Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Warte polecenia !! SubEdit (https://forum.cdrinfo.pl/f5/warte-polecenia-subedit-45747/)

mello 02.01.2005 20:55

Warte polecenia !! SubEdit

Na pewno kazdy z Nas ogladal oglada badz bedzie ogladal filmy na kompie :))
To co chcialem Wam polecic to moim zdaniem swietny program do odtwarzania filmow . Jest bardzo rozbudowny zawiera wiele ciekawych opcji ktore sa bardzo przydatne ten program to SubEdit -- jest calkowicie za darmo i jest ciagle rozbudowywany oto stronka producenta z ktorej mozna pobrac programik http://www.subedit.prv.pl/

i krotki opis zalet programu :

Mechanizmy ułatwiające odtwarzanie filmów:
Automatyczne otwieranie napisów,
Możliwość wyboru wersji językowej napisów,
Automatyczne wczytywanie następnej części filmu,
Możliwość odtwarzania filmu na TV bez konfliktów z inną pracą na komputerze,
Wyłączenie komputera po skończeniu filmu (lub określonym czasie),
Możliwość tworzenia rozdziałów filmu,
Playlista,
Lektor napisów,
Odtwarzanie wszystkich filmów w aktualnym katalogu,
Możliwość określenia dodatkowego katalogu z napisami,
Wznowienie odtwarzania filmu po zawieszeniu komputera,
Możliwość skojarzenia programu z plikami wideo,
Obsługa formatów napisów: mDVD, MPL2, TMPlayer, SSA, SRT, SMI,
Dostosowanie szerokości napisów, jeżeli wychodzą poza ekran,
Ustawienie powiększenia oglądanego filmu (Zoom),
i inne.
Mechanizmy ułatwiające edycję napisów:
Pełna obsługa (oraz konwersja) formatów: mDVD, TMPlayer (i podobne), MPL2, SSA,
Import i eksport formatów SRT (Sub Ripper) oraz SMI (SAMI),
Przesunięcie napisów o stałą wartość czasu,
Przesunięcie napisów o różną (ale liniowo zmienną) wartość klatek,
Inteligentne autoformatowanie szybko wyświetlanych napisów,
Dostosowanie napisów do filmu o innym wspolczynniku FPS niż ten, dla którego były tworzone,
Zmiana czasu wyświetlania napisow (np. zależna od długosci tekstu),
Mechanizmy poprawiające błędy pozostałe po oprogramowaniu odzysującym tekst z DVD,
Szybkie wyszukanie linii, która zawiera nierozpoznany format napisu,
Podświetlanie na inny kolor linii o nierozpoznanym formacie i nieposortowanych,
Oznaczanie w edytorze linii o różnej jasności zależnej od długości jej wyświetlania,
Śledzenie wyświetlanych napisów w edytorze,
i inne.
Mechanizmy ułatwiajace tworzenie nowych napisów:
Wczytanie filmu,
Wstawienie aktualnej klatki filmu do bieżącej linii,
Odtwarzanie filmu od napisu, na którym jest kursor,
Przejście do aktualnie wyświetlanego napisu,
Zaawansowane metody wyszukiwania napisów,
i inne.

mam nadzieje ze moze komus sie przyda :)) ponadto dodam ze dzisiaj dodano do programy wyszukiwarke do napisow w internecie :
Dodana opcja "Plik" -> "Pobierz napisy z internetu" (Ctrl+B).

gallus 02.01.2005 20:58

ee, mi tam wystarcza best player :D

MacGyver 02.01.2005 21:00

Cytat:

Napisany przez gallus
ee, mi tam wystarcza best player :D

Podobnie jak @gall mi też w zupełności wystrcza Bestplayer...

Predi 02.01.2005 21:01

eee, mi tam wystarcza vplayer (!) ;), a tak na powaznie to subedita nie uzywam ale z tego co widzialem jest chyba najlepszy

Mich@ł 02.01.2005 21:01

Mój ulubiony program do odtwarzania filmów... :serdusz:

Już zasysam najnowszą wersję... :peace:

Smartek 02.01.2005 21:03

uzywam subedita od 1-2lat, jak dla mnie lider i tyle - swoimi funkcjami i prostota wgniata w podloge :P... teraz juz filmikow na kompie nie ogladalam, lecz na .... xboxie :-)
pozdro ;)

