Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray (https://forum.cdrinfo.pl/f11/)
-   -   problem z ToCA Race Driver 2 (https://forum.cdrinfo.pl/f11/problem-toca-race-driver-2-a-46011/)

alucard.wojtek 05.11.2006 13:01

nie działa mi...robię tak jak piszecie... wszystko sie włącza..tylko kodu chce... wpisuje go z pudełka i nic;]... nie działa:/

Burt 05.11.2006 01:10

Cytat:

Napisany przez alucard.wojtek (Post 700508)
Ktoś by mógł mi podesłać mini image do Toca 2 pl na 5 CD??
Oraz jak dokładnie go odpalić?? Z góry dzięki;]
adres e-mail:
alucard.wojtek@wp.pl

gamecopyworld.com

alucard.wojtek 04.11.2006 08:34

Ktoś by mógł mi podesłać mini image do Toca 2 pl na 5 CD??
Oraz jak dokładnie go odpalić?? Z góry dzięki;]
adres e-mail:
alucard.wojtek@wp.pl

Matievoo 12.03.2006 15:10

kamatsu jest jeszcze jeden sposób!
Pierw musisz:
1.Zainstalować demon tools'a(restart kompa)
2.Odinstalować napęd wirtualny w menadzeże urządzeń.
3.Dokończyć instalacjie Demon Tools'a.
4.Teraz w "Mój komputer" powinien być napęd wirtyalny przed ,
napędem fizyczny CD/DVD.
5.Odpalasz StarFuck'a
6.Ustawiasz tak jak na obrazku.
http://img231.imageshack.us/img231/8926/starfuck6yh.jpg
7.Następnie klikasz w "Disable CDRoms"(czekasz chwilke dopuki nie wyskoczy ci okno z
napisem"CDRoms are successfully Disabled!!!"
8.Gdy są już wyłoczone napędy fizyczne ,możesz się zabierać do grania!:)
9.Po graniu gdy chcesz włoczyc napędy fizyczne to dajesz"enable CDroms" i czekasz aż
ci wyskoczy okno.
10.Już masz włoczone napędy fizyczne:)
Napisałem najpościej jak umiałem.

Dr4goNPL 12.03.2006 11:02

@kamatsu - jaki masz chipset na płycie głównej? Jeżeli nForce 3/4 to wyłącz napędy przez menedżer urządzeń.

Ryszardek 11.03.2006 23:23

Nie wiem dlaczego macie problemy. Testowałem na dwa sposoby
1. mini image przez daemona i poszło bez żadnego problemu.
2. c**ck z włożoną płytą i też poszło.
C**cka zassałem osiołkiem, niestety było to dość dawno i nie pamiętam który mi zadziałał, ale piszcze na priva to podeślę to co mam.

kamatsu 11.03.2006 22:31

Toca 3

Witam

Jest juz toca 3, mozna to jakos uruchomic ?

a jeszcze dopisze ze odpalilem ta gre na DAEMON Tools ale trzeba wylaczyc fizycznie cdrom.

Moze jest inny sposob ??

Matievoo 08.03.2006 15:33

Cytat:

Napisany przez mayek
moglby ktos z wersja 5cd PL napisac od poczatku do konca jakiego cracka uzywa, jakich miniimagow bo probowalem juz wszystkiego, roznych rodzajow crackow patchy regupdatow i roznych programow typu starfuck i dalej tej gierki nei uruchomilem:/ bardzo prosze o pomoc bo cos czuje ze mam miniimage do wersji dvd a nie cd :/
dziekuje z gory

Moze spróbuj napędy odpiądź i powinno pujsć,to jest i tak optymalny pomysł jak by
ci miało wogóle nie chodzić!
Chyba że spróbujesz takiego sposobu!
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=62747

DonKing 08.03.2006 00:23

Ale cię zaraz ****... znaczy się nakrzyczą na Ciebie :haha:

mayek 07.03.2006 23:41

moglby ktos z wersja 5cd PL napisac od poczatku do konca jakiego cracka uzywa, jakich miniimagow bo probowalem juz wszystkiego, roznych rodzajow crackow patchy regupdatow i roznych programow typu starfuck i dalej tej gierki nei uruchomilem:/ bardzo prosze o pomoc bo cos czuje ze mam miniimage do wersji dvd a nie cd :/
dziekuje z gory

Burt 30.11.2005 17:37

Ja mam aż 2-EXEka i na SF3 tylko nie wiem jak wam dać bo to aż 10Mb

rsc83 20.11.2005 17:16

Kotek Racing PL jeżeli mozesz podaj linka bo mam ten sam problem z góry dzieki

Kotek Racing PL 14.11.2005 21:31

ok nie trzeba, znalazłem już c****a jak ktoś chce to moge podać linka

Kotek Racing PL 10.11.2005 18:57

Mam problem z TOCA Race Driver 2, mianowicie po zainstalowaniu gry i patcha oraz c****a reloaded jak włączam to wyskakuje błąd od xp'ka że jest raport o błędach. Prosze o pomoc. Pliiiiiizzzzzzzzz !!!

