![]() |
bo istnieje wieksze prawdopodobienstwo, ze gdzies wyskoczy ci blad (podczas odczytu lub zapisu), a i tak nagrywanie w locie nie skraca diametralnie czasu calego procesu
a co cie zbawi te kilka minut dluzej, jak masz pewnosc ze nagra sie poprawnie |
ok thX
P.S czemu nagrywanie z plyty na plyte nie jest wskazane ? |
nagrywanie z p³yty na p³yte niezbyt jest wskazane.
spróbuj nowego biosa z grudnia CS0T...http://www.liteonit.com/ODD/English/...e_dvd%20rw.asp lub multicolored LED CS0R ...http://codeguys.rpc1.org/firmwares.html#SOHW-1653S |
To doradz mi jaki bylby najlepszy dla tej wersji nagrywary i gdybys mogl to opisz mi jak zainstalowac ten bios, thx z gory, Chce zainstalowac nowy bios bo mam problemy z wypalaniem p³yt DVD z p³yty na p³yte, odrazu blad wyskakuje, ze nie nagra p³ytki ;/
|
Cytat:
|
To ktory bios mam wgrac do tej wypalary LiteOn SOHW-1653S ? CSOK czy CS09 ? bo juz sam nie wiem i w skrocie moglibyscie mi opisac jak to zrobic thx big z gory
|
No to masz fajny sklep :] U mnie niestety [stety? moglo byc gorzej ;)] ksztaltuja sie tak a nie inaczej... :D
|
Oki. Ja p³yty kupujê w sklepie nie na gie³dzie. :)
|
@adax... no u mnie jest to po³owa bo taki mam ceny w sklepie a nie bede je¼dzi³ po gie³dzie za p³ytkami zw³aszcza, ¿e potrzebujê w takich niewielkich ilo¶ciach [to by³ jednorazowy 'wyskok' ;)]. Pozatym nagrywa³em sg-1 gdzie¶ ponad miesi±c temu a sprawdzanie odczytu robi³em jak pisa³em posta... wiec jak na razie trzymaj± siê ok ;]
|
Dziêki @adax :piwo:
|
Bios CS09 ustawia automatycznie bitsetting .Litek nagrywa p³yty DVD+R /+DL/+RW tak ¿e widziane s± przez napêdy jako DVD-ROM.
|
Dziêki .A nie mo¿na ju¿ ustawiæ aby nagrywa³ plusy jako DVD-ROM ?
|
Mo¿esz zmieniæ strategiê zapisu i prêdko¶ci nagrywania dla poszczególnych rodzajów p³yt oraz przy¶pierzyæ napêd by czyta³ p³yty DVD/+ /+DL/+RW/-/-RW/ z prêdko¶ci± x12.
|
Witam
Mam pytanie czy bios do tej nagrywarki mo¿na sobie przed wgraniem trochê przerobiæ w omnipatcher tak jak to by³o w 812/832 ? :serdusz: |
Z t± po³ow± to przesada.
Esperanza z kija 1,40. Du¿o lepsze Platinum x8 - 1,80 a np.Benq x8 po 1,60 nagrywaj± siê jeszcze lepiej ni¿ te Platinum od RICOHA. Te Espery to szajs jakich ma³o. :blee: Wszystkie które pali³em posz³y do kosza. (( @Lwiczek ciekawe jak d³ugo wytrzymaj± te twoje dane - no chyba ¿e Ci na nich nie zale¿y. |
Cytat:
|
Cytat:
|
zmien plyty i po problemie
|
:> Pewnie ¿e ''nie potrzeba'' tylko ile razy jeszcze zadasz to pytanie .
