![]() |
LD, OOBE - Komentarze, propozycje
Witam serdecznie wszystkich forumowiczów. Przeżyliście kiedyś LD lub OOBE. Jak się do tego przygotowywaliście lub przeżycia z tym związane ;)
Sprawdzone sposoby, adresy, ksiązki ... Pozdro Piterniel |
LD-nie (ale daaaaawno temu jak mały byłem zdarzały się - "o kurde to sen!" ;) )A najbardziej mi sie podoba "sprawdzenie czy ma się LD z zegarkiem - raz mając zwykły sen popatrzyłem na zegarek - słońce zachodziło a u mnie 12:00 :D
OOBE-nie probowalem, moze byc fajne, ale jesli to dziala w 100% to i niebezpieczne... |
chmm nie wiem moze to idiotyczne ale co to za skróty ?? :)
|
OUT OF BODY EXPERIENCE i LUCID [:P] DREAM [o ile tak to sie pisze] - na google.pl wszystko o tym masz :]
pozdro ;) |
Lucid Dream - jasne śnienie a nie liquid (to chyba od likwidowania :D)
|
WOW! Zainteresowałem się tym po przeczytaniu tego posta i znalazłem:
http://www.kabatnet.waw.pl/oneiro.htm http://members.fortunecity.com/roga82/LD/LD-main.htm Właśnie czytam... kurde, Vanilla Sky :) |
Cytat:
|
LD praktycznie codziennie, jak tylko mi się coś śni. OBE jeszcze nie. Tematy ciekawe i polecam lekturę. Zapraszam też na forum poświęcone generalnie Metodzie Silvy (Ormianin - to Ty kiedyś pisałeś, że ten temat nie jest Ci obcy?) - porsuzane tam są różne tematy, LD i OBE też dość regularnie się przewija.
ps: Jak będę w domu to wrzucę link |
Cytat:
Patrzenie na ręce ;) |
Cytat:
poza tym nie ma magicznego srodka na rozwijanie tych zdolnosci, przede wszystkim wiedza o istocie snienia i nie tylko, wiedza z ezoteryki, parapsychologii, znajomosci religi wschodu i tp. tylko pomoga zrozumiec co sie za tym kryje... a dalej pzoostaje juz tylko swiadomy rozwoj duchowy, medytacja, relaksacja... sny swiadome same sie pojawia... OBE kto wie? wszystko zalezy od stopnia ogranizacji wlasnej swiadomosci oraz wewnetrznego zrozumienia siebie |
|
Cytat:
Ale myślę, że jest sposób, w jaki można by się tego nauczyć. Jest cały taki cykl nauki kontrolowania swoich snów, który rozpoczyna się od nauki zapamiętywania jednego, potem dwóch i ostatecznie wszystkich snów każdej nocy, potem przechodzi się do programowania tego, co będzie się nam sniło i na końcu myślę, że można by również nauczyć się świadomego śnienia. Ale tak, jak napisał Ormianin i ja wcześniej - to bardzo obszerny temat, więcej wiadomości lepiej poszukać na specjalistycznych grupach dyskusyjnych i forach. To wspomniane przeze mnie wcześniej znajdziesz tu: http://dyskusje.pl/postlist.php?Cat=...collapsed&sb=5 |
hmm...temat mnie zainteresował :)
Jak narazie niebardzo mogę się wypowiedzieć n/t ;p ...ale czytam podane przez Was artukuły... |
a co to jest OBE, Ormianin mozesz cokolwieko tym napisac szerzej? co przezyles? Z gory dzieki?
|
Cytat:
|
Mój wujek kiedys tego doświadczył. Opowiadał mi że normalnie wyleciał z ciała przeleciał przez ściany wyleciał z domu i latał sobie w powietrzu a potem cos sie stalo i wrócił do ciała. Mówił mi że raz mu sie tylko tak zdarzylo i ze jest to bardzo trudne do osiagnięcia.