Ryszardek 03.11.2005 13:15

Dzięki za podpowiedź. Działa SUPER. Masz u mnie wielkie wirtualne :piwo: :respect:

Theo16 03.11.2005 08:03

Cytat:

Napisany przez Ryszardek
Mam wersję PL na 5 CD, a z tego co wiem to ona zawiera patha 1.2. Czy ten C***K będzie działał z tą wersją ??

bedzie

Ryszardek 03.11.2005 00:23

Mam wersję PL na 5 CD, a z tego co wiem to ona zawiera patha 1.2. Czy ten C***K będzie działał z tą wersją ??

pablocoo 02.11.2005 23:04

Po prostu zaktualizuj gre do wersji 1.2 i wrzuc cr**ka RELOADED... ;)

Ryszardek 02.11.2005 21:13

Witam !!!!
Przeczytałem cały topic chyba z 10 razy i albo cuś mam albo źle zassane, albo jestem totalna lama. Cokolwiek bym nie robił to zawsze wyskakuje mi napis "Nie znaleziono płyty. Włóż płytę nr RACEDRIVER2 do innego napędu i naciśnij Ponów". Mini image mam chyba dobry bo zassany razem z grą z Osiołka. Próbowałem odpalać StarFuckiem i SFN z jednakowym skutkiem. Próbowałem też cracka NCRYSO, ale tu czeoś nie kapuję. Najpierw każe mi pokazać ścieżkę do Daemona i jest OK, ale później jest coś takiego "Please point to your DTM2 Instalation folder" wygląda to tak jakby c***k był nie do tej gry, ale w opisie jest napisane
"This c***k will work for:
- DTM Race Driver 2
- TOCA Race Driver 2
- V8 Supercars 2: Race Driver"
No więc co jest źle. Pomóżcie bo już mnie qrwica bierze.
I jeszcze odnośnie mini image. We właściwościach mam że pliki te ważą 28 KB i 69 KB, ale jak montuję w Daemonie plik z rozszerzeniem mds to pokazuje mi się jeden pliczek o wadze 1 KB i to mi się jakoś nie podoba.
Jak macie jakieś pomysły dla mnie to proszę na forum lub na maila yabu@o2.pl
Z góry dzięki za każdą pomoc :piwo:

Theo16 27.10.2005 13:41

Cytat:

Napisany przez Voytas
Witam. Mam problem z instalacją patcha 1.2 ponieważ mam polską wersję TOCI RACE DRIVER 2 a jak wiadomo polskiego patcha nie ma... Więc czy mógłby mi ktoś wysłać plik <lokalizacja gry>\GameData\language.big z angielskiej wersji gry? Jeśli tak to podaję maila: matryca@op.pl . Być może jeśli podmieni się polski plik language.big (zajmujący 370kb) na angielski (który prawdopodbnie zajmuje 286 albo 288 kb) to uda się zainstalować patcha 1.2 .

Polska wersja zawiera w sobie juz patch 1.2

Neo 26.10.2005 15:09

chcialbym Was oficjalnie poinformowac iz wyszla witaminka dzialajaca z ta gra :) jedyne co to niewidocznych staje sie pare opcji w grze w ustawieniach np: karty grafiki.... jednak po ustawieniu tego wszystkiego na poczatku z odlaczonymi napedami.. potem normalnie mozna sobie wgrac witaminke i grac juz z podlaczonymi cdromami :)

Voytas 08.10.2005 22:56

Hmm mi się jednak wydaje że chodzi o zawartość tego nieszczęsnego pliku language.big, wokół którego kręci się cały błąd przy instalacji:

Applying MODIFY File Patch for 'GameData\globfil1.big'
New Version of File 'GameData\globfil1.big' already exists.

Applying MODIFY File Patch for 'GameData\language.big'
error ept0036: Old File not found. However, a file of the same name was
found. No update done since file contents do not match.
----- Race Driver 2 Patch Finished -----
Error code: 36

Czyli puki zawartość pliku nie będzie się zgadzać z oczekiwania instalki puty się nic nie zainstaluje :/ Więc ang language.big mógłby teoretycznie pomóc.

M@X 08.10.2005 20:22

Podejrzewam ze to raczej kwestia wpisow w rejestrze niz pliku, ale...

Ja w kazdym razie TOCA nie posiadam i nie wiem ktory to wpis.

Voytas 08.10.2005 18:24

Witam. Mam problem z instalacją patcha 1.2 ponieważ mam polską wersję TOCI RACE DRIVER 2 a jak wiadomo polskiego patcha nie ma... Więc czy mógłby mi ktoś wysłać plik <lokalizacja gry>\GameData\language.big z angielskiej wersji gry? Jeśli tak to podaję maila: matryca@op.pl . Być może jeśli podmieni się polski plik language.big (zajmujący 370kb) na angielski (który prawdopodbnie zajmuje 286 albo 288 kb) to uda się zainstalować patcha 1.2 .

