![]() |
Nokia 6610 i IRDA
Panowie i Pan
za pomoca jakiego progza wrzucic na ten telefon poprzez zlacze IrDA jakies tapetkli i melodyjki, bo standardowy wysli do pobliskiego kompa (tak jak SE t610) nie dziala :( dzieki za pomoc |
masz płytę do tej Nokii co dostałeś jak kupowałeś?? TAm jest cały pakiet Nokia Suite 5 no a tam są programy do aplikacji melodii tapet itd :)
|
Cytat:
cos ty plytki to ja nie mam, ale progza zassalem z netu PCsuite 6.1. I jeszcze jedno pytanko czy *.jpg i *.mid trzeba jakos przerabiac przed wrzuceniem na ta nokie ?? |
mid i jpg są obslugiwane...ale czasami irda stwarza niewiadomo dlaczego problemy...komunikacja z telefonami a nokia 6610 jest ciezka. Tak samo brak opcji np. wyslij obrazek.Najlepiej kabelek kupic
|
kupilem ten telefon bo ma irde, la enie wiedzialem ze az takie problemy sa podczas komunikacji podczerwienia.
w SE t610 - zero zgrzytow i wszystko smiga w obie strony a co sadzicie o Oxygen Phone Manager II For Nokia Phones - chodzi mi o obrazki i melodyjki, czy da sie wgrywac za pomoca tego progza ?? |
nokia 6610i
Cytat:
|
Cytat:
kabel kablem, ale mi chodzi o lacze poprzez IrDA, czy da sie wgrywac obrazki i melodyjki, bo po co mi kabel majac podczerwien w kompie |
po co ci nokia - t630 to jest to :spoko:
|
\da się
|
Cytat:
P.S. masz u mnie repute, jak bede mogl Ci ja wystawic :mruga: a nokia to dla zonki, bo marudzila, ze czas zmienic phona P.S. mam do sprzedania 3510i - super stan ;) |
Cytat:
dziekuje bardzo juz sie dowiedzialem, bo kumpel tez taki sprzet ma i mu dziala PCSuite :D |
no ja też mam 6610 no i wysłyałm PcSUitem i Oxygenem
|
Cytat:
no i takie odpowiedzi sa najlepsze dziala i juz :D P.S. dzisiaj pocwicze i jutro opowiem jak mi poszlo :mruga: |
aha no i są jeszcze inne programy ale jeśli jest wtyczka do IRDA W kompie to on ma własny program do wysyłania zdjęci i melodyjek
|
Cytat:
|
REi - reputa poszla :tak!:
ale teraz kolejny problem oprocz nokia pcsuite (najnowsze) - chodzi bezproblemowo, ale ... nie mozna wgrac blak loga operatora :( wiem ze to sie robi za pomoca mobimb, lub oxygene II, lecz ... te programy nie chca mi sie polaczyc z komora :( moze to dlatego ze mam juz podlaczone pcsuite ??? czy to nie ma wplywu na to ze nie chca sie polaczyc ??? help me :tak!: |
masz racje,
że problemem jest PC Suite. Wyłącz to coś z zasobnika a oxygen zacznie działać. Taki sam jest w przypadku kabla DKU5(czy jakoś tak). Pozdrawiam
|
sprawdze wieczorkiem i dam jutro znac co i jak ;)
a jak to wylaczyc z zasobnika ?? bo jakos mi sie nie udalo - gdzie to jest w opcjach tak w skrocie ??? thx |
Cytat:
|
...
w trayu była ikonka tycząca się pcsuite a tam shutdown cośtam. Sory za to "cośtam" ale od wieków softu noki nie widziałem (oxygen only :) ). Na bank po zestrzeleniu pcsuita oxygen zaczyna działać, info o tym masz w samym oxygenie, w podpowiedziach pojawiających się przy problemach z komunikacją. Pozdrawiam
|
Cytat:
a jutro i tak info czy dziala :tak!: |
Nokia :| Producent blokuje softwarowo irde tak, aby nie mozna bylo wysylac miedzy telefonami nic poza wizytowkami! Po podlaczeniu do PC rowniez stwarzaja te fony problemy.
|
Najswiezsze wiadomosci jak obiecalem :tak!:
po wywaleniu oprogramowania nokia pc suite - wszystklo zaczelo dzialac ALLELUJA :D ale problemik :taktak: - ma ktos blank logo bo to moje nazwa blank.gif jest po wrzuceniu na komore - BIALE :\ zassalem z netu i mialo byc przezroczyste :\ |
Ilość załączników: 2
Chodzi Ci o to?