Weron 02.01.2005 21:10

Nic nowego mello nie powiedziales.Uzywam go juz kilkanascie miesiecy. :)

frog 02.01.2005 21:10

Podobnie jak smartek z subeditem jest juz od dluzszego czasu. JEST SWIETNY ! Chodz od wersji 4xxx nie wspopracuje mi dobrze z pakietem kodek K-Lite..... na niektorych filmach i nie wiem co jest. Dlatego ciagle uzywam 3946. POLECAM KAZDEMU !!!

mensir67pl 02.01.2005 21:14

Cytat:

Napisany przez frog
Podobnie jak smartek z subeditem jest juz od dluzszego czasu. JEST SWIETNY ! Chodz od wersji 4xxx nie wspopracuje mi dobrze z pakietem kodek K-Lite..... na niektorych filmach i nie wiem co jest. Dlatego ciagle uzywam 3946. POLECAM KAZDEMU !!!

nic wiecej nie powiem bardzo bardzo swietnie sprawoja sie napisy przerabiane tym programem do formatu .STR i .SMI

Smartek 02.01.2005 21:15

mensir - a jak yamada sie sprawuje? to jest ma mediateku, nie?
mialem hitekera, bellwooda i kiss'a - xbox wymiata wszystko :=}
pozdro ;)

sc0rpi0 02.01.2005 21:16

Właśnie używam go od niedawna. Wg mnie minimalną wadą jest niemożliwość zmiany obsługi poleceń poprzez skróty klawiszowe. Chyba, że sie da to powiedzcie jak. Wtedy odrazu sie na niego przerzucam :D

mello 02.01.2005 21:16

Cytat:

Napisany przez Weron
Nic nowego mello nie powiedziales.Uzywam go juz kilkanascie miesiecy. :)

Fajnie ze uzywasz kilka miesiecy :) ale chyba nie wszyscy o nim wiedza a sadze ze warto wiedziec :))

mensir67pl 02.01.2005 21:25

Cytat:

Napisany przez Smartek
mensir - a jak yamada sie sprawuje? to jest ma mediateku, nie?
mialem hitekera, bellwooda i kiss'a - xbox wymiata wszystko :=}
pozdro ;)

do tej pory w divx nie poszy mi 3 FILMY . okolo 7 w xvid GMC i Q-pel ale roznie z tym bywa jedene ida lepiej inne zrywa ale ogolnie nic to nie przeszkada napisow nie zrywa( a na tym sprzecie ogladnolem okolo 150 filmow)

zainstalowalem V13 Mtz, chyba najlepszy soft jaki mialem, czcionka biala\zolta duza\mala, napisy wysrodkowane, dolby pro logic, equalizer, i piekny wyglad menu

kiewas 02.01.2005 21:57

SubEdit daje rade :)
Często poprawiam w nnim pokaszanione napisy - jest do tego najlepszy!

MacGyver 02.01.2005 22:04

Własnie mam zamiar oglądać film Zakładnik (Collateral) więc sciagne sobie tego SubEdit'a i zobacze "co to jest" :)

Pagerus 02.01.2005 22:07

Mój ukochany player - od dawien dawna :D Przydaje mi się pozycja pamiętania gdzie skończyłem oglądać - dawniej siedziałem na Bestplayerze - ale nie żałuję, że się przesiadłem :D
A tak przy okazji - wygląda na to, że dzisiaj wyszła nowa wersja :D

Maciej 02.01.2005 22:08

a ja używam BSPlayer ;)

DreamCrusher 02.01.2005 22:12

Cytat:

Napisany przez Maciej
a ja używam BSPlayer ;)

Ja tez :) Ale jak tak chwala tego Subedita to chyba sobie potestuje

Pagerus 02.01.2005 22:14

W najnowszej wersji dodali fajną rzecz - ściąganie napisów z internetu :D Mała rzecz a cieszy :)

Smartek 02.01.2005 22:20

Cytat:

Napisany przez mensir67pl
do tej pory w divx nie poszy mi 3 FILMY . okolo 7 w xvid GMC i Q-pel ale roznie z tym bywa jedene ida lepiej inne zrywa ale ogolnie nic to nie przeszkada napisow nie zrywa( a na tym sprzecie ogladnolem okolo 150 filmow)

zainstalowalem V13 Mtz, chyba najlepszy soft jaki mialem, czcionka biala\zolta duza\mala, napisy wysrodkowane, dolby pro logic, equalizer, i piekny wyglad menu

widzisz, na xboxie chodzi:

qpel, gmc, nerodigital, rmvb, hddivx :-)

czcionke wgrywasz z kompa jaka chcesz, wielkosc i kolor ustawiasz jaka chcesz, kodeki nowe dogrywasz itd. nie ma filmu zeby nie poszedl, bo takiej mozliwosci nie ma... do tego dostep do neta - 1000stacji radiowych, okladki i opisy filmu i wiele, wiele wiecej..
pozdro ;)