Matievoo 31.08.2005 14:46

Ilość załączników: 1
Qrde znów mam problem ale teraz nie stym jak uruchomic Toce 2 tylko jak ją zainstalować ,bo robiłem formata c: i nie chciała mi sie Toca 2 uruchomić więc postanowiłem ją usunąc i zaintstalowac od nowa i wystąpił taki błond ,ktoś wie może jak poradzić żeby przy intstalacji nie występował taki błąd

demek 31.08.2005 01:50

a ogolnie to orginal kosztuje 50 zl wiec kupci sobie bo za ten ten tytul biorac pod uwage co oferuje to grosze

Matievoo 30.08.2005 18:21

Dzięki już sobie poradziłem ;)

demek 29.08.2005 21:04

sciagnij sobie starforce nightmare
naciskasz tylko disable cd i po klopocie
montujesz obraz (mi)
i wlaczasz gre

Matievoo 29.08.2005 18:03

Cytat:

Napisany przez sight
do odpalinia TOCA 2 tza
Alcohol 120% 1.9.5.2802 (new ze strony cdrinfo)
[UWAGA!!!! nie mozna mieć zainstalowanych dwóch wirtuali (deamon i alcohol 120%)]
StarFuck v0.83Full
1.install gry
2.w alcoholu włanczamy wirtualny naped
4.odpalamy starfuck 0.83beta
5.wchodzimy do links g.
6.wypełniamy pola
1. plik .exe gry
2. (mini image gry)
3. miejsce zapisania skrótu 8 )

Mógł by mi ktoś zrobic screeny obrazujące ustawienia Star fuc ,tz.co wpisac w puste pola ,wiem że było pisane ale wszystko co jest poczebne po koleji. ,Please

ryba83 29.08.2005 12:49

Hej. Ja mam TOCA Race DRiver 2 wersje DVD europejska. Robie wszystko jak napisane w instrukcjach wyzej (instaluje gre, korzystam ze Starfucka) i zawsze wyswietla mi komunikat NIE ZNALEZIONO PLYTY, prosze o wlozenie.... Uzywam mini image *.mdf (rozm. 56 448), *.mds (rozm. 28 374) sciagnietego ze strony gamecopyworld
Jezeli ktos ma ta sama wersje TOCA i jakos udalo mu sie wlaczyc to bardzo prosze o kontak na adres rybkins1@wp.pl albo chociaz wyslanie mini image z ktorym ta gierka chodzi. Z gory wielkie dzieki za pomoc. POzdrawiam

tusiek1 18.08.2005 20:51

maciej napisal :musisz uruchamiać przez StarFuck/
a myszlisz ze przez co robie??

11582601 18.08.2005 12:42

Znowu problem

Moja sytuacja jest taka. Sciagnalem z Emula TRD2 (plik .mdf 4.5gb i .mds 5kb). Jak instaluje to gra nie prosi o ponowne uruchomienie komputera tylko o wpisanie kluczu (no to wpisuje Co to za podawanie numerów seryjnych na forum. Pozatym poczytaj trochę regulamin //@Mac).Na stepnie jak uruchamiam gre to jest napisane ze nie znaleziono plyty. Probowalem przez poradnik diesela http://www.tdt.org.pl/szczegoly.php?id=37835 ale mam to samo bo to chyba jest do wersji polskiej. Bardzo prosze o pomoc bo zalezy mi na odpaleniu tej gry. Prosze o kontakt gg 1917409 lub mail jakubrumian@wp.pl

Maciej 17.08.2005 21:46

Cytat:

Napisany przez tusiek1
nie umiem za bata uruchomic toci. mam mini image z gamecop...... mam demon toll i dalej ta gra sie nie chce wlaczyc co mam zrobic?? pomozcie

musisz uruchamiać przez StarFuck/

tusiek1 17.08.2005 20:39

nie umiem za bata uruchomic toci. mam mini image z gamecop...... mam demon toll i dalej ta gra sie nie chce wlaczyc co mam zrobic?? pomozcie

megadisel 04.08.2005 17:01

już sobie poradziłem z tym problemem. Niepotrzebnie cracka wgrywałem. Sam mini image wystarczy i Daeomon tools oraz StarFuck i zrobienie linka tym progsem i to wszystko.

megadisel 04.08.2005 14:45

jak ktoś już odpalił TOCĘ Race Driver 2 PL na 5CD to niech mi pomoże, bo gdy odpalam ją to ciągle prosi o wsadzenie 5CD. mam mini image i inne "badziewia" ale nic z tego. Z gory dziękuje. moje gg: 7152838

Maciej 24.07.2005 16:15

było napisane już gdzie są mini image....gamecopyworld!

i więcej nie pytajcie.

