Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Total Commander 6.50 nadchodzi (https://forum.cdrinfo.pl/f5/total-commander-6-50-nadchodzi-45556/)

andy 08.02.2005 17:58

@Cyki :piwo: THX

cyki 08.02.2005 17:29

ALT + F1 potem \

andy 08.02.2005 15:32

A jak za pomoca klawy wejsc do otoczenia sieciowego??

siwy_mw 08.02.2005 11:21

Cytat:

Napisany przez Zetoxa
dane z ftp-ów masz w pliku wcx_ftp.ini
ustawienia TC w pliku wincmd.ini oba w katalogu Windows.

:piwo: dziekowac :piwo:

Zetoxa 08.02.2005 10:23

dane z ftp-ów masz w pliku wcx_ftp.ini
ustawienia TC w pliku wincmd.ini oba w katalogu Windows.

siwy_mw 08.02.2005 10:13

a ja z innej beczki, jak wyeksportowac dane serwerow ftp, hasla i reszte ustawien ?

MacGyver 07.02.2005 22:10

Cytat:

Napisany przez sherrif
Dokladnie tak i wlasnie dzieki temu narzedziu chcialbym np. zeby zaznaczajac jakis katalog i opcje przykladowo "wszystkie z DUZEJ" program zmienil mi nie tylko nazwe tego katalogu co zaznaczylem ale rowniez katalogow i plikow w nim sie znajdujacych. Czy wogole jest to mozliwe

Możliwość taka napewno istnieje ale TC jej niema...

sherrif 07.02.2005 21:54

Cytat:

Napisany przez MacGyver
hmm...niebardzo wiem co chcesz konkretnie zrobić ale w TC jest takie coś jak Narzędzie wielokrotnej zmiany [Ctrl+M]

Dokladnie tak i wlasnie dzieki temu narzedziu chcialbym np. zeby zaznaczajac jakis katalog i opcje przykladowo "wszystkie z DUZEJ" program zmienil mi nie tylko nazwe tego katalogu co zaznaczylem ale rowniez katalogow i plikow w nim sie znajdujacych. Czy wogole jest to mozliwe

MacGyver 07.02.2005 20:07

Cytat:

Napisany przez sherrif
Moze ktos wie jak zmieniac total commanderem nazwy katalogow i plikow ale zeby zmienialo je rowniez w podkatalogach

hmm...niebardzo wiem co chcesz konkretnie zrobić ale w TC jest takie coś jak Narzędzie wielokrotnej zmiany [Ctrl+M]

sherrif 07.02.2005 19:48

Moze ktos wie jak zmieniac total commanderem nazwy katalogow i plikow ale zeby zmienialo je rowniez w podkatalogach

Piterniel 07.02.2005 01:49

Zbieg okoliczności :podbite:

adixo 07.02.2005 00:50

Cytat:

Napisany przez Piterniel
No problem ;p

He he to akurat było do @Zetoxa ale szybciej napisałeś niż ja :)

Predi 07.02.2005 00:49

ja w ogole nie aktulizuje czesciej niz co pol wersji.... nie wiem po jaka chole*e robic to czesciej

Piterniel 07.02.2005 00:19

No problem ;p

adixo 07.02.2005 00:06

To chyba dla ciebie nie problem ;)

Piterniel 07.02.2005 00:05

To nie ma co aktualizować :P

Zetoxa 07.02.2005 00:02

... ukazała sie wersja 6.51, chyba tylko po to, żeby zblaklistować kilka kluczyków krążących po necie :glaszcze: :glaszcze:
http://ftp.univie.ac.at/mirror/simte...r/tcmdr651.exe

woitas 22.01.2005 00:56

Cytat:

Napisany przez puch
Uczyłem się komputera w czasie, gdy nie było jeszcze Windows 3.x, i w Polsce nie było wówczas komputera bez Nortona, a na wszystkich monitorach był powypalany luminofor w miejscach po ramkach Nortona... Co ciekawe, w owym czasie w USA Peter Norton był znany z Norton Utilities, natomiast Commandera nie znał praktycznie nikt... Podobnie było z ChiWriterem, który u nas był znany i popularny, bo pozwalał stosować polskie znaki, a w USA prawie nikt o nim nie słyszał. Tam królował Word Perfect, który nie był edytorem WYSIWYG, i moim zdaniem był wyjątkowo user-unfriendly. Ech, dawne czasy...
Dowcip z epoki:
Otwieram sobie Nortona, patrzę: po lewej dysk C, po prawej dysk C... Po co mi dwa dyski C? To jeden sobie sformatowałem...

