![]() |
@Cyki :piwo: THX
|
ALT + F1 potem \
|
A jak za pomoca klawy wejsc do otoczenia sieciowego??
|
Cytat:
|
dane z ftp-ów masz w pliku wcx_ftp.ini
ustawienia TC w pliku wincmd.ini oba w katalogu Windows. |
a ja z innej beczki, jak wyeksportowac dane serwerow ftp, hasla i reszte ustawien ?
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Moze ktos wie jak zmieniac total commanderem nazwy katalogow i plikow ale zeby zmienialo je rowniez w podkatalogach
|
Zbieg okoliczności :podbite:
|
Cytat:
|
ja w ogole nie aktulizuje czesciej niz co pol wersji.... nie wiem po jaka chole*e robic to czesciej
|
No problem ;p
|
To chyba dla ciebie nie problem ;)
|
To nie ma co aktualizować :P
|
... ukazała sie wersja 6.51, chyba tylko po to, żeby zblaklistować kilka kluczyków krążących po necie :glaszcze: :glaszcze:
http://ftp.univie.ac.at/mirror/simte...r/tcmdr651.exe |
Cytat:
pamiętam chiwriter'a. zajmował dwie dyskietki i jak na tamte czasy to była rewelacja (nie trzeba było stosować specjalnych znaczników). można powiedzieć, że od niego właśnie zaczęła się rewolucja w edytorach tekstu. |
To popatrz, sciagnij cracka np do wersji 6.03a i popatrz jaki plik crackuje - w tym cracku co ja mialem wybierasz jezyk, kod kraju i swoje dane. A potem zmien jezyk na np angielski i uruchom ponownie TC, twoim oczom kaze sie napis unregistered:). No i jeszcze jakis plik tez jest crackowany i tworzony jest plik licencji, po to jest *****, aby przyjał każdą:)
|
Cytat:
|
Ja uzywam go tylko do wielokrotnej zmiany nazw plikow:).Sciagnalem jakas rosyjska wersje i od razu zauwazylem, ze licencja zapisywana jest w pliku lang:).Fajne zabezpieczenie, ale szybko peklo.Ta sciagnieta wersja posiada jeszcze kilka innych progow i jest ogolnie ladniejsza od tej dostepnej na stronce:)
|
Uczyłem się komputera w czasie, gdy nie było jeszcze Windows 3.x, i w Polsce nie było wówczas komputera bez Nortona, a na wszystkich monitorach był powypalany luminofor w miejscach po ramkach Nortona... Co ciekawe, w owym czasie w USA Peter Norton był znany z Norton Utilities, natomiast Commandera nie znał praktycznie nikt... Podobnie było z ChiWriterem, który u nas był znany i popularny, bo pozwalał stosować polskie znaki, a w USA prawie nikt o nim nie słyszał. Tam królował Word Perfect, który nie był edytorem WYSIWYG, i moim zdaniem był wyjątkowo user-unfriendly. Ech, dawne czasy...
Dowcip z epoki: Otwieram sobie Nortona, patrzę: po lewej dysk C, po prawej dysk C... Po co mi dwa dyski C? To jeden sobie sformatowałem... Teraz, jakkolwiek zwykłe kopiowanie, zwłaszcza w obrębie pulpitu, przeważnie wykonuję metodą "drag & drop", nadal używam Windows/Total Commandera do operacji bardziej złożonych, które moim zdaniem bardzo upraszcza. |
Cytat:
Dzieki bardzo :) |
wez rozpakuj instalkę winrarem, a następnie rozpakuj plik install.cab.
potem podmień pliki i po zabawie :) |
Nie moge zainstalowac wersji 6.5 pod win 2003
uruchamiam instalke poklzuje sie niebieskie okienko instalacyjne i wszystko sie wiesza nie idzie dalej moze ktos wie o co tutaj chodzi??? |
u mnie nc leży sobie na płytce narzędziowej razem z fdiskiem, ghostem, pq, wdclear'em i kilkoma innymi narzędziami.