|
Co to samo w sobie jest wiem, ale tak z praktyki, doswiadczenia jak to jest...
|
Mo***380;e kto***347; zna jakie***347; kursy tego typu, kiedy s***261; organizowane oraz jak one si***281; odbywaj***261;. Wydaje mi si***281;, ***380;e andrzejj9 by***322; na takim - pami***281;tam co***347;, i***380; ***322;ama***322; strza***322;***281; na gardle ;p
PS. Znowu mnie temat zainteresowa***322; |
Hmm... strzała na gardle (ja o tym tu pisałem? ;) ) to była na kursie Silvy, który zresztą dalej bardzo polecam. Zagadnienia LD OoBE nie są tam może poruszane bezpośrednio, ale są przekazywane narzędzia, które mogą pomóc w ich osiągnięciu/doświadczeniu.
Polska strona Metody Silvy: http://www.silva.alpha.pl/ Informacje na temat kursów: http://www.silva.alpha.pl/terminy.php Polecam jeszcze zapoznanie się z tym: http://www.silva.alpha.pl/misc/listy.html Z innych sposób to polecić mógłbym ci.. program Brain Wave Generator i skrytykowane na forum dudnienia różnicowe ;) Link do aukcji wraz z jego wyśmianiem ;) znajdziesz tutaj : http://forum.cdrinfo.pl/humor/56612-...llegro-24.html (od postu 359) Program znajdziesz na tej stronie: http://www.bwgen.com/ Interesujące cię presety (rodzaje dźwięków, które wgrywasz do programu i potem odtwarzasz - np. kładąc się spać) zobacz tu: http://www.bwgen.com/inx_sleep_dat.htm |
Slyszalem, ze mozna wyeksportowac preset i nagrac na plytke CD, ale co z MP3?
http://www.lucidquest.com/music/samples.htm - tutaj jakies MP3 sa, ale jak je zakodowali? [MP3 128kbps 2chnls] Albo tu: http://pozacialem.be/a/articles.php?id=89 Cytat:
|
Cytat:
Ale dla spokoju (i komfortu psychicznego, który ma tu bardzo duże znaczenie) lepiej trzymać się 'pewnych' wavów. |
Chodzi mi doladnie o przeniesienie tego na playerka MP3...
Moze wiesz jak ma sie to do OGG? |
Cytat:
Ale moje zdanie jest takie - jeśli możesz, nagrywaj w wave'ach (większość odtwarzaczy mp3 spokojnie to odtworzy - a jeśli chodzi o miejsce, to i tak takich rzeczy nie słucha się na ilość i jedno, dwa nagrania spokojnie wystarczą). Jeśli nie - bierz mp3 i się nie przejmuj. I tak wszystkie efekty zależeć będą przede wszystkim od ciebie i twojego zachowania oraz kontroli organizmu. Muzyka ma jedynie w tym pomóc. |
a kiedy ostatni raz byli***347;cie porwani przez ufo? pytam powa***380;nie.
|
Tez kiedys myslalem o tym Brainwave'ie na mp3playerze..
Jak ktos ma pomysly to pisac :-). |
Cytat:
wyglądają tak: http://www.daro.it.pl/img/ufo.jpg tylko ten jest martwy niestety :( po wszczepiane pod skore autografy na PW :szczerb: |
***321;adnie go za***322;atwi***322;e***347; :)
Czym mu w ten ***322;eb przywali***322;e***347;? |
Cytat:
Cytat:
|
Testowalem to : http://www.bwgen.com/presets/desc692.htm [No More Sleep]
Wywnioskowa***322;em, ***380;e ka***380;de 30 minut s***322;uchania (preset ma 40 minut chyba...) daje nam +3h bezsenno***347;ci. Ja przelecia***322;em preset dwukrotnie i nie moglem zasnac od 11 do 5 rano, kompletnie mi sie nie chcialo spac. Znaczy mialem takie dziwne uczucie jakby umysl byl pelny sil, a cialo juz raczej nie. Zobacze jak to bedzie dzialac na MP3 ;-) Ale dzis nie bede testowal bo chcialbym pocwiczyc troche LD i OOBE (o ile sie uda..) |
@Piterniel tak na serio teraz, to no more sleep - to nie jest jakie***347; szkodliwe ?
je***347;li nie to jest co***347; dobrego faktycznie jak sie spa***263; nie chce |
Musze wyprobowac.
