![]() |
a jakim programikeim najszybciej polacze dvd, badz avi z plikiem tekstowym zeby byl na stale wkleojony w film???
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Mam pytanie. Mógłby ktoś podać linki do tych programów, bo nie wiem skąd ściągnąć . Z góry dziękuję. |
@kaerzet - ustaw w ustawieniach 1 DVD a nie 2 :)
@fafer - Chcesz dobrą jakoć to kup oryginał :) A swoją drogą to śmieszą mnie jakieś "płacze" o jakość filmu. Jak z divx'a robisz DVD to czego oczekujesz? To tak samo jak z mp3 nagrywasz audio. na sprzecie za 400zł nie widzisz różnicy ale włącz to na czymś czego cena zaczyna się tak od 10 tys zł. Zobaczysz o czym mówie. :) @afikr - poszukaj na strychu :) A na poważnie to za darmo to nic nie ma :) Szukaj dalej. Widocznie źle szukasz @tido78 - prawdopodobnie żle przenosisz te pliki do nero. Przenies cały katalog VIDEO_TS |
Mam problem
jak chce wypalic film to mi pokazuje ze test zgodnosci sie nie powiódl i brak jest wspomaganego pliku VIDEO_TS.info i jeszcze paru innych ale sprawdzalem sa wiec juz nie wiem co robic prosze o pomoc uzywam win con. 5.6 full i do wypalenia nero i daje oczywiscie dvd-video
|
WinAVI Video Converter
Mam problem ze znalezieniem darmowej pełnej wersji programu WinAVI Video Converter. Prosze o pomoc.
|
ja właśnie odinstalowałem TheFilmMachine. kilka dni temu zrobiłem tym kombajnem piękny film (4 pass kilkanaście godzin przy Athlonie 1800@2000) a od wczoraj 2 razy mieliło i przy 90% kupa. (może CCE uszkodzony) poszukam u innego dostawcy i w wolnym czasie wypróbuje. ||
|
40 min to najwyżej 1 przebieg cce czyli stałe bitrate zakoduj tak np gladiatora to zobaczysz róznice :)
|
...no i jeszcze jedno pytanie...hehe....czy da sie jakoś ustawic w winavi albo jeszcze przed konwertowaniem szerokość filmu - no bo za każdym razem obraz wychodzi mi poza TV (29 cali) i jest to troche denerwujące, szczegolnie jak dodatkowo napisy wychodzą poza ekran ( jak jest dużo gadki) - próbowałem 4:3 (najgorzej) i 16:9 (troche lepiej, ale i tak nie jest dobrze) i więcej opcji w winavi nie zauwazyłem dotyczących wielkości obrazu. Prosze o pomoc ....aha mam winavi 6.2
|
no jesli ustawiamy na 4300 to powinno jesli nawet jest dlugi film obnizyc jakosc
tak??? dzisiaj 3x przerabialem film i wychodzilo mi ponad 5gb i 1 plyta zajmowala 1,2 a druga 4,1 :/ dlaczego co mam zrobic jesli chce by to byla tylko 1 plyta i czy da sie obznizyc uzycie procka bo jak przerabiam jest 100% a mam durona 800 i trwa to prawie 2h wole uniknac komentarzy w stylu zmien sprzet bo na to mnie nie stac |
mam kolejne pytanie - po przerobieniu fimu avi (1cd) wychodzi coś ok.700mb po przerobieniu w winavi uzyskujamy jakieś 1,9GB, czyli spokojnie dałoby sie upchnąć na jednej plytce dvd 2 filmy - pytanie jak to najlepiej zrobić w nero express ??? tylko że jest problem bo NE wymaha chyba 2x tyle miejsca na dysku ile ma film (przykładowo 4Gb ja mam jeszce wolnego 1Gb no i wyskakuje komunikat że mam za mało miejsca bo jest potrzebne jescze). Może zna ktos jakąś inną alternatywe ???
