Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Plyta glowna + procek + pamiec (https://forum.cdrinfo.pl/f5/plyta-glowna-procek-pamiec-45563/)

epol 30.12.2004 13:56

Plyta glowna + procek + pamiec

Mam za zadanie wykonac modernizacje PC. Aktualnie to:
Athlon 1000Mhz, 256MB SDR, plyta ECS, dvd, dysk, GF2 MX400, zasilka i takie tam.
Kasa jest narazie na proc, plyte i ram, reszty podzespolow narazie nie trzeba zmienic.
Oczywiscie ma byc to na AMD. Pamiec to minimum 256 MB DDR, bo nie wiem czy narazie wystarczy kasy na 512MB. Kasy w sumie na to bedzie max 700zl (chyba dobrze pamietam :))
Co polecacie za sprzet w wsadzic??
Aha, nie pamietam jaki jest tam zasilacz i to moze byc problem.

Myslalem nad:
Sempronem 2200+ + wentyl Arctica + 512 MB DDR TwinMOSa = okolo 530zl, ale to na plyte zostanie malo :(

andrzejj9 30.12.2004 14:30

Wiesz, 170 złotych na płytę, to rzeczywiście łagodnie mówiąc "mało" ;)

Co do konkretnego sprzętu nie będę Ci podpowiadał, bo nie jestem teraz na bieżąco i byłoby to raczej zgadywanie na podstawie cennika, ale tylko taka rada - zacznij od płyty głównej i do niej dobierz resztę. W drugą stronę, jak sam zresztą widzisz, może być trochę trudniej :)

epol 30.12.2004 14:36

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Wiesz, 170 złotych na płytę, to rzeczywiście łagodnie mówiąc "mało" ;)

Co do konkretnego sprzętu nie będę Ci podpowiadał, bo nie jestem teraz na bieżąco i byłoby to raczej zgadywanie na podstawie cennika, ale tylko taka rada - zacznij od płyty głównej i do niej dobierz resztę. W drugą stronę, jak sam zresztą widzisz, może być trochę trudniej :)

W koncu plyta to podstawa. Jednak martwie sie o ten zasilacz, bo jak tam jest jakis gowniany 300W albo 3500W to i tak trzeba bedzie wymienic.

Kasprzak 30.12.2004 14:44

http://members.lycos.co.uk/kasprzakpawel/1.JPG
zobacz to...zmiescilem sie a ta plyta podobno jest dobra, ale ciagle jest to ASRock a nie ASUS czy ABIT

Raczej nie oszczedzalbym na plycie...wolalbym mniejszego proca, albo na poczatek 256MB pamięci RAM.Płyta to podstawa i dobrze o tym wiesz :)

Co do PSU..wymien na MODECOMA - tanie a dobre

andrzejj9 30.12.2004 14:50

Rany, to już naprawdę można dostać płytę główną za mniej niż 200 złotych?!? Jeszcze z rok temu to byłoby zupełnie nie do pomyślenia...

Ale ok, jeśli nie jest to szczędzanie na siłę, to zestawik wydaje się całkiem sensowny :)

Kasprzak 30.12.2004 17:18

zeby bylo smieszniej...http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=13673 ale to raczej odpada...

Memphisus 30.12.2004 18:22

Płyta to jednak podstawa ;)
Sam jestem w trakcie składania nowego kompa (4 latka na celeronku 366@458 jade i przydałaby się zmiana).

Miałem taki sam budżet jak Ty (ok. 800zl) i oto co narazie kupiłem:

- płyta: ASUS A7N8X-E DELUX za 350zł
- procek: Athlon XP -M 2500+ na vcore 1.45V seria AQYHA0431 za 400zł
- cooler Pentagrama 80 AlCu za 80zł

Wszystkie podzespoły są nowe, objęte gwarancją - nie są to używki jakieś !!

Jak sprzedam to co mi nie jest już potrzebne to dokupie reszte.
Gdybym chciał mieć sprzęt od zaraz to pewnie bym kupił ASROCKa ale chyba nie oto w tym wszytkim chodzi, przynajmniej takie jst moje podejście do sprawy. pozdro ;)

andrzejj9 30.12.2004 20:37

Cytat:

Napisany przez Kasprzak
zeby bylo smieszniej...http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=13673 ale to raczej odpada...