Cytat:
|
Kupic mozna ale nie potrzeba!
|
Tak kupiæ lepsze p³ytki ! :>
|
No wgra³em ten nowy bios ale dalej nie chce palic!
czy trzeba zrobic cos jeszcze? |
www.gareon.ps.pl/ftp/nowy_bios.exe here you are :)
|
Cytat:
ten link do tego biosu nie dziala jezeli umiesz i wiesz jak to zrobic to pomó¿ |
Cytat:
|
Cytat:
:D |
no to sa 8x a co do kprobe to nie robilem ale palilem na -x4 tyle, ze plamki mam na 1 plytce :>
|
Esperanza DVD-R x8 ponoæ od Taiyo Yuden Company Limited zobacz tu http://www.arcomp.com.pl/index.php?p...3&details=9635.
|
no wlasnie GSC to sa -r a AML to +r wiec roznica :>
a plamki plamkami a jakosc jakoscia :) |
Cytat:
Tylko uwierz! :taktak: O ile mnie intuicja nie myli GSC003 to Esperanza DVD-R x8? A robi³e¶ kiedy¶ skanik w kProbe? :idea: Bo nie o plamki na powierzchni tu idzie :nie: |
Staram siê. 8 )
|
Cytat:
Widzê, ¿e nie odstajesz od czo³ówki :> |
Cytat:
|
Ilo¶æ za³±czników: 1
Moja esperka mia³a na pier¶cieniu FW07. Nie kupuje tego szajsu.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
plytka Esperanza DVD+R x4 od AML01 identyfikator na pierscieniu DVD+R 4L151 i dalej wytloczone IFPI FW09. i nie mow mi ze to wina biosu bo nie tylko mi sie zle pala a plytka byla palona na Plextorze Px-716A i podobnie (troche gorzej) wychodzi na Benq 1620 wiec to nie jest ze trzeba ustawic bios zeby dobrze palila tylko wina plyt. jak nie znasz sie na testach PlexTools to moge ci zamiescic maly opis co i do czego i jak sie to je a normy to sa bardzo podobne - wrecz identyczne jak k-probe czy inne programy ale jak chcesz to cie uswiadomie a na zakonczenie masz jej wykres |
Cytat:
Ich opis te¿ jest w temacie o Esperanzach z Geant :mruga: |
Cytat:
Cytat:
Magiczn± ró¿d¿k±? :O Musisz zacz±æ wiêcej czytaæ :czytaj: A tak¿e zrozumieæ, ¿e choæby¶ mia³ najlepszy palnik ¶wiata (ciekawe jaki to :idea: ) A p³yty by³y do dupy To i tak na koniec palenia biegniesz po papier toaletowy :> Chcesz to pode¶lê ci jedn± z tych Esper co mam teraz I poka¿esz nam tu wszystkim, co ten twój magiczny bios potrafi? :| Te Espery nie pal± siê dobrze ani na Plexie, ani na Benku ani na Necu Wiêc nie rozpowiadaj bajek :na_ucho: S± oczywi¶cie sposoby, np. zmiana strategii, zmiana prêdko¶ci, inny bios, itp. Ale czasami to wszystko o kant ty³ka mo¿na sobie rozbiæ :tak!: A te Espery o których mowa na Litku pal± siê mniej wiêcej tak |
Cytat:
|
:> Co tak sie wszyscy uparli ¿eby nagrywaæ na esperach - rozdaj± za darmo czy co ? :blee:
|
Cytat:
zmieni³em bios ale dalej nie dzia³a |
Hmm.. czytalem tamten topic [przynajmniej poczatek... po pewnym czasie te wykresy zaczynaja byc nuzace :P]. Plytki sa opisane jako General, 001... :) No i nie zmienia³em biosu... u¿ywam od poczatku jednego [tego pierwszego co byl wogole].
Az zrobilem test i takie oto byly wyniki Kod:
Date : 2005-01-29 19:23:15 |
po primo jak ustawisz dobrze bios nagrywarki to pali bez problemu i na esp - wstarczy troche inwencji tworczej ;) ja pale na + i - bez problemow.