Digers 24.07.2005 12:45

Cytat:

Napisany przez Jerry from hell
Juz se poradziłem i bez zadnej instalacji Patcha 1.2. Po prostu zle napisaliście w opisie. Po otwarciu tego drugiego okienka w starfuck'u gdzie pokazujesz mu mini image gry i plik exe i potem robisz skrót na pulpicie czy gdzie tam chcesz to nie trzeba zamykać tego okienka tylko uruchomić gre z tego skrótu. jak uruchomisz gre i skończysz grac to wtedy dopiero zamknij to okienko i cały program starfuck. Musisz to zrobić tylko raz potem juz nie trzeba. U mnie zadziałało. Potem już nie odpalasz za każdym razem starfucka tylko ten skrót co zrobiłeś sam. Mam polską wersje na 5cd.

Hey, a możesz powiedzieć gdzie zanjduje się "mini image". Nie mogę go znaleźć. Możesz powiedziec co z tym zrobić. ???

mateusz_se 20.06.2005 07:22

Robiłem już tak, ale nic nie pomaga, nawet Starfucker

Manzoon 19.06.2005 21:35

U mnie, jeśli gra nie chce się uruchomić, należy w SFNightmare dać DISABLE CD nawet jesli napędy są odłączone i ich "nie widać". Spróbuj w ten sposób.

mateusz_se 19.06.2005 17:12

A ja znów mam kłopot z odpaleniem mojej Toci... Kiedyś już udało mi się ją uruchomić, ale potem miałem format i nie mogę uruchomic gry, a wszystko robię tak samo jak wcześniej....

loki7777 19.06.2005 16:39

Tak, usuniete sa pliki, widac tylko ich zarys, ale zabezpieczenie przechowywane jest dalej, bo inaczej nic by z tego nie bylo

downloads 17.06.2005 19:25

Cytat:

Napisany przez Manzoon
Ok, ale te mini obrazy to, jak napisałem No-CD/Fixed Image

No i bardzo dobrze ale to jest jeden obraz! tak jak masz BIN/CUE tak masz MDF/MDS- ten pierwszy jest z danymi a ten drugi z "opisem" do nich. Czyli zamontowałeś jeden obraz 2 razy.

Manzoon 17.06.2005 16:39

Ok, ale te mini obrazy to, jak napisałem No-CD/Fixed Image

loki7777 17.06.2005 13:19

Jeden plik to obraz a drugi to plik z zabezpieczeniami, tak jak w clone cd

Manzoon 17.06.2005 12:37

Cytat:

Napisany przez downloads
Gdybyś chociaż wiedział co piszesz...

??? Dokładnie tak zrobiłem więc prosze o konstruktywną krytykę

downloads 17.06.2005 12:15

Cytat:

Napisany przez Manzoon
(..) Należy zamontować obydwa pliki : .mdf do jednego napędu a do drugiego .mds. (..)

Gdybyś chociaż wiedział co piszesz...

Manzoon 17.06.2005 09:57

Ja uruchomiłem grę w następujący sposób: Po pierwsze nie mam zainstalowanego ani Clone CD ani Alcohola, a tylko Daemon'a - to może mieć znaczenie. Mam obrazy płyty z Osiolek.com. Najpierw zainistalowałem grę normalnie. Po instalacji Starforce każe resetnąć kompa więc tak zrobiłem. Po restarcie w Daemonie ustawiłem 2 napędy wirtualne a przy użyciu SFNightmare wyłączyłem fizyczne napędy CD/DVD (opcja DISABLE CD). Potem do napędów wirtualnych zamontowałem mini obrazy Toci ze strony Game Copy World (plik TOCA Race Driver 2 [EURO] No-CD/Fixed Image) Należy zamontować obydwa pliki : .mdf do jednego napędu a do drugiego .mds. Potem uruchomiłem grę, Starforce sprawdził plytę i wyskoczyło okienko z prośbą o włożenie do napędu 5 płyty z grą. Wtedy zamiast zamontowanego wcześniej pliku .mdf , zamontowałem obraz piątej płyty ściągniety z Osiolek.com (z roszerzeniem .md) I w ten sposób gra się uruchamia!

neospeed 25.04.2005 18:11

bardzo bym prosil o kontakt kogos kto posiada mini image do polskiej wersjii

Moje gg: 4872747

Z gory dzieki

edit: blagam was nigdzie nie moge tego znalezc szukam juz 3 h prosze pomozcie

loki7777 22.04.2005 20:25

gamecopyworld.com - tam znajdziesz

piwek86 22.04.2005 13:43

ludzie prosba wyslijcie mi to mini image - z mulem mam problem a w necie nie moge znalesc - piwek86@wp.pl

dzieki z gory

Variat 14.04.2005 13:35

Ręce Opadają

SIema , chłopaki bylibyście tak mili i wysłali mi odpowedni mini image z serialem na maila - thevariat@tlen.pl , dodam że mam wersje chyba Euro albo USA w pliku ISO o wielkości 4.38 GB .
Niewiem ale robiłem to na tysiac sposobów już z różnymi obrazami i niewiem co jest że mi to nie działa :ysz:
Z góry dzięki .