Wlasnie sciagam BrainWave'a :-). |
Cytat:
|
Cytat:
spid różne ma formy :fiu: a te 2h... to przez pranie mózgu, to nie ociera się przypadkiem o hipnoze ? jak dowiedziałem się o wiadomościach podprogowych to daruje sobie takie rzeczy, zwłaszcza z internetu. co bedzie jak przejmie nad Toba kontrole alkaida ? :D |
Ja juz tego slucham, LiTE mi pelna wersje kupil xD.
Zobaczymy czy to naprawde dziala.., bo przewaznie kolo 12 chce mi sie spac juz zawsze.. :-P. |
Cytat:
|
Cytat:
Co innego stosowanie perswazji w poziomie alpha. Ale to inne zagadnienie i.. trochę wyższa szkoła jazdy ;) |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Jeśli rzeczywiście to proponuję poszukać starszej wersji, bo nigdy nic takiego nie było.. Ściągało się program, tony presetów i wszystko można było dowolnie dodawać i edytować. Jedyne opłaty dotyczyły wykorzystania komercyjnego. |
Cytat:
|
Cytat:
Powodzenia w.. 'dudnieniu się' ;) |
Cytat:
|
Cytat:
Polecam lekturę. |
Ja tam sie podprogowymi przekazami i podrozami poza cialem nie interesuje zbytnio... Za to LD praktykuje. 6 lat temu zaczalem, od mniej wiecej czterech robie to nalogowo, od dwoch praktycznie nic nie sprawia mi problemu - rzeczy typu latanie, seks, wielokrotne orgazmy staja sie zbyt proste... Ostatnio eksperymentuje z przedstawieniem siebie we snie jako postaci rysowanej. Sprawia to mnostwo frajdy i jest niesamowitym doznaniem - polecam LD kazdemu, ale uprzedzam : uzaleznia. Wiedzcie ze np. seks w LD jest ZAWSZE taki jaki chcecie, wiec sila rzeczy ZAWSZE doskonaly. Po takim doznaniu rzeczywistosc wydaje sie... szara ;-|.
|
Cytat:
W przypadku gdy mamy proste fale sinusoidalne o niskich częstotliwościach to kompresja mp3 czy ogg nie powinna przynieść negatywnych skutków. Choć kompresory stratne zawsze generują plik różny od oryginału i mogą wystąpić np.: drobne rozstrojenia, co w tym przypadku będzie mieć duże znaczenie. Gdy dźwiękiem jest szum, który rozciąga się przez szerokie spektrum częstotliwości wtedy kompresji nie polecam wcale. Na wszelki wypadek lepiej pozostawić sygnał w formie nie zmienionej, lub po prostu sprawdzić efekt na sobie :szczerb:. Nawiasem mówiąc zabawa z niskimi częstotliwościami wpływającymi na mózg może być niebezpieczna, jak wrócę do domu to zamieszczę ciekawy skan mówiący o tej tematyce. pozdrawiam |
Cytat:
|
Cytat:
|
Ja za to dorwalem plytki:
http://allegro.pl/item120104520_soun...a_czakry_.html i http://allegro.pl/show_item.php?item=120853667 Na razie sluchalem kilka czakr i normalnie przy tej muzie gitarowej odplywam xD, niesamowite uczucie.. staje sie lekki itd., az mi trudno ten efekt opisac. Przerobilem tez kilka presetow BwGen > *.wav > *.mp3 i wrzucilem na mp3 :-). Bedzie fajna zabawa. Ide sluchac muzy na czakry, bo jest cudna. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
http://allegro.pl/show_item.php?item=120853667 I muszę przyznać, że jest to jedna z najlepszych, jeśli nie najlepsza płyta relaksacyjna, jakiej w życiu słuchałem, a słuchałem kilkaset. Ostatnio natomiast zakupiłem tą: http://allegro.pl/item119574353_prof...2_alfaton.html i tą: http://allegro.pl/item121287869_muzy...rodzicow_.html Przy tej drugiej nie sugerować się tytułem. Jest to również po prostu świetna, uspokająca mużyka. Polecam :) |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
To nie do końca jest w ten sposób.. Mózg w nocy nie odpoczywa, odpoczywa ciało. Mózg zajmuje się porządkowaniem bodźców zebranych przez cały dzień (dlatego uważa się, że brak snu prowadzi po prostu do lekkiego szaleństwa, bo wszystkie te bodźce nie mają się kiedy uporządkować, a cały czas przybywają kolejne). Jego 'odpoczynek' polega na tym, że nie musi się zajmować zbieraniem kolejnych bodźców, bo te nie nadchodzą. Natomiast co do czytania. Teoria mówi, że rzeczywiście - czytanie nie jest we śnie możliwe, a to dlatego, że za śnienie odpowiedzialna jest prawa półkula, natomiast za czytanie lewa. Ja jednak na podstawie własnych doświadczeń nie mogę się z tym zgodzić. Swego czasu zdarzało mi się we śnie czytać gazetę. Ciekawym doświadczeniem było, kiedy przeczytałem we śnie artykuł, który ukazał się dopiero następnego dnia. Nie pamiętałem układu strony, wyglądu itp. jednak fakty, które zapamiętałem, potwierdziły się mimo, że nie mogłem o nich wiedzieć wcześniej. Ale tu już schodzimy na inne zagadnienie. |
Ja natomiast czuje sie po tym presecie "No more sleep" jak po jednym piwie :-).
Fajna zabawa.., a spac faktycznie sie nie chce. Ciekaw jestem jak to wplywa na zdrowie i bezpieczenstwo naszego organizmu. A te dzwieki relaksacyjne sa miazdzace. |
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
andrzejj, gratuluje - potrafisz to co ja, tylko ze ja okupilom to latami ciezkich cwiczen... Sen z pierwszej osoby, latanie, prawdopodobnie rzeczy typu wielokrotne orgazmy, seks z dowolna osoba a takze dziwactwa o ktorych psialme ostatnio (np. przedstawienie siebie jako postac rysowana) tez nie sprawiaja Ci problemu. Ciesz sie - wielu ludzi nigdy teo potrafic nie bedize, a zaledwie czesc z nich posiadzie te umiejetnosci cwiczac, cwiczac i jeszcze ra cwiczac. Jesli sie z tym urodziles - zazdroszcze :-).