|
dzięki wielkie
|
Cytat:
|
No i jeszcze jedna sprawa czy tak zrobiony film mozna jakos przewijac na stacjonarnym
odtwarzaczu ,bo chyba zdaje mi sie ,ze nie a moze sie myle.Podczas odtwarzania filmu na kompie obraz jest normalny ,natomiast ja wlaczylem go na stacjonarnym: SAMSUNG SV-DVD50, to mam jeszcze jeszcze miedzy tym czarnym pasem co jest u dolu i gorze taki cienszy pasek koloru ciemno popielatego i dopiero obraz z filmem . Czyzbym cos w ustawiemiach zle poustawial? |
ja mam takie pytanie - mam film avi na 2cd no i co sie z tym wiaze 2 pliki tekstowe, aby przerobic te pliki filmowe w winavi najpier je łacze w virtualdub no i zaczyna sie problem z plikami tekstowymi - co zrobic zeby je zączyc i dobrze działały. Jak narazie to miałem szczęście bo udało mi sie na necie znależć tekst pasujący własnie do wersji 1,5GB - ale co bedzie jak takowego sie nie uda znaleść - napewno sie to da jakos zrobić, tylko pytanie jak ???
|
Ja mam tak skonwertowalem film tym sposobem ,co prawda kopia tego avika nie jest zaciekawa film sie zacina z 6 razy podczas odtwarzania ,ale da sie obejrzec.Zrobilem wiec go w format DVD i postanowilem nagrac swoja pierwsza plyte DVD z filmem gdyz od paru dni mam dopiero nagrywarke DVD :1S41 lite on jak sadze.Slyszalem ,ze NERO nie jest najlepszym do tego programem ale jednak sprobowalem ,gdyz postanowilem to sprawdzic moze u mnie bedzie dobrze.Zaopatrzylem sie w 3 plyty DVD :1 TDK DVD-R
1-8x , i dwie firmy eProformance DVD-r i DVD+R 8x.Wypalilem to na plycie eProformance DVD-R ale moglem tylko wypalic z predkosci 1x ,nie wiem czemu nie moglem zmienic ,przeczytalem tez gdzies na forum zeby zaznaczyc opcje :zweryfikuj dane po zapisie .Po nagraniu pisalo ze nagranie powiodlo sie i zaczelo sie weryfikowanie ktore zatrzymalo sie na 5% i wyskoczyly jakies bledy, pomyslalem ze plyta wogole nie zadziala. Najpierw ja odpalilem w POWER DVD i szla ale film czest sie zacinala , i poszedlem sprawdzic czy zadziala na stacjonarnym i poszla ale co jakis czas pokazywaly sie takie kolorowe kwadraciki na ekranie a po jakis 10 min. odtwarzania obraz szedl dalej ale strasznie sie zacinal ale glosu wogole nie bylo. Tak jak pisalem to maja pierwsza nagrana plyta i prosil bym o jakies porady : 1)czy to moze by wina plyty 2)czy moze nagrac w jakims innym progsie Moze macie jakies porady Z gory dzieki . |
a ja mam inny problem. Program WinAvi dziala wysmienicie...jednak na stancjonarnych dvd - jak narazie testowalem na AIWA (zawiesza sie) Pioneer - pojawia sie obraz 0:01 min czyli jedna sekunda i obraz staje, dzwiek tez...co jest grane?
|
Cytat:
|
przepraszam czy ktoś wie gdzie mogę znależć full wersjon winavi conwerter bardzo prosze
|
no ja mam procka durona 800 i robi mi to 2h :(
|
Czyli mam rozumiec ze jezeli przekonwertuje avika winavi conwerterem na DVD
i ten przerobiony bedzie mial napisy widoczne to jak to wypale na plyte DVD i wrzuce na stacjonarny to napisy tez beda na 100%. Czy moze sie okazac ze na kompie beda a stacjonarnym nie bedzie?? |
Wielkie i serdeczne dzieki za info.
Już wszystko śmiga jak należy :spoko: |
Opcje zostawam wszytkie wylaczone, kodeki moga zostac tak jak byly wlacz tylko Subtitels i juz , pamietaj tylko ze film i tekst musza miec te sama nazwe i byc w jednym pliku np:film.avi i film.txt i juz powinno dzialac
|
Witam wszystkich.