Ebola5 12.04.2005 13:18

Pomocy

Próbowałem uruchomić Toce na trzydzieści sposobów, które opisujecie na forum, łącznie z fajnym plikiem z NCRYSO, za każdym razem piszemi żebym sprawdził czy płyta jest oryginalna lub uszkodzona. Nie wiem co mam robić.
Proszę o pomoc

sight 06.04.2005 21:56

do odpalinia TOCA 2 tza
Alcohol 120% 1.9.5.2802 (new ze strony cdrinfo)
[UWAGA!!!! nie mozna mieć zainstalowanych dwóch wirtuali (deamon i alcohol 120%)]
StarFuck v0.83Full
1.install gry
2.w alcoholu włanczamy wirtualny naped
4.odpalamy starfuck 0.83beta
5.wchodzimy do links g.
6.wypełniamy pola
1. plik .exe gry
2. (mini image gry)
3. miejsce zapisania skrótu 8 )

Longbow 05.04.2005 15:42

sciaglem toce, pomeczylem sie troche z serialem i star fuckiem ale tak wogole to wszystko idzie bez problemow :)

Jerry from hell 28.03.2005 19:21

no dawałem opis na forum. Cdrom ustaw na ON BOOTH. JAk coś to dawaj na GG

bartek24 28.03.2005 15:25

witam.ej robie tak jak napisałes i ze skrótu nie uruchamia mi:wyrzuca ten kominikat co ci piałem.w starfucku:one secondary czu one booth ustawic?kurde rozwala mnie to ze wyawala mi ten bład;ze jest nie dostępny.jak masz jakis pomysł to podrzuc:)pozdro

Jerry from hell 28.03.2005 14:37

@bartek24

ad1. nie. Starfuck może byc gdziekolwiek
ad2. nie miejsce mu dajesz a sam plik miniimage.
ad3. podczas pierwzego odpalenia tak. Podczas nastepnego juz nie

Jeszcze jedno. Przy pierwszym odpaleniu nie zamykaj tego okienka co pokazujesz mu plik exe, mjini image i robiz skrót. CZYLI. Jak zrobisz skrót to nic nie zamykaj tylko odpal gierke z tego nowego skrótu. W LINKS GENERATOR (czyli tam gdzie to wszystko robisz) musisz mieć ustawione czy masz alcohola czy deamona. (po prawej góry) Jakmasz alcohola to w jego ustawieniach ustaw na chociażby jeden napęd wirtualny

bartek24 28.03.2005 13:02

czesc.dzieki za odpowiedz ale nie działa.tzn pierwsze(specify exe file) daje plik exe(tam gdzie mam rozpakowana gre). drugie(specify image)daje mini-obraz:plik mds(27.7).trzecia robie skrót-daje na pulpit.jak wciskam na owy skrót to wyrzuca:d:\srs.carbo.starfuck id(dokladna sciezka gdzie mam zainstalownaegstrafucka) jest nie dosptepny
nazwa pliku,nazwa katalogu lub składnia etyliety woluminu jest nie poprawna
mam 3 pyt:
czy musze miec zainstalownago starfucka w katalogu tam gdzie mam gre?
czy przy miniimage daje(2 linijka wypełnmieniia)daje mu niejsce gdzie mam rozpakowane na dysku mini image?
czy musze miec właczonego starfucka podczas odpalania
Pomóz jak mozesz bo kombinuje i nic z tego
dzieki

Jerry from hell 27.03.2005 18:04

@bartek24 gdy robisz EXE to nie EXE image tylko exe gry.
czyli pierwsza linijka od góry to dajesz plik exe do gry czyli dt2.exe
druga to miniimage gry. a trzecie pokazujesz gdzie ma zrobic skrót (daj sobie na pulpit)

Tak robisz?

bartek24 27.03.2005 15:25

[QUOTE=Jerry from hell]Juz se poradziłem i bez zadnej instalacji Patcha 1.2. Po prostu zle napisaliście w opisie. Po otwarciu tego drugiego okienka w starfuck'u gdzie pokazujesz mu mini image gry i plik exe i potem robisz skrót na pulpicie czy gdzie tam chcesz to nie trzeba zamykać tego okienka tylko uruchomić gre z tego skrótu. jak uruchomisz gre i skończysz grac to wtedy dopiero zamknij to okienko i cały program starfuck. Musisz to zrobić tylko raz potem juz nie trzeba. U mnie zadziałało. Potem już nie odpalasz za każdym razem starfucka tylko ten skrót co zrobiłeś sam. Mam polską wersje na 5cd.[/
Czesc. sluchaj zrobilem tak jak napisałes ale gdy robie: exe tam gdzie mam exe image(rozumiem ze tam gdzie rozpakowałem a nie ten zamontaowany w wirtualu bo tego nie widzi przy wtyszukiwaniu) a gdy daje creata link i podje mu gdzie ma go utworzyc to po wcisnieciiu na owy skrot wyrzuca:ze Race Driver(tzn nazwa katalogu gdzi mam zinstalowna gre)jest nie dostepna!!!
pomóz mi jak mozesz bo identyczny problem z mini image mam przy street racing syndicate.moj obraz Mds ma tak jak twoj czyli 27.7

mosciu22 25.03.2005 12:39

Cytat:

Napisany przez Miku
No przeslijcie mi ten mimiimage przeciez to kilka kilo

email:// miku@retsat1.com.pl

ja wysłałem wcześnie rano - nie doszedł?