M@X 02.01.2005 22:21

Podobnie jak kilku kolegow uzywam BESTPlayera - niepotrzebne mi wodotryski ;-D

cyki 02.01.2005 22:28

Ilość załączników: 1
Cytat:

Napisany przez M@X.666
Podobnie jak kilku kolegow uzywam BESTPlayera - niepotrzebne mi wodotryski ;-D

Ale jakie tam wodotryski :D Nie wyobrażam sobie oglądania filmów bez takiego malutkiego paska w fullscreenie, który pokazuje ile filmu już jest oglądnięte. A poza tym przywracanie odtwarzania od momentu, w którym wyłączyłeś playera to jest to :piwo: Spróbuj SubEdita a nie pożałujesz :piwo:

frog 02.01.2005 22:28

MAX no bez przesady. Ze co w subedit nazywasz wodotryskiem ? Ta mozliwosc ze dodali teraz sciaganie napisow z netu ? CZy to ze dodatkowo ma swietny edytor napisow ? PRogram jest bardzo fajny i przyjazn dla uzytkownika ! Bardzo fajnie mozna sobie regulowac nietkore parametry suwakami a nie jak w innych plajerkach wpisywac np wielkosc czcionki. No ale jak by wszyscy lubili to samo i chcieli tego samego to by nudno na tym swiecie bylo ;) Kazdy uzywa tego co mu jest najbardziej potrzebne i jest dla niego najwygodniejsze. I tak powinno byc ! Pozdr all....

Topic zalozony... ale mysle ze wiekszosc osob wie ze jest ten plajerek chodzby sledzac www CDRINFO ktore informuje co jakis czas o kolejnych wersjach...

M@X 02.01.2005 22:39

@frog : moze przesadzilem, ma on kilka istotnych funkcji ktore jednak wole obsluzyc recznie, ale ma tez...

@cyki : wlasnie to uznaje za jego najwieksza wade! Dla mnie - studenta wydzialu filmowego - film to przezycie i jego obejrzenie wiaze sie z jego przezyciem. Nie mam zamiaru co chwile zerkac na ten pasek zastanawiajac sie czy zdaze jeszcze pojsc po pyry zanim mi sklep zamkna. Film ogladam od deski do deski, niezaleznie od tego ile on trwa. Basta.

cyki 02.01.2005 22:49

Cytat:

Napisany przez M@X.666
@cyki : wlasnie to uznaje za jego najwieksza wade! Dla mnie - studenta wydzialu filmowego - film to przezycie i jego obejrzenie wiaze sie z jego przezyciem. Nie mam zamiaru co chwile zerkac na ten pasek zastanawiajac sie czy zdaze jeszcze pojsc po pyry zanim mi sklep zamkna. Film ogladam od deski do deski, niezaleznie od tego ile on trwa. Basta.

Eee tam. Zawsze można ten pasek wyłączyć. A zdarzają mi się też filmy przy których się wyjątkowo nudzę, więc na pasek trzeba popatrzyć.

Poza tym jest też edytor napisów, który ostatnio bardzo mi się przydał. Oglądałem Open Water ale w końcu nie wytrzymałem, włączyłem sobie edytor napisów i przeleciałem wzrokiem kolejne dialogi. Tak to musiałbym cudować z notatnikiem :D I tym sposobem skompresowałem sobie ostatnie 30 minut do postaci < 10 minut :piwo:

M@X 02.01.2005 22:55

cyki : no jedyne do czego go uzywam to konwerter napisow na format SSA (gdy wtapiam napisy filtrem subtitler)... A co do nudnych filmow... Coz, nie zebym CI ublizal (i nie odbierz tego tak) ale ja sobie dobieram repertuar tak abym sie nie nudzil (moze 1% to hollywood)...

Ghost_mode 02.01.2005 23:04

Ja zazwyczaj latałem na Vplayer
BestPlayer mi się sypał czasami więc odpadł..

A subedit jest najbardziej wypasiony i teraz przoduje (ale tylko najnowsza wersja - sporo poprawek)

Chociaż nie wiem dlaczego na drugim kompie napisy nie są przezroczyste - włączana opcja nie działa :/

andrzejj9 02.01.2005 23:05

Ja tam zalet Sub Edita nie zamierzam krytykować, ale podobnie jak kilku przedmówcom, mi w zupełności wystarcza Best Player. Nie potrzebuję niczego poza tym, co on oferuje, może poza jedną funkcją (która zresztą być może posiada, tylko ja nie mogę znaleźć...) - automatycznym blokowaniem wygaszacza ekranu.