Teraz, jakkolwiek zwykłe kopiowanie, zwłaszcza w obrębie pulpitu, przeważnie wykonuję metodą "drag & drop", nadal używam Windows/Total Commandera do operacji bardziej złożonych, które moim zdaniem bardzo upraszcza.

eh... stare dobre czasy...
pamiętam chiwriter'a.
zajmował dwie dyskietki i jak na tamte czasy to była rewelacja (nie trzeba było stosować specjalnych znaczników).
można powiedzieć, że od niego właśnie zaczęła się rewolucja w edytorach tekstu.

loki7777 21.01.2005 13:38

To popatrz, sciagnij cracka np do wersji 6.03a i popatrz jaki plik crackuje - w tym cracku co ja mialem wybierasz jezyk, kod kraju i swoje dane. A potem zmien jezyk na np angielski i uruchom ponownie TC, twoim oczom kaze sie napis unregistered:). No i jeszcze jakis plik tez jest crackowany i tworzony jest plik licencji, po to jest *****, aby przyjał każdą:)

siwy_mw 21.01.2005 12:54

Cytat:

Napisany przez loki7777
i od razu zauwazylem, ze licencja zapisywana jest w pliku lang:).Fajne zabezpieczenie, ale szybko peklo.

pierwsze slysze o czyms takim w TC ???

loki7777 21.01.2005 12:07

Ja uzywam go tylko do wielokrotnej zmiany nazw plikow:).Sciagnalem jakas rosyjska wersje i od razu zauwazylem, ze licencja zapisywana jest w pliku lang:).Fajne zabezpieczenie, ale szybko peklo.Ta sciagnieta wersja posiada jeszcze kilka innych progow i jest ogolnie ladniejsza od tej dostepnej na stronce:)

puch 21.01.2005 11:49

Uczyłem się komputera w czasie, gdy nie było jeszcze Windows 3.x, i w Polsce nie było wówczas komputera bez Nortona, a na wszystkich monitorach był powypalany luminofor w miejscach po ramkach Nortona... Co ciekawe, w owym czasie w USA Peter Norton był znany z Norton Utilities, natomiast Commandera nie znał praktycznie nikt... Podobnie było z ChiWriterem, który u nas był znany i popularny, bo pozwalał stosować polskie znaki, a w USA prawie nikt o nim nie słyszał. Tam królował Word Perfect, który nie był edytorem WYSIWYG, i moim zdaniem był wyjątkowo user-unfriendly. Ech, dawne czasy...
Dowcip z epoki:
Otwieram sobie Nortona, patrzę: po lewej dysk C, po prawej dysk C... Po co mi dwa dyski C? To jeden sobie sformatowałem...

Teraz, jakkolwiek zwykłe kopiowanie, zwłaszcza w obrębie pulpitu, przeważnie wykonuję metodą "drag & drop", nadal używam Windows/Total Commandera do operacji bardziej złożonych, które moim zdaniem bardzo upraszcza.

MariuszV 20.01.2005 13:06

Cytat:

Napisany przez woitas
wez rozpakuj instalkę winrarem, a następnie rozpakuj plik install.cab.
potem podmień pliki i po zabawie :)

Dzieki bardzo :)

woitas 20.01.2005 07:43

wez rozpakuj instalkę winrarem, a następnie rozpakuj plik install.cab.
potem podmień pliki i po zabawie :)

MariuszV 20.01.2005 01:16

Nie moge zainstalowac wersji 6.5 pod win 2003
uruchamiam instalke poklzuje sie niebieskie okienko instalacyjne i wszystko sie wiesza nie idzie dalej

moze ktos wie o co tutaj chodzi???

woitas 19.01.2005 20:41

u mnie nc leży sobie na płytce narzędziowej razem z fdiskiem, ghostem, pq, wdclear'em i kilkoma innymi narzędziami.

jakoś do tej pry używam niecrackowanej wersji trial tc...
sam nie wiem, dlaczego...

smolik 19.01.2005 20:28

Ja też kompletnie nie wyobrażam sobie kompa bez TC, jest to pierwszy progs jaki instaluje po formacie. :spoko:

MacGyver 19.01.2005 17:12

Cytat:

Napisany przez Zetoxa
myślę Ormi, ze używają go ci , którzy używali Nortona Commandera w czasach DOS-a, czyli tacy jak ja :cool: to była naturalna przesiadka, gdy się weszło na Windę :) :*

Używałem NC (mam go nadal na CD) więc używam cały czas Total Comandera :)
Bez niego niema pracy na kompie ;p

Zetoxa 19.01.2005 16:58

Cytat:

Napisany przez Ormianin
...mysle ze ten program uzywaja ludzie ktorzy bardzo mocno zwiazani byli niegdys z dosem :)

myślę Ormi, ze używają go ci , którzy używali Nortona Commandera w czasach DOS-a, czyli tacy jak ja :cool: to była naturalna przesiadka, gdy się weszło na Windę :) :*

Predi 19.01.2005 16:56

@Ormanin - nieprawda 8 ) ja tam z dosem mam niewiele wspolnego, a uzywam i nie wyobrazam sobi bez niego windowsa (przeciagnij/upusc) - bleeee albo kopiuj, wklej... bleeeee ile roboty i klikania

pozatym niech mi ktos pokaze ze mozna szybciej np. kopiowac pliki pod eksploratorem to wykasuje TC..... klawiszami idzie intuicyjnie, bez patrzenia trafiam F5, F6 itd a zmiana katalogu o kilka zaglebiej to sekunda robty przy szybkim stukaniu......

jak przychodze do kogos cos naprawic, dodac mu itd. to pierwsze co, to instalka TC... a potem.... juz dwa razy slyszalem "wolniej, co ty tu w ogole robisz" - jestem szybki ||

poza tym.... progs jest niesamowicie uniwersalny.... explorator z masa opcji typu porownywanie, checksum, zaznaczanie np. grupy plikow "*.mp3" w danym katologu + pluginki :) (np. do odbierania poczty (! kilka razy tak mi zycie uratowal, jak mi padla szkrzynka na wp i za nic nie chciala sciagnac pliku 5mb a mialem tam inne wiadomosci ktore chcialem przejrzec "juz" a nie dopiero ja sie "samo naprawi", wiec sobie total commanderem wykasowalem ten plik z serwa :)), partycji linuxowych, podgladania plikow *.iso jakby to byly katalogi, odzyskiwanie utraconych danych i wiele wieeeeeeleeeeee wiecej :)

TC TO JEST TO!

Smartek 19.01.2005 16:35

Cytat:

Napisany przez Zetoxa
... i tak właśnie zrobiłem, osiem lat temu

@andrzejj9, nie ma innych ograniczeń.

wiem, wiem... :piwo:
pozdro ;)

polakT 19.01.2005 16:29

Ja jednak jestem za TC moze uzywam go "sporadycznie" 2-3 razy dziennie, ale jestem w stanie wykonac duzo szybciej wiele operacji niz explorerem i sie nie dusi wiesza i niewiadomo co jeszcze jak ma to miejsce w przypadku ms shit i jego expl

smolik 19.01.2005 16:09

No nareszcie. :)

Ormianin 19.01.2005 16:05

Cytat:

Napisany przez nimal
to istnieje windows bez total cmd? sa takie kompy na ktorych tego nie ma? eee, niemozliwe :D

ja go nie uzywam i nie widze jakos potrzeby jego instalacji w windowsie... w dosie jak najbardzej ale to byly stare czasy, a ja wogole uzywalem dos navigatora w tym czasie, ktory wydawal mi sie ciekawszym rozwiazaniem

mysle ze ten program uzywaja ludzie ktorzy bardzo mocno zwiazani byli niegdys z dosem :)

andrzejj9 19.01.2005 15:41

Cytat:

Napisany przez Zetoxa

Ok, dzięki. To sobie zaraz ściągnę :)

Zetoxa 19.01.2005 15:39

Cytat:

Napisany przez Smartek
jesli ktos rzeczywiscie ciagle uzywa TC to bez przesady, ale powinien kupic sobie oryginala... :|
pozdro ;)

andrzejj9 19.01.2005 15:29

A ja mam pytanie, bo słodzić mi się nie chce. Na czym polega ograniczenie? Bo przy mojej wersji pojawia mi się tylko, żeby przycisnąc 1,2 albo 3. Jest tu coś więcej?