EDIT: Dodaje rowniez plik spakowany :) |
@epol
jaka sobie robisz ??? czy cos innego ??? ja tam nic nie widze i nawet nie moge tego skopiowac jesli to jest blank logo to spakuj jak mozesz zipem i podeslij mi na maila z podpisu thx |
no ja również nic nie widzę,a poza tym mam Nokie 6610 i nigdy nie miałe większych problemów z irdą,jest 100 razy lepsza niż kabel,
|
Ilość załączników: 1
problemow nie mam z irda, tylko chodzilo mi o skasowanie loga operatora i coz by rzec UDALO MI SIE :D
dzieki wszystkim, w zalaczniku logo transparentne wrzucone za pomoca MobiMB |
Cytat:
|
Cytat:
ale problem rozwiazany jeszcze raz dzieki :piwo: P.S. wszyscy bioracy udzial w zalozonym przeze mnie topicu otrzymali pochawalno-podziekowalne reputki :spoko: jak kogos pominalem to zalalenia na PW |
Nokia PC Suite 5
mam ten zestaw io pytanie - jak zrobić, aby to wszystko nie uruchamiało się z Windowsem??
Uruchamiają się dwa pliki: Data Layer i Nokia Tray Application. Uusunąłem te 2 wpisy regCleanerem, ale sądze, że jest na to inny sposób... może wiecie? |
o własnie to jest problem ale spróbuj w msconfig
|
Cytat:
|
własnie to napisałem bakupl
nie czytasz postów :> |
ale chlopaki to to samo co wywalenie i włożenie do kopii w RegCleanerze wpisow :)
nazwe to "sztucznym" procesem. Chodziło mi czy może jakoś programowo można to zniwelować. A manualu pdf do tego pakietu pisali coś o kliknięciu prawym myszy na ikone w trayu i odznaczenie czegoś, ale tego czegoś nie ma :) |
ja tam odinstalowalem pcsuite i reszta progzoch chodzi juz bezproblemowo :)
to chyba najlepszy sposob, bo jak wylaczalem te progzy wspomniane przez CIAPKA to i tak mi oxygene nie dzialal :nie: a teraz smiga tak jak powinno |
Cytat:
Zdaje mi się on być całkiem przyjemny. Ja dopeiro co go zainstalowałem i nie testowałem w sumie. Czekam na IRDE którą zamówiłem z kumplem z allegro. A tel to Nokia 6100. |
skonczylem korzystac jak nie moglem wrzucic blank loga operatora
telefon jest zonki wiec ona ma male wymagania wzgledem obslugi telefonu - wazne zeby dzwonil :tak!: a oxygene to taki odpowiednik fma do obslugi SE |
Mam takie pytanie:
Mam Nokie 6610i i nie wiem jak wysłać zdjęcia przez podczerwiń na inny tel. Wie ktoś jak to zrobic? Z góry dzięki. |
nie da sie tego zrobić:)
|
Szkoda :(
|
no niestety w noki 6610i irda służy tylko do połączenia z kompem a nie inną nokią:)
|
Cytat:
|
a nie prawda, że nic się nie da przesłać, bo...
... wizytówkę można przesłać przez irdę na inną nokię :glaszcze:
|
e tam wizytówka:(
|
Cytat:
|
bardzo interesujące,dowiedz się może jaka to Nokia:)
|
Cytat:
|
w noki z serii 60 (np: *650, 6600) i 80 (komunikatory)... bo w serii 40 (np: 6610 [wszystkie nokie ktore maja ekraniki 128x128 tak sie akurat zlozylo]) to tylko wizytowke z telefonu na telefon da sie przeslac, firmware zawarte w telefonach z tej serii umozliwia tylko komunikacjie telefon = PC
|
chociaż dobrze, że te wizytówki można przesłać, ale powiem Wam coś....
miałem 2 lata Siemensa z IRDĄ i mogłem przesyłać co chce.... skorzystałem chyba z tego tylko pare razy bo kolega zauważył u mnie jakieś fajne logo. W domu mam IRDE z allegro za 32 zł, Nokia PC Suite, loga, dzwony na HDD i wiadomo moją kochaną Nokijke 6100 i nie obchodzą mnie jakieś blokady firmware :) polecam!!! |
Jest to Nokia 3200. Na własne oczy widziałem jak do niego przesyłano zdjęcia z telefonu i on wysyłał komuś.
|
No fakt ten telefon to potrafi:)
|
...