Jerry from hell 25.03.2005 10:14

@miku masz maila :)

Miku 25.03.2005 09:37

Cytat:

Napisany przez mosciu22
Potwierdzam. W moim przypadku problemem był niewłaściwy mini-image. Po użyciu tego, o którym wspomina Jerry from hell problemów z grą już nie było.

Przy okazji chciałem podziękować za pomoc i poświęcony czas - :piwo: dla Jerry from hell.

No przeslijcie mi ten mimiimage przeciez to kilka kilo

email:// miku@retsat1.com.pl

mosciu22 25.03.2005 08:13

Potwierdzam. W moim przypadku problemem był niewłaściwy mini-image. Po użyciu tego, o którym wspomina Jerry from hell problemów z grą już nie było.

Przy okazji chciałem podziękować za pomoc i poświęcony czas - :piwo: dla Jerry from hell.

Miku 25.03.2005 00:34

Cytat:

Napisany przez Jerry from hell
@miku a po co Ci jakiś patch? Podobny problem miałem z wersja angielską na 5cd. POtem zakupiłem w hipermarkecie emule wersje dvd i to samo.Po pierwszym wyścigu koniec i nic nie dalo sie robić. Popostu zwiech. Dopiero jak "kupiłem" wersje 5cd PL problem zniknął. Podobno cos jest nie tak z miniimage. JA mam takie *mdf ma 68,9kb a *mds ma 27.7kb. Przedtem miałem rozne inne nawet po 300kb i u mnie nie działało.

Hmmm a nie przeslal bys mi maila tego mini imagu to bym sprobowal nie musial bym szukac......miku@retsat1.com.pl

Pozdrawiam

Jerry from hell 24.03.2005 21:49

@miku a po co Ci jakiś patch? Podobny problem miałem z wersja angielską na 5cd. POtem zakupiłem w hipermarkecie emule wersje dvd i to samo.Po pierwszym wyścigu koniec i nic nie dalo sie robić. Popostu zwiech. Dopiero jak "kupiłem" wersje 5cd PL problem zniknął. Podobno cos jest nie tak z miniimage. JA mam takie *mdf ma 68,9kb a *mds ma 27.7kb. Przedtem miałem rozne inne nawet po 300kb i u mnie nie działało.

Miku 22.03.2005 22:41

Cytat:

Napisany przez mateusz_se
Tak zgadzam sięjest lepszy, ale na nim nie można uruchomić Toce 2.
@Jerry from hell Toce uruchomiłem, lecz mam kłopot, podczas wchodzenia do opcji dźwięku gra mi się wyłącza.... a ponadto mam jeszcze jedną niespodziankę, jade ten pierwszy wyścig i potem (jak już przejadę go) mam "okno" z wyborem sterowania, opcjami dźwięku itp (pewnie wiesz o czym mówię) daję akceptuj i nic się nie dzieje- znikają mi napisy z wyborem opcji i jest tylko ten filmik w tle a jak ruszam kursorami, to słychać jakby coś się działo....

Ja Takze mam ten sam problem z race driver 2 co ty i nie wiem co z tym menu zrobic...........Nie wiem przeciez tyle osob urochomilo ta gre moze niech sprawdza czy nie maja tych samych problemow Szkoda bo przejezdza sie jeden wyscig oglada filmik a pozniej po wyborze sterowania robi sie tylko widok tla bez mozliwosci widoku ospji.......Cos tam slychac ze klika...ps. gre odpalilem z patchem 1.2 :\

M@X 21.03.2005 07:03

Niech mesgnie do mnie na PRV ktos z serwerem - wysle mu na mail odpowiedni Mini Image do wersji PL i niech on udostepni go publicznie, bo ja niestety serwera nie posiadam... A co do monotowania Mini Image - ja robie to w DAEMON'ie, Alcohola nie uzywam w ogole jak owirtualnego napedu, tak wiec oswiadczam - DAMEON Tools wystarczy w zupelnosci!

mateusz_se 19.03.2005 13:15

Cytat:

Napisany przez M@X.666
A to nowosc, bo u mnie jakos dziala... SFN + Mini Image + Toca 2 PL!

Ja tak testowałem i nic nie działało. Teraz mam jedynie problem w tym menu....

mosciu22 19.03.2005 12:59

jaki dokładnie mini-image ma być użyty do polskiej wersji Toca 2?
musi być użyty Alcohol? :) nie wystarczy Deamon?

