Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   FreeGG (https://forum.cdrinfo.pl/f5/freegg-46174/)

mallow 09.01.2005 16:25

FreeGG

Witam!
Postanowilem sie przesiac z tradycyjnego GG na FreeGG. No i juz na poczatku wywarl na mnie niemile wrazenie, bo nie moglem zaimportowac listy konatktow z serwera, a jak sie udalo to w miejsce numeru gg bylo nazisko, w miejsce naziska numer telefonu, albo w ogole nic nie bylo i takie tam rozne kwiatki... ale postanowilem powaliczyc, moze cos mi sie w nim spodoba... przepisalem 60 kontaktow :boks: no i...... nie ma emotikonek.... czy jest jakas rada na to? Tzn zeby byly emotki z gg? Bo z tego co czytalem na forum freegg to nie ma ...
:help:
pozdro ;)

..::EDIT::..
I jeszcze smsa nie moge wyslac, nawet na idee... "SMS nie zostal wysłany" :klnie:

cyki 09.01.2005 18:15

Nie ma emotikonek i nie zmienisz tego, niektórzy mogą z tym żyć :) U mnie smsy wysyła normalnie i tak samo importuje kontakty.

mallow 09.01.2005 21:34

kurcze... no to ja nie wiem co to z tymi kontaktami i smsami... jaka masz wersje?

-Sid-The-Rat=> 09.01.2005 21:42

powiedz nam czemu brniesz w brogram który już na starcie nie spełnia twoich oczekiwań?

cyki 09.01.2005 21:49

Cytat:

Napisany przez mallow
kurcze... no to ja nie wiem co to z tymi kontaktami i smsami... jaka masz wersje?

2.2.2 all

mallow 09.01.2005 21:55

Cytat:

Napisany przez -Sid-The-Rat=>
powiedz nam czemu brniesz w brogram który już na starcie nie spełnia twoich oczekiwań?

w sumie to nie wiem... windows tez mi sie nie podobal na poczatku... ^_^
a jest jakas lepsza alternatywa dla GG...? chyba se musze sicagnac konnekt, bo gg mi sie muli...

andrzejj9 09.01.2005 23:07

Cytat:

Napisany przez mallow
w sumie to nie wiem... windows tez mi sie nie podobal na poczatku... ^_^
a jest jakas lepsza alternatywa dla GG...? chyba se musze sicagnac konnekt, bo gg mi sie muli...

Ja na dniach zamierzam spróbować AQQ. Wydaje się całkiem ciekawym programem, zobaczymy, jak będzie w praktyce.

Turboni 09.01.2005 23:12

zainstalowalem AQQ + paczke z pluginami 2 dni temu i powiem ze milo mnie zaskoczyl :)

andrzejj9 09.01.2005 23:24

Cytat:

Napisany przez Turboni
zainstalowalem AQQ + paczke z pluginami 2 dni temu i powiem ze milo mnie zaskoczyl :)

Zobaczymy, ale wiążę z nim duże nadzieje :)

ps: Teoretycznie wystarczyłoby, żeby był lepszy od gg, ale w sumie to żadne wyzwanie.. ;)

Majonez 10.01.2005 01:32

hmm co do aqq to z tego co wiem wyswietla reklame - raz dziennie ale zawsze to jakis baner

jezeli ktos chce to moge przygotowac wersje mirandy taka jakiej ja uzywam, skonfigurowac ja i zostanie tylko wpisanie numerow i hasel gg/tlena/icq czy czego tam jeszcze chcecie lub zapraszam na miranda.kom.pl i pobranie polskiego instalatora

wytrwali w bojach moga sprobowac mirandy RC - do pobrania z powyzszej stronki

Air 10.01.2005 08:22

Cytat:

Napisany przez Majonez
hmm co do aqq to z tego co wiem wyswietla reklame - raz dziennie ale zawsze to jakis baner

jezeli ktos chce to moge przygotowac wersje mirandy taka jakiej ja uzywam, skonfigurowac ja i zostanie tylko wpisanie numerow i hasel gg/tlena/icq czy czego tam jeszcze chcecie lub zapraszam na miranda.kom.pl i pobranie polskiego instalatora

wytrwali w bojach moga sprobowac mirandy RC - do pobrania z powyzszej stronki

Ja bym się na to pisał, bo GG świruje od paru dni.