No to ja już zupełnie nie jestem na bieżąco w cenach... I jeszcze te oceny :\
Kiedy ja kompletowałem zestaw to 600 złotych za dobrej jakości płytę było ceną przeciętną, a 450 - 500 absolutnym minimum. Wiem, że technika idzie do przodu, a ceny w dół, ale żeby aż tak ???

kiewas 30.12.2004 20:57

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Rany, to już naprawdę można dostać płytę główną za mniej niż 200 złotych?!? Jeszcze z rok temu to byłoby zupełnie nie do pomyślenia...

Około rok temu kupiłem ECS L7S7A2 za 129zł :D
Nie narzekam w każdym razie, hehe :D

andrzejj9 30.12.2004 21:11

Cytat:

Napisany przez kiewas
Około rok temu kupiłem ECS L7S7A2 za 129zł :D
Nie narzekam w każdym razie, hehe :D

ECS-y w sumie zawsze były tanie, ale 129 to też przesada. No nic, będę się musiał przestawić na inne przedziały cenowe. Chociaż w sumie - to żaden problem ;)

Turboni 30.12.2004 21:17

no to ja tez sie pochwale 2 lata temu kupile Gigabyta 7VAXP-Ultra i cena byla kosmiczna 800 zeta :(

ale wart minely 2 lata a plyta ma dalej to co potrzeba :D

andrzejj9 30.12.2004 21:41

Cytat:

Napisany przez Turboni
no to ja tez sie pochwale 2 lata temu kupile Gigabyta 7VAXP-Ultra i cena byla kosmiczna 800 zeta :(

ale wart minely 2 lata a plyta ma dalej to co potrzeba :D

He he, ja mam 7VRXP kupioną za niecałe 500 złotych w okolicach listopada poprzedniego roku. I też sprawuje się rewelacyjnie :)

Turboni 30.12.2004 21:57

wiec jednym slowem warto zainwestowac w dobra plyte :)
nawet kosztem procka - slabszy ale dobra plyta to podstawa :)

maj3 30.12.2004 21:59

jak sie chwalimy ja mam intela850mv od 3 lata i święty spokój

andrzejj9 30.12.2004 22:39

Cytat:

Napisany przez Turboni
wiec jednym slowem warto zainwestowac w dobra plyte :)
nawet kosztem procka - slabszy ale dobra plyta to podstawa :)

Dokładnie. Zresztą przy obecnych prędkościach procesorów nawet pół giga w tą czy w tamtą nie robi specjalnej różnicy :)

Turboni 30.12.2004 22:44

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Dokładnie. Zresztą przy obecnych prędkościach procesorów nawet pół giga w tą czy w tamtą nie robi specjalnej różnicy :)

potem zawsze mozna go podkrecic i ma sie to samo :)

epol 31.12.2004 11:16

Chyba wezme tak jak pisze Kasprzak:

Chyba, ze ktos mi poda jaka wziasc lepsza plyte, to zezygnuje z 256MB na koszt plyty.
Chodz z drugiej stony bracik ma postawiony sprzet na Asrocku i wszystko mu fajnie chodzi, nawet sie kreci :)

AleX69 31.12.2004 11:29

Cytat:

Napisany przez epol
Chyba wezme tak jak pisze Kasprzak:

Chyba, ze ktos mi poda jaka wziasc lepsza plyte, to zezygnuje z 256MB na koszt plyty.
Chodz z drugiej stony bracik ma postawiony sprzet na Asrocku i wszystko mu fajnie chodzi, nawet sie kreci :)

z tym asrock'iem mialem jazdy w grach ... dlugo wychodzil z doom'a
tez chcialem zaoszczedzic pieniadze klienta ... skonczylo sie wymiana na asus'a

256 pamieci to teraz lekko przykuso ...

-Sid-The-Rat=> 31.12.2004 11:35

asrock? nie wiem czy nie lepiej poczekac do wyplaty i nie kupic abita nf7 rev2 - tego podstawowego - jest drozszy niewiele - chyba 80 zlotych - bo tego proca bedziesz chcial krecic a slaba plyta ci w tym przeszkodzi

sempron 2200 ma niziutki mnoznik, fsb mozna jechac i jechac - sadze ze 200 jest bardzo prawdopodobne

dalej - ram -twinmosy.. u mnie tansze byly hynixy cl3 [hyundai d34] ktore wstawaly na fsb200 z timingami 2-2-2-6.. wiec jakby co to pare zlotych zaoszczedzisz a jakosc wyzsza [twinmos teraz to tylko na mtec'ach.. szkoda]
256 to ZA MALO do grania, ledwo styka do przegladania www, ale jak odpalisz sobie muze, film i przegladarke to poczujesz slowdown
ale jesli teaz masz tyle i juz to lepiej odpuscic z ramu niz plyty

epol 31.12.2004 12:32

Cytat:

Napisany przez AleX69
...

