Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   "PROGRAM DO KAMERY INTERNETOWEJ DO NAGRYWANIA FILMIKÓW I ROBIENIA ZDJĘĆ" ... (https://forum.cdrinfo.pl/f5/program-kamery-internetowej-nagrywania-filmikow-robienia-zdjec-45495/)

WIELKISZU 29.12.2004 15:23

"PROGRAM DO KAMERY INTERNETOWEJ DO NAGRYWANIA FILMIKÓW I ROBIENIA ZDJĘĆ" ...

MAM PROBLEM KUPIŁEM KAMERE INTERNETOWĄ I ZA WARTA W OPAKOWANIU PŁYTKA POSIADA TYLKO STEROWNIK I NIC WIĘCEJ A ZA POMOCĄ TEGO STEROWNIKA NIE DA SIĘ NAGRYWAĆ FILMIKÓW ANI ROBIĆ ZDJĘĆ NIE MASZ TRERZ OPCJI CZUJNIKA RUCHU. :sciana:

BYŁBYM BARDZO WDZIĘCZNY GDYBY KTOŚ MI POWIEDZAŁ O JAKIMŚ PROGRAMIE DO KAMERY INTERNETOWEJ CO MA MOŻLIWOŚĆ NAGRYWANIA FILMIKÓW I ROBIENIA ZDJEĆ. PROSZĘ O JAKIŚ DOBRY I W MIARE ŁATWY W OBSŁUDZE PROGRAM.

FIRMA MOJEJ KAMERY TO APOLLO MULTIMEDIA
Z GURY DZIĘKUJE :) :)

kizio 29.12.2004 15:39

jak poprawisz post i błedy ortograficzne to napewno ktos Ci pomoże

Matievoo 29.12.2004 15:58

Najlepiej by było gdy, byś sie w sklepie spytał w którym to kupiłeś bo napewno gdzieś jest program do nagrywania i robienia zdjęć. ;)

Ziele 29.12.2004 15:59

WebcamXP Pro. Najlepszy i ma wszystko to co wymieniłeś a nawet wiecej. Potrafi zrobić strone www z aktulanym obrazem z kamery.

WIELKISZU 29.12.2004 17:40

Programem WEBCAM XP nie da sie nagrywać filmików ani robić zdjeć ściągnołem i za jego pomocą można tylko używać kamery na czatach i wstawiać aktualny obraz z kamery na strone www.

PLIZZZZZZZZZZZZZ pomuszcie :(
:rozwal: :(

Patrix 29.12.2004 17:52

Cytat:

Napisany przez WIELKISZU
pomuszcie

eee oczy z orbit mi wychodzą 2 byki... :blee:
tutaj odpowiedź na Twój problem:
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...ight=s%B3ownik

WIELKISZU 29.12.2004 18:00

Nie no :P

moje pytanie było o program a nie o dziedzine ortografi:P
PROSZE :sciana:

maj3 29.12.2004 19:07

Cytat:

Napisany przez WIELKISZU

PROSZE :sciana:

prosze:niepow:

rycho 29.12.2004 19:11

Cytat:

Napisany przez maj3

Chyba sie troszke spóźniłeś.

WIELKISZU 29.12.2004 19:17

Czemu?

Ziele 29.12.2004 19:59

Cytat:

Napisany przez WIELKISZU
Programem WEBCAM XP nie da sie nagrywać filmików ani robić zdjeć ściągnołem i za jego pomocą można tylko używać kamery na czatach i wstawiać aktualny obraz z kamery na strone www.

PLIZZZZZZZZZZZZZ pomuszcie :(
:rozwal: :(

Jak sie nie da? coś słabo sprawdzałeś. Jak mówiłem ze jest to jest!

http://62.233.151.50/~bartek/cdrinfo/webcam.gif

WIELKISZU 30.12.2004 00:10

Ale to nie działa naciskam prubuje i sie nieda prubuje i nic
za chiny nie moge tego właczyć pomuszcie!!!!!!!!!!!
MOże mojej kamery nie czyta??

Ziele 30.12.2004 01:43

A wybrałeś sobie źródło obrazu? Klikasz prawym na tym obrazku co pisze "no source connected", dajesz connect...i dalej juz trafisz. Poznasz po nazwie swojej kamerki. Tam też ma całą reszte opcji do obrazu.

zacuś 01.01.2005 14:04

Hej a jest spolszczenie do tego programu WebcamXP PRO 2.1 ??

