![]() |
Cytat:
|
z tego co sie orientuje w Morphie nie mozna ustawic ile osob ma od ciebie sciagac, emule sam sobie dopasuje odpowiednia ilosc :)
|
No i wysypał sie Emule po zmianie na nowszą wersję. Na osloskopie napisali że mam zmienić tylko plik exe w binarce, ale program już nie powstał po zamianie. Uruchomiłem więc nowego Morpha, wrzuciłem do niego jedynie folder confi i tu mam pytanie. W poprzedniej wersji jednocześnie wysyłałem dane do 4 użytkowników, a w nowej wersji dochodzi do 10 w ty że 4 mam opis"przesyłanie" a w reszcie na czerwono "completing". Jak zrobić żebym wsyłał tylko do 4 użytkowników ponieważ mam za słabe łącze aby w jednym czasie obsłużyć 10 osób. Najlepsze jest to że w konfiguracji nic nie zmieniałem.
|
Cytat:
|
qfir : dla mnie technologia peer2mail nie sprawdza sie w niczym innym jak w wymienianiu plikow z konkretnym znajomym... Nie wyszukam pliku ktory chce, chyba ze znacie jakies linkownie do P2M ;-D!
|
Cytat:
|
nie - jest jakis soft ktorym mozna sprawdzic gdzie tkwi problem ?
|
Cytat:
|
Ilość załączników: 1
Znalazłem tylko żeby przy tworzeniu torrenta tworzył hashe dla innych sieci. Może w nastepnej wersji będzie to juz dostepne żeby pobierać pliki również z sieci edonkey
|
ja ciagle przerabiam temat highID w eMule - otoz dowiedziałem się od Admina że to prawdopodobnie po mojej stronie jest problem :( z firwalem - mam win 98se czy on ma tak jak XP firwela ? - jak ewentualnie wylączyć ?
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Yarozelsky mod LSD jest zakazany i szkodzi sieci p2p.Ponadto możesz naraźic sie na nieprzyjemności ze strony innych użytkowników.
Wszystkich zaintersowanych odsyłam do http://www.searchengines.pl/phpbb203/ A co do mojego rekordu to miałem około 150kB Ponadto low ID nie wpływa zbytnio na szybkość transferów tylko na ilość źródeł Zgodze sie z tym,że na bezpośredni transfer nie ma, ale dodaje to źródelka,które one mogą powodować wzrost transferu. |
1. nie wiem
2. zalezy od łącza. U mnie admin ograniczył p2p do max 100 połączeń więc tyle dałem 3. nainstaluj nowego emula w miejsce poprzedniego bez kasowania plików. Najlepiej bedzie jednak ja sciągniesz binarki i ręcznie podmienisz. 4. mam tego azorka i nie widze w nim obsługi ed2k chyba ze tą funkcje dodaje sie przez plugin |
Cytat:
|
Dziwna rzecz się stała. Emul działał sobie przez 3 dni ale musiałem restratnąć kompa. Po ponowny uruchomieniu programu, emule nie widzi dwóch najważniejszych xródełek czyli tych co mają całe pliki. Poprzednio w ciągu 10 h pobrałem 1,2 gb a teraz zaledwie 50 mb :(
Co się mogło stać? Przecież w ciagu 2 minut nie zninęli? Druga sprawa, ile najlepiej połączeń na plik nastawić (mam 400). Trzecia sprawa, chcę zmienić klienta, jakie pliki muszę zgrać aby mieć zachowane ustawienia? Folder config wystarczy? Wiem że wszystkie informacje są na forach tematycznych, ale tutaj najszybciej dostaję odpowiedzi :) Czwarta sprawa, czy nowy Azureus 2.2.0.2 obsługuje sieć Edonkey? Znałazłem takie info na stronie azora, ale czy ktoś to próbował? |
jasne... tylko musisz mieć w opcjach ustawniony ten port (ale to chyba oczywiste) i admin musi całkowicie wyłączyć firewalla na tym porcie. Być moze ze odblokował tylko pakiety wychodzące i dlatego tak się dzieje.
|
mi chodzi czy jak mam port 5083 przekierowany to mam szanse uzyskac highID ?
|
Latwo mowic "warto meczyc admina o przekierowanie portow"... Ja mam taki osiedlowy internet ze mam stale 40 kb/s ni mniej ni wiecej ale tylko przez .... HTTP, FTP na 21 i MAIL! Paranoja! Wszystkie P2P przyblokowane, zewnetrzne IP obiecuja od zeszlego roku i nic z tego nie ma. Ech, nienawidze monopolisty na terenie naszego maista, a sensownej alternatywy nie ma (nie wezme Neo, bo ma limity...).
|
ja jestem w osiedlowym lanie i mam win98
|
Cytat:
|
masz pewnie zewnetrzne IP
|
u mmnie na neo 128 ''szarpie'' ;) max 17kb i to jest max tego lacza mam high Id ,Kozysta z ed2,kad'a i proxy :)
|
Mam pytanko - w koncu doprosiłem się o przekierowanie portu - tylko jednego Admin przekierował mi jeden port tylko inny ale dalej mam LowID
|
Nie bardzo jestem zorientowana więc podam kilka rzeczy -może trafię na to co potrzebne. Stałe łącze przez modem zew. ISDN-IP V4.23a. W eMule URL numer mam stały, a eD2KNetwork IP Port -Nieznany.