Kris 10.01.2005 08:39

IMHO najlepszą alternatywą jest Konnekt. Już GG odinstalowałem i korzystam tylko z Konnekta.

Pozdrawiam,

-Sid-The-Rat=> 10.01.2005 09:43

jeśli w mirandzie da się zrobić tak żeby być od razu niewidoczny to można popatrzeć.. z tego co wiem w mirandzie był problem z ukrywaniem się na gadu..
zresztą ten komunikator, a raczej jego wtyczka do gg, nie zachwyca..

zostaje tlen [używam, nic więcej nie trzeba], konnekt [wychodzi na ludzi, ale wolno, warto popatrzeć] i.. o tlenie już wspominałem? aqq to taki sam wyprysk jak freegg - program do używania którego trzeba się zmuszać, bo umie stanowczo ZA MAŁO - może kiedyś..

- mamo, co to jest gadu gadu?
- to samo co internet explorer, synku: gniot

andrzejj9 10.01.2005 12:08

Cytat:

Napisany przez Majonez

To już sprawdzę w praniu, ale jeśli ma to być tylko jedna reklama dziennie to przeżyję. W końcu w gg dostawałem ich w ilościach dużo większych :)

mallow 10.01.2005 14:50

konekt jak dla mnmie ma za duzo opcji... i bardzo ciezko sie polapac... walczylem ponad 2 godziny zeby emoty z gg znalezc ;/
pozdro ;)

Majonez 10.01.2005 19:10

dobra zrobilem taka startowa mirande na razie na podstawie wersji stabilnej
w skrocie wlaczone sa 3 protokoly gg tlen i icq jak ktos chce cos wywalic niech to zrobi od razu z katalogu plugins (nazwy wtyczek same mowia za siebie wiec nie sposob sie pomylic)
dodatkowo jest wtyczka mtv (sprawdzanie programu tv) oraz mphantom user (pseudokontakty) - dodalem od razu kilka stacji - jak nie chcecie to wykasujcie wtyczke i usuncie kontakty potem zamknijcie mirande i odpalcie pliczek dbtool zaznaczcie swoj profil i dajcie aggressively find corruprtion

zanim wlaczycie przeczytac plik CZYTAJ TO.txt znajdujacy sie w archiwum
w razie problemow pisac tutaj lub (co bradziej wskazane szukac rozwiazania na forum mirandy - wszystkie linki podane w powyzszym pliku)

w tej wersji mirandy nie dzialaja konferencje w gg

jutro zrobie wersje oparta na najnowszej alfa wersji mirandy - tam dzialaja konferencje ale niestety jest problem z wtyczka mstatus ktora dodaje znaczek lub ikonke do kontaktow ktore maja jakis opis

aha te znaczki "i" na ikonkach protokolow to nie opis tylko "invisible" czyli niewidoczny

sidu daj prawym na dolnym pasku - wybierz niewidoczny - i juz bedziesz niewidoczny - jezeli chcesz bardziej sie jeszcze ukryc to w zakaladce "stan" -> "opisy stanow" wybierz niewidoczny i zostaw puste miejsce w okienku -> zaznacz domyslnie uzywaj tego opisu - potem zaznacz nie pytaj o nowa tresc opisu - a na koniec zaznacz nie odpowiadaj na zadania o ten opis
teraz zamknij mirande przez zakoncz i uruchom jeszcze raz - powinna wystartowac ze stanem niewidoczny

paczka do pobrania ze strony http://www.t3.ds.pwr.wroc.pl/~majonez/Miranda.zip

Majonez 10.01.2005 19:58

dobra udalo mi sie szybko zrobic profil na nowej mirandzie
PODKRESLAM TO WERSJA ALFA

jezeli cos nie dziala to juz nie do mnie szukac na odpowiednich stronach nowych wersji wtyczek albo rozwiazania problemow
co do wtyczki mstatus to nadal nie ma poprawionej wersji - dlatego to czy ktos ma opis czy nie mozna sie dowiedziec jedynie przez przytrzymanie kursora nad kontaktem i jak jest po kilku chwilach dymek no to czytamy jak nie ma to nie ma opisu
mozna tez prawym myszy i dac czytaj opis stanu

do pobrania http://www.t3.ds.pwr.wroc.pl/~majonez/Miranda-test.zip

uwaga rozpakowane archiwum ma taka sama nazwe jak wczesniejsza mirnada wiec wypakowywac do innego katalogu i tam testowac