Smartek 19.01.2005 15:02

jesli ktos rzeczywiscie ciagle uzywa TC to bez przesady, ale powinien kupic sobie oryginala... :|
pozdro ;)

Zetoxa 19.01.2005 14:00

... jest i patcher i cudze, działające kluczyki, co wybierasz? ;)

adixo 19.01.2005 13:38

Cytat:

Napisany przez siwy_mw
i mamy wersje finalna http://www.ghisler.com/ v.6.50 :piwo: zaraz przetestuje slodzik
ps. poslodzone :piwo: :piwo: :piwo: :piwo: ||

O jakim smaku cukierka użyłeś ?

nimal 19.01.2005 11:04

trzeba ssac i instalowac :D i testowac :D

siwy_mw 19.01.2005 10:55

i mamy wersje finalna http://www.ghisler.com/ v.6.50 :piwo: zaraz przetestuje slodzik
ps. poslodzone :piwo: :piwo: :piwo: :piwo: ||

pykson 31.12.2004 13:16

Cytat:

Napisany przez Ziele
Ja nie rozumiem w czym ta wygoda latac po dysku w TC (pomijając dos).
(...) i wiecej sie naklikam niż pod explorerem. (...)

tu wlasnie chodzi o to zeby nie klikac, a uzywac klawiatury
i wtedy widac moc TC

mozesz otworzyc sobie 2 lub wiecej instancji WC/TC i wtedy masz otwartych tyle katalogow (dla dzieci windowsa FOLDEROW), ile Ci potrzeba

i tak wszystko zaczelo sie od NC, dlugo uzywalem NC na win95, zanim znalazlem odpowiednik dla windy

houston 31.12.2004 10:15

Ehh ja tez bez TC jak bez reki nie dosc ze szybszy od Expl.... zanim pozaznaczam i np stwierdze o cos jeszcze to wrzucam w kolejke do kopiowania i po sprawie ale w Expl,,, to jak sie to g.. nie skopiuje zadanie 1 to dopiero moge isc do 2-o zadania o ktory zapomnialem skopiowac ... TC jest bardziej wielozadaniowy :) a IE te "tone animacji" zzerajace te zasoby procka a jeszcze te piekne karteczki to mnie skreca ... jak niedajze musze na Expl... korzystac to zapuszczam to g... i ide na kawe :) a przy TC moge zrzucic to do paska zadan :) i robic co innego :) odmiana TC i dla win Dosa czy tez sys Unix/Linux "mc" bez tego nie do przetrwania juz myslalem ze zapomnieli o aktualizacji ;) ze juz Nowy Rok a tu ver z 04.2004 :( ciekawe czy tez obsluzy ftp'a na SSL'u bo sie juz spotkalem z takimi serwerami i niestety wejsc trudno bylo :(

Ziele 31.12.2004 03:20

Ja nie rozumiem w czym ta wygoda latac po dysku w TC (pomijając dos). Wystarczy ze chcę mieć kilka katakogów naraz otartych do segregowanie/przenoszenia danych i wiecej sie naklikam niż pod explorerem. No chyba ze ktoś jedzie na rozdziałce 800x600 to moge zrozumieć ze explorer przeszkadza w przenoszeniu przez troche za duże okna. TC jak dla mnie nadaje sie tylko do ftp i hurtowych zmian nazw plików

JohnDoe 31.12.2004 02:24

Cytat:

Napisany przez woitas
wychowałem się na norton commanderze, więc mam sentyment również do total commandera

To tak jak ja :D Jeżeli ktoś pamięta DOSa to wie że Norton był niezbędny. Dla mnie klony Nortona nadal są niezbędne. Jezeli nie mam tych dwóch paneli to się nie umiem odnaleźć. A kompiowanie/przenoszenie w okienkach to udręka. Total Commander jest najlepszym klonem Nortona :)

Damianos L 30.12.2004 22:49

kozacki program i tyle....:D

andrzejj9 30.12.2004 22:11

Cytat:

Napisany przez pykson
@andrzejj9
skoro mam ta "deske rozdzielcza" to z niej korzystam
przeciez nie bede latal i swiecil do baku czy nie jade juz na rezerwie...
zrobie tak jak kontrolka nawali, poradze sobie, ale jezeli jest to patrze na kontrolke i jazda!

