![]() |
Przegrywanie filmów DVD na własne DVD
Jeśli oryginalna płyta z filmem zajmuje 9 GB, to czy jest ona robiona specjalnie na zamówienie czy co? Nie jest to płyta o zwiększonej pojemności jak CD 800 MB, a jednak mieści na sobie 2x więcej danych niż inne płyty o tym samym rozmiarze. Czyli co? Podczas nagrywania płyt 4,7 GB nie wykorzystujemy ich do końca?
Czy nie ma możliwości przegrywania filmu 9,3 GB na płytkę 10 GB? Są takie w ogóle w sprzedaży? Nie znam się na DVD zbytnio, ale mam takie pytanie: czy te płytki 4,7 GB nie są dwuwarstwowe tylko jedno? Jeśli tak, to wystarczy kupić płytkę dwuwarstwową i można już nagrać film bez kompresji? P.S. Czy istnieje jakaś modyfikacja programu CloneDVD2, która umożliwiałaby kopiowanie filmów z zabezpieczeniami? Jakoś CloneCD na to pozwala, a CloneDVD2 już nie... Co jest grane? Wyskakuje komunikat o tym, że jeżeli w danym kraju jest to legalne, to żeby coś tam ściągnać CSS czy cuś... Załóżmy, że mieszkamy w Zambii i jest to legalne? Czy mogę do tego wykorzystać CloneDVD2, czy muszę skorzystać np. z DVDShrink? Pozdrawiam |
nie przyszło ci do głowy użyć najpierw podstawowej funkcji każdego forum czyli SZUKAJ ???
może wtedy być uniknął zadawania banalnych pytań na które już dawno odpowiadano wiele razy... |
To może ktoś odpowie na mój post scriptum?
I przepraszam za ten kłopot z głupim pytaniem... Czy ktoś mógłby mi powiedzieć, czy NEC 3500A to dobry zakup? Chodzi o to, żeby nagrywał też płyty dwuwarstowe... |
No to wkurzyłeś forumowiczów skrajnym ... sam wiesz co ale mimo to odpowiem
1. tak ta duza to dwuwarstwowa 2.sprawdz w topicu o tej nagrywarce 3.Wiesz ile kosztują płyty dwuwarstwowe?chodzi o sens ekonomiczny |
CobraVerde ma trochę racji, ignorancja może irytować.
Twój CloneCD pozwala kopiować filmy? Jaka to wersja? Programy "Clone" zmieniły właściciela, uciekły z Niemiec i nie wspierają form wykrywania i łamania zabezpieczeń płyt zgodnie z zasadą złam sobie sam bo to nielegalne. Spróbuj reszty poszukać sam. Mnie zawsze fascynował ten gówniarz Fin który zagrał na nosie całej branży filmowej. |
Dobra, dobra.. możecie zamknąć temat... PRZEPRASZAM!!!
|
jak odbezpieczyc film dvd orginalny by dalo sie go skopiowac :wow:
|
AnyDVD,
DVD Region+CSS Free |
AnyDVD wystarczy... a najlepiej zrucic film DVD Decrypterem a pozniej dopiero wypalac ;)
pozdro ;) |
czym wyrzucić oryginalnego DVD na HDD??? Próbowałem DVD Decryperem z zainstalowanym dodatkowo Any DVD i nie pomaga??? pomóżcie!!
|
Opisz problem z DVD Decrypterem. Moze masz za mało miejsca na dysku, albo partycję w systemie FAT32?
|
film udało mi się skopiować (zrobić obraz) clonyDVD+AnyDVD lecz po nagraniu Alcoholem okazało się że nie ma menu
|
Coś musiałeś zrypać... To nie wina DVD Decryptera, bo obraz zrobił. A sprawdzałeś go w ogóle czy od razu w ciemno nagrałeś? Lepiej używaj DVD Shrinka...
|
jak DVD Shrinkiem usunąć dodatki???
|
Mam MaŁy Problem ZkopiowaŁem Kilka Zabezpieczonych FilmÓw Dvd I Wszystko WydawaŁo By SiĘ W PoŻĄdku Tylko Że Po Nagraniu Na PŁytkĘ W Stacjonarnym Odtwarzaczu Dvd Jak Zostaje JakieŚ 30min Do KoŃca Filmu Zaczyna SiĘ HaczyĆ I Koniec OglĄdania. JeŚli KtoŚ Zna Na To SposÓb Niech Da ZnaĆ.
|
z jakich płyt skorzystałeś do nagrania filmu???
|
Panowie polecam program DVDFab Express.
Jest bardzo prosty w użyciu, można za jego pomocą zrzucić na dysk, a nawet nagrać na płytę całą zawartość DVD lub wyselekcjonować sam film bez dodatków. Trwa to naprawdę nie długo. |
A jeśli chodzi o płyty to polecam Verbatim.
U mnie zdają egzamin. Tylko ważne jest z jaką prędkością nagrywamy. Polecam płyty które mają max8 wypalać na x4, a płyty max4 wypalać na x2. |
@Bond775n:
w trybie Full Backup nie da się ich zupełnie usunąć. Możesz jedynie zamienić je na slideshow bądź zastąpić jednym obrazkiem (tego ostatniego nie jestem pewien ale tak mi się coś kołacze po głowie). W ten sposób wielkość dodatków drastycznie się zmniejszy. @KSYK: Coś masz nie tak z klawiaturą ;) Na jakim nośniku nagrywałeś? Spróbuj z jakimiś bardziej markowymi (TDK, Verbatim) ewentualnie spróbuj nagrywać z mniejszą prędkością. |
heh , ja tam używam decryptera , dvd shrinka + zainstalowane nero do tego lektura w chipie nr.12 04 r.
może mało " finezyjnie " , ale 60 kopii bezpieczeństwa zrobionych i wszystko chodzi git :) czasem czytam jak co niektórzy kombinują , ech ... nie wiem , ale niektórzy rzeżbią , a można w prosty i skuteczny sposób . pozdr. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:11. |