![]() |
Cytat:
tu masz biosik :) |
Cytat:
Ale musisz bardzo poważnie przemyśleć swoje sprawy życiowe :taktak: Albo nagrywarka albo dysk :> |
Cytat:
Gdzie ten biosik 1.04 jest? Na plextor.be nie moge znalezc... |
Cytat:
|
Cytat:
Optyczne - Secondary IDE :taktak: |
Cytat:
Ale mowisz ze 1.04 poprawiaja ten problem? |
Pisalem juz o swoim przypadku kilka razy na tym forum ale napisze jeszcze raz. :) Kupilem niedawno Plexa PX-716A(master) i podlaczylem do na pasku ze stara nagrywarka CD-LG(slave). Pierwsze 2 plytki poszly elegancko a pozniej (po restarcie kompa) zaczely sie problemy. Plex przestawil sie w tryb PIO, bufor wariowal i plytki szly do kosza. Odlaczylem nagrywarke LG i teraz jest OK. Czasem na biosie 1.03 bywa tak ze dodatkowe "bajery" ktore posiada ten Plex nie pomagaja a nawet przeszkadzaja w paleniu plytek. Proponuje bios 1.04 w ktorym dziala wszystko tak jak trzeba, mimo ze biosik jest jeszcze w wersji beta. :)
|
to jest inaczej udma - 4 czyli ok jest
a aspi masz zainstalowane ??? napisz jeszcze na jakich plytach paliles czy + czy - i jaki producent mozesz zrobic jeszcze cos takiego ze wylaczysz w plextools opcje autostrategy |
Cytat:
|
jak nie masz palnika w udma to bedzie ci skakal buffor sprawdz to
|
Cytat:
|
a sprawdzales UDMA.
Bo mnie to wyglada jak by dysk nie wyrabial i prubowal doladowywac dane |
Heh..
takie zachowanie bufora to żaden news tak samo zachowuje się bufor mojego PXa gdy np nagrywanie odbywa się szybciej niż odczyt z dysku źródłowego zastosuj się do porady imola i zastanów się czy nie dokonałeś jakiejś zmiany sprzętowej czy software'owej , która może mieć wpływ na takie skutki. a może masz jakieś świństwo z sieci , które zalęgło się na dysku i skutecznie obciąża procesor sprawdź w uruchomionych procesach tą możliwość |
Dokładnie jak pisze imola.
Fajny system live on CD z bardzo dobrym programem do nagrywania (przydaje się do sprawdzenia sprzętu gdy winda zawiedzie) : http://slax.linux-live.org/?lang=pl ps. Plex ma chyba bardzo dobry serwis. |
Cytat:
przed tym overburningiem nagrał jakąś płytę poprawnie? 1. na jakich płytach nagrywasz? - sprawdź na czymś dobrym (TDK, Verbatim) 2. zobacz czy dma dla dysków i napędu jest włączone? 3. przeinstaluj i zaktualizuj nero. 4. zobacz inny program do nagrywania np. winoncd 5. może taśma IDE się poluzowała, źle wpięta. 6. sprawdź na innym kompie, u kolegi itp 7. jak nic nie pomoże - serwis. |
Cytat:
Cytat:
:> |
Cytat:
|
Cytat:
Raczej, że go zepsułeś :> ^_^ |
Cytat:
|
Cytat:
maniek |
Kurcze - musze cie zmartwic ale z tymi plytami i rozroznianiem obszaru nienagranego od nagranego to ameryki nie odkryles ...
|
mi czasami tez tak nagrywa i nic mi sie z tym nie dzieje na litku tez mialem czasami tak samo
|
Cytat:
|
No i fajnie że coś widać na tych płytach :O
:D |
zyc to zyje ale wlasnym zyciem :D
|
NO zyc albo niezyc to jest pytanie :D
|
cos moze pomoze :) ale co :>
o to jest pytanie :) |
moze wgraj bete 1.04 :D pomoze cos :D
|
Cytat:
Bios najnowszy... 1.03 |
:haha: :haha:
ladny filmik:D i ladne fotki jedna ala reaktywacja :) jaki bios masz w srodku tego cuda od mikolaja :D |
Plextor PX-716A i problemy z nagrywaniem. POMOCY!
Pomocy! Na gwiazdke dostalem Plextora PX-716A. Pierwsze 2 plyty DVD nagralem bez problemu... pozniej probowalem nagrac z overburningiem, ale nie wyszlo. Nie wiem czy to jest jakos powiazane ale od tamtej pory nagrywarka nie umie nagrac plyty dvd poprawnie!
Zauwazylem jedna rzecz... golym okiem mozna zobaczyc czy dana plyta byla nagrana poprawnie czy tez nie. Zobaczcie sami: Dobrze nagrana plyta ma tylko normalna jedna obwodke naokolo srodka: http://2a.pl/~gp25039/!dobrze.JPG Zle nagrana plyta ma poza normalna obwodka jeszcze druga jasniejsza - niby cos jest nagrane ale nie wyglada to tak jak reszta plyty: http://2a.pl/~gp25039/!zle.JPG Co jest? :( Co ja mam zrobic? juz 5 plyt DVD zmarnowalem. Co dziwne teraz ostatnia jak nagralem to niby nero zaczal weryfikowac dane - co mu sie nie zdazalo wczesniej... weryfikacje oczywicie przerwalem, a teraz wkladam plyte i kupa. EDIT: A tu mala prezentacja jak zachowuje sie Drive Buffer Level w PlexTools podczas nagrywania: http://www.2a.pl/~gp25039/DRIVEBUFF.MPG (ok. 300kB) A tutaj co napisal na koncu: Cytat:
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:13. |