Ale na przykład jak rąbnie obrotomierz, to bez znajomości odgłosów silnika się nie obejdzie :) Ale dobra, koniec tych analogii, bo za daleko zajdziemy ;)

pykson 30.12.2004 21:58

@andrzejj9
skoro mam ta "deske rozdzielcza" to z niej korzystam
przeciez nie bede latal i swiecil do baku czy nie jade juz na rezerwie...
zrobie tak jak kontrolka nawali, poradze sobie, ale jezeli jest to patrze na kontrolke i jazda!

andrzejj9 30.12.2004 21:41

Cytat:

Napisany przez pykson
bez TC windows to taki samochod bez deski rozdzielczej - niby mozna nim jechac ale niewiele wiadomo co sie z nim dzieje

No widzisz, ale popatrz na to z innej strony. Używanie tej "deski rozdzielczej" to pewnego rodzaju wygoda. Jeśli ona się popsuje, albo z jakiegoś powodu nie można jej "zainstalować" to dobrze jest umieć się posługiwać bez niej ;)

siwy_mw 30.12.2004 20:23

Ja juz tez bez TC jak bez reki, pierwsza rzecza ktora robie po instalacji winowsa to wlasnie instalka TC, mam go legalnego inaczej nad czym bardzi boleje i jak tylko bede mial wolne pare zlotych to napewno go kupie. v.6.50 testuje juz dwa dni :piwo:

PIOTR34 30.12.2004 20:19

Cytat:

Napisany przez woitas
wychowałem się na norton commanderze, więc mam sentyment również do total commandera.
używam go przede wszystkich do ftp'a i kopiowania plików.
to jeden z najbardziej użytecznych programów stworzonych pod windows.
respect dla twórców.

Uważam tak samo ;) :piwo:

woitas 30.12.2004 19:53

wychowałem się na norton commanderze, więc mam sentyment również do total commandera.
używam go przede wszystkich do ftp'a i kopiowania plików.
to jeden z najbardziej użytecznych programów stworzonych pod windows.
respect dla twórców.

kizio 30.12.2004 19:28

a ja jakos nie lubie tego programu, umiem sobie bez niego doskonale radzic :)

Smartek 30.12.2004 19:19

Cytat:

Napisany przez pykson
ja podobnie jak Zetoxa, nie moge zyc bec WC/TC
jak siadam na kompa kumpla/znajomego, gdzie nie ma TC to wpierw instaluje TC a potem przechodze do wlasciwego celu mojej wizyty (czyli naprawy kompa/instalacji jakiegos progsu/gry)

bez TC windows to taki samochod bez deski rozdzielczej - niby mozna nim jechac ale niewiele wiadomo co sie z nim dzieje

racja ja tez bez WC nie moge zyc :haha:
wybaczcie, nie moglem :p
pozdro ;)

zYxMa 30.12.2004 19:14

Fajny jest, szybki, rzadnych dennych skórek :P Czase z niego korzystam, bardziej jednak do grzebania po FTPach :)

pykson 30.12.2004 17:23

ja podobnie jak Zetoxa, nie moge zyc bec WC/TC
jak siadam na kompa kumpla/znajomego, gdzie nie ma TC to wpierw instaluje TC a potem przechodze do wlasciwego celu mojej wizyty (czyli naprawy kompa/instalacji jakiegos progsu/gry)

Zetoxa 30.12.2004 17:13

... właśnie przede wszystkim TC służy jako explorer, skoro Bill chciał go kupić kilka lat temu tzn. że jego własny to niestrawna kaszanka :jezyk:

kodziu 30.12.2004 17:07

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
A ja cały czas nie mogę się do tego typu programów przekonać...

U mnie to samo ;) Zupełnie nie jest mi potrzebny :> Ma kilka funkcji które czasem można użyć ale żeby z niego korzystać jako explorera dysku to nie dla mnie :nieee:

kiewas 30.12.2004 16:51

Total Commander wypasik jest :) Używam cały czas, i bardzo się cieszę że w końcu się pojawi jakaś nowa wersja :D Już ściągam tę betke :D

adixo 30.12.2004 16:22

Cytat:

Napisany przez Zetoxa
łatwiej mi wymienić do czego (jeszcze, bo kto wie) nie używam TC; nie smażę nim placków ziemniaczanych, no i nie koszę trawnika ||

Hehe ze mną podobnie - nie mogę już bez niego żyć 8 )

Zetoxa 30.12.2004 16:19

łatwiej mi wymienić do czego (jeszcze, bo kto wie) nie używam TC; nie smażę nim placków ziemniaczanych, no i nie koszę trawnika ||