PS zarowno jedna jak i druga wersja bedzie dzialac dobrze w dowolnym katalogu
dopoki nie zmienicie jakis ikonek wtedy musi byc juz w tym katalogu
ewentualnie pozostaje sciagnac wtyczke dbeditor i edytowac profil ale nie polecam tego robic az poznacie dobrze opcje w mirandzie

mallow 10.01.2005 20:31

Majonez to Ty tak pieknie si znasz na programowaniu? :piwo:
pozdro ;)

kraluk 10.01.2005 21:42

@Majonez - BIG THX! :piwo:

Majonez 10.01.2005 23:46

at mallow

mallow jakim programowaniu :>
przeciez ja tylko wrzucilem wtyczki i pare opcji ustawilem nic nie programowalem :)

at kraluk nie ma spry

andy 11.01.2005 00:47

Cytat:

Napisany przez mallow
konekt jak dla mnmie ma za duzo opcji... i bardzo ciezko sie polapac... walczylem ponad 2 godziny zeby emoty z gg znalezc ;/
pozdro ;)

Mallow od wersji 0.6.21.121 wprowadzono stopien zaawansowania. Wiec dla poczatkujacych uzytkownikow idealne rozwiazanie. Ja na poczatku tez mialem drobne problemy z uzywaniem konnekta ale sie wprawilem i teraz iwem gdzie co jest.

Pozdro

zYxMa 11.01.2005 00:57

Ja też korzystam z Mirandy :) i jestem zadowolony, testowałem różne inne komunikatory, szkoda tylko, że z mirandy nie działa mi wysyłanie plików na jakieś inne gg, ale to akurat nie jest mi tak bardzo potrzebne. A i te beznadziejne reklamy mi też nie migają (wiem wiem, że jest PGG, żeby nie było reklam, ale nie mogę patrzeć na tego standardowego GG :P )
Miranda ma wiele fajnych wtyczek :D

Majonez 11.01.2005 13:48

Cytat:

Napisany przez zYxMa
[...]szkoda tylko, że z mirandy nie działa mi wysyłanie plików na jakieś inne gg[...]

przesylanie plikow dziala ok - zerknij na to polskie forum do downloadu moze masz stara wersje gg nowa to 0.0.2.7 (niby unstable ale dziala ok)
jedyny problem to gdy ty i osoba do ktorej cos wysylasz jestescie w sieci lokalnej bez publicznych ip ale wtedy to juz musisz admina poprosic o przekierowanie jakiegos portu do ciebie wpisujesz co trzeba w opcjach i przesylanie smiga - ostatnio testowalem bo teraz sam jestem w takiej sieci i w koncu dorwalem przekierowanie portu

Pagerus 11.01.2005 14:36

Może spróbuję z Mirandą? :) Tylko kurde - nie chce mi się przepisywać wszystkich kontaktów z GG czy Tlena - przydałby się jakiś import...

Majonez 11.01.2005 15:15

Cytat:

Napisany przez Pagerus
Może spróbuję z Mirandą? :) Tylko kurde - nie chce mi się przepisywać wszystkich kontaktów z GG czy Tlena - przydałby się jakiś import...

a kto ci kaze przepisywac exportuj sobie kontakty z gg do pliku lub na serwer a potem w mirandzie bez problemu importujesz a tlen trzyma swoja liste na serwerze i po wpisaniu danych i podlaczeniu od razu zostaja dopisane do twoich kontaktow

Pagerus 11.01.2005 18:37

Cytat:

Napisany przez Majonez
a kto ci kaze przepisywac exportuj sobie kontakty z gg do pliku lub na serwer a potem w mirandzie bez problemu importujesz a tlen trzyma swoja liste na serwerze i po wpisaniu danych i podlaczeniu od razu zostaja dopisane do twoich kontaktow

No to rewelacja :D Chyba wypróbuję to cudo w takim razie...

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:07.