Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   I ponownie pijany (https://forum.cdrinfo.pl/f5/ponownie-pijany-45310/)

B@rtek 01.01.2005 22:48

A ze mną wporządku :D Kaca nie mam :nie:

mallow 01.01.2005 22:47

a ja w przerwach miedzy kielonkami zawsze pilem pol kubeczxka mineralki :)

czero 01.01.2005 19:33

A ja kacyka nie mam, choc wczoraj duuzo w siebie wlalem. Posluchalem rad na forum, wypilem po pierwszym 0.25 1,5 litra mineralki i dalej juz wodeczka szla jak woda ;).

bakupl 01.01.2005 18:39

a mi cały czas źle.. ale lepiej niż rano...

Turboni 01.01.2005 18:36

a ja sie jakos dzisiaj nie najlepiej czuje :( cos mnie glowa boli

ale zaraz skocze po lekarstwo do lodowki :D

Pierwszy 01.01.2005 18:33

Cytat:

i wlasnie jeden kumpel zadnego sposobu przeciw haftowaniu nie mial... zapchal zlew, troche pobrudzil bidet (ot taki burzujski wynalazek )
fajnie bylo
czym chata bogata, tym goście żygają :D

A żeby się to nie zdarzyło proponuje nie mieszać trunków np. nie przepijać wódki piwem :haha: choć nie wszystkim to przeszkadza ;)

mallow 01.01.2005 16:38

spock... ten moment to ja tez potrafie wyczuc... ale nie znam jeszcze sposobu jak odeprzec niemcow na foroncie ;)

mr_spock 01.01.2005 16:00

o ile stan upicie jest przyjamny, to stan upojenia, w ktorym wszzystko wiruje i haftujesz jest nieprzyjemny... staram sie zlapac ten moment. I im jestem starszy (czytaj bejrdziej wprawiony) to idzie mi to lepiej :)

mialem sostac w domu, ale kto by wysiedzial jak wszyscy znajomi poszli :]
i wlasnie jeden kumpel zadnego sposobu przeciw haftowaniu nie mial... zapchal zlew, troche pobrudzil bidet (ot taki burzujski wynalazek :) )
fajnie bylo

mallow 01.01.2005 15:50

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Mam jeden, ale chyba nie o to Ci chodz - nie pić ;)

Podziwiam podziwiam :) No ale poki co za mlody jestem zeby takie cos stosowac... glupota wieku ze tak powiem ;)

andrzejj9 01.01.2005 15:18

Cytat:

Napisany przez mallow
A jakies sposoby macie zeby nie (ze tak powiem) haftowac...

Mam jeden, ale chyba nie o to Ci chodz - nie pić ;)

mallow 01.01.2005 15:10

A jakies sposoby macie zeby nie (ze tak powiem) haftowac... bo gdybym wczoraj nie mial zgona i nie zaczal trzezwiec po tym, mysle ze bym mogl wlac w siebie wiecej :)))
pozdro ;)

andrzejj9 01.01.2005 13:49

He he, coś dzisiaj chyba ruchu specjalnego na forum raczej nie będzie ;)

adixo 01.01.2005 13:43

A ja tym razem jestem trzeźwy jak świnia :)

mallow 01.01.2005 13:36

No i udalo sie :D Nie bylo tak strasznie :DDD pilem duzo wody i kaca nie mam nic ;)
pozdro ;)

andrzejj9 30.12.2004 01:56

Cytat:

Napisany przez yahol
Plone ze wstydu.

A ja wraz z Tobą...

||

yahol 29.12.2004 22:05

Cytat:

Napisany przez bgn
Mnie się podoba - ........... Myślałem nawet nad tym, żeby kupic i wylać, ale po pierwsze nie uchodzi, a po drugie co wtedy ze środowiskiem naturalnym

Przyznaje ze wstydem. Takiego toku rozumowania nie przwidywalem ani nie bralem pod uwage.
W ten sposob stalem sie jednostka aspoleczna, majaco za nic dobro kraju i ludu pracujacego i nie, miast, wsi i siol okolicznych.
Mam wyzuty sumienia.
Tyle pieniedzy zmarnotrawilem, wydajac je na jakis glupoty: ksiazki, skrypty, gazety, ba wzmacnialem kontrewolucje kupujac ksiazki w antykwariatach i u bukinistow.
Plone ze wstydu.