|
Cytat:
Z tego, co piszesz, to właściwie nie robiłem nic. Trudno mi powiedzieć też czemu.. mam wrażenie, że jest to niechęć do swego rodzaju zastępowania prawdziwego życia tym.. 'sztucznym'. Ktoś, kto czytał powiedzmy "Labirynt odbić" Łukanienki, powinien wiedzieć, o czym mówię. A z tych rzeczy, o których mówisz. Co do tego ostatniego (postać rysowana), to nawet nie wiedziałbym, jak się za to zabrać (poza tym skoro sam siebie nie widzę, to jak mogę to zrobić?), natomiast z resztą raczej nie byłoby problemów. Ale.. nie chcę. Przynajmniej nie w takiej postaci. Widzę jednak w snach duży potencjał i kiedyś jeszcze bardziej się nimi zainteresuję. Bo obecnie to jest to bardziej sytuacja losowa - co mi się przyśni, to tam będę i zapamiętam to albo nie. Jest jedna kwestia. Jak zapewne wiesz ludzie dzielą się na trzy grupy pod względem odczuwania - są wzrokowcy, słuchowcy i kinetycy (czucie). Ja należę do tej ostatniej grupy i tym samym zdolność postrzegania obrazów - również w snach jest u mnie ograniczona. Chociaż też nie zawsze, czasami potrafię dostrzec najdrobniejsze szczegóły, czasami bardziej 'widzę poprzez czucie'. Nie wiem też zresztą czy ten podział w ogóle przenosi się na sen, jednak jest to możliwe i nie każdy może oczekiwać, że we śnie - nawet świadomym - będzie w stanie wszystko zobaczyć. Może po prostu niektóre rzeczy będzie odczuwał.. |
ch***322;opaki - dobra, mocna trawa + mocny znaczek lsd i jeszcze zapi***263; - wyjdziecie z siebie ||
|
ed, z calym szacunkeim - ale doprosisz sie... Rozmawiamy o konkretnych sprawach na powazne tematy, zas ty w prawie kazdym z tematow wstawiasz jakis bzdurny komentarz... I potem sie dziwic ze licznik wskazuje ponad 8 tysiecy... Popraw sie, dobrze Ci radze...
|
Cytat:
jak się nie podoba stan mojego licznika to już piszę do Barteza coby mi go zzerował. |
Nie chodzi o stan licznika, lecz o zasmiecanie tematow ktorych jest juz tyle ze moderatorzy nei nadazaja z czyszczeniem...
LD nie jest tematem pogranicza UFO - jest czyms zueplnie normalnym i osiagalnym, tylko ludziom brakuje wiedzy na ten temat - tyle. |
Cytat:
jak zaśmiecam aż tak strasznie to sorry, ale nie mogę wytrzymać jak słyszę takie dziwactwa.... normalnie idzie się spac po to, aby wstać do roboty. śnią się różne głupoty. przejmować się nie trzeba. a kombinować z tym? to raczej chore dla mnie jest - żyjmy na jawie. |
LD to normalna sprawa, ja sobie nie wyobrazam snu bez kontroli wlasnej kontroli. Obszem zdarzaja mi sie sny, ktorych nic nie moge zrobic i wszystko pokazywane jest jak seans filmowy, ale w wiekszej czesci marzen sennych to ja decyduje co ma sie dziac w danej chwili. Mam male pytanie macie sny kolorowe czy czarno biale? Podobno, jesli masz te pierwsze, to jest sie wariatem..... (o nie || )
|
Coz, w takim razie jestem :-)...
|
Cytat:
W sumie nic nowego. :D |
Cytat:
i jak tu iść do nieba kiedy w piekle tyle kumpli :D |
Cytat:
|
Cytat:
:D. |
Cytat:
Predi kudłaczu jeden :P |
Wlasnie jestem po otwieraniu czakr. Lecialem od dolu (podstawy) do gory (korony). Im wyzej tym czulem takie jakby zdenerwowanie. Jak przed waznym spotkaniem, albo mowa ma sie takie motylki w brzuchu to ja mialem takie cos w okolicach tych miejsc gdzie jest centrum energetyczne. Tak do szyi, tam nie nie czulem, tylko takie jakby rozpieranie od wewnatrz. Tak w ogole to mialem problem z otworzeniem czakry serca, ale sie udalo. Przy czakrze 3-oka poczulem jakby nacisk na okolice nosa. Pozniej korony czulem jakby jakis maly odwaznik padl mi na glowe, lekki bol. Jestem juz po otwarciu i czuje sie bardzo dobrze ;-)
Uzywalem do otwierania muzyki |
Cytat:
|
Aj, należy się wam sprostowanie, gdyż zgodnie z obietnicą miałem zamieścić tekst na temat złego wpływu niskich częstotliwości na ludzki organizm. Muszę przyznać, że trochę pomyliłem dwie rzeczy (tak to jest jak na posty odpowiada się szybko w pracy ;) ). Otóż opisuje on rekcje organizmu człowieka na infradzwięki (te poniżej progu słyszalności, których nie słuchać, ale czasem się czuje). Okazuje się, że przebywanie w polu ich działania jest bardzo niebezpieczne, ale to nie jest to o czym my tutaj mówimy :nie: .
