Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   odtwarzanie divx z napisami na zywklym dvd (https://forum.cdrinfo.pl/f15/odtwarzanie-divx-napisami-zywklym-dvd-44835/)

byone 19.12.2004 12:49

odtwarzanie divx z napisami na zywklym dvd

witam

czy mozna tak nagrac divx + napisy zeby odtwarzalo go dvd obsl. divx?? bardzo prosze o pomoc !!

baliczek 19.12.2004 13:06

nie - musisz przerobic na mpeg i nagrac w formacie vcd lub svcd

Wawelski 19.12.2004 14:07

Tak - plik tekstewy powienien mieć tę samą nazwę co film, tylko rozszerzenie sub.
Sprawdź w instrukcji.

byone 19.12.2004 14:15

no to jak ktos wie jak to prosze napiszcie dokladna instrukcje bo nie znam sie na tym :/

Wawelski 19.12.2004 14:24

Ktoś już napisał instrukcję. I powinna być dołączona do sprzętu.

Maciej 19.12.2004 14:25

a te DVD obsługuje format DivX ?,
jesli nie to czytaj post nr.2.

byone 19.12.2004 15:21

jak by nie obslugiwalo to bym nie pytam :) no bez przesady. gdzie moze byc ta instruckaj.. ?! to forum jest dziwne... na wiekszosc postow odpowiadaja ludzie zeby sobie poszukac... god.... od tego jest forum zeby pisac odpowiedzi a nie tylko ludzi wkurzac.

Maciej 19.12.2004 15:32

Cytat:

Napisany przez byone
jak by nie obslugiwalo to bym nie pytam :) no bez przesady. gdzie moze byc ta instruckaj.. ?! to forum jest dziwne... na wiekszosc postow odpowiadaja ludzie zeby sobie poszukac... god.... od tego jest forum zeby pisac odpowiedzi a nie tylko ludzi wkurzac.

1.Następnym razem formułuj pytania bardziej czytelniej,,,bo nie wiem jak interpretować "zwykłe dvd" ? zwykłe/niezwykle to jakie?
Polecam link...http://rtfm.bsdzine.org/

2.Zadajesz pytanie nie w odpowiednim dziale.

3.Pisz wolniej, bo dużo przestawiasz liter - twój umysł nie wpółpracuje z palcami..

4.Nawet nie zadałeś sobie trudu, aby samemu sobie pomóc (Opcja SZUKAJ), a oczekujesz pomocy od innych...za lenistwo się nie płaci.

5. http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=44840

Wawelski 19.12.2004 16:53

Cytat:

Napisany przez Maciej
a te DVD obsługuje format DivX ?

Przecież w pierwszym poście jest napisane, że dvd obsługuje divx
||

byone 19.12.2004 16:56

dobra panowie.... mam taki prosty problem a tu nic. przejzalem all posty ktore znalazlem... i zawsze to samo... nie ma do konca odpowiedzi. dajcie nazwe programu ktory zcali film z tkstem i odtworzy na dvd.

pozdrawiam

Maciej 19.12.2004 17:55

Cytat:

Napisany przez Wawelski
Przecież w pierwszym poście jest napisane, że dvd obsługuje divx
||

gdzie...? ||
chodzi ci o to...:
Cytat:

zeby odtwarzalo go dvd obsl. divx??
...dla mnie to szyfr enigmy 8 ) . Normalne kaleczenie j.polskiego.

byone 19.12.2004 18:33

ale cwaniakujesz.... jak bys sie niegdy nie myslil....

czy i jak mozna scalic pliki divx i napisy zeby nestepnie odtwarzac je w DVD obslugujacym format divx.... czy pan polinista zadowolony :>>?? powie mi ktos wreszcie ?

Wawelski 19.12.2004 19:04

@byone
Przecież napisałem Ci jak to zrobić i skierowałem do instrukcji (gdyby nie wystarczyło).
A scalanie nie ma większego sensu, bo trwa długo, nie jest takie proste i znacznie tracisz na jakości (a jak nie jesteś w tym dobry, to baaardzo tracisz na jakości).
Hardsuby mają sens tylko w przypadku (s)vcd - jak DVD nie obsługuje divx, to nie ma innej możliwości wyświetlenia napisów.

