chce ona dzialac :( a oryginalu szkoda :P
A co ciekawe jakos tak dziwnie sie ta kopia zgrala ze gra jest w katalogu, a nie bezposrednio na DVD :) |
Kod:
***9556;***9552;***9552;***9552;***9552;***9552;***9552;***9552;***9552;***9552;***9552;***9552;***9552;***9552;***9552;***9552;***9552;***9552;***9552;***9552;***9552;***9552;***9552;***9552;***9552;***9552;***9552;***9552;***9552;***9552;***9552;***9552;***9552;***9552;***9552;***9552;***9552;***9552;***9552;***9552;***9552;***9552;***9552;***9552;***9552;***9552;***9552;***9552;***9552;***9552;***9559; |
Witam.
A ja zamierzam kupić Colina 2005 ale na cd,jeżeli będzie zabezpieczony tylko SD 3.2,to myślę,że sobie zrobię kopię 1:1. A może ktoś wie czym jest zabezpieczony C2005 (CD only). Słyszałem,że to blondynki z Macrovision maczały tam palce. Giena |
oczywiscie mowa tu o wersji dvd
ja jednak nie mam czytnika i chcialem z twardziela uruchomic ale jakos wyskakuje mi protection error ;/ |
Panowie z ultimy rozwalili Starforce w Colinie, gra pojawiła się niedawno w sieciach p2p... Jest ona odpowiednio spreparowana (przebudowany instalator) i chyba nie ma możliwości posłodzenia sobie przegranej kopii z oryginału, choć moge się mylić.
|
Troche namieszałem, ale chodziło o to, że nie ma no cd ;)
|
jest, ale nie no-cd :)
|
pewnie mówisz o mulku, a tam pisza w nazwach niestworzone rzeczy :P
na gcw i asta....us nie ma wiec na 99% jeszcze cię nie pojawił :) |
Cytat:
...ale nie sprawdzałem bo niemam Collin'a |
Cytat:
|
Zrób sobie backupa na CD i po sprawie :)
*** no cd chyba jeszcze nie ma :| |
Colin 2005
Czy może ktoś wie o możliwości uruchamiania w/w gry bez płyty, ponieważ często w to gram i szkoda mi oryginału, który sporo kosztował
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:23. |