A jaka plyte proponujesz?

Cytat:

Napisany przez -Sid-The-Rat=>
...

Pamietam, mowiles mi o tych Hynixach, ale one sa bardzo trudno dostepne. Sam kilka dni tego kupilem TwinMOSa na M.tec'ach, ale to juz nie to co kiedys :blee:
To mowisz zeby lepiej dolozyc te 80zl i wziasc tego abita, a ram zostawic 512MB? Praca na 256MB to niezaciekawie wyglada...

AleX69 31.12.2004 13:05

Cytat:

Napisany przez epol
A jaka plyte proponujesz?

jaka kolwiek markowa ... ja kupilem (ze skrajnosci w skrajnosc) A7N8X-E Deluxe z WiFi
A7V880 powinna wystaczyc ... nie wiem po ile sa bordy na nForce2 moze cos takiego ...

chodz teraz mocno bym sie zastanawial czy nie kupic czegos pod A64
najtanszego proca pod dobra plyte na Socket939

jesli chodzi o pamieci zawsze lepsze beda (w dzisiejszych czasach) o duzej pojemnosci niz z dobrym time'ingiem ... 512 jakiegos no-name znajdziesz juz za 250,-

epol 31.12.2004 14:14

Cytat:

Napisany przez AleX69
chodz teraz mocno bym sie zastanawial czy nie kupic czegos pod A64
najtanszego proca pod dobra plyte na Socket939

jesli chodzi o pamieci zawsze lepsze beda (w dzisiejszych czasach) o duzej pojemnosci niz z dobrym time'ingiem ... 512 jakiegos no-name znajdziesz juz za 250,-

A64 to juz nie ten prog cenowy!
A w pamieci "no name" nie mam zamiau sie ladowac.

AleX69 31.12.2004 16:22

sam mam kingston'y hyperX ... ale jak kogos nie stac - powtarzam - lepiej miec wiecej pamieci niz lepsze czasy ...

kup sobie elixir'y ... http://www.allegro.pl/show_item.php?item=38462722

epol 31.12.2004 16:34

Cytat:

Napisany przez AleX69
sam mam kingston'y hyperX ... ale jak kogos nie stac - powtarzam - lepiej miec wiecej pamieci niz lepsze czasy ...

kup sobie elixir'y ... http://www.allegro.pl/show_item.php?item=38462722

Czy ja wiem to juz wole,a by bylo mniej i porzadne, a potem dokupic. Z takimi no name moze byc klopot ze sprzedaniem potem (chyba ze jakiemus lamie).
Co do Elixirow to mam o nich kiepskie zdanie.

AleX69 31.12.2004 16:47

Cytat:

Napisany przez epol
Czy ja wiem to juz wole,a by bylo mniej i porzadne, a potem dokupic. Z takimi no name moze byc klopot ze sprzedaniem potem (chyba ze jakiemus lamie).
Co do Elixirow to mam o nich kiepskie zdanie.

kupil by wies ale majatek gdzies ... latwiej sprzedasz jakies syfy/uzywane na allegro niz markowe/uzywane za wyzsza cene ... jedno pozostaje - bogatego tylko stac na kupowanie wiele razy :mruga:

kraluk 31.12.2004 17:15

Cytat:

Napisany przez -Sid-The-Rat=>
asrock? nie wiem czy nie lepiej poczekac do wyplaty i nie kupic abita nf7 rev2 - tego podstawowego - jest drozszy niewiele - chyba 80 zlotych - bo tego proca bedziesz chcial krecic a slaba plyta ci w tym przeszkodzi

Dokładnie. Jeśli chcesz kiedykolwiek kręcić proca to omijaj ASRock'a... Sam wiem, bo takie coś mam. Tak to te płyty nie są złe... Kdzieś słyszałem, że AR to jakieś wersje lightowe Asusa, ale pewien tego nie jestem.