Jeszcze w kwestii formalnej.
1. Nie napisałeś jaki masz sprzęt.
2. Nie napisałeś, jak masz nagrane płytki.
3. Zadałeś pytanie w forum które ma się nijak do odtwarzania płyt w stacjonarnym odtwarzaczu.
4. Tutorial

Y@nkee_PL 19.12.2004 19:06

my nie wróżki i nie wiemy co za odtwarzacz masz i jakie formaty napisów czyta
i jak Wawelski napisał... jest coś takiego jak instrukcja dołączona do sprzętu ze specyfikacja i innego typu duperelami, my ci jej nie napiszemy, tym sie zajmuje producent... LOL

marianb 20.12.2004 15:23

Byone: zajrzyj na forum.divx.pl. Masz tam fora dla każdego DVD z osobna + forum "inne odtwarzacze". Na pewno jak tam zadasz pytanie to ci odpowiedzą. Z tym że to forum miewa "przestoje" po kilka godzin w ciągu dnia.

Jeśli jednak twoje DVD nie obsługuje napisów z pliku ".txt" lub ".srt" to możesz wkleić napisy do filmu przy pomocy komputera i programu Virtual Dub Mod (dobra wersja :1.5.4.1. ) W tym celu znajdź w dziale "XViD" wątek o temacie "Konwersja z divx3 do mpeg4:XVid lub Divx5". Kwestia wklejania napisów jest tam omówiona przy okazji i możesz zastosować tę metodę do wklejenia napisów do dowolnego filmu XVID/DIVX werjsa xxx. Jest to wszakże trochę pracochłonne.

byone 20.12.2004 16:33

ok, bardzo dzeiekuje !!

alien666 22.12.2004 01:31

Cytat:

Napisany przez byone
ok, bardzo dzeiekuje !!

czy on na pewno zna język polski???????????? :bicz:

byone 22.12.2004 02:34

forum polonistow sie znalazlo.... chcesz uczyc to ucz wlasne dzieci niedowartosciowany czlowieczku !

alien666 22.12.2004 17:19

Cytat:

Napisany przez byone
forum polonistow sie znalazlo.... chcesz uczyc to ucz wlasne dzieci niedowartosciowany czlowieczku !

trochępokory by ci się przydało,człowieku niedowartościowany i pisz wolniej ,bo niezłe byki ci wychodzą..... :piwo:

zalev 22.12.2004 17:28

Cytat:

Napisany przez alien666
trochępokory by ci się przydało,człowieku niedowartościowany i pisz wolniej ,bo niezłe byki ci wychodzą..... :piwo:

@alien666 - gratuluję spokoju. ja tego człowieka od razu bym zjechał z góry na dół za tekst "niedowartościowany człowieczku".
ale to już wina mojego charakteru :piwo:

@byone - uważaj co mówisz. zamiast przyznać sie do błędu to kontratakujesz. tak się nie robi na tym forum :bicz:

byone 22.12.2004 19:13

a co sie robi na forum ?? poprawia innych?? moze zajmijcie sie odpowiedziami na pytania zadane w forum a nie filozofowanie ! a jak bys mnie zjechal to dal bys tylko dowod swojej infantylnosci ! wiec dobrze ze tego nie zrobiles.

Maciej 22.12.2004 22:05

Cytat:

Napisany przez byone
a co sie robi na forum ?? poprawia innych?? moze zajmijcie sie odpowiedziami na pytania zadane w forum a nie filozofowanie ! a jak bys mnie zjechal to dal bys tylko dowod swojej infantylnosci ! wiec dobrze ze tego nie zrobiles.

odpisywanie ludziom którzy niedbale, niechlujnie i bardzo niejasno piszą posty mija się z celem, jest wiele ciekawszych rzeczy niż domyślanie się o co chodzi.

alien666 22.12.2004 22:42

Cytat:

Napisany przez byone

skąd u ciebie tyle jadu w wypowiedziach...a jakbym cię zjechał...daj spokój i po prostu pisz wolniej i przemyśl to,co inni ci podpowiadają,a co do filozofowania...chmmmm.czy aby kolorystyka obudów nagrywarek nie przeczy teorii względności?...tudzież ma się nijak do twierdzeń freuda...pozdrawiam i życzę miłych snów w krainie nieprzemyślanych wypowiedzi i bezpodstawnej nienawiści :O

alien666 22.12.2004 22:45

Cytat:

Napisany przez zalev
@alien666 - gratuluję spokoju. ja tego człowieka od razu bym zjechał z góry na dół za tekst "niedowartościowany człowieczku".
ale to już wina mojego charakteru :piwo:

@byone - uważaj co mówisz. zamiast przyznać sie do błędu to kontratakujesz. tak się nie robi na tym forum :bicz:

eee tam nie warto, atakie texty typu niedowartościowany....wybacza się dla zasady...po co się wkurzać...wiesz gdybym znał moze dałbym po głwie a tak....pozdrawiam :blee:

Jerry from hell 22.12.2004 22:50

Dajcie se na wstrzymanie :-)
Byone masz troche racji, bo ja tez kilka razy pisałem posta i albo byly to komentarze typu "poszukaj na forum" lub "niewiem" czy "kto to wie". Najwiecej odpowiedzi dostawałem takich "zobacz tu" i link do czegos. Pisałem wyraznie ze chce w miare szybko przerobić film z divX na DVD plus napisy. Dostawałem linki do opisów na forum z przed roku które ktoś napisał dawno temu. Delikatnie mówąc przerobienie tamtym sposobem filmu było czasochłonne (minimum z 5 programów) a ja chciałem czegoś szybkiego.Też chodziło mi o wklejenie napisów do filmu i wypaleniu tego na płycie DVD. Nie na darmo jest powiedzenie "Umiesz liczyć? Licz na siebie". Metodą prób i błędów znalazłem i odpaliłem kolejny program. Nazywa się Winavi Video Conwerter. Do tego Ffdshow i byłem pod wrażeniem szybkości i jakości działania. Film z Divx'a do formatu DVD razem z wklejonymi napisami przerabia mi max 40 minut. Niewiem czy da się tylko wkleić napisy na stałe i zrobić z tego z powrotem divx'a. Zobacze i Ci napisze jutro. Jeśli Nie chcesz wklejać napisów na stałe do filmu a Twój stacjonarny odtwarzacz DVD odtwarza divx'y to zobacz w instrukcji obsługi od Twojego sprzętu w jakim rozszerzeniu musi byc plik z textem i przekonwertuj na ten format programem Subtitle workshop lub czymś takim (sorki ale nie wiem jak sie on dokładnie nazywa).

P.S. Wracając do postów pisanych na tym forum to bez obrazy, ale na palcach u jednej ręki można policzyć ludzi, którzy nie piszą bzdurnych komentarzy typu "nie", "niewiem" "może" "Po co" i cieszą się że maja na swoim koncie po 100 lub więcej komentarzy, tylko odpowiadaja z sensem i w miarę swoich wiadomości. A teraz zgodnie z Waszym postępowaniem prosze o przeanalizowanie mojej odpowiedzi pod wzgledem ortografi, interpunkcji i stylistyki, przyczepieniu się do czegoś i nabiciu sobie kilku dodatkowych komentarzy :-)

alien666 22.12.2004 23:00

chociażby ORTOGRAFII pisze się przez dwa i...okej już nie będę się czepiał..... :blee:

Maciej 22.12.2004 23:17

Cytat:

Napisany przez Jerry from hell
[...]

Mylisz fakty...
chodzi nam o formę pytania tego tam użyszkodnia, a nie o formę odpowiedzi.

Jerry from hell 22.12.2004 23:17

Dziękuje. A moze cos więcej? :-)

Maciej 22.12.2004 23:21

Cytat:

Dziękuje. A moze cos więcej? :-)

Ależ, Proszę.
zapraszam na GG, nie będziemy zaśmiecać Forum.

Jerry from hell 22.12.2004 23:25

Cytat:

Napisany przez Maciej
Ależ, Proszę.
zapraszam na GG, nie będziemy zaśmiecać Forum.

Sorki to nie bylo do Ciebie tylko do alien666.

byone 22.12.2004 23:32

jerry thx. co do reszty to nie ma po co was czytac..... to jest forum xp a nie forum "tak" "nie" "nie wiem" "zrobuiles blad" piszcie na temat !! god....

Boger 22.12.2004 23:56

Cytat:

Napisany przez byone
jerry thx. co do reszty to nie ma po co was czytac..... to jest forum xp a nie forum "tak" "nie" "nie wiem" "zrobuiles blad" piszcie na temat !! god....

Czlowieku zalamujesz mnie.
Wpadasz na forum. Piszesz posta bez ladu i skladu (nie sprawdziwszy nawet czy wczesniej nie bylo takich pytan), a jak ktos zwraca Ci uwage to jeszcze masz pretensje.
Twoje zachowanie pozostawie bez komentarza... :bicz:

alien666 23.12.2004 03:33

Cytat:

Sorki to nie bylo do Ciebie tylko do alien666.

eee tam staaary,żartowałem w końcu to forum sprzętowo-programowe,a nie polonistyczno-lingwistyczne,chociaż swoją drogą czasem aż w oczy kole jak się widzi polaków nie znających swej mowy i pisma...oczywiście nikt nie jest idealny...p o z d r o w i o n k a wszystkim szatynistom :klnie:

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:41.