Mam taką prozbe małą,mianowicie czy ktoś mógł by być tak uprzejmy i podać ustawienia w ffdshow? Głównie chodzi mi czy w opcjach kodeków trzeba coś powyłanczać,ja osobiście przy Xvidzie dałem "disable" ale niewiem czy to wystarczy,bo po konwersji filmu (avi oczywiście) w Tempg-plus lub w nero Vission podczas oglądania, napisów niema ??? Dlatego zwracam się z uprzejmą prozba do szanownych kolegów o pomoc. Pozdrawiam |
Sciaglem inne napisy i poszlo jak burza od razu w nerovision .Dziekuje za Wasza pomoc.
|
Ściągnij inne napisy sprawdź je najpierw w np. Windows Media Player- jeżeli używasz ffdshow powinny się tam już wyświetlić razem z filmem AVI
|
wyglada w edytorze ok np. pierwszy napis startuje 0:36 sek a w wfilmie jakies 3 min pozniej dopiero
|
Cytat:
|
Napisy opoznione
Czesc !
Zrobilem jak kazano tzn. wedlug instrukcji DVD wyszlo jak sie patrzy tylko napisy startuja jakies 3 min. pozniej niz film . Ogladanie tego jest moze i zabawne ale chyba jednak nie o to chodzi ... Co zrobilem zle? Tom |
Cytat:
Uwaga na ffdshow należy zaznaczyc odpowiednie kodeki bo inaczej program kodujący pominie ffdshow i napisów (weżmie sobie Xwida poza ffdshow )nie będzie .Ffdshow ma iterfejs po polsku tylko go zaznacz w Configuration. |
Ja też mam pytanie dotyczące WinAVI Video Converter 6.2
Podczas uruchamiania pokazuje mi się okienko: "The application has detected that the current system has not installed the following engines, or the engines have not been installed correctly. RealMedia Codec 9 or higher " Może mi ktoś wyjaśnić o co tu chodzi, gdyż i tak przerobiłem AVI na DVD i jakość jest taka sama.??? |
Ilość załączników: 1
Probuje tym winavi video converterem przconvertowac i mi taki blad wyskakuje co to jest za blad i jak mozna go sie pozbyc
|
Cytat:
Może i gorsza, nie wiem ale wątpie. Używałem The film machine i dałem se spokuj po 3 godzinach jak wyszedł mi napis ze coś tam zaczyna znowu! A w Winavi to 40 minut i możesz wypalać film DVD. |
mam pytanie jak sie dorzuca napisy do filmu przekonfertowanego ? Bo wypalilem film i wszystko bylo dobrze tylko napisy nie dzialaja czemu? (wersja WinAvi Video Conventer 5.6 czy jest to zla wersja czy trzeba miec inna?)
|
ile wolnego miejsca na dysku trzeba przeznaczyc na konwertowanie w tym programie, bo gdzies przeczytałem że od 6GB do 15GB :|, dajenda napisał że jego cały material po przerobieniu miał 2,55 GB
|
sciagnij sobie nowsze nero (np: nero express)
|
Hej Jerry Wszystko OK do momentu nagrania płytki dvd(+-) Mój Nero nie ma możliwości nagrania DVD Video :( Co mam zrobić żeby zgrany materiał na dysku zapisać na płytkę DVD (Jaki soft?)
|
Nie znam tego softu, ale pewnie nie współpracuje z ffdshow.
|
A nie chcesz wypróbować TheFilmMachine?
|
No przerobilem se wlasnie wczoraj film ,,Reich,, avi -679 MB .Musze powiedziec ze kopia duzo gorsza nie wyszla praktycznie nie ma zmian tylko podczas napisow koncowych jakos tak sie wszstko zlewa .Caly material po przerobieniu ma wielkosc
2,55 GB jest wiec jeszcze sporo miejsca jak by sie chcialo to nagrac na plycie DVD ,moze cos by tam w parametrach poprzestawiac co by zajelo wiecej miejsca i oczywiscie tym samym polepszylo jeszcze efekt koncowy.Musze przyznac ze wielkich wymagan nie mam te wszystkie aviki ktore ogladam na monitorze w rzeczywistosci mi wystarczaja pod wzgledem kopi.Nie wiem tylko jak to bedzie wygladalo na telewizorze sony 25 cali (zwykly juz 10-letni ) .Na jakims swietnym brzmieniu tez mi nie zalezy bo nie mam kina domowego tylko odtwarzacz Samsung SV-DVD50 (VHS i DVD w jednym)wiec glosniki tylko z telewizora. Poradzta cos. Pozdro. |
"Gorsza" to delikatnie powiedziane ;)
|
a jaka jest kopia koncowa przerobionego w ten sposob filmu ,zapewne gorsza niz niz ta z z uzywaniem CCE ?
|
Aha jak ktos lubi Nero vision expres to też można tym programem. Opcje ustawienia w ffdshow takie same a reszta zamiast winavi to nero vision expres. I mozna nagrać do 5godzin (jakieś 3 filmy) na jednej płytce dvd :) i nawet menu mozna sobie zrobić w bardzo łatwy sposób. Jak cos to GG.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Avi +napisy do DVD. Krok po kroku. ŁATWE!!!