Ale być może kiedyś dam Sub Editowi jeszcze jedną szansę. A nóż mnie przekona :)

cyki 02.01.2005 23:08

Cytat:

Napisany przez M@X.666
A co do nudnych filmow... Coz, nie zebym CI ublizal (i nie odbierz tego tak) ale ja sobie dobieram repertuar tak abym sie nie nudzil (moze 1% to hollywood)...

No i tym się różnimy ;) Ty sobie filmy wybierasz a ja oglądam to co mam na dysku ^_^

Ziele 02.01.2005 23:23

Dla mnie subedit (3946) jest najlepszy. Także najlepszy do edycji napisów. Pare sekund i można idealnie je dopasować.

Pagerus 03.01.2005 08:02

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Ja tam zalet Sub Edita nie zamierzam krytykować, ale podobnie jak kilku przedmówcom, mi w zupełności wystarcza Best Player. Nie potrzebuję niczego poza tym, co on oferuje, może poza jedną funkcją (która zresztą być może posiada, tylko ja nie mogę znaleźć...) - automatycznym blokowaniem wygaszacza ekranu.

Ale być może kiedyś dam Sub Editowi jeszcze jedną szansę. A nóż mnie przekona :)

Spox - przekonam Cię jeszcze do niego :haha:

andrzejj9 03.01.2005 09:43

Cytat:

Napisany przez Pagerus
Spox - przekonam Cię jeszcze do niego :haha:

Od przekonywania to ja tutaj jestem ||

Pagerus 03.01.2005 09:44

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Od przekonywania to ja tutaj jestem ||

Co najwyżej od przekomarzania się :haha:

andrzejj9 03.01.2005 09:53

Cytat:

Napisany przez Pagerus
Co najwyżej od przekomarzania się :haha:

Ej, w pracy się czasami pracuje :pisze: ||

:piwo: ;)

Pagerus 03.01.2005 10:11

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Ej, w pracy się czasami pracuje :pisze: ||

:piwo: ;)

Jeśli masz na myśli taką pracę --> :piwo: to :spoko:
Wczoraj bawiłem się nieco tym wyszukiwaniem napisów przez Sub-edit - bardzo fajna i przydatna funkcja :) już nie będę musiał wertować stron z napisami - no chyba, że czegoś nie znajdę :P

czero 03.01.2005 13:20

SubEdita owszem uzywam, ale do edycji napisow, jak w sumie sama nazwa programu sugeruje ;).
Do filmow - BestPlayer :spoko:.

Weron 03.01.2005 13:23

Szkoda, ze w wyszukiwaniu napisow nie zostala uwzgledniona strona napisy.org.
Bo czesto wlasnie z niej korzystam.I w tym momencie ta funkcja jest dla mnie zbedna.

JacoM 03.01.2005 19:27

WItam
Ja tam nie znam nic lepsiejszego niz Media Plater Classic,
nic mu sie nie oprze a trza wam wiedziec ze były rzeczy co nie poszły nigdzie indziej a na MPC bez zająknięcia
Jest zintegrowany z bardzo dobrym codec packiem (k-litecodec pack)
moze sam nie wyglada bosko ale za to niech mi ktos pokaze ładniej wygladające napisy w filmach niz te z MPC
Ja powiem tak Warte sprawdzenia !! Media Player Classic
http://www.divx-digest.com/software/...r_classic.html
lub http://nowe.pl/modules/mydownloads/s...?cid=9&lid=141

Ps.Zainstalowalem sobie z tydzien temu sub edita build 4036 w prawdzie dobry i pełen fajnych funkcji ale jakos nie moge, ja juz wybrałem MPC ;) :serdusz:
A ten pasek co pokazuje ile filmu zostalo bleee czuje sie jak bym jakiegos dvdscreenera z licznikiem ogladal (dobrze ze to to wylaczyc mozna:))
narka

Smartek 03.01.2005 19:43

Cytat:

Napisany przez Weron
Szkoda, ze w wyszukiwaniu napisow nie zostala uwzgledniona strona napisy.org.
Bo czesto wlasnie z niej korzystam.I w tym momencie ta funkcja jest dla mnie zbedna.

nie wiedzialem, ze taka opcja szukania napisow istnieje - ale jesli rzeczywiscie brakuje w niej sajta napisy.org to jest niezbyt dobra :|.... - mam za to b. dobry kontakt z autorem subedita [konfigurowalem wtyke od girdera dla subedita :-)] i musze mu wspomniec o napisy.org :)
pozdro ;)

andrzejj9 03.01.2005 19:53

Cytat:

Napisany przez JacoM
WItam
Ja tam nie znam nic lepsiejszego niz Media Plater Classic,
nic mu sie nie oprze a trza wam wiedziec ze były rzeczy co nie poszły nigdzie indziej a na MPC bez zająknięcia
Jest zintegrowany z bardzo dobrym codec packiem (k-litecodec pack)
moze sam nie wyglada bosko ale za to niech mi ktos pokaze ładniej wygladające napisy w filmach niz te z MPC
Ja powiem tak Warte sprawdzenia !! Media Player Classic
http://www.divx-digest.com/software/...r_classic.html
lub http://nowe.pl/modules/mydownloads/s...?cid=9&lid=141

Ps.Zainstalowalem sobie z tydzien temu sub edita build 4036 w prawdzie dobry i pełen fajnych funkcji ale jakos nie moge, ja juz wybrałem MPC ;) :serdusz:
A ten pasek co pokazuje ile filmu zostalo bleee czuje sie jak bym jakiegos dvdscreenera z licznikiem ogladal (dobrze ze to to wylaczyc mozna:))
narka

Media Player Classic jest rzeczywiście rewelacyjny, ale używam go tylko w sytuacjach awaryjnych, t.j. kiedy czegoś nie łyknie mi Best Player. Bo nie da się ukryć, że MPC odtwarza po prostu wszystko :)

Pagerus 03.01.2005 22:51

Cytat:

Napisany przez Smartek
nie wiedzialem, ze taka opcja szukania napisow istnieje - ale jesli rzeczywiscie brakuje w niej sajta napisy.org to jest niezbyt dobra :|.... - mam za to b. dobry kontakt z autorem subedita [konfigurowalem wtyke od girdera dla subedita :-)] i musze mu wspomniec o napisy.org :)
pozdro ;)

No to pozdrów go ode mnie - i pogratuluj wspaniałego programu :piwo:

Mily_ 03.01.2005 23:42

mi też wystarcza BestPlayer tylko czasem mnie wkurza, że nie odtwarza niektórych plików z rozszerzeniem .wmv

MacGyver 04.01.2005 08:32

Wczoraj zainstalowalem i obejżalem film na tym SubEdit...i jestem mile zaskoczony :)
Chyba czas odstawic Bestplayer'a "na pułkę" ...

Pagerus 04.01.2005 08:33

Cytat:

Napisany przez MacGyver
Wczoraj zainstalowalem i obejżalem film na tym SubEdit...i jestem mile zaskoczony :)
Chyba czas odstawic Bestplayer'a "na pułkę" ...

No to kolejny nawrócony... ;)

MacGyver 04.01.2005 08:48

Cytat:

Napisany przez Pagerus
No to kolejny nawrócony... ;)

Ale zostało mi jedno przyzwyczajenie z Bestplayer'a, które mi przeszkadza; mianowicie strzałki góra/dół...w Bestplyerze służyło do przyciszania/podgłaszania a w SubEdit służa do przewiania o minute w przód/tył.
Trzeba wyrobic sobie nowe nawyki :)

nimal 04.01.2005 09:10

a ja ostatnio zrezygnowlaem z playera do divx (ostatnio byl u mnie allplayer, wczesniej bsplaeyer i subedit, dawniej bestplayer a jeszcze dawniej to dunozaury jeszcze zyly a ja uzywalem vplayera, jak wszyscy, bo innego nie bylo) i wsio leci przez powerdvd ;p ten doniosly fakt nastopil w momencie stalego podlaczenie kompa z tv jak sie okazalo ze tylko powerdvd (chyba ze cos pominolem) jako jedyny testowany program calkowicie potrafi przjac kontorole nad poziomem glosnosci i ustawieniem ilosci glosnikow a po wylaczeniu automagicznie przywrocic ustawienia sprzed wlaczenia :)

andrzejj9 04.01.2005 09:59

Cytat:

Napisany przez MacGyver
Ale zostało mi jedno przyzwyczajenie z Bestplayer'a, które mi przeszkadza; mianowicie strzałki góra/dół...w Bestplyerze służyło do przyciszania/podgłaszania a w SubEdit służa do przewiania o minute w przód/tył.