mr_spock 29.12.2004 13:51

bgn - lol... wspiaramy polski przemysl monopolowy... dlatego nigdy nie kupije alkoholu z przemytu ;)

bgn 29.12.2004 13:22

Cytat:

Napisany przez brzuszki
A nie sądzisz,że ktoś Nas wszystkich wpuszcza w maliny?
Ale wesoło jest:)
I o to chodzi:)

Mnie się podoba - Brzuszki poradziły w ten sposób jak dbać o harmonijny rozwój rodziny od najmłodszych lat - a z medycznego punktu widzenia -etanol powoduje rozszerzenie naczyń krwionośnych, uwalnia złogi chlolesterolu, dostarcza "puste" kalorie od których się nie tyje - a kupowany w sklepie przynosi dochód budżetowi co powoduje wzrost dobrego samopoczucie u emerytów, rencistów, pielęgniarek i położnych, wzrastają środki na latanie dziur w jezdniach i walkę o demokrację na ukrainie.
Nie jestem patriotą - bo nie piję, ale zawsze rano mam z tego tytuły kaca moralnego z tytuły reflesji ile dobra modłbym dostarczyc obalając wieczorem flaszkę. Myślałem nawet nad tym, żeby kupic i wylać, ale po pierwsze nie uchodzi, a po drugie co wtedy ze środowiskiem naturalnym

knydel 28.12.2004 23:36

Pianka jest nie dobra - chociaz pewnie co kto lubi ;)

B@rtek 28.12.2004 23:26

Cytat:

Napisany przez mallow
ale to bylo napicie sie swiadomwe w okreslonym celu itd itp ;)

Tata mi dał spróbować bo chciałem :D

Ale mówię tylko piankę :taktak:

mallow 28.12.2004 23:23

ale to bylo napicie sie swiadomwe w okreslonym celu itd itp ;)

B@rtek 28.12.2004 23:22

A ja napiłem się piwa, a właściwie pianki w wieku 7 lub 8 lat :taktak:

Do teraz nie piję.

Ale w piątek pozwolić sobie mżna :)

Weron 28.12.2004 23:19

Cytat:

Napisany przez mr_spock
Ja majac 4 napilem sie spirytusu salicylowego

W moim przypadku to byl akurat szampan.Jakos tak do kieliszka sie dobralem. :)

mr_spock 28.12.2004 22:55

Cytat:

Napisany przez Weron
A ja majac 3.
||

Ja majac 4 napilem sie spirytusu salicylowego

Weron 28.12.2004 22:41

Cytat:

Napisany przez mallow
napilem sie pierwszy raz majac wlasnie lat 15...

A ja majac 3.
||

mallow 28.12.2004 22:14

Cytat:

Napisany przez mr_spock
duzo wiecej od tych 15latkow to nie masz lat

a swoja droga, to ja tez zaczolem pic piwo jak mialem tyle;)

Ale ja sie nie chwale ze nie pije, ani z tego dumny nie jestem :sciana: w roki zdarza mi sie napic doslownie kilka razy... i jeszcze nigdy nie bylem tak pijany zeby nie wiedziec o co chodzi... napilem sie pierwszy raz majac wlasnie lat 15... bylem pijany, i jak dla mnie za bardzo, chwialem sie, mialem problemy z rownowaga, troche "slabo" mowilem, ale ogolnie wszystko pamietam, panowalem nad saba... i od tamtej pory nie pije juz duzo... zawsze mam swiadomosc tego co robie, co najwyzej czasem mnie zarzuci a zakracie... nic wiecej... i jestem ciekawy co to bedzie w tego sylwka... pykne se chyba ze 3 witaminki c, cos tlustego, potancze... i duuuuuzo wody pic bede ;)
pozdro ;)

brzuszki 28.12.2004 19:15

Cytat:

Napisany przez Weron
Powiedzialbym, ze Twoje zachowanie jest co najmniej szokujace zwazywszy na zawod, ktory wykonujesz.:)