(jest gdzieś "krok po kroku" jak uruchomić Toca 2 PL wersja DVD?)

DjSn@kE 18.03.2005 10:56

Ja mam wersję zrobioną w alkoholu i mam mini image germany i euro i mi nie chce zadiałać. może ktoś wie o co k...chodzi. FUCK OFF STARFORCE ((

M@X 17.03.2005 01:07

Cytat:

Napisany przez mateusz_se

A to nowosc, bo u mnie jakos dziala... SFN + Mini Image + Toca 2 PL!

matusecek 16.03.2005 19:11

Mam problem z toca race driver 2 nie może znaleźć pliku exe<<PROSZE O POMOC

mateusz_se 14.03.2005 09:20

Cytat:

Napisany przez M@X.666
A ja polecam przesiasc sie na SFN (StarForce Nightmare). StarFuck jest przestarzaly, zawiera bledy, obsluguje nie wszystkie wersje SF i przez wiele nowych gier jest blacklistowany!

@Jerry from hell Toce uruchomiłem, lecz mam kłopot, podczas wchodzenia do opcji dźwięku gra mi się wyłącza.... a ponadto mam jeszcze jedną niespodziankę, jade ten pierwszy wyścig i potem (jak już przejadę go) mam "okno" z wyborem sterowania, opcjami dźwięku itp (pewnie wiesz o czym mówię) daję akceptuj i nic się nie dzieje- znikają mi napisy z wyborem opcji i jest tylko ten filmik w tle a jak ruszam kursorami, to słychać jakby coś się działo....

M@X 14.03.2005 01:10

A ja polecam przesiasc sie na SFN (StarForce Nightmare). StarFuck jest przestarzaly, zawiera bledy, obsluguje nie wszystkie wersje SF i przez wiele nowych gier jest blacklistowany!

Jerry from hell 13.03.2005 23:55

Juz se poradziłem i bez zadnej instalacji Patcha 1.2. Po prostu zle napisaliście w opisie. Po otwarciu tego drugiego okienka w starfuck'u gdzie pokazujesz mu mini image gry i plik exe i potem robisz skrót na pulpicie czy gdzie tam chcesz to nie trzeba zamykać tego okienka tylko uruchomić gre z tego skrótu. jak uruchomisz gre i skończysz grac to wtedy dopiero zamknij to okienko i cały program starfuck. Musisz to zrobić tylko raz potem juz nie trzeba. U mnie zadziałało. Potem już nie odpalasz za każdym razem starfucka tylko ten skrót co zrobiłeś sam. Mam polską wersje na 5cd.

mateusz_se 11.03.2005 22:41

Cytat:

Napisany przez sight
no to spróbuj odpalić tak jak napisałem (powyzej) ale bez patcha

Nie da rady... Sam nie wiem dlaczego, przedcież w Street Racing Syndicate normalnie mogę grać, a też jest tak zabezpieczony

mateusz_se 10.03.2005 14:19

Cytat:

Napisany przez sight
poczytaj jeszcze raz to co napisałem (powyzej)
ja mam wersje angielska
spróbuj zinstalić tego patcha 1.2 (jak nie wejdzie szukaj do wersji polskiej)

Nie ma czegoś takiego jak patch do polskiej wersji. Jest tylko do angielskiej ((

Neo 10.03.2005 13:44

http://www.project-starfuck.tk/ tutaj jest nowy starfuck... toca dziala na nim bez problemu :)

mateusz_se 07.03.2005 16:15

Cytat:

Napisany przez sight
oprócz starfuck 0.83beta
trzeba sie zaopatrzyć w odpowiednią wersje gry (sciągamy odpowiednie .exe)
(w sklepie "emule" wpisujemy "toca")
wybieramy plik ([PC Games]Toca Race Driver 2 C.....zip) wazy coś 7.57,
podmieniamy .exe i rd2.dll
potem odpalamy starfuck 0.83beta

wchodzimy do links g.
wypełniamy pola
1. plik .exe gry
2. (mini image gry)
3. miejsce zapisania skrótu
SPRAWDZAMY CZY GRA DZIAŁA (naciskamy na nowy skrót)

DZIAŁA 8 )

A czy działa to z wersją polską?? Bo mam ta grę ponad pół roku, ale ani razu jeszcze jej nie odpaliłem :-o

Powiedzcie mi jak mogę zainstalować patch 1.2?? Ciągle wywala mi błąd:

"ENTRY: GameData\language.big

error ept0036: Old File not found. However, a file of the same name was
found. No update done since file contents do not match"

Jerry from hell 04.03.2005 21:06

Aaaaa szlak mnie zaraz trafi z tym posranym starfuckiem....