A działa chociaż magiczne F11? :)

To ja może też spróbuję przy okazji oglądania następnego filmu. Zobaczymy, czy się przekonam :)

Pagerus 04.01.2005 10:31

Cytat:

Napisany przez MacGyver

Przyzwyczaisz się :) A full screen mam ustawiony tak, że się włącza od razu po odpaleniu pliku :D

MacGyver 04.01.2005 15:35

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
A działa chociaż magiczne F11? :)

To ja może też spróbuję przy okazji oglądania następnego filmu. Zobaczymy, czy się przekonam :)

Działa :D

JacoM 04.01.2005 18:49

kiszka ze nie mozna sobie pobindowac klawiszy tak jak sie chce
Nadal MPC Rulez :P

Pagerus 04.01.2005 20:57

Cytat:

Napisany przez JacoM
kiszka ze nie mozna sobie pobindowac klawiszy tak jak sie chce
Nadal MPC Rulez :P

Żaden program nie zadowoli każdego - zawsze można znaleźc coś co nie będzie komuś pasowało :P Ale z drugiej strony - każdy używa tego co mu w jakimś tam stopniu mimo wszystko odpowiada - tak więc miłego używania MPC życzę :)

mello 04.01.2005 21:26

Cytat:

Napisany przez Pagerus
Żaden program nie zadowoli każdego - zawsze można znaleźc coś co nie będzie komuś pasowało :P Ale z drugiej strony - każdy używa tego co mu w jakimś tam stopniu mimo wszystko odpowiada - tak więc miłego używania MPC życzę :)

dokładnie tak samo jak z przegladarkami internetowymi !!! kazdy wybiera ta ktra najbardziej mu pasuje !!! ale dobrze jest znac tez inne rozwiazania i nie ograniczac sie do jednego !!!

Pagerus 04.01.2005 22:06

Cytat:

Napisany przez mello
dokładnie tak samo jak z przegladarkami internetowymi !!! kazdy wybiera ta ktra najbardziej mu pasuje !!! ale dobrze jest znac tez inne rozwiazania i nie ograniczac sie do jednego !!!

Zgadzam się z przedmówcą :) Ale nie zaczynajmy znów batalii o przeglądarki ;)

nimal 04.01.2005 22:19

zawsze mozemy sobie pogawdzic na inne niesmiertelne tematy: litek vs lg, plextor vs reszta swiata, winamp vs foobar, windows vs linux, windows xp vs windows 2k3... ^_^

andrzejj9 04.01.2005 22:38

Cytat:

Napisany przez nimal
zawsze mozemy sobie pogawdzic na inne niesmiertelne tematy: litek vs lg, plextor vs reszta swiata, winamp vs foobar, windows vs linux, windows xp vs windows 2k3... ^_^

No jak, przecież każdy chyba wie, że O... L.... W.... W.... i B....P... są najlepsze ;)

@ Mac - a no to zupełnie inna rozmowa. W takim razie mogę dać programowi szansę :)

Pagerus 05.01.2005 10:10

Cytat:

Napisany przez nimal

Taaaaa... i zadyma gotowa :P

Matievoo 05.01.2005 17:22

A mam pytanko ???
A ten program do ogladania filmów co przedstawił kolega który założył ten "topic"
"SubEdit -program " to on ma dobrego lektora ??? ;)

M@X 05.01.2005 17:24

LOL, LOL, LOL... Lektor, nawet jezeli jest tam obecny, to opiera sie na cyfrowej syntezie ludzkiej mowy. Jest bez emocji i na dodatek zaglusza film. Polecam napisy!!!

Pagerus 05.01.2005 22:38

Cytat:

Napisany przez M@X.666
LOL, LOL, LOL... Lektor, nawet jezeli jest tam obecny, to opiera sie na cyfrowej syntezie ludzkiej mowy. Jest bez emocji i na dodatek zaglusza film. Polecam napisy!!!

Jak słyszę o lektorze zamiast napisów - to przypominają mi się czasy Commodore 64 i programu SAM - syntezator mowy :haha: Kto miał przyjemnośc - to wie co mam na myśli :D

mello 24.04.2005 08:04

SubEdit
build 4043 (2005-04-22)
Poprawione działanie wyszukiwarki napisów dla serwisu http://napisy.info
Poprawiony błąd "Acces violation..." przy wyborze innego katalogu w wyszukiwarce napisów.
Dodany Hot-Key Ctrl+\, który przywołuje okienko subedita na wierzch.
Dodana opcja "Wstrzymaj film, gdy okno aplikacji nie jest aktywne". Domyślnie opcja jest wyłączona.
Dodana opcja "Domyślny sposób wyłączenia komputera". Dostępne sposoby: wyłączenie komputera, wylogowanie, restart, tryb uśpienia, hibernacja, wyłączenie monitora.
W wyszukiwarce napisów można teraz z listy wybrać nazwe aktualnie otwartego pliku i katalog, w którym plik się znajduje.
Przy okienku potwierdzania kasowania pliku domyslnie wybrany jest przycisk "Nie".