|
Cytat:
Rozmawia³em z Turbonim, ¿e zamie¶ci w swoim temacie o Plextorze Testy podobnych Esper co ja poda³em w moim temacie (link powy¿ej) Radzê tam spojrzeæ za jaki¶ czas :taktak: I trochê wiêcej poczytaæ :czytaj: Bo to, ¿e pali - to piku¶ Ale jak pali :ognicho: To subtelna ró¿nica || :mruga: |
wiesz raczej to nie jest szczescie bo chyba kazdemu na esperach + pali ;)
|
Cytat:
I napisz jakie s± oznaczenia na tych twoich :taktak: |
[QUOTE=VIZZARD]To jest temat o biosach, a nie o cudach :nie:
:> Przestañcie po prostu oszczêdzaæ po kilkana¶cie groszy I szarpnijcie siê na lepsze p³ytki Espery, czy to DVD+R czy to DVD-R s± jak totolotek Jedni maj± szczê¶cie :slonik: Inni nie :buu: A obok Litka nawet ich nie k³ad¼cie :nieee: calkowita racja... co oni kurna nagrywaja na tych dvd .. ze musza ich tony zuzywac ..., 4,7 gb to nawet jakbym nagral wszystkie dane z mojego kompa czyli z 80 gb i 160 gb to jest jakies 48 plyt, a dyski nie sa pelne wiec liczac ze na tdk po 3 zl !! ze zwyklego komputerowego a nie kompa to jest 144 zl .. wiec moze niektorzy przez wypalanie plyt na dvd rw ogrzewaja pokoj :idea: hehehe zartowalem .. a tak powaznie , kiedys skusilem sie na datexy do cdrw, zamiast o 20 gr drozsze platinumy .. efekt taki ze juz teraz te datexy potrafia sie zacinac przy odtwarzaniu w wind media playerze np .. wnioski nasuwaja sie same.. natomiast platinumy tdk werbatim, dysan, ricoh , samsung i sony ida bez problemu... chyba to o czyms swiadczy. ale polacy lubia szajs .. i najtansze rzeczy dlatego tyle Pand i Uno jezdzi ..:))) pewnie mnie tu zara zjedza za ten komentarz hehe |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
a co do samych plytek to po prostu dostalem szpule z 25 esperanzami i szkoda by sie zmarnowaly ;) a, kupujac nagrywarke wzialem tez dvd+rw 4x esperanzy (innych po prostu nie mieli, a zalezalo mi na rw) i plyta sie nagrala, ale nie mozna jej skasowac :/ |
To jest temat o biosach, a nie o cudach :nie:
:> Przestañcie po prostu oszczêdzaæ po kilkana¶cie groszy I szarpnijcie siê na lepsze p³ytki Espery, czy to DVD+R czy to DVD-R s± jak totolotek Jedni maj± szczê¶cie :slonik: Inni nie :buu: A obok Litka nawet ich nie k³ad¼cie :nieee: :czytaj: |
Cytat:
post powyzej Twojego :glaszcze: |
Witam
Czy ktos moze podac jakiegos linka do sprawdzonego biosu nagrywajacego esperanzy dvd-r? Ten ktory byl podany nie dziala juz, sciagnalem kilka roznych z netu, ale zaden nie chcial nagrywac :/ |
no jest pod tym linkiem :) www.gareon.ps.pl/gareon.exe jest to bios CS09 plytki byly palone juz na nim :). Jak wypalisz to powiedz czy wszystko bylo ok. Bo u mnie wypalilem 2 i bylo ok:)
|
Cytat:
|
z Esperami GSC ale juz jest mala przerobka biosu ktora to poprawia
|
Problemy s± z Esperami "-" od AML czy od GSC (Special Quality Edition)?
|
najnowszy jest CS09 i sciagniesz go : http://www.liteonit.com/ODD/WebFW/SO...S/DR16CS09.zip No i sa jeszcze przerobki aby nagrywac espery -r :)
|
Cytat:
taka stronka ci nic nie mowi - nie masz naklejki na tacce www.liteonit.com.tw i dzial ODD i zobacz jaki jest najnowszy :) no moze topica nie bylo ale jest duzo o litku i znalazl bys to co potrzeba :) |
kolejny sie znalazl
|
LiteOn SOHW 1653S - najnowsze BIOSY
Jaki jest najnowszy bios do LiteOn'a SOHW 1653S. Dzisiaj kupi³em t± nagrywareczke i oryginalnie mam wgrany CS02. To najnowszy, cz zmieniæ na inny?
Wpisujcie tu najnowsze biosy do tej nagrywarki, bo chyba takiego topcia odno¶nie tego modelu jeszcze chyba nie by³o. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:12. |