Ziele 01.01.2005 14:21

Język polski wybiera sie w opcjach!!!!!!!! Zaglądałeś tam może?

zacuś 01.01.2005 16:51

No właśnie zaglądam i...... Kaplica nie mogę znaleźć :P
Gdybyś był tak dobry i mógł mi przybliżyć bardziej rozwiązanie tego problemu :)

zacuś 01.01.2005 18:11

A i jeszcze potrzebuje program (komunikator) dobry do rozmowy przez kamerkę z możliwością głosową (tlen odpada) :)

Smartek 01.01.2005 18:37

dzizys, nie moge patrzec... mam coraz wieksze wrazenie, ze dysleksja to nie choroba, a lenistwo! :|
pozdro ;)

zacuś 01.01.2005 19:24

Pokaż mi gdze tu jest błąd :D:D?? (pisz na temat)

Patrix 01.01.2005 19:31

Cytat:

Napisany przez zacuś
Pokaż mi gdze tu jest błąd :D:D?? (pisz na temat)

chmm ja nie widziałem tego postu w orygnialnej formie tzn o godz 18:11...
pytanie tylko dlaczego edytowałeś go o 19:22, a ten post napisałeś o 19:24 (2 min różnicy ?) zastanawiające :)

*Vojtas* 01.01.2005 19:46

Cytat:

Napisany przez zacuś
No właśnie zaglądam i...... Kaplica nie mogę znaleźć :P
Gdybyś był tak dobry i mógł mi przybliżyć bardziej rozwiązanie tego problemu :)

WIELKISZ(R)U to Ty?
Masz tu instrukcję obrazkową, (bo z pisemną coś Ci nie idzie):

http://img16.exs.cx/img16/4434/webcam1.th.png

Widzę, że jednak czegoś się nauczyłeś. (nie krzyczysz, poprawiasz błędy) tak trzymać to może jeszcze ktoś Ci pomoże.

Ziele 01.01.2005 20:06

Jak byk pisze "options" i tam language > polski. W wersji 2.1 jest prawie identycznie jak na obrazku Vojtasa. Może czas kupić sobie okulary?

czero 01.01.2005 20:46

Cytat:

Napisany przez Ziele
Jak byk pisze "options" i tam language > polski. W wersji 2.1 jest prawie identycznie jak na obrazku Vojtasa. Może czas kupić sobie okulary?

Jezeli prawie, to ja mam watpliwosci czy uda mu sie to znalezc :D.

Ziele 01.01.2005 20:58

No u mnie Opcje są na drugiej pozycji, a u Voitasa na piątej... reszta tak samo ;)

ps. skąd sie bierze takie lamerstwo? Zastanawiam sie jak tacy ludzie wogóle sobie radza z komputerami. Przynajmniej serwisy mają sie z czego utrzymywać.

Remix 01.01.2005 21:10

Witam!

Ja przy okazji tego tematu mam pytanie...
Jaki program mam zainstalowac, zebym mogl uzywac mojego aparatu cyfrowego (Canon PS A-60) jako kamerki internetowej?
Pytanie drugie: jaki jest dobry program to rozmow wideokonferencji?

wiem wiem... google... ale jesli znacie odpowiedz to napiszcie :)

*Vojtas* 01.01.2005 21:59

Witam!
Remix na jednym z for natknąłem się na taką wypowiedź:
Cytat:

Zeby a75 dzialal jako kamera trzeba wykorzystac RemoteCapture i dodatkowo np. SoftCam. Remote capture pokazuje w oknie to co "widzi" obiektyw a softcamem sie przejmuje strumien obrazu z okna do wirtualnej kamery. Testowalem to, z Netmeetingiem chodzilo OK, ale jak napisal DigiMan szkoda matrycy tego aparatu do takich celow.
Co prawda problem dotyczył canona a75 ale możliwe, że z twoim też by to zadziałało.

pozdr.

Smartek 01.01.2005 22:23

hmm.. nie wiedzialem, ze istnieje taka mozliwosc z aparatami cyfrowymi?! wow
a co z produktami HP? [dokladnie model 735]? istnieje taka mozliwosc? :)
pozdro ;)

zacuś 01.01.2005 23:22

Cytat:

Napisany przez Ziele
No u mnie Opcje są na drugiej pozycji, a u Voitasa na piątej... reszta tak samo ;)

ps. skąd sie bierze !!!takie lamerstwo!!!? Zastanawiam sie jak tacy ludzie wogóle sobie radza z komputerami. Przynajmniej serwisy mają sie z czego utrzymywać.

Przesadziłeś trochę że togo nie znalazłem to nic nie znaczy chyba po to jest to forum żeby się zapytać.
A programy nie takie rozgryzałem bez niczyjej pomocy więc nie UWAŻAM że serwisy utrzymują się z takich jak JA.
:klnie: :klnie: :klnie: :klnie: :klnie: :klnie: :klnie: :klnie: :klnie: :klnie: :klnie: :klnie:

Ziele 01.01.2005 23:25

Każdy aparat z wyjściem AV lub samym Video bedzie mógł pracować jako kamerka. Trzeba jeszcze tylko soft który bedzie łapał ten sygnał i oczywiście karte z wejściem composite.

...no chyba ze producent doda jeszcze taką opcje ze bedzie sie dalo po usb to zrobić.