http://www.subedit.prv.pl/

Weron 24.04.2005 08:26

Dzieki za info.Juz sciagnalem.Szzcegolnie ta opcja mnie interesuje:
Dodana opcja "Wstrzymaj film, gdy okno aplikacji nie jest aktywne".
Zobaczymy jak to wyjdzie w praniu.No i szkoda, ze nadal nie ma opcji szukania napisow z napisy.org

joujoujou 24.04.2005 12:54

Pytanko:
Czy zassać z kodekami, czy ffdshow mi wystarczy?

smolik 24.04.2005 12:56

Cytat:

Napisany przez joujoujou
Pytanko:
Czy zassać z kodekami, czy ffdshow mi wystarczy?

Spokojnie wystarczy.

Ziele 24.04.2005 13:57

według mnie najlepszy subedit to ten z numerkiem 3946.

Smartek 24.04.2005 14:44

hehe, ziele, ja tez tego uzywam :)
pozdro ;)

Mopett 04.03.2006 20:37

Cytat:

Napisany przez Ziele
według mnie najlepszy subedit to ten z numerkiem 3946.

Jasne najlepszy. Jak masz kaszę w kodekach to może tak.

Ja używam ostatniej wersji i jakoś wszystko ładnie i pięknie działa.
Z wersji na wersję jestem coraz bardziej zadowolony.
Jestem z tym projektem już od roku 2002 i myślę, że najwyższy czas przelać coś autorowi (ale to tak BTW) ;)

Pozdrowienia.

andrzejj9 04.03.2006 21:11

Cytat:

Napisany przez Mopett
Jasne najlepszy. Jak masz kaszę w kodekach to może tak.

Ja używam ostatniej wersji i jakoś wszystko ładnie i pięknie działa.
Z wersji na wersję jestem coraz bardziej zadowolony.
Jestem z tym projektem już od roku 2002 i myślę, że najwyższy czas przelać coś autorowi (ale to tak BTW) ;)

Pozdrowienia.

Uważasz, że ta wypowiedź wnosi coś do dyskusji po prawie roku?

Ziele 05.03.2006 02:20

Sprzed roku ale i tak dalej używam tej wersji. A kasza w kodekach (której nie mam) nie ma nic do playera bo jak masz coś skopane w kodekach to nawet nie wiem jak nowa wypasiona wersja playera nic nie pomoże. Używam tej a nie innej bo nie odpowiada mi interfejs nowych wersji i jeszcze pare innych rzeczy.

icemac 05.08.2006 08:33

powracam do tematu

wczoraj wywalił mi się subedit :(, pokazuje błąd "dzielenia tablicy przez zero" kodeki działają - nie jest to ich wina, bo w innych playerach (crystal player, i wmp10.0 wszystko chodzi bez problemów)

czyściłem rejestr, odinstalowałem i zainstalowałem na nowo i ciągle ten błąd :(

znaći moze jeszcze jakiś inny dobry player, lub jak rozwiązać mój problem

winda xp sp2 eng, więcej chyba nie jest potrzebne ;)

--edit--

już działa, błąd tkwił w kodekach ac3 ver1.06a wywalała dźwięk w niektórych playerach i dlatego subedit mi nie działał, w ver.1.07a jest już wszystko OK :spoko:

Pagerus 05.08.2006 11:32

W końcu Subedit to najlepszy program :D Podejrzewałem, że to nie może być jego wina :P

Weron 05.08.2006 11:53

Ale juz chyba od jakiegos dluzszego czasu nie ma nowszej wersji jakby autor zaprzestal go rozwijac. Tak mi sie cos wydaje.
Ja go caly czas uzywam super jest :)

Pagerus 05.08.2006 15:45

Cytat:

Napisany przez Weron
Ale juz chyba od jakiegos dluzszego czasu nie ma nowszej wersji jakby autor zaprzestal go rozwijac. Tak mi sie cos wydaje.
Ja go caly czas uzywam super jest :)

A co powiesz o Bestplayerze? Nowa wersja nie pojawiła się od wieków (o ile moje informacje są akutalne) - a niektórzy uważają go nadal za najlepszy player...
Ja mimo wszystko polecam Subedit'a :D

Weron 05.08.2006 16:59

To, ze uwazaja bestplayer za najlepszy to nie oznacza, ze on taki jest.
Dla mnie bestplayer jest slaby. Nie ma zadnych opcji prawie konfiguracyjnych do subedita to moze sie schowac.

icemac 05.08.2006 17:27

bestplayer by***322; dobry, ale zacz***281;***322;y si***281; problemy jak zacz***281;li wprowadza***263; coraz to nowsze kodeki i formaty napis***243;w. Nie dawa***322; rady z vcd, svcd i nowszymi Xvidami

Pagerus 05.08.2006 18:46

Cytat:

Napisany przez Weron
To, ze uwazaja bestplayer za najlepszy to nie oznacza, ze on taki jest.
Dla mnie bestplayer jest slaby. Nie ma zadnych opcji prawie konfiguracyjnych do subedita to moze sie schowac.