jakoś do tej pry używam niecrackowanej wersji trial tc... sam nie wiem, dlaczego... |
Ja też kompletnie nie wyobrażam sobie kompa bez TC, jest to pierwszy progs jaki instaluje po formacie. :spoko:
|
Cytat:
Bez niego niema pracy na kompie ;p |
Cytat:
|
@Ormanin - nieprawda 8 ) ja tam z dosem mam niewiele wspolnego, a uzywam i nie wyobrazam sobi bez niego windowsa (przeciagnij/upusc) - bleeee albo kopiuj, wklej... bleeeee ile roboty i klikania
pozatym niech mi ktos pokaze ze mozna szybciej np. kopiowac pliki pod eksploratorem to wykasuje TC..... klawiszami idzie intuicyjnie, bez patrzenia trafiam F5, F6 itd a zmiana katalogu o kilka zaglebiej to sekunda robty przy szybkim stukaniu...... jak przychodze do kogos cos naprawic, dodac mu itd. to pierwsze co, to instalka TC... a potem.... juz dwa razy slyszalem "wolniej, co ty tu w ogole robisz" - jestem szybki || poza tym.... progs jest niesamowicie uniwersalny.... explorator z masa opcji typu porownywanie, checksum, zaznaczanie np. grupy plikow "*.mp3" w danym katologu + pluginki :) (np. do odbierania poczty (! kilka razy tak mi zycie uratowal, jak mi padla szkrzynka na wp i za nic nie chciala sciagnac pliku 5mb a mialem tam inne wiadomosci ktore chcialem przejrzec "juz" a nie dopiero ja sie "samo naprawi", wiec sobie total commanderem wykasowalem ten plik z serwa :)), partycji linuxowych, podgladania plikow *.iso jakby to byly katalogi, odzyskiwanie utraconych danych i wiele wieeeeeeleeeeee wiecej :) TC TO JEST TO! |
Cytat:
pozdro ;) |
Ja jednak jestem za TC moze uzywam go "sporadycznie" 2-3 razy dziennie, ale jestem w stanie wykonac duzo szybciej wiele operacji niz explorerem i sie nie dusi wiesza i niewiadomo co jeszcze jak ma to miejsce w przypadku ms shit i jego expl
|
No nareszcie. :)
|
Cytat:
mysle ze ten program uzywaja ludzie ktorzy bardzo mocno zwiazani byli niegdys z dosem :) |
Cytat:
|
Cytat:
@andrzejj9, nie ma innych ograniczeń. |
A ja mam pytanie, bo słodzić mi się nie chce. Na czym polega ograniczenie? Bo przy mojej wersji pojawia mi się tylko, żeby przycisnąc 1,2 albo 3. Jest tu coś więcej?
|
jesli ktos rzeczywiscie ciagle uzywa TC to bez przesady, ale powinien kupic sobie oryginala... :|
pozdro ;) |
... jest i patcher i cudze, działające kluczyki, co wybierasz? ;)
|
Cytat:
|
trzeba ssac i instalowac :D i testowac :D
|
i mamy wersje finalna http://www.ghisler.com/ v.6.50 :piwo: zaraz przetestuje slodzik
ps. poslodzone :piwo: :piwo: :piwo: :piwo: || |
Cytat:
i wtedy widac moc TC mozesz otworzyc sobie 2 lub wiecej instancji WC/TC i wtedy masz otwartych tyle katalogow (dla dzieci windowsa FOLDEROW), ile Ci potrzeba i tak wszystko zaczelo sie od NC, dlugo uzywalem NC na win95, zanim znalazlem odpowiednik dla windy |
Ehh ja tez bez TC jak bez reki nie dosc ze szybszy od Expl.... zanim pozaznaczam i np stwierdze o cos jeszcze to wrzucam w kolejke do kopiowania i po sprawie ale w Expl,,, to jak sie to g.. nie skopiuje zadanie 1 to dopiero moge isc do 2-o zadania o ktory zapomnialem skopiowac ... TC jest bardziej wielozadaniowy :) a IE te "tone animacji" zzerajace te zasoby procka a jeszcze te piekne karteczki to mnie skreca ... jak niedajze musze na Expl... korzystac to zapuszczam to g... i ide na kawe :) a przy TC moge zrzucic to do paska zadan :) i robic co innego :) odmiana TC i dla win Dosa czy tez sys Unix/Linux "mc" bez tego nie do przetrwania juz myslalem ze zapomnieli o aktualizacji ;) ze juz Nowy Rok a tu ver z 04.2004 :( ciekawe czy tez obsluzy ftp'a na SSL'u bo sie juz spotkalem z takimi serwerami i niestety wejsc trudno bylo :(
|
Ja nie rozumiem w czym ta wygoda latac po dysku w TC (pomijając dos). Wystarczy ze chcę mieć kilka katakogów naraz otartych do segregowanie/przenoszenia danych i wiecej sie naklikam niż pod explorerem. No chyba ze ktoś jedzie na rozdziałce 800x600 to moge zrozumieć ze explorer przeszkadza w przenoszeniu przez troche za duże okna. TC jak dla mnie nadaje sie tylko do ftp i hurtowych zmian nazw plików
|
Cytat:
|
kozacki program i tyle....:D
|
Cytat:
|
@andrzejj9
skoro mam ta "deske rozdzielcza" to z niej korzystam przeciez nie bede latal i swiecil do baku czy nie jade juz na rezerwie... zrobie tak jak kontrolka nawali, poradze sobie, ale jezeli jest to patrze na kontrolke i jazda! |
Cytat:
|
Ja juz tez bez TC jak bez reki, pierwsza rzecza ktora robie po instalacji winowsa to wlasnie instalka TC, mam go legalnego inaczej nad czym bardzi boleje i jak tylko bede mial wolne pare zlotych to napewno go kupie. v.6.50 testuje juz dwa dni :piwo:
|
Cytat:
|
wychowałem się na norton commanderze, więc mam sentyment również do total commandera.