Smartek 31.12.2004 17:29

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
No to ja już zupełnie nie jestem na bieżąco w cenach... I jeszcze te oceny :\
Kiedy ja kompletowałem zestaw to 600 złotych za dobrej jakości płytę było ceną przeciętną, a 450 - 500 absolutnym minimum. Wiem, że technika idzie do przodu, a ceny w dół, ale żeby aż tak ???

chyba dobrze, ze tak wszystko tanieje? lepsze kompy beda tansze - a oto chyba chodzi, zeby wszystko sie rozwijalo?! :-)
pozdro ;)

cana 31.12.2004 18:05

@epol, elixir to teraz brand znanego producenta pamięci Nanya, w czasach kiedy pc2700 to był ostatni krzyk mody a normą były pc1600 lub pc2100 miałem parę kostek elixirów które piknie na cl2 chodziły do fsb160 bez podnoszenia napięcia więc w sumie może przemawia przezemnie (razem czy osobno?) sentyment
a co do hyperX, imo nie ma sensu przepłacać za ten napis i fajne radiatorki szczególnie że parametrami wcale nie zachwycają, wolę już standardowe twinmosy (cena niższa i takie same lub lepsze parametry) lub poszukać jakichś kingmaxów za zapasem mocy ( tylko nie sugerować się napisami ddr500 bo często te napisowowolniejsze ;) mają większy zapas mocy i jeśli nawet nie da się na nich fsb wysoko podnieść to często mozna ustawić lepsze timingi niż na kłujących w oczy memorkach naznaczonych ddr466 lub ddr500, ale to jest do sprawdzenia tylko jak ma się możliwośc potestowania i zakupu tych które najbardziej spasują )

andrzejj9 31.12.2004 19:32

Cytat:

Napisany przez Smartek
chyba dobrze, ze tak wszystko tanieje? lepsze kompy beda tansze - a oto chyba chodzi, zeby wszystko sie rozwijalo?! :-)
pozdro ;)

Toteż ja tam pretensji nie mam ;)

@ Sid - nie no, 256MB to nie aż taka tragedia i da się z tym żyć. Sam tak miałem przez ponad rok i nie było większego problemu. Zgadza się, że czasem jak robiłem projekt i musiałem mieć pootwieranych kilka programów, a do tego słuchałem muzyki i coś ściągałem z netu to komputer potrafił się przymulić, ale generalnie można było spokojnie tego uniknąć. A i z grami nie było źle. Właściwie pierwsza, która zmusiła mnie do kupna dodatkowej pamięci to Pain Killer. Chodził dobrze, ale kiedy przypadkiem zdarzyło mi się zginąć i musiałem wczytać sejwa to zaczynało się czekanie... ;)

AleX69 31.12.2004 20:16

andrzejj9@ ... i tu nachodzi przyklad samochodowy ...
po co jaguar jak i maluchem jezdzic tez mozna ... no tak ale jaki komfort

1024 dzis to naprawde nie jest luxus ... :peace:

andrzejj9 31.12.2004 20:47

Cytat:

Napisany przez AleX69
andrzejj9@ ... i tu nachodzi przyklad samochodowy ...
po co jaguar jak i maluchem jezdzic tez mozna ...

No właśnie nie wiem, po co Jaguar. Jest przecież tyle ładnych samochodów... ;)

adixo 31.12.2004 23:01

Chcesz kręcić
to moim zdaniem
płyty Abit NF7SL lub ASUS A7N8X (z literką E delux wifi lub bez)
Procek Barton 2500
2 x 256 (aby było mogło chodzić w dual) sam akurat mam twinmos twister cl2 ale tu wybór jest duży i testowałem już wiele innych i na razie zostałem przy twinmosach, może niedługo 2 x 512
a jak to wychodzi za drogo to poczekaj aż uzbierasz kaskę
pozdro

Memphisus 31.12.2004 23:09

Cytat:

Napisany przez adixo
Chcesz kręcić
to moim zdaniem
płyty Abit NF7SL lub ASUS A7N8X (z literką E delux wifi lub bez)
Procek Barton 2500
2 x 256 (aby było mogło chodzić w dual) sam akurat mam twinmos twister cl2 ale tu wybór jest duży i testowałem już wiele innych i na razie zostałem przy twinmosach, może niedługo 2 x 512
a jak to wychodzi za drogo to poczekaj aż uzbierasz kaskę
pozdro

Praktycznie to samo zaproponowalem ;)

epol 01.01.2005 19:21

@ adixo & Memphisus - cos mi sie zdaje ze to bedzie za duzo jednak...