Fakt - ale przez to, że był prosty - był lubiany... co do opcji to subedit bije go na łeb :)

frog 01.05.2007 19:34

Jest nowa wersja !

Ostatnie zmiany w programie:
build 4060 (2007-04-28)

* Poprawki wizualne. Wymuszone czarne t***322;o dla obszaru poza obrazem filmu dla paska post***281;pu i dla napis***243;w informacyjnych.
* Poprawione ustawienia kodek***243;w w wersji instalacyjnej zwi***261;zane z formatem MPEG i WMV.
* Kolejna pr***243;ba usuni***281;cia b***322;***281;du HRCHECK.
* Usuni***281;to skr***243;t klawiszowy Del s***322;u***380;***261;cy do kasowania film***243;w. Pozosta***322; skr***243;t Ctrl+Del.
* Poprawiona wsp***243;***322;praca z Kerio WinRoute Firewall V6.
* Dodana obs***322;uga lektora Expressivo. Unispiker obs***322;ugiwany jest w dalszym ciagu - rodzaj u***380;ytego lektora rozpoznawany jest automatycznie.
* Poprawiono funkcj***281; "Popraw napisy"->"Popraw pozycj***281; znak***243;w interpunkcyjnych". Teraz kody steruj***261;ce micro DVD Player'a s***261; ignorowane (np. "{y:i}") i znaki w nich wyst***281;puj***261;ce s***261; nietkni***281;te.
* Teraz funkcja "Podziel d***322;ugie wiersze" przy tworzeniu nowych linii zachowuje formatowanie (uwzgl***281;dnia znak "/" oraz kody steruj***261;ce mDVD).
* Do edytora dodano opcj***281; podzia***322;u wiersza z zachowaniem formatowania. Wystarczy wpisa***263; dwa razy znak "|".
* Przy usuwaniu znaku "|" w edytorze usuwane s***261; r***243;wnie***380; zb***281;dne kody steruj***261;ce (mDVD oraz /) je***380;eli formatowanie ***322;***261;czonych linii jest jednakowe.
* Drobne poprawki przy eksporcie do formatu SAMI (pliki *.smi). Teraz pliki wyeksportowane z SubEdit'a dzia***322;aj***261; na Pocket PC w programie TCPMP (do pobrania w dziale "Kodeki / Programy").
* Poprawiono kilka drobnych b***322;***281;d***243;w z paskiem post***281;pu.
* Kilka poprawek ikony w tray'u.

andrzejj9 01.05.2007 20:19

Zmiany dla mnie ma***322;o ciekawe, ale i tak zainstaluj***281;, jak jest wersja w kodekami. Mo***380;e w ko***324;cu na stacjonarnym zaczn***261; mi si***281; poprawnie filmy odtwarza***263;, a nie w czerwonym kolorze i do g***243;ry nogami..

CIAPEK 09.05.2007 09:04

zacząłem używać SubEdita! Jest spoko, ale nie podoba mi się jedno...
Zwęża mi/przekształca filmy 16:9 na jakiś tam swój kwadratowy rozmiar. Dzieje się tak np. w przypadku plików VOB.
PowerDVD ładnie odtwarza w panoramie, a tu jest kicha.
help

frog 09.05.2007 09:12

Wreszcie @Ciapek ! ;) Co do plikow VOB to pliki DVD i do nich proponowa***322;bym zostac przy PowerDVD. Subedit do wszelkiej masci "dvixow". Ja tak uzywam...

pablocoo 09.05.2007 09:22

@Ciapek zawsze mo***380;esz (na fullscreenie) zw***281;***380;y***263; obraz r***281;cznie (klikn***261;***263; mysz***261; i jecha***263; g***243;ra/d***243;***322;) cho***263; widz***281;, ***380;e nie zawsze dzia***322;a.
Cho***263; przy wielu filmach to niewygodne, to lepsze ni***380; ogl***261;danie zdeformowanych film***243;w :)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:47.