|
Cytat:
Niektórzy usługodacy internetu sprzedają zewnętrzne ip. |
jakie łącze? podaj początek IP i nie lowIP tylko lowID
|
Proszę, podpowiedzcie mi co zrobić, aby zmienić lowIP na highIP. Szybkość łącza 128, a rekord eMule to 10,5. Oczywiście ustawione jest na wyższe pobieranie niż 10,5.
|
no fajnie ale nic nie napisales... z kad masz net ?? jakas siec ? neo za routerem ? czy co... szczegoly szczegoly... jaki system ? opisz wszystko co i jak...
|
Kto mi powie jak zrobic przekierowywanie portow??? :( Bo nie umiem ;( i mnie to wkurza bo w eMule mam czarna opaske i lowID no i czytalem troche o tym na necie i albo nie mam zewnetrznego IP albo nie mam przekierowywania portow.Jak sprawdzic czy mam zew IP nio i co zrobic z tym przekierowywanie portow ;( PROSZE POMOŻCIE MI!!! ;(
|
Baku sorry ale przy takim laczu nawet bym sie nikogo nie pytal tylko siadal przed kompa i mial to za 20 min. Wchodzisz na dc i sciagasz. Widzialem to na kazdym hubie jest tego pełno !!
|
Cytat:
|
ja sie nie moge doprosic admina o przekierowanie portow ( ciekaw jestem czy to z strony technicznej duzy problem dl anigo i jaki to ma wpływ na wydajnosc sieci ) mam LowId i pobieram z max 4kb/s i to przez niedlugi czas a tak to czekam czekam czekam i wszyscy tylko odemnie zsaja - ale jeden filmik za 2 tygodnie juz pobralem ! :)
|
Cytat:
Co tam się będzie innymi przejmował :( |
To zmniejsz wysyłanie ;) Ja mam srednio na dobe około 1,5GB. Jak są bardzo chodliwe pliczki to nawet 2,5GB
|
Ja tam już mam dosyć tego muła. Ściągałem 4 Gb przez ponad tydzień wysyłając ponad 9 blee.
Sprawdź sobie www.torrentreactor.net całkiem ciekawie to wygląda. |
Mnie tylko wkurza, że do dziś nie udało mi się przekierować tego UDP (czy jak tam to się nazywa)... no i muł i tak cały czas chodzi jak muł...
|
Cytat:
http://www.powerlite.hostings.pl/for...?showtopic=131 8 ) |
witam!
moglibyscie mi powiedziec jak najlepiej skonfigurowac emule na neostradzie? Pozdrawiam |
U mnie w zakladkach mam ustawione 32/8 i do takiej predkosci mi pobieranie dochodzi i wysylanie dochodzi.
Lacze jest dzielone.Jakbym mial sam to bym ciagnal w granicach 60 a ode mnie by szlo 16. To takie przyblizone wartosci. Ale nie o to mi chodzi zeby sie chwalic bo nie ma czym Tylko mam pytanie odnosnie strony shareconnector.Otoz jak sie orientujecie zostala ona tymczasowo lub dozytnio (czas pokaze) zamknieta. A byla tam dosc duza baza linkow i mam pytanie czy jest gdzie w necie jej mirror co by mozna bylo z tej bazy jeszzce skorzystac? Pozdro |
Ja na mulku mialem rekordowo 105 kB/s, ale tylko przez krotki czas (ok. 2-3 min). Tak na ogol transfer waha mi sie w granicach 70-80 kB/s (w zaleznosci co ciagne) ;).
|
A ja na emulu mam LowID i marne 2-4 kb/s :buu:
|
No ja mam przekierowane zarówno porty TCP jak i UDP, a i tak kolejki dają się we znaki, oczywiście po włączeniu eMula, bo jak pochodzi troche to się buja że hoho :D
|
Cytat:
|
Średnio emule u mnie kręci się na około 40kB/s, w nocy jak mniej osób w sieci siedzi to nawet 100kB/s. Rekord mój to ok 120kb/s, ale nie mam screena..
|
Kiedyś z torrenta miałem od jednego kolesia 160kb/s a od drugiego ~40kb/s to był mój najlepszy transfer z p2p :D
|
ja zrobiłem forwarding portów i mam nareszcie HighID ;)
ale co z tego jak zazwyczaj DL ok 10-15 :( Na poprzednim łączu i przy LowID miałem 30-60 zazwyczaj !!! I gdzie tu sprawiedliwość ... |
Cytat:
|
Ja niby mam już HighID (przekierowany port) - ale nadal czekam w kolejkach, czekam i czekam i czekam... :( Ale z tego co wiem to mam tylko jeden port przekierowany - bo to UDP czy jak tam (ten drugi nie pamiętam nazwy konkretnie) - nie bardzo chce się przekierować :(
|
U mnie max 100KB/s bo admin na tyle p2p przyblokował. Przedtem miałem czasami po 230KB/s... a upload to lepiej nie mówić co sie dzieje jak odblokuje limit :D
(HighID na przekierowanym porcie) |
Cytat:
:cool: |
co to za net.. umnie na maksa na mulku wyciagne 74 a glownie idzie 35-45
|
Nie pokazuj tego ludziom z LowId i max 12kB bo się biedaki załamią.
U mnie max 58kB ale tylko raz tak miałem.Pozdrawiam JK |
Download w emule
Ilość załączników: 1
Dzisiaj uzyskałem rekord downloadu w emule - jak na obrazku
Jeden gościu wysyłał do mnie z prędkością 88 ! - ciekawe jakie ma łącze ??? A jak to wygląda u was ??? |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:53. |