![]() |
Problem
Ilość załączników: 1
mam problem. odkad wlaczylem mksvir on-line pojawil mi sie taki pasek :klnie: (patrz nizej). jak go mam usunac zeby sie juz nie wlaczal??? i jak zmienic strone tratowa tak aby juz nigdy sie nie zmienila (cztalem gdzies ze cos trzeba zmienic w rejestrze)??? POMOC :smutny: :smutny: :smutny: :pisze: :pisze:
|
:wow:jaki pasek
|
Zmień tą przebrzydłą przeglądarke na firefoxa :)
|
Najczęściej takie paski można wyłączyć z menu WIDOK. Możesz też przeskanować kompa programem Adaware i SpyBot...
Niewiele więcej mogę powiedzieć, bo zamieszczony przez Ciebie screen jest strasznie nie wyraźny... |
Cytat:
|
Problem
tak wiec licze na dobra i szybka pomoc!!!
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
KLIK Nie skanowałem ale zdaje sie, że działa pod Operą |
Problem
Cytat:
|
Gdyby pasek byl jesze dobrej jakości to możnaby było coś wyczytać co to...
|
PROBLEm
no nie da sie bo nie pozwala w wiekszej rozdzielczosci wyslac :klnie: :klnie: :klnie: :pisze: :pisze: :pisze:
|
Cytat:
|
Cytat:
Tutaj masz Ad-aware SE Personal 1.05: http://dobreprogramy.com/index.php?dz=2&t=&id=107&g= Tutaj Polska lokalizacja do Ad-Aware SE 1.03-1.05: http://dobreprogramy.com/index.php?dz=2&t=&id=768&g= A tutaj jest Spybot Search & Destroy 1.3: http://dobreprogramy.com/index.php?dz=2&t=&id=188&g= Wszystkie programy bezpłatne. pozdr. |
Cytat:
|
Problem
a czy mozna wszystki rzeczy jakie wskaze adware remover mozna bezpiecznie usunac??? :klnie: :klnie: :pisze: :pisze:
|
Raczej tak!
Ale jak nie masz pewności to wrzuć obrazek zobaczymy, co tam Masz. |
Problem
Cytat:
POMOCY |
Problem
:ognie: :ognie: :ognie: blagam pomocy!!! :ognie: :ognie: :ognie: :kapkap: :kapkap: :kapkap: :konf:
|
Nie rób tak! Edytuj psty i nie bydłuj...'
Na 100% jestem pewny że uw pasek w IE nie pojawił się z MKS-em. Wielokrotnie używałem tej aplikacji i nigdy nie syfiło. To po pierwsze, a po drugie jeśli chcesz aby ktoś Ci pomógł to podawaj więcej szczegółów. Wklej zawartość załącznika w znaczniki [code ] [/code ]. Chcesz pomocy? Pomóż nam se pomóc :) lol |
Słuchaj, najprościej i bezpieczniej będzie zmienić przeglądarke z IEbańca na np. FireFox'a lu Opere i nie pisz pogrubiona, duza czerwona czcionka! To wkurza!
A imho bardziej skuteczny jest AdAware SE Professional |
Cytat:
AdAware pakuje to, co podejrzane do kwarantanny, więc w razie, czego jest możliwość powrotu do stanu takiego, jaki był przed skanowaniem. Nie czaj się tylko usuwaj (najwyżej będzie format C: ||) I jak pisali koledzy wyżej zmień przeglądarkę!!! |
Problem
Ilość załączników: 3
a moze reinstalka IE?? prosze przykladowe okienka. jak je usunac i cos w rejestrze windowsa aby sie nie zmieniala strona startowa??? :klnie: :klnie: (( (( (( :klnie: :pisze: :pisze: :pisze:
|
Miałem kiedyś coś takiego tzw. toolbar - pasek z przyciskami.
Dopisał się do listy zainstalowanych programów - może od tego zaczniesz. http://img50.exs.cx/img50/2931/panel3hw.jpg |
Cytat:
|
Problem
tak wlacza mi sie strona:
http://www.fastsearchweb.com/toolbar/remove.php i nic a jak mam zrobic strone startowa tak aby juz mi sie nigdy nie przelaczyla??? gdzies czytalem ze sie da ale nie pamitem jak??? :klnie: :klnie: :pisze: :pisze: :pisze: :klnie: :pisze: :sciana: :sciana: |
Problem
[QUOTE=Arten]Miałem kiedyś coś takiego tzw. toolbar - pasek z przyciskami.