A nie sądzisz,że ktoś Nas wszystkich wpuszcza w maliny?
Ale wesoło jest:)
I o to chodzi:)

adixo 28.12.2004 12:59

Właśnie zakończyłem alkoholizowanie się po 5 dniach
MAM przesyt
2 dni urlopu
wracam do trzeźwości :blee:

mr_spock 27.12.2004 23:58

Cytat:

Napisany przez mallow
bozze 15 latkowie sie chwala ze nie pija... nie ma sie czym chwalic.. TAK POWINNO BYC...
ale sam powiem ze pije, ale tylko na imprezkach, i to 2-3 piwa, nie wiecej, akos mnie nie ciagnie zeby sie uchlac... ale sylwester sie zbliaz... moja pierwsza w zyciu proba zaatakowania 0.5 wodki... jestem ciekay co to bedzie ;)
pozdro ;)

duzo wiecej od tych 15latkow to nie masz lat

a swoja droga, to ja tez zaczolem pic piwo jak mialem tyle;)

knydel 27.12.2004 23:05

Cytat:

Napisany przez bakupl
np. z okazji pierwszego Poniedziałku, ostatniego wtorku, jedynej środy, pierwszego czwartku w tym tygodniu, w piątek z okazji że dziś 8... w sobie że początek wolnego, w niedziele że koniec wolnego itp :P

Najlepiej pije się z okazji braku okazji ;) A ogólnie to napić się czasami można, a czasami trzeba :) - tylko trzeba uważać aby nie za często :)

Weron 27.12.2004 23:01

Cytat:

Napisany przez brzuszki
A synkowi czemu żałujesz?
Polej mu - alkohol jeszcze nikomu nie zszkodził,a niejednemu uratował życie:)

:bicz:

Powiedzialbym, ze Twoje zachowanie jest co najmniej szokujace zwazywszy na zawod, ktory wykonujesz.:)

maj3 27.12.2004 22:59

kto pije i pali wspiera budżet państwa :piwo: 8 )

*Vojtas* 27.12.2004 22:52

Z ostrym piciem skończyłem w momencie, w którym opuściłem imprezę u znajomego przez zamknięte drzwi tzn. drzwi się otworzyły niestety razem z futryną od tego czasu coś mi mocniejszy alkohol nie za bardzo podchodzi (nie żeby wcale, ale rzadko i z umiarem). Natomiast piwko jak najbardziej. Dobry browar nie jest zły.

W tym kraju trzeba się od czasu do czasu napić, bo można dostać ch..a do głowy.

pozdr. :piwo:

bakupl 27.12.2004 22:48

Cytat:

Napisany przez Weron
W picu alkoholu nie widze nic zlego o ile jest to oczywsice z jakims umiarem.
Sam pije okazyjnie.A okazja zawsze sie trafi :)

np. z okazji pierwszego Poniedziałku, ostatniego wtorku, jedynej środy, pierwszego czwartku w tym tygodniu, w piątek z okazji że dziś 8... w sobie że początek wolnego, w niedziele że koniec wolnego itp :P

pykson 27.12.2004 22:40

a ja pije, nie zawsze z umiarem ale nieczesto przesadzam
piwko, do 3, moze 4 to norma
vodka raczej z wiekszych okazji, ale zawsze jest ciekawie wtedy

@mallow
zanim zaatakujesz ta polowke to pamietaj, ze nie musisz pic tak szybko jak inni, liczy sie to jak kto konczy, a nie zaczyna
ja bym zalecil podklad w postaci czegos tlustego, alebo przynajmniej barszczyku cieplego
no i cos z vitamina C (cytryna np.) pomaga przed i po, przynajmniej mnie

p.s. mam znajomego co tez nie pije, moze jedno piwo w roku sie zmusi, i go szanuje, chociaz wolalbym zeby sie z nami napil

brzuszki 27.12.2004 22:36

Cytat:

Napisany przez rycho
adixo!!!
Spróbuj zrobić coś dobrego dla swojego synka.

A synkowi czemu żałujesz?
Polej mu - alkohol jeszcze nikomu nie zszkodził,a niejednemu uratował życie:)

:bicz:

kiewas 27.12.2004 21:53

Ja czekam na sylwestra :) Tylko się zastanawiam jak moje zwłoki trafią z powrotem do domu...