Robie tak:

Instalka trd2 pl
isntalka Starfuck
odpalam starfuck ver 0.83 beta
daje na LINKS CREATOR i tam
Path to exe (plik gry czyli RD2,exe)
Path to image (czyli mini image gry)
Starting params (czyli robie nowy skrót np na pulpicie)
u góry wszystkie "ptaszki" zaznaczone
poprawej u góry
Protections- Starforce 3.4.63.2
Type of starting "start with exe"
Virtual program...... Alcohol 120%
i daje CLOSE WINDOW
Odpalam gierke i wychodzi logo i obrazek ze starfucka i... Nie znaleziono płyty
więc daje w starfuck'u DISABLE CDrom i potem PATCH BLACKLIST i program wyłącza mi cdrom bo w MOJ komputer go nie widze. Uruchamiam znowu i k***a znowu to samo!!!! Zaraz mnie trafi. Ta zabawa trwa juz od paru dni. Niech mi ktoś coś poradzi co mam zrobić bo jeszcze kilka minut i zrobie porządek na moim biurku

Astral 28.02.2005 09:12

klucz jest chyba ok bo nie pisze zbeyl byl vaild ... wrzuc na forum twoj mini image mzoe on jest skopany thx

crakowales gre ?

Astral 27.02.2005 19:32

POSTAPILEM ZGODNIE Z TA INSTRUKCJA

I WYSKAKUJE MI DWA RAZY TO STARFUCK ....... i nie chce sie zaladowac gra nie wyskakuje zadna inna informacja

wchodzimy do links g.
wypełniamy pola
1. plik .exe gry
2. (mini image gry)
3. miejsce zapisania skrótu
SPRAWDZAMY CZY GRA DZIAŁA (naciskamy na nowy skrót)
Jak gra sie nie uruchomi to naciskamy opcje
"Disable cdroms" i "Patch blacklist"

Teraz mi wyrzuca ze mam bledny kod dlaczego ?

powinienem ta gre jeszcze scrakowac?

teraz znowu upisze zbyem sie upewnil czy nie jest cd uszkodzone albo czy mam oryguinlana gre wsadzona grrr

sight 27.02.2005 19:22

Ilość załączników: 3
Cytat:

Napisany przez Astral
Kto moze mi podac link do StarFuck ??? bo nie moge znalesc :/

sciągaj

Astral 27.02.2005 18:57

Kto moze mi podac link do StarFuck ??? bo nie moge znalesc :/

xxxlx 18.02.2005 11:34

czesc mam problem mialem mini image wszystko bylo ok, ale niechcacy usunelem ten obraz czy moze mi go ktos z was wyslac na maila ? albo podac jakis link poniewaz mam problem z torrentem i nie chce sciagac z gory dzieki Marek

sight 12.02.2005 23:01

Cytat:

Napisany przez filippo
Toce odpalilem dzieki :piwo:
Teraz mam problem z napedami ???
Nie wiem co zrobic ??? uzywalem programu StarFuck i teraz mi nie chce wlaczyc napedow
Za pomoc z gort dzieks

a masz identyczną wersje co ja 0.83beta

M@X 12.02.2005 22:00

Cytat:

Napisany przez Maciej
100% działający cukierek to ...mini-image do tej gry ;)

Jest wlasnie cukeirek dzialajacy na podobnej zasadzie... Najpierw rozpakowuje mini-image do temp, potem symuluje odpiecie npedow (na czas gry) i uruchamia. Gdy konczy sie grac przywraca stan sprzed uruchomienia - fajna rzecz autorstwa grupy NCRYSO ;-D!

dominek 12.02.2005 21:42

podłącze się do tematu i proszę o wskazanie gdzie szukać tego softu?
proszę na PW

filippo 12.02.2005 20:44

Toce odpalilem dzieki :piwo:
Teraz mam problem z napedami ???
Nie wiem co zrobic ??? uzywalem programu StarFuck i teraz mi nie chce wlaczyc napedow
Za pomoc z gort dzieks

sight 12.02.2005 16:06

http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=45128&page=2
poczytaj jak obsługiwać starfuck

Maciej 12.02.2005 09:58

próbuj uruchomić za pomocą starfuck.

filippo 12.02.2005 09:56

Montuje mini-image i dalej nic, nie moze znalesc tej plyty :'(

starfuck'iem probowalem tylko go nie rozumiem ???

Maciej 12.02.2005 02:06

100% działający cukierek to ...mini-image do tej gry ;)

filippo 11.02.2005 22:28

Cytat:

Napisany przez wkruzel
tak, ja mam i działa

Ale jakiego masz tego cukiereczka?
Bo ja juz kilka probowalem i nic ???

wkruzel 11.02.2005 22:15

Cytat:

Napisany przez filippo
Czy ktos juz moze znalazl dzialajacego cukiereczka do toci 2?

tak, ja mam i działa

filippo 11.02.2005 22:11

Czy ktos juz moze znalazl dzialajacego cukiereczka do toci 2?

wloszczos 16.01.2005 12:29

dzieki poszukam

pablocoo 07.01.2005 14:27

Cytat:

Napisany przez Maciej
Do tej gry nie ma cukierków ;)

Nie wiem, nie gralem, ale jak sie poszuka to duzo sie tego znajduje ;)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:03.