![]() |
Pare pytan
1. Co to znaczy [dotyczy HDD]:
wytrzymałość w czasie pracy 55 G wytrzymałość w czasie spoczynku 350 G 2. Jakiego Windowsa uzywacie pod wzgledem wydajnosci - XP czy 2003? 3. Jaki system plikow - FAT32 czy NTFS? do tych punktow prosilbym o krotkie uzasadnienie edit: 4. Co sadzicie o sklepie ESC.pl? np. ten sam zestaw czesci wyszedl mi tam za 1463, a wkomputroniku 1566 kupowal tam ktos cos kiedys? jak jest z terminem realizacji zamowienia? |
Odnośnie punktu1 to jest wytrzymałośc na wstrząsy.Nic więcej nie wiem.
2.Używam XP.2003 miałem i wydawał się wydajniejszy,ale bardziej kłopotliwy w konfiguracji. 3.NTFS jest bezpieczniejszy |
Cytat:
2. 2003, czemu? No ma powyłanczane coniektóre usługi... to ogólnie daje lepszy komfort pracy 3. NTFS - jest bezpieczniejszy, oraz jak sie ma partycje 6/3/60GB to nie ma co się dziwić bo na 60GB partycji ciezko dac fat32, aczkowiek sie udało :) a jak juz na jednej ntfs to na kazdej bo jak by to wygladało :P <lol> |
co do punktu pierwszego raz na googlach to znalazłem ale teraz nie mogę :/ Ale dalej szukam ;]
[EDIT] Znalazłem: http://www.tomshardware.pl/storage/2...olixir-01.html |
ad.3 wielkosc jednego pliku na fat32 do 4GB dla NTFS nie ma ograniczeń
|
1. Wstrząsy
2. Windows 2003 - pewnie w topicu wywoła się znowu dyskusja który lepszy i Ciapek, Zetoxa się włączą :P 3. NTFS 4. Nie miałem doczynienia z tym sklepem |
Ad2
Win 2k3 bije na głowe xp po odpowiedniej konfiguracji i lekkim odchudzeniu, choć można i bez odysania to i tak będzie szybszy od xp :) Ad3. Tak jak pisał maj3, maksymalny rozmiar jednego pliku na fat32 to 4gb :( więc jeżeli masz spaware dvd i chcesz zrobic obraz jakiejs płytki powyzej 4gb to na fat32 Ci sie to nie uda :\ |
G to przeciazenie z tego co wiem
co do esc.pl to ten sklep miesci sie niedaleko mnie, robie tam zakupy od jakis 3 lat, a zeny rzeczywiscie b dobre Nie wiem jak jest z wysylkami, ale gosc ktory sie tym zajmuje jest ok, zaufal bym mu |
OK to juz wszystko wiemy
Ale czy naprawde dyski sa w satnie wytrzymac przeciazenia ok 50G w czasie pracy?? i 300 w spoczynku??? Moze ktos z forunowiczow probowal??? :D np pracujacy komputer na pokladzie startujacej rakiety :):D:D:D |
co do tego sklepu esc.pl to bardzo drogi ... ostatnio moj znajomy kupowal w www.pcprojekt.pl Przesyłka byla na następny dzień i oczywiscie bardzo niskie ceny !!
|
1. wytrzymalosc na wstrzasy, powiem tyle ze spadl mi kiedyes seagate na dywan z wysokosci ok 20cm nic mu sie nie stalo.
2. xp 3.ntfs jak poprzednicy 4. www.pcprojekt.pl z krakowa, polecam, roznica cen w porownaniu z komputronikiem nawrt do 80zl (popatrz na ceny hdd) aczkolwiek niektroe rzeczy maja drozsze |
@Edwardo a może znasz jeszcze jakis tani sklep taki jak pcprojekt ?? Bo chce kupic A64 3000+ s939 jest za 600zl w BOX ale nie maja w magazynach.
|
rosol: nie znam
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
1 - co tu dużo gadać, jak zostało nie raz wspomniane jest to wytrzymałośc na wstrząsy/uderzenia
2 - imo jeden pies, kwiestia tego co sie po prostu ma, z XP można zrobić 2003 a z 2003 XP, kwiesta powłączania/powyłączania pewnych usług :P stawiam na XP, naturalnie tylko i wyłącznie z SP2 :spoko: 3 - system plików... NTFS fakt jest bezpieczniejszy ale przez to wolniejszy niż FAT32, partycje systemową polecam stawiać na NTFSie, partycje przeznaczoną np. na instalowanie gier FAT32, obróbka ciężkiego (pow. 4GB) materiału oczywiście NTFS, wszystko zależy od potrzeb ;) 4 - nie mam zielonego pojęcia co o nim myśleć, bo go nawet nie znam :) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:03. |