Dopisał się do listy zainstalowanych programów - może od tego zaczniesz. i nie ma tam czegos z toolbar :klnie: :klnie: :pisze: :pisze: :klnie: :klnie: :sciana: :sciana: |
Podejrzewam ze te zmiany spowodowal jakis wirus lub cos w tym rodzaju. Mozesz sie pobawic w rejestrze i sprobowac usunac to badziewie recznie ale najpierw zrob sobie kopie rejestru bo potem moze Ci cos nie dzialac i klapa. Ustawienia IE w rejestrze znajdziesz tutaj:
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main Tam mozesz zmieniac wszystko jednak jezeli zmiany w twoim kompie spowodowal jakis "program" (wirus itp) to wnoszone przez Ciebie zmiany zaostana przez ten program przywracane i tak wkolo, wiec nie uda Ci sie nic zminic, a jezeli zmiany spowodowalo wejscie na jakas niepewna strone to jest szansa ze byla to jednoraowa zmiana i ze wszystko bedzie ok. Mozesz ustawic sobie np strone startowa np Start Page itd wszystko powinno byc jasne jak bedziesz w rejestrze. Powodzenia |
Cytat:
I na przyszłość pisz jaśniej i z sensem. Dla Mnie EOT! |
Problem
Ilość załączników: 3
super strona startowa jestjak trzeba. spyware wydaje mi sie ze usuniete. wirusy mksvir znalaz 59 :sciana: :sciana: i pousuwal. teraz zostly tylko te paski :klnie: :klnie: :klnie: (( (( (( (zalacznik). nie wiem jak je usunac???
*VOJTAS* licze na ciebie ze mi pomozesz!!! Tak wiec jeszcze tylko to i bedzie chyba po klopocie!!! :pisze: :pisze: :pisze: Juz duzo mi pomogliscie. P.S. jak pisalem tego posta pojawila mi sie stronak erotyczna z URL-em: http://www.girlsforgames.com/adultga...trip-poker.jpg Jak to usunac. SpyBot myslalem ze usuna??? Moze ten StartPage Guard pomoze??? I jak mam zablokowac strone tartowa w StartPage Guard??? |
zobacz co masz w tym miejscu:
X:\Program Files\Internet Explorer\PLUGINS PS W najgorszym wypadku przeinstaluj IE... |
Problem
co mam. 2 pliki NPDocBox.dll i nppdf32.dll. i co z tego??? jak zablokowac w tym StartPage Guard. bo caly czas mi sie zmienia strona startowa??? i co z tymi paskami??? :klnie: (( :pisze:
:ognie: POMOCY!!! :ognie: :kapkap: :kapkap: : :konf: :buu: :sciana: :klnie: |
Sprawdz sobie jakie masz uruchomione procesy w komputerze i czy jakis nei wydaje Ci sie podejrzany, moze na pulpicie pojawila CI sie jakas nowa ikonka, albo w programach w autostarcie. Czy jak wchodziles na te strone miales jakies okienko z zapytanie tak lub nie pewnie sciagnales jakis program teraz trzeba go znalezc i wykasowac z dysku i z rejestru, ale najpierw musisz wiedziec co to takiego dokladnie!!!
|
poszukaj moze w rejestrze wpisu takiego jak glowny czlon nazwy strony ktrora Ci sie wyswietla, moze cos znajdziesz jest to jakis slad
|
Prblem
nie raczej nie. jak mi sie cos pokazuje to klikam NIE. ale chodzi mi o te paski. jak je usunac??? i co z tym programem??? pojawia mi sie strona startowa tylko jak 1. raz wlaczam neta a potem pusta. :\ :klnie: (( co mam robic??? pomocy :pisze: :klnie: :wsciekly: :smutny:
|
też miałem taki problem jak ty @IceManSpy to jest wirus mi się on kiedyś wwalił ma C:/program files/Explorer na taki folder jak jest ikonka od neta sprawdzałem go MKS Vir i nie mógł go z tamtąd usunąć też miałem ten pasek zrobiłem foramt C i wszystko ok
|
Problem
ale ja nie moge zrobic format c bo mam tam nie swoje dane!!! jakos inaczej trzeba :klnie: :klnie: (( (( :pisze: :pisze:
|
a ile masz patrycji ? bo jeśli masz 2 lub więcej to możesz te dane przełożyć na 2 patrycję a jeżeli nie to możesz zgrać na cdr/rw
|
Zobacz czy nie masz czegos takiego w C:\Windows jak mdm.exe z podejrzna ikonka. Przeważnie to jest to.
|
Możesz też porzyczyc od jakiegoś kumpla twardziela i zgrac na niego swoje dane.
|
Problem
ok dane przegram ale co z programami??? :klnie: :pisze: ((
|
zainstalujesz na nowo :)
|
Problem
ale wiesz nie zawsze sie da :klnie: (( :pisze:
|
Cytat:
|
Przeskanuj system HijackThis a logi możesz sprawdźić na stronie http://www.hijackthis.de/
|
PROBLEm
wlasnie nie mam instalek :( musi byc inny sposob :klnie: (( :pisze:
|
Cytat:
zainstaluj AdAware z AdWatch. AdWatch monitoruje rejestr, zwykle pokazuje gdzie się coś w rejestre chce nadpisać :) podem wchodzisz w regedit otwierasz ten klucz co zaalarmował AdWatch wywalasz go i po kołopocie... u mnie skuteczne... |
Problem
ok juz spobie pradzilem. norton antivirus zalatwil sprawe + spykiller 2005. :) :)
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:57. |