Przy synchronizacji półkul mózgowych nie wytwarza się infradzwięków, ale wykorzystuje się pewną słabość ludzkiego słuchu polegającą na niemożliwości rozdzielenia dwóch dźwięków o podobnych częstotliwościach np.: 440 i 447 Hz. Nasz mózg produkuje wtedy dudnienia różnicowe (binauralne), do których to z kolei synchronizuje się reszta fal mózgowych. Dudnienia te mają częstotliwość równą różnicy obydwu dźwięków. Czyli nie mamy tu infradźwięku 7 Hz, którego nawet byśmy nie usłyszeli, ale 7 dudnień na sekundę, które wyraźnie słychać. Dlatego tych dwóch rzeczy nie można raczej porównywać. Na temat negatywnego działania dudnień binauralnych nie posiadam na razie żadnej wiedzy, choć zdrowy rozsądek nakazuje aby uważać z taką zabawą. pozdrawiam |
Cytat:
No ale muzyczka fajna;) Mozna posluchac dla relaksu i odprezenia:spoko: |
Wlasnie przezylem swoj pierwszy LD! Bylo super wyczesanie. Na moje oko wszystko trwalo cos kolo 15 minut. Sen mialem kolorowy i FPP ;-)
|
ale wam si***281; nudzi :szczerb:
|
Cytat:
|
Patrix - pewnie, lepiej zyc w ciemnocie...
|
jako, że jestem z gatunku ignorantów to mam pytanie:
ci LD i OOBE to jacyś nowi polscy hiphopowcy ? |
Wystarczy umiec czytac - nie bede za Ciebie czytal calego tematu...
|
Cytat:
A co do latania - gdyby ludzie mieli latać; mielibyśmy skrzydła. A Ty dalej sobie /eLDecz/ uprawiaj seks z idealnymi laskami i brudź pościel we śnie :D Wierze, że się mylę ale zakrawa mi to (niektóre fantazje przy eLDeczeniu) za małe kompleksy :D Wiesz nie lubisz dużych boeingów a latasz we śnie Ja wole laske przytulić na realu a nie we śnie :szczerb: M@X brutalna dosłowność nie chce Ci dokopać...tym tekstem, respect ale pisz trochę łagodniej o tym. Każdy ma swój jakiś nałóg...ale palacz fajek nie opisuje jak się czuje przy zaciąganiu :taktak: |
Ja tez "wole" wiele rzeczy, ale nei zawsze sa one mozliwe... Gdyby ludzie mieli latac mieliby skrzydla... Ponad 100 lat temu wszyscy mysleli tak jak Ty, i gdyby nie bracia Wright bylibysmy w dupie dzisiaj... Skoro jestes sceptycznie nastawiony - nie pisz zbednych komentarzy. I wszyscy beda zadowoleni.
|
Cytat:
Cytat:
Pisanie w imieniu 'wszystkich' wydaje sie niebezpieczne :) |
Jestem zdecydowanie za M@X'em. Przeciez mozna przezywac normalnie wszystkie rzeczy w czasie rzeczywistym w sensie przytulac laske, nie wiem jezdzic szybko samochodem, imprezowac, uprawiac sex. Tylko teraz pomysl, ze jak spisz po prostu tracisz swiadomosc, a w tym czasie mozesz zrobic wszystko co sobie tylko zapragniesz. To jest genialne, ze mozesz sobie polatac, zrobic cos czego nie mozesz w swiecie rzeczywistym. To dlatego, ze ludzie nie maja skrzydel i nie moga latac pobudza ich wyobraznie do tego, aby moc to wykonywac.