używam go przede wszystkich do ftp'a i kopiowania plików. to jeden z najbardziej użytecznych programów stworzonych pod windows. respect dla twórców. |
a ja jakos nie lubie tego programu, umiem sobie bez niego doskonale radzic :)
|
Cytat:
wybaczcie, nie moglem :p pozdro ;) |
Fajny jest, szybki, rzadnych dennych skórek :P Czase z niego korzystam, bardziej jednak do grzebania po FTPach :)
|
ja podobnie jak Zetoxa, nie moge zyc bec WC/TC
jak siadam na kompa kumpla/znajomego, gdzie nie ma TC to wpierw instaluje TC a potem przechodze do wlasciwego celu mojej wizyty (czyli naprawy kompa/instalacji jakiegos progsu/gry) bez TC windows to taki samochod bez deski rozdzielczej - niby mozna nim jechac ale niewiele wiadomo co sie z nim dzieje |
... właśnie przede wszystkim TC służy jako explorer, skoro Bill chciał go kupić kilka lat temu tzn. że jego własny to niestrawna kaszanka :jezyk:
|
Cytat:
|
Total Commander wypasik jest :) Używam cały czas, i bardzo się cieszę że w końcu się pojawi jakaś nowa wersja :D Już ściągam tę betke :D
|
Cytat:
|
łatwiej mi wymienić do czego (jeszcze, bo kto wie) nie używam TC; nie smażę nim placków ziemniaczanych, no i nie koszę trawnika ||
|
u mnie ten program sluzy tylko do kopiowania z partycji na partycje lub z dysku na dysk wiekszej ilosci plikow.
To wlasnie wszystko do czego go uzywam. |
Cytat:
|
to istnieje windows bez total cmd? sa takie kompy na ktorych tego nie ma? eee, niemozliwe :D
|
Mój kolega tak samo - wszystko robi w TC. Co ciekawe, praktycznie dzięki temu przy obsłudze komputera nie używa myszy, no chyba, że pracuje w programach graficznych, czym czasami się zajmuje. Mi natomiast jakoś nigdy ten program nie był potrzebny - właściwie mam go zainstalowanego tylko do aktualizacji swoich stron internetowych. Ale wiem gdzie mam każdą rzecz trzymana na twardzielu, potrafie do niej dojść w kilka sekund i naprawdę żaden dodatkowy program, który mam mi to ułatwić nie jest mi potrzebny. Ale, może kiedyś :)
|
...ja nie potrafię posługiwać się komputerem bez TC, no nie potrafię. Całkiem niedawno dowiedziałem się od Ghislera, że jestem w pierwszej dwudziestce Polaków, którzy zakupili jeszcze wówczas Windows Commandera. To było w 1996 roku, wersja bodajże 3.0, strasznie był drogi jak dla mnie, ale nie żałuję :cool: 8 )
|
A ja cały czas nie mogę się do tego typu programów przekonać, chociaż przyznam, że zauważam coraz więcej ich zalet. Może ta wersja w końcu mnie przekona?
|
Jak zwykle Zetoxa przynosi wiesci ze swiata przydatnych programow :spoko:
|
Total Commander 6.50 nadchodzi
bawię się właśnie betą 10a, oto lista zmian w stosunku do wersji 6.03
Kod:
New in Total Commander 6.50:http://files.philka.ru/TotalCommander.exe |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:46. |