Weron 30.12.2004 16:01

u mnie ten program sluzy tylko do kopiowania z partycji na partycje lub z dysku na dysk wiekszej ilosci plikow.
To wlasnie wszystko do czego go uzywam.

andrzejj9 30.12.2004 15:53

Cytat:

Napisany przez nimal
to istnieje windows bez total cmd? sa takie kompy na ktorych tego nie ma? eee, niemozliwe :D

;)

nimal 30.12.2004 15:49

andrzejj9 30.12.2004 15:49

Mój kolega tak samo - wszystko robi w TC. Co ciekawe, praktycznie dzięki temu przy obsłudze komputera nie używa myszy, no chyba, że pracuje w programach graficznych, czym czasami się zajmuje. Mi natomiast jakoś nigdy ten program nie był potrzebny - właściwie mam go zainstalowanego tylko do aktualizacji swoich stron internetowych. Ale wiem gdzie mam każdą rzecz trzymana na twardzielu, potrafie do niej dojść w kilka sekund i naprawdę żaden dodatkowy program, który mam mi to ułatwić nie jest mi potrzebny. Ale, może kiedyś :)

Zetoxa 30.12.2004 15:37

...ja nie potrafię posługiwać się komputerem bez TC, no nie potrafię. Całkiem niedawno dowiedziałem się od Ghislera, że jestem w pierwszej dwudziestce Polaków, którzy zakupili jeszcze wówczas Windows Commandera. To było w 1996 roku, wersja bodajże 3.0, strasznie był drogi jak dla mnie, ale nie żałuję :cool: 8 )

andrzejj9 30.12.2004 15:27

A ja cały czas nie mogę się do tego typu programów przekonać, chociaż przyznam, że zauważam coraz więcej ich zalet. Może ta wersja w końcu mnie przekona?

epol 30.12.2004 15:03

Jak zwykle Zetoxa przynosi wiesci ze swiata przydatnych programow :spoko:

Zetoxa 30.12.2004 13:55

Total Commander 6.50 nadchodzi

bawię się właśnie betą 10a, oto lista zmian w stosunku do wersji 6.03
Kod:

New in Total Commander 6.50:

- Thumbnail view: Display of miniature pictures for images and some other file types
- Custom columns mode: Up to 9 different user-defined view modes with custom columns
- Content plugins: Display+Search for additional file properties, use in multi-rename tool
- Overlay icons for special file types like LNK files (configurable)
- Automatic installation of plugins and languages when opening plugin archive (if supported by the plugin)

- New configuration page for configuring all plugin types

- Alt+Shift+F3 loads lister without plugins and any multimedia additions

- Shift+button click on current directory switches to the dir part on which you clicked
- Shift+button click in search on 'go to file' or 'feed to listbox' opens dir in new tab
- Search for NTFS-encrypted files
- Define different location of tree content files (treeinfo.wc)
- Show current speed also when copying in synchronize dirs function
- FTP: Support for MODE Z compressed uploading/downloading
- New type of locked tab: still allows to change dirs, but reverts to tab-root when clicking "\" or switching to other tab and back

- Multi-rename tool: Multiple search+replace, search+replace history, button to reload rename results
- F5 - F2 now transfers in background also for FTP uploads+downloads

- New pseudo environment variables supported in path names, pointing to locations of virtual folders:
%$APPDATA%, %$DESKTOP%, %$PERSONAL% (My Documents), %$PROGRAMS%, %$STARTMENU%, %$FONTS%, %$STARTUP% (use lowercase to access env vars with these names)
- New internal commands (for button bar, starter menu and user-defined hotkeys) to change drives: cm_GotoDriveA..cm_GotoDriveZ, cm_GotoNextDrive and cm_GotoPreviousDrive
- New internal commands cm_srcactivatetab1..10 activates tab 1-10 in source panel, similar for target panel.

- Subdir filters now also work when copying (only files of this type). Syntax: Include: somedir1\ somedir2\ Exclude: *.* | somedir1\ somedir2\
- Synchronize dirs: Also allow to set copy direction of equal files (via right click menu only!), e.g. for copying them to a different location
- Remember special display modes (thumbnails, comments, custom columns) separately per tab, and when closing
- The complete list can be found in history.txt

możecie potestować, leży sobie tutaj
http://files.philka.ru/TotalCommander.exe

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:46.