AleX69 27.12.2004 21:52

ja juz trzeci dzien drinkuje ... /alcoholik

pijacym przypominam o uzupelnianiu magnezu+B6 i potasu ... ten ostatni zawiera sok pomidorowy - pijcie w duzych ilosciach :D

M@X 27.12.2004 21:50

Ja wcozraj porzadzilem ze starym kumplem z liceum. Siadlismy w 4 osoby majac 0,7l starogardzkiej i 0,7 mieszanki spirytusu i herbaty mietowej. Bylo fajnie, raz na czas nei zaskzodzi, zwwlaszcza ze w sylwestra nie zamierzam pic. Pozdrawiam tych, ktorzy lubia sie zabawic ;-D

epol 27.12.2004 21:46

Cytat:

Napisany przez DJ HACKER
Wiem, że tak powinno być, ale w dzisiejszych czasach coraz częściej właśnie tak nie jest...
Ja się chwalę, że jako piętnastolatek nie piję, ponieważ właśnie osoby w moim wieku zaczynają coraz częściej spoglądać do kieliszka.

A potem sie dziwimy, że sie dzieja takie rzeczy:
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=45294

Oczywiscie nie chce w tym momencie obrazac userow :)

Mich@ł 27.12.2004 21:16

Cytat:

Napisany przez mallow
bozze 15 latkowie sie chwala ze nie pija... nie ma sie czym chwalic.. TAK POWINNO BYC...
...

Wiem, że tak powinno być, ale w dzisiejszych czasach coraz częściej właśnie tak nie jest...
Ja się chwalę, że jako piętnastolatek nie piję, ponieważ właśnie osoby w moim wieku zaczynają coraz częściej spoglądać do kieliszka. W klasie jestem jedynym chłopakiem, który imprezę wytrzyma bez alkoholu...
Wielokrotnie byłem też częstowany przez starszych alkoholem i takimi tekstami: "Co odmówisz??" "Cienki jesteś??" "Nie napijesz się??" i zawsze miałem odwagę odmówić. Było mnie na to stać.
Mam kolegę, który w wieku 9 lat już pił i teraz codziennie mi mówi, że już przestał. Jednak gdy nadarzy się okazja do wypicia, od razu z niej korzysta...

andrzejj9 27.12.2004 20:47

Cytat:

Napisany przez Ormianin
Moim zdaniem zupelny abstynent stroniacy od alkoholu to tez jest chorobliwa skrajnosc... mam w rodzinie takiego abstyneta, przebywac sie w jego poblizu da, ale pare sekund, okropny malkontent, szczegolnie na imprezach, wszelkich party-hause

a co do pijacych oczywiscie alkohol ale z miarodajnym umiarem

Takie jest powiedzenie: nie pijesz? Albos chory albos swołocz

Wiesz, to zależy od tego, czy ktoś jest abstynentem z powodu jakiś swoich zasad, czy po prostu nim jest z wyboru, nie zastanawiając się specjalnie nad tym. Bo w tym pierwszym przypadku pewnie picie alkoholu uważa za coś złego i stara się dać to wszystkim do zrozumienia. Natomiast w drugim przypadku po prostu nie pije, bo nie chce, ale nie robi z tego specjalnej sprawy.

Ja na przykład jestem takim drugim typem. Z alhoholu lubię właściwie tylko szampana, ale nie krytykuję ludzi, którzy lubią napić się piwa, czy też od czasu do czasu czegoś mocniejszego - byle oczywiście w rozsądnym umiarze. Niech każdy robi to, co lubi, pod warunkiem, że potrafi dostrzec pewne tego granice.

woitas 27.12.2004 19:16

piwko oprócz swego zbawiennego wpływu na samopoczucie, wspaniale oddziaływuje na nerki.
czyli - chcesz być zdrowy, pij piwo :)

epol 27.12.2004 19:12

Cytat:

Napisany przez adixo
Kolejne święta a ja narąbany :podbite:
Żonka wściekła synek chory 39 stopni a ja znowu piję
:piwo:

Lepiej sie zaopiekuj synkiem no i zacznij pic z umiarem :piwo:

Troche mnie to dziwi gdy 15-latkowie pisza, ze nie pija. A jakby to niby mialo by inaczej?