Cytat:
|
Potrzebuję jakiś program do wgrywania, usowania zdjęć i muzyki itp. do Noki 6610i. Nie chcę Pc Suit.
Z góry dzięki. |
Cytat:
|
MOdy, mobimb
|
Mobimb jest znacznie lepszy od oxygena i łatwiejszy w obsłudze,więc ja polecałbym ten,sam z niego korzystam:)
|
To musze zerknać na tego Mobimb skoro tak zachwalacie.
A tak BTW ma ktos jakąś ciekawą polifonie do noki?? Chodzi mi szczególnie o dźwiek sms-a. |
Hmm z tym ciężko przynajmniej ja nie znalazłem nic ciekawego jeżeli chodzi o dźwięk sms-a,a z dzwonków pilifonicznych to mam trochę,tylko nie wiem co ciebie interesuje[niestety od pewnego czasu nie mam już nowości od 4 miesięcy:( ]
|
Dzwonków to też mam od jasnej tylko chodzi mi o jakis fajny sygnalik sms-a.
|
Ja jako sygnał sms-a mam kawałek z gry "pac man" jest nawet ok:)
|
Cytat:
|
Wie ktoś jak użyć ****** do OPM?
/jeszcze jedno pytanie o takie rzeczy i masz bana sory batory CIAPEK |
normalnie ale ja widziałem tylko "cukierek" do tego i działa :)
|
OT:
a czy kotś zna stronę z FAJNYMI grami java na NOkie 6610 seria 40 albo inaczej bo już kilka fajnych mam czy ktoś wie skąd ściągnąć RELA FOOTBALL lub FIFA lub 2005 ale dobry link i ZA DARMO!!!! |
Cytat:
poszukaj na p2p girek nie mam bo telefon jest zonki :mruga: jak cos na t610 to juz wiecej :tak!: |
Ilość załączników: 1
Oto strona z gierkami:)
http://www.java2phone.ru/eng/p1/ wszystkie gry są za free dzwonek sms-a już do ściągnięcia:) |
Oxygen Phone Manager
Cytat:
Potrzebny Oxygen Phone Manager na maila. Mam zablokowane pobieranie plików powyżej 5 MB... Możesz mi podesłać spakowany OPM po 5 MB każdy plik? Na dexter74@o2.pl dzięki!!! |
dexter74, Oxygen Phone Manager II v2.2
|
|
Ja mam OPM 2.5
|
|
Mam pytanko. Być może już było ale nie znalazłem. Otóż dlaczego nie mogę wysłać z CX'a 65 dzwonka na Nokie 6610i ? Pokazuje mi się komunikat przerwanie wysyłania danych czy coś w tym stylu. Może wie ktoś dlaczego?
|
a jalk chciałeś to zrobić??Jak przez irdę to napewno nie dasz rady bo ta nokia nie odbiera przez irdę od innych telefonych,nawet od nokii,jedynie możesz wgrać dzwonek jakimś programem,poza tym może ten dzwonek od simensa mieć inna polifonię i nie być kompatybilny.
|
nie da sieNokia nie odbiera innych telefonów niż ...nokia ale tylko niektóre( bardzo mało ich sa wogóle ;P?? chbya tylko ngage) które umią wysyłąć z nokii na nokie
|
nie tylko ngage,jest jeszcze nokia 3200 która potrafi przesyłać poprzez irdę i odbierać:D
|
To po co wogóle ten telefon ma irde :/ Kolejny argument że siemens jest lepszy. Bez problemu idzie wymieniać dane z innymi siemensami i sony erricsonem
|
napewno siemens nie jest lepszy:)irdę ma do komunikacji z kompem.
|
MOdy, umiesc oxygena tu: http://s16.yousendit.com/ i daj link na forum
|
tutaj jest oxygene i nie tylko,jest też pakiet językowy ,jak ktoś chce niech sobie zassa
http://www.fkn.pl/download/program/id__14/ |
@devil-80
no faktycznie zapomniałęm o niej i wydaje mi sieze jeszcze jakaś nowa lae nie pamiętam ;) |
@Burak_123 ja nie znam zadnej innej napewno jakaś jest bo w sumie prawie co tydzień jak nie częściej jakaś nowa Nokia wychodzi:)
|
http://s16.yousendit.com/d.aspx?id=3...H29G1OI0HSPD6Z tutaj jest link do OPM 2.5. Sorry, że tak późno go daje ale byłem chory i leżałem caly czas w łóżku.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:50. |