Wezem tak jak bylo pisane na poczatku z tym, ze jakas markowa i nie za droga plyta.

Zakupy bede dopiero w polowie miesiaca, wiec moze cos sie jeszcze zmienie.

zalev 01.01.2005 19:31

To zależy do czego używasz kompa :)
Ja mam od 2 lat następujący sprzęcik: Athlon XP 2000+, 512MB DDR, Radeon 9600 XT, ECS K7S5A (shit) itp.
Kompa używam do grafiki 2D/3D i coraz słabiej się trzymie. Na szczęście jeszcze tylko miesiąc i czeka mnie wymiana na Athlona 64 3000+, Gigabyte GA-K8NS Pro i dodatkowe 512MB RAM'u (do 1GB).
Jak widzisz do zastosowań bardziej ambitnych niż oglądanie filmów i granie w gierki te 700 zł wystarczy najwyżej na procka z chłodzeniem :D

epol 01.01.2005 19:42

Cytat:

Napisany przez zalev
Ja mam od 2 lat następujący sprzęcik: Athlon XP 2000+, 512MB DDR, Radeon 9600 XT, ECS K7S5A (shit) itp.
Kompa używam do grafiki 2D/3D i coraz słabiej się trzymie. Na szczęście jeszcze tylko miesiąc i czeka mnie wymiana na Athlona 64 3000+, Gigabyte GA-K8NS Pro i dodatkowe 512MB RAM'u (do 1GB).
Jak widzisz do zastosowań bardziej ambitnych niż oglądanie filmów i granie w gierki te 700 zł wystarczy najwyżej na procka z chłodzeniem :D

To nie ma byc dla mnie :) Z tego co wiem to na ich kompie zadnych bardziej skomplikowanych rzeczy sie nie robi. Jest to pc do gier, www, filmow, nauki i takie tam.

andrzejj9 01.01.2005 20:01

Cytat:

Napisany przez zalev

Wiesz, mam bardzo porównywalny do Ciebie sprzęt (tylko lepszą płytę i może odrobinę słabszą kartę graficzną) i naprawdę nie widzę potrzeby jego wymiany. Jeżeli nie grasz w super wymagające gry, to do czego potrzebne Ci coś więcej? Ewentualnie jeśli w programach do grafiki czegoś nie starcza, to można dokupić 256 lub 512 dodatkowej pamięci, ale po co coś więcej?

epol 27.01.2005 22:48

hej,
nadszedl czas zmieny tego sprzetu.
Juz nie wiem tylko co za plyte wziasc w tej cenie. Myslalem na tym:
http://members.lycos.co.uk/epol86/komp.JPG
albo
http://members.lycos.co.uk/epol86/komp1.JPG

Jaka wziasc plyte w tej cenie?

andrzejj9 27.01.2005 23:12

Ja bym brał Gigabyte. Ale wiesz, jedyny argument to sympatia do marki :) (no i oczywiście również jej kilkuletnie użytkowanie - mam teraz płytkę 7VRXP i sprawuje się bardzo dobrze).

CreAtivE 27.01.2005 23:19

1.) Procek OEM, wiatrak w BOX'ie jest jak na karte graficzną.
2.) ASUS A7V880 będzie lepszym wyborem niż Gigabyte, choć nie kryje że byś mógł za 250zł coś na nForce2 wziąźć.

epol 28.01.2005 10:48

Cytat:

Napisany przez CreAtivE
1.) Procek OEM, wiatrak w BOX'ie jest jak na karte graficzną.
2.) ASUS A7V880 będzie lepszym wyborem niż Gigabyte, choć nie kryje że byś mógł za 250zł coś na nForce2 wziąźć.