Za uwielbiam :piwo: a wodka to tylko naprawde okazjonalnie, bardzo okazjonalnie. nawet sylwka spedze przy :piwo:

mallow 27.12.2004 18:46

ale sam powiem ze pije, ale tylko na imprezkach, i to 2-3 piwa, nie wiecej, akos mnie nie ciagnie zeby sie uchlac... ale sylwester sie zbliaz... moja pierwsza w zyciu proba zaatakowania 0.5 wodki... jestem ciekay co to bedzie ;)
pozdro ;)

Posłany 27.12.2004 17:10

Cytat:

Napisany przez Ormianin
Moim zdaniem zupelny abstynent stroniacy od alkoholu to tez jest chorobliwa skrajnosc... mam w rodzinie takiego abstyneta, przebywac sie w jego poblizu da, ale pare sekund, okropny malkontent, szczegolnie na imprezach, wszelkich party-hause

Ejno :D Nie porownywac mnie do abstynenta ;) Według mnie alkohol jest dla ludzi , ale z umiarem ;] W zyciu nie bylem nap**** do nieprzytomnosci - moze dlatego ze 15 lat mam dopiero ;) Ale piwo, winko...

Weron 27.12.2004 16:57

W picu alkoholu nie widze nic zlego o ile jest to oczywsice z jakims umiarem.
Sam pije okazyjnie.A okazja zawsze sie trafi :)

rycho 27.12.2004 15:14

Cytat:

Napisany przez REi
1 piwo dziennie zmniejsza o 75% prawdopodobienstwo chorob serca. Ja moze od czasu do czasu piwo wypije ale za to nie pale :P

Jedno piwo to nie picie.
Tytoń to najgłupszy nałóg.Wiem coś o tym.

REi 27.12.2004 15:11

1 piwo dziennie zmniejsza o 75% prawdopodobienstwo chorob serca. Ja moze od czasu do czasu piwo wypije ale za to nie pale :P

Macio.Men 27.12.2004 15:07

Cytat:

Napisany przez bgn
przyłaczam sie do nieanonimowych alkoholików.Chociaż w naszym kraju ciężko jest życ z taka wadą genetyczną ( vide post Ormiego ) :'(

Też się przyłączam. ;)

mr_spock 27.12.2004 15:02

a ja pije, i jest mi z tym ok
"Kto nie pije ten kabluje" :P

za to nie pale!

Mily_ 27.12.2004 14:53

A ja w Wigilie nie piłem bo jechałem do swojej dziewczynki, w 1 święto tylko piwko a w drugie święto byłem na 18 i też nie piłem bo... byłem kierowcą... a porządnie narąbany to byłem jakiś czas temu... chyba na zakonczenie wakacji... i później abstynęcja...

bgn 27.12.2004 14:52

Cytat:

Napisany przez yahol
Nie smoc sie, wspieram cie w tym zboznym dziele niepicia :D
Jest juz nas dwoch.
A takich dwoch, jak nas trzech, to nie ma ani jednego :D

przyłaczam sie do nieanonimowych alkoholików.Chociaż w naszym kraju ciężko jest życ z taka wadą genetyczną ( vide post Ormiego ) :'(

Mich@ł 27.12.2004 11:55

U mnie w szkole już są tacy agenci, którzy żadnej imprezy bez alkoholu nie wytrzymają, bo nie potrafią się wtedy dobrze bawić...

Ja się wolę nie przystawiać do kielicha, bo wiem, że to właśnie przez alkohol, a raczej jego nadużywanie, jest najwięcej kłótni rodzinnych itp...

Dlatego na sylwestrze oprócz niewielkiej ilości szampana będę pił soczek ;)

Ormianin 27.12.2004 11:48

Cytat:

Napisany przez Posłany
Nie jesteś sam ;)
Zawartość alkoholu we krwi: 0%o ;]

Posłany 27.12.2004 11:42

Cytat:

Napisany przez DJ HACKER
Pozdro dla wszystkich niepijących, choć zdaję sobie sprawę, że mogę być sam :ysz:

Nie jesteś sam ;)
Zawartość alkoholu we krwi: 0%o ;]

gallus 27.12.2004 11:36

Adixo, a to nie ty miałeś te 12 promili?? :P

-Sid-The-Rat=> 27.12.2004 11:34

a ja pije i mi z tym dobrze :)
inna sprawa ze nieletni pic nie powinni, pozatym sa rzeczy od picia wazniejsze - rodzina na przyklad - picie to fajna odskocznia, sek w tym ze nie moze nigdy byc jedynym wyjsciem

nasz kochany dziekan wiedzac ze studenci tez ludzie uczynil poniedzialek po sylwestrze dniem wolnym :)

Mich@ł 27.12.2004 11:00

Cytat:

Napisany przez Bartek15
Ja tak samo :D

:wow: To aż tylu nas jest ??? :wow:

Cytat:

Witaj w klubie niepijących
A jak go nazwiemy?? KLUB NIEANONIMOWYCH NIEPIJĄCYCH ?? ;)

B@rtek 27.12.2004 10:55

Ilość załączników: 1
Cytat:

Napisany przez DJ HACKER
A ja muszę się pochwalić, że wogóle nie piję i dobrze mi z tym:D

Wogóle mnie do alkoholu nie ciągnie. Przez 15 lat życia może 4 kielichy wypiłem i 2 piwa i myślę, że wystarczy... :wow:

Pozdro dla wszystkich niepijących, choć zdaję sobie sprawę, że mogę być sam :ysz:

Ja tak samo :D

Witaj w klubie niepijących

rycho 27.12.2004 10:52

Cytat:

Napisany przez yahol
Jest juz nas dwoch.

Jak nie ma?a rycho to ch...
pozdrawiam niepijących.

yahol 27.12.2004 10:48

Cytat:

Napisany przez DJ HACKER

Jest juz nas dwoch.

Mich@ł 27.12.2004 10:41

A ja muszę się pochwalić, że wogóle nie piję i dobrze mi z tym:D

Wogóle mnie do alkoholu nie ciągnie. Przez 15 lat życia może 4 kielichy wypiłem i 2 piwa i myślę, że wystarczy... :wow:

adixo 27.12.2004 10:35

Pomimo że chory a ja piję to synkowi nic złego się nie dzieje
właśnie dostał syropek i włączyłem mu Bob Budowniczy
Zmierzyłem mu temperatuekę i ma w tej chwili 38,2

Maciej 27.12.2004 10:15

Cytat:

Napisany przez Bartek15
@Maciej 39 stopni ;)

Ale masz rację mógłby się zaopiekować synkiem :taktak:

,,,dzięki. Już poprawiłem.

rycho 27.12.2004 10:13

adixo!!!
Spróbuj zrobić coś dobrego dla swojego synka.

B@rtek 27.12.2004 10:03

Cytat:

Napisany przez Maciej
z rana tak pijesz...?, nie chce się wtrącac w twoje życie osobiste, ale tylko myślę ....że lepiej abyś zaopiekował się synkiem bo 29stopni gorączki to bardzo dużo.

@Maciej 39 stopni ;)

Ale masz rację mógłby się zaopiekować synkiem :taktak:

Maciej 27.12.2004 10:01

z rana tak pijesz...?, nie chce się wtrącac w twoje życie osobiste, ale tylko myślę ....że lepiej abyś zaopiekował się synkiem bo 39stopni gorączki to bardzo dużo.

adixo 27.12.2004 09:55

Cytat:

Napisany przez Bartek15
Niezły jesteś :piwo:

Nie widzę powodu do chwały ale co tam :piwo:

B@rtek 27.12.2004 09:53

Cytat:

Napisany przez adixo

Niezły jesteś, tak pić od rana :piwo:

bakupl 27.12.2004 09:52

Cytat:

Napisany przez adixo
Dobrze że firma dała mi dzień urlopu na imieniny, a wziełem go dzisiaj :piwo:

No to wszystkiego najlepszego! ;D

adixo 27.12.2004 09:43

Dobrze że firma dała mi dzień urlopu na imieniny, a wziełem go dzisiaj :piwo:

Ormianin 27.12.2004 09:41

Cytat:

Napisany przez adixo

a ja sie powstrzymalem... poczekam na sylwestra :)

bakupl 27.12.2004 09:39

Cytat:

Napisany przez adixo

Eee, spoko ja też :D

;D

adixo 27.12.2004 09:31

I ponownie pijany

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:53.