W związku z tym że dużo osób pyta mnie o prostą przeróbke z avi na dvd podaje prosty przykład krok po kroku.
PRZEDEWSZYSTKIM PAMIETAJ ZE FILM I PLIK TEXTOWY MUSZA MIEC IDENTYCZNA NAZWE!!!!. Niekiedy mimo ze wyglądają identycznie program moze ich nie odczytac bo róznią się na przykład spacją. Ja za każdym razem nadaje nazwy od nowa. po1. Sciągnij z netu i zainstaluj 2 programy. Pierwszy to winavi video converter i drugi ffdshow (a skąd to sie domyśl) Pamiętaj że winavi musi być "pełna wersją" po 2. Jak zainstalujesz to dawaj START--->Programy-->ffdshow-->configuration (start to ten przycisk po lewej na dole na Twoim monitorku) :-) po 3. w konfiguracji ffdshow po lewej bedzie menu (takie ze suwakiem) i znajdz tam i zaznacz SUBTITLES (ptaszkiem czy jak to sie tam nazywa :) ) po 4. Możesz pobawić się funkcja VERTICAL POSITIONS (służy do ustawiania na jakiej wysokosci maja sie pojawiać napisy) U mnie to jest od 86 do 90. po 5. poniżej "subtitles" masz funkcje font i w ustawieniach SIZE. To jest wielkośc liter. 22 do 30 to max. U mnie najlepiej jest na 28. CHARSET musi być na EASTEUROPE po 6. Z tym programem to już bedzie na tyle. :) po 7 odpal Winavi video converter po 8. wciśnij przycisk DVD (po prawej na dole) po 9. wskaż jaki film chcesz przerobić na DVD po 10. Otworzy Ci się następne okienko. W SELECT OUTPUT DIRECTORY pokazujesz katalog gdzie ma bys zrzucony plik z przerobionym filmem. po 11. Potem naciśnij ADVENCED po 12. w zakładce DVD (u góry) znajdz OUTPUT SETTING zaznacz CONSTANT VIDEO SIZE i wybierz ilość dysków (Number of disc- przeważnie 1) i DISC CAPACITY czyli wielkość płytki (no jak na dvd to ja daje 4300) w zupełności wystarcza. Jeszcze w tym okienku znajdz PREFERENCE i daj na BY QUALITY. Reszte pozostaw bez zmian. Target format i Aspect ratio na AUTO. Naciśnij OK po 13. Naciśnij Ok. Dziękuje. po 14. Czekaj jakieś 20 do XX minut (zależy od procka i pamięci) po 15. w głównym oknie programu podczas kompresji możesz zaznaczyć opcje OPEN THE PREVIEW WINDOW i oglądać przerabiany materiał. Będziesz widział jak wyświetlają się napisy itp. po 16. Kup :piwo: i prześlij na mojego maila lub GG 8 ) po 17. Jak by co to dopiszcie sie jeszcze bo moglem o czymś zapomnieć. (chociaż bardzo się starałem) :) Aha był bym zapomniał: Potem musisz to nagrać. Odpal NERO daj na DVD i zaznacz DVD-Video. Przenieś katalog VIDEO_TS w którym jest Twoj film (przekonwertowany) do katalogu nagrywania nero. Walnij w taką płytke z zapałką (u góry) :) i czekaj az się wypali. Nie zapomnij włożyć czystej płyty do nagrywajki. Ja już wypalisz to włóż do stacjonarki lub pchnij komuś na osiedlu. Jerry POPRAWKA!!! TARGET FORMAT daj na PAL bo jak film jest w NTSC to wychodzą problemy na stacjonarkach a tak to odrazu zmieni na PAL i bedzie wszystko okej. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:06. |