Bawisz sie w dzien, bawisz sie w nocy ;-) Pomyslales jak moze sie czuc niepelnosprawny moc znowu chodzic, niewidomy, ktory widzi we snie? |
Cytat:
Chodzi tu ogólnie mówiąc o rezonans, w który mogą (przy określonej częstotliwości) wpaść ludzkie organy i w ostateczności nawet ulec nieodwracalnemu uszkodzeniu. Ale zależy to od wielu czynników, nie tylko samej częstotliwości dźwięku. Cytat:
Z przykładu może nie do końca latania (lewitacji), ale czynności zbliżonej opisywałem kiedyś podnoszenie ok. 120kg człowieka na dwóch palcach przez cztery osoby (nie wiem, jak wy, ale ja pomimo iż uważam się za silnego, 30 kilo na wyprostowanych dwóch palcach wskazujących nie podniosę - zwłaszcza bez wysiłku). Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Medytacja to także wiele innych ciekawych zagadnień. O łamaniu ostrych strzał opartych na krtani już kiedyś pisałem, ale przykładowo mój trener karate kiedyś się skoncentrował (a karate nie nazywa się tego medytacją) i podczas tego skupienia wysunął do przodu rękę, na której kilka minut potem (dalej w stanie skupienia) powiesł się człowiek (na kilka sekund). Nie muszę chyba dodawać, że normalnie (bez skupienia) nie byłoby to możliwe. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Pierwszy post
Hej to mój pierwszy post tutaj, jeszcze nigdy nie próbowałam tego LD. Co mam zrobić żeby sie w ten stan dostać , bo z tego co tutaj czytałam to jest niesamowite. I czy łatwo jest sie z niego wydostać?
|
Poczytaj sobie ten "poradnik":
http://toja.com/lucidity/ Chyba jeden z najlepszych (jak nie najlepszy) jakie mo***380;na znale***347;***263; w Internecie. |
Nieświadome LD
Dzi***281;ki za linka
a co do LD prze***380;yli***347;cie kiedy***347; nie***347;wiadomie LD, we ***347;nie? Ja tak chyba mia***322;am jak jeszcze do szko***322;y chodzi***322;am. ***346;ni***322;o mi si***281; ***380;e ide obok budynku szkolnego, a tu moja znienawidzona nauczycielka. Wiedzia***322;am ***380;e to sen i ***380;e nic si***281; nie stanie wi***281;c podesz***322;am do niej i zacz***281;***322;am j***261; wyzywa***263; i krzycze***263; ***379;E MI NIC NIE ZROBI BO TO M***211;J SEN I TO JA MOG***280; W NIM WSZYSTKO. Dziwne to by***322;o a i czy to jest bezpieczne? Gdzie***347; czyta***322;am ***380;e to szatan mo***380;e op***281;ta***263; nie wiem czy w to wierzy***263;, wy wierzycie? |
Szatany, diab***322;y itd. zostawmy religii. Pytasz czy wierzy***263; w to czy nie - wierzysz w boga? Je***380;eli tak to wierzysz w szatana.
M***243;j stosunek do religii jest inny, nie b***281;d***281; tutaj opisywa***322; swoich przekona***324;. Cz***281;sto jak ***347;nie to wiem ***380;e ***347;nie i nie stosuje ***380;adnych praktyk dot. osi***261;gni***281;cia LD itd. |
Cytat:
|
phi... takie OOBE lub/i LD na Złocie to małe piwo ||
|
Ale zescie mnie zaciekawili tematem ! Tylko gdzie ja znajde czas zeby sie zaglebic w te LD... :/
|
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
e-Narkotyki zawsze z Tobą Cytat:
:haha: |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:14. |