Proc biore BOXowy, bo jest tylko 20zl drozszy, a ma 36 miesiecy gwary :)

Myslalem tez nad czym na nForce 2, ale nie wiem co wybrac. Na tej plytce ma zamiar byc krecony procek :)

CreAtivE 28.01.2005 11:55

Cytat:

Napisany przez epol
Proc biore BOXowy, bo jest tylko 20zl drozszy, a ma 36 miesiecy gwary :)

Myslalem tez nad czym na nForce 2, ale nie wiem co wybrac. Na tej plytce ma zamiar byc krecony procek :)

No więc właśnie nie bierze jej. Ma co prawda zablokowane PCI i AGP (można odblokować) ale to nic nie znaczy. Napięcia dla procesora do 1.95. Pamięci 2.85V max! Słaby kontroler DDR. Powiem tak że na tej płycie po kręceniu będzie chodzić jak taki sam procek bez kręcenia np. na MSI z nForce2 (podaje taki przykład bo są tańsze, ale jeśli masz 350zł to Abit'a weź.

epol 28.01.2005 12:14

Cytat:

Napisany przez CreAtivE
No więc właśnie nie bierze jej. Ma co prawda zablokowane PCI i AGP (można odblokować) ale to nic nie znaczy. Napięcia dla procesora do 1.95. Pamięci 2.85V max! Słaby kontroler DDR. Powiem tak że na tej płycie po kręceniu będzie chodzić jak taki sam procek bez kręcenia np. na MSI z nForce2 (podaje taki przykład bo są tańsze, ale jeśli masz 350zł to Abit'a weź.

Tylko, ze to juz nie ta cena. Na plyte zostalo okolo 250zl. Moze cos na nForce2 w tej cenie? Aha, te podkrecanie to na pewno nie bedzie hardcore tylko taka proste - mnoznik, fsb, napiecie.

CreAtivE 28.01.2005 12:23

Cytat:

Napisany przez epol
Tylko, ze to juz nie ta cena. Na plyte zostalo okolo 250zl. Moze cos na nForce2 w tej cenie? Aha, te podkrecanie to na pewno nie bedzie hardcore tylko taka proste - mnoznik, fsb, napiecie.

Asus A7N8X-X (nVidia nForce2 400) > http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=7396

Any comments?

-=EDIT=-

Chyba że SATA potrzebujesz to > Epox 8RDA3I Pro (nVidia nForce2 Ultra 400) + LAN + SATA < http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=15663

maj3 28.01.2005 12:28

Cytat:

Napisany przez CreAtivE
Asus A7N8X-X (nVidia nForce2 400) > http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=7396

Any comments?

-=EDIT=-

Chyba że SATA potrzebujesz to > Epox 8RDA3I Pro (nVidia nForce2 Ultra 400) + LAN + SATA < http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=15663

ten asus to nf2 tylko z nazwy bo kontroler pmięci nie jest dwukanałowy
tak więc z tych 2 podanych tylko EPOX

Ormianin 28.01.2005 14:27

Epol, kup sobie drugie 256 RAMu, zmien grafike jesli ta juz Tobie nie wystarcza a reszte zostaw, zobacz ile masz kasy w kieszeniu... jakiegos piorunujacego efektu nie poczujesz jak wymienisz te bebechy :)

epol 28.01.2005 15:29

Komp nie jest do mnie :) Wiem ze 256 ramu to malo, ale tak bedzie przez pare tygodni tylko.

To mowicie, ze mam wziasc ta:
Epox 8RDA3I Pro (nVidia nForce2 Ultra 400) + LAN + SATA
http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=15663

maj3 28.01.2005 15:36

Cytat:

Napisany przez epol

:spoko::tak!:

B@rtek 28.01.2005 15:43

Cytat:

Napisany przez epol
Komp nie jest do mnie :) Wiem ze 256 ramu to malo, ale tak bedzie przez pare tygodni tylko.

:spoko: :taktak: :cool:

Epox do kręcenia jest dobry :D

epol 28.01.2005 15:48

To dobrze. A jesli nie bedzie tego modelu, bo np. na komputroniku pisze, ze jest dostepny na zamowienie za 3 tygodnie. To jaka inna plyte wziasc?

maj3 28.01.2005 15:51

Cytat:

Napisany przez epol
To dobrze. A jesli nie bedzie tego modelu, bo np. na komputroniku pisze, ze jest dostepny na zamowienie za 3 tygodnie. To jaka inna plyte wziasc?

nie martw się na zapas:piwo:

B@rtek 28.01.2005 15:51

Cytat:

Napisany przez epol

A nie masz u siebie komputronika?

Może mają na stanie :D

A pozatym popatrz w innych sklepach co masz na miejscu :taktak:

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:08.