Ziele 01.01.2005 23:33

Cytat:

Napisany przez zacuś
Przesadziłeś trochę że togo nie znalazłem to nic nie znaczy chyba po to jest to forum żeby się zapytać.
A programy nie takie rozgryzałem bez niczyjej pomocy więc nie UWAŻAM że serwisy utrzymują się z takich jak JA.
:klnie: :klnie: :klnie: :klnie: :klnie: :klnie: :klnie: :klnie: :klnie: :klnie: :klnie: :klnie:

Sorry kolego ale ta opcja jest doslownie wprost pod nosem... wiec jak nie takie programy rozgryzałeś to z tym nie miał byś najmniejszego problemu. I uważam że nie przesadziłem!

zacuś 03.01.2005 22:35

A Ja sądze inaczej :)(:

XPPRO 23.04.2006 22:43

Webcam XP professional 2.25.120

Witam. Proszę o doradztwo w sprawie użycia i konfiguracji programu Webcam XP Prof 2.25.120 który o ile będzie się nadawał do moich celów zamierzam zakupić, kogo mogę się poradzić, gdzie szukać wyczerpujących informacji, pouczeń, doradztwa. Poszukuję programu z własnym serverem abym mógł w czasie rzeczywistym nadawać z kamery zarówno obraz jak i dzwięk mam kamerę cyfrową Sony z wyjściem DV nadaje się też jako internetowa, sprawdziłem współpracuje np. z Messengerem i innymi. Do tej pory udało mi się znaleźć tylko że obraz można umieszczać na HTTP. Czy obraz i dzwięk mogę umieścić na mojej stronie, i czy ilość ogladających w tym samym czasie jest np. ograniczona, łącze internetowe mam Neostrada 512 czyli zmienne o ile sie nie mylę ip. właściwie wszystkie porty np.20 , 21 są otwarte. Czy ten program służy tylko do Video-audio czata? czy działa też niezależnie, jako że ma własny mały server. Proszę o kompetentne wypowiedzi, z góry dziękuję i pozdrawiam. XPPRO

XPPRO 23.04.2006 22:53

Wilk

Cytat:

Napisany przez zacuś
A Ja sądze inaczej :)(:

Witam. Przedstawiony na zdjęciu wilk jest przepiękny, gratuluję smaku. Sam osobiście mam prawie wilka, przepiękny mądry wielki pies, wyszkolony przeze mnie, ale dałem mu też dużo swobody, jest całkowicie bezpieczny dla ludzi w tym małych dzieci, jest tak wychowany od maleńkości aby kochać ludzi. Ma to swoją wadę to ja muszę go chronić przed złymi ludźmi. Natomiast uwielbia ganiać po polach sarny, zające itp. nawet czasem je łapie ale zawsze na mnie czeka nie robiąc zwierzynie krzywdy, chyba przede mną się popisuje sprawnością. Pozdrawiam XPPRO

RiT2 24.04.2006 12:05

Proponuje program Coffee Web Cam.

Air 24.04.2006 13:43

Cytat:

Napisany przez XPPRO
Witam. Przedstawiony na zdjęciu wilk jest przepiękny, gratuluję smaku. Sam osobiście mam prawie wilka, przepiękny mądry wielki pies, wyszkolony przeze mnie, ale dałem mu też dużo swobody, jest całkowicie bezpieczny dla ludzi w tym małych dzieci, jest tak wychowany od maleńkości aby kochać ludzi. Ma to swoją wadę to ja muszę go chronić przed złymi ludźmi. Natomiast uwielbia ganiać po polach sarny, zające itp. nawet czasem je łapie ale zawsze na mnie czeka nie robiąc zwierzynie krzywdy, chyba przede mną się popisuje sprawnością. Pozdrawiam XPPRO

To lubię, drugi post na forum i już taki wspaniały offtopic :D

Gratuluję :spoko:

P.S. Wklej zdjęcie tego psa.

joujoujou 24.04.2006 15:02

Cytat:

Napisany przez Air
[...]

P.S. Wklej zdj***281;cie tego psa.

Pewnie o tego avatarowego chodzi***322;o:
http://forum.cdrinfo.pl/customavatars/avatar39562_2.gif

:mruga:

Ormianin 24.04.2006 15:08

Cytat:

Napisany przez Air
To lubię, drugi post na forum i już taki wspaniały offtopic :D

Gratuluję :spoko:

P.S. Wklej zdjęcie tego psa.

To psa czy wilka?

Air 24.04.2006 15:32

Cytat:

Napisany przez Ormianin
To psa czy wilka?

Kolega ma prawie wilka, przepięknego mądrego wielkigo psa.

Sam już nie wiem co to będzie, ale czekam na fotkę.

@joujoujou, może bystry nie jestem ale to akurat skumałem ;)

joujoujou 24.04.2006 15:43

Domy***347;lam si***281;, dlatego da***322;em te***380; to: :mruga:

:P

ed hunter 25.04.2006 11:02

Cytat:

Napisany przez Air
Kolega ma prawie wilka, przepięknego mądrego wielkigo psa.

Sam już nie wiem co to będzie, ale czekam na fotkę.

@joujoujou, może bystry nie jestem ale to akurat skumałem ;)

ale fotka będzie chyba z kamerki internetowej :hmm:

:w00t: :haha: :rotfl:

Air 25.04.2006 11:54

Cytat:

Napisany przez ed hunter
ale fotka będzie chyba z kamerki internetowej :hmm:

:w00t: :haha: :rotfl:

hehe, możliwe

czekamy nadal :fiu:

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:52.