![]() |
proce xp super programik, ktory uzywam juz jakis czas.
U mnie jest 41 procesów. i Proces bezczynnosci koło 95% :) Czasem się zdarzy, że aplikacja CTHELPER sie włączy i zabiera 99% procka, wtedy musze zakończyć ten proces i nic się w sumie nie dzieje. CTHELPER to jakiś plik od CREATIVA, ale jaki dziwny... :| |
Cytat:
|
andrzejj ... FORMAT C: hihi...:)
|
Cytat:
|
a może jakaś łatka czy inny sp do offica by pomógł lub open office :)
|
Cytat:
W pierwszym przypadku byl to robal, bardzo latwo lapie sie takie swinstwo przegladajac net przez przegladarke www, jakis ad-aware powinien pomoc od razu, czasem zwykly mks skaner online wykrywa to swinstwo i kasuje... czasem jednak (jak mialem na XP) robal zostal usuniety ale usluga byla juz uszkodzona i przepelniala bufor, co obiawialo sie 100% obciazeniem CPU, nie udalo mi sie tego naprawic i musialem przeinstalowac system |
Mam kolejne informacje do mojego problemu...
Otóż to, co opisywałem wyżej pojawia się, kiedy zawiesi mi się Word.. A to niestety zdarza się cholernie często. Robię coś i daję zapis to pojawia się kursor pracy w tle i... już tak zostaje. Nic się nie da zrobić i pozostaje tylko zamknięcie na siłę.. Przed chwilą tak zrobiłem i właśnie mam zużycie procesora równe 100 procent i praktycznie nic nie mogę zrobić... Pozostaje mi tylko pozamykać wszystkie programy, nad którymi pracuję, zrestartować komputer i.. znowu stracić z pięć minut czasu i wypaść z rytmu pracy, ehhh.... |
Cytat:
ps: Co to za styl Windowsa? |
Ilość załączników: 1
Ale ,jak macie 98 % bezcyności to jest dobrze ja też tak mam . ;)
|
Cytat:
ale przez to, że kompresuje film w virtualdubie ;) ale nie przeszkadza mi to w używaniu opery i gadaniu na gg hehe Cytat:
faktycznie super to wszystko pokazuje :piwo: |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Myślę, że powinieneś zajrzeć na forum www.infojama.pl i użyć tam opcji szukaj: jest tam tego od cholery i jest to forum specjalistyczne w tych tematach. Tu jest tylko "off topic". 8 )
|
A ja mam Durona 650, uruchomionych 25 procesów i to mi w sumie zjada 5% - 30% użycia procka...
|
oooo pierwsze slysze, a na punkcie procesow mam paranoje takze juz sie zabieram do sciagania i inwigilowania hehe ;)
|
Cytat:
|
ludzie - czytajcie uważnie - andrzej ma skopaną jakąś usługę - svchost to SerViCeHOST - czyli 'