![]() |
Era skarży stawki Idei w ofercie Jedna Idea do UOKiK
Cytat:
|
dobrze dobrze :D dzieki temu mamy taniej :D
byle nam te cholery nie zbankrytowaly ;) |
Era to nie durnie a madrzy ludzie - oni nie chca udupic idei a chca pozyskac to czegi im tylko brakuje (bo rozmowy w sumie maja tansze - 73gr a nie 75gr jak w idei) czyli znizki na gadki do tepsy.
|
Co by tu nie gadac, idea jest najtansza.... :>
|
Cytat:
|
Cytat:
np. Heyah tak się intensywnie reklamuje że już użytkownicy się podniecili i czekają na obniżkę cen a tu DUPAAAAAAA |
... najtańsi w tej chwili to jednak są Kargule, 27gr/min wewnątrz sieci, wiem, że oddają połowę jutro, ale jednak oddają.
|
era to wg mnie moze i madrzy ludzie ale cos trasznie pazerni
jak firma ktora dostala nagrode za "najbardziej godna zaufania firme telekomunikacyjna" bozadjze za rok 2004 i pewnie czwesniejsze tez a mozliwe ze i pozniejsze dostanie, moze byc godna zaufania, jezeli jako pierwsza wprowadza umieszczanie swoich dluznikow z abonamentem na karajowej liscie dluznikow? jak mam zaufac takiej firmie? wg mnie wiekszosc tej "dobroci" ery i jaka to ona nie jest lepsza od innych wynika tylko z tego ze jak na razie (mam nadzieje) ma najwiecej abonamentow a kazdy Polak jak to Polak, chwali tylko to co ma |
Ja zawsze mialem jakis dziwny sentyment do ERY, moze z pobudek patriotycznych? w koncu ERA PTC - Polska Telefonia Cyfrowa :D
|
Jam od zawsze wierny idei i bardzo mnie cieszy fakt, iz stale obnizaja ceny i wprowadzaja roznego rodzaju promocje. Ciekawi mnei jescze jak rzecz bedzie sie miala z unijna ustawa majaca na celu umozliwienie uzytkownikowi zachowanie numeru przy zmianie operatora. O ile mi wiadomo wszyscy operatorzy niechetnie sie na ta ustawe zapatruja ;-D
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
edit: a tak na marginesie, to niech sobie robia co chca, tylko jak mozna im ufac jak oni chca kasy, przyjaciel poczekalby.... albo dochodzil swego normalna droga |
Cytat:
|
Cytat:
Potrafią zadbać o swój interes... PS Era - OK, Idea - OK, Plus - dno :ysz: (przepraszam jeśli kogoś obraziłem) |
ja się w koncu przejechalem na nich i wstyd mi że kiedyś tak ich chwaileliem niewypowiadam się na ten temat wstyd mi:(
|
Cytat:
chodzi mi nie o samo wpisywanie na liste, ale to ze oni jeszcze sa niby godni wlasnie zaufania za nic im nie zaufam zwlaszcza ze ceny jakie podaja sa cenami bez podatku, ide podaje z podatkiem, plus roznie - ciekawy jestem ile ludzi dalo sie nabrac a tu potem trzeba jeszcze podatek edit: pozatym: a) 200zl to dla takiej korporacji ziarenko piasku na sacharze b) dla abonenta to czasami jeden rachunek c) wiec dlaczego od tak malej kwoty? |
Cytat:
|
Jeśli Era ma pretensje o to, że Idea dogadała sie z TPSA to niech sie dogadają z innym operatorem telefonów stacjonarnych np. z Netią.
|
Cytat:
|
W sumie to niezła rzecz. Jeśli jakimś cudem ERA zmusiłaby IDEĘ do zmiany cen, to tym samym zostałyby anulowane umowy abonamentowe (oczywiście moglibyśmy podpisać aneks, ale bez obowiązku) a telefony by zostały :) Tak więc trzeba podpisywać umowy :)
|
era jest fajna choc widac ze firma ostatnia leci z cenami [heyah splodzili jako matrix dla alterkomorkowcow :haha: ]
choc za to sie ma fajny serwis i wsparcie i zasieg, no i telefon mozna nowy tanio nabyc [zestaw tak tak, starter do kosza telefon do kieszeni ;) ] choc ostanio taki starterek okazal sie miec ciekawy numer :> Grupa Trzech nadal dobrze sie trzyma a te "obnizki" to dali tylko po to zeby niebylo takiej razacej roznicy gdy za pare lat wejdzie jakis 4 lub 5 do pokera ;) czekam na jakies sensowne 40gr/min i 10gr/sms czekalem 4 lata poczekam i dalsze 5 || |
Cytat:
Zawsze wiedizalem ze to buraki :> |
Cytat:
|
Cytat:
|
to prawda, ze od marca(?) wchodzi nowy, czwarty operator? :)
pozdro ;) |
Cytat:
|
Czyli z podpisaniem umowy trzeba czekać min. do marca. A narazie pozostaje oglądać zbijanie cen w reklamach i łudzić się że obniżą je w rzeczywistości.
|
Cytat:
Mój bracik przechodził z Plusa na Jedną Idee i jest z tego bardzo zadowlony. Płaci 50zł abonamentu (kwota deklarowana) i tyle też ma do wyorzystania. Jak na razie to żadnych haczyów nie widać. P.S. Jak bedziesz coś wiedział jak to jest przy zmianie z abonamentu na Jedna Idee to daj znać, bo też będę zmieniał. |
Potwierdzam, zmieniałem z NIO 30 na JI50. koszt niecałe 24zł.
Tylko trzeba się upewnić czy dyspozycja zmiany dotarła, bo wysyłając zlecenie przez https://idea240n-line.pl okazało się że moje zlecenie zmiany zginęło w eterze i musiałem wysłać sms. + sekundowe naliczanie tansze rozmowy/sms -płatny BOK płatny rachunek szczegółowy brak usług dodanych (przyjaciel, 3 i ja...) Jeśli komuś niebawem konczy sie umowa w nio to może poczekać i będzie mógł przejść do JI bez opłat. Damian |
Cytat:
|
Cytat:
-płatny BOK?!?!?!?!?!? -rachunek szczegółowy też(nie będzie już przychodzic kiedy dzwoniłem i gdzie)??!?!?!?! -brak usług dodatkowych!?!?!?! Ale jest przecież Ty i ja czy jakoś tak że masz za free przez pół roku z jednym numerem... |
Siemanko!
Niestety coś za coś. Niższe ceny usług-> niższe koszty ->opłata za BOK 1zł/połączenie (tylko kwoty deklarowane 200zł mają free BOK); rachunek szczegółowy bodajrze 5zł wszystkie usługi dodane po zmianie taryfy wygasają (nawet darmowe minuty przepadają) NIE MA MOŻLIWOŚCI POWROTU DO POPRZEDNIEJ TARYFY ani zmiany kwoty deklarowanej JI na niższą do końca trwania bieżącej umowy. Dlatego trzeba wszystko skalkulować wcześniej.JAk ktoś korzysta z usługi Przyjaciel 10zł/100minut , GPRS maniak, itp to ma nad czym myślec:) A jak już się wam skończy bieżąca umowa i będą proponować podpisanie kolejnej to ostro negocjujcie (nie nowy telefon, ale minuty,sms,mms,Mb czy co tam jeszcze:) no i odpowiedni rabat na abo (kwote deklarowaną). HOWGH |
Ten achunek szczegolowy dalej przychodzi. Tylko ten platny za 5zl jest badziej szczegolowy :| Tak mi to powiedzieli na BOKu. A BOK *22 jest platny. Za free jest tylko BOK automatyczny :(
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Z tego co ja wiem to możesz przejść na wyższa kwote deklarowaną i wrócić potem na kwote, którą miałes podczasz podpisania umowy.
|
Cytat:
Mozna zmienić JI na wyższą a potem na niższą ale nie na niższą niż zadeklarowana w umowie. f |
siemka
jeśli ktoś chce mam kupony na pakiety darmowych smsów przy aktywacji w Idei. Jeśli chcecie piszcie :rudalbn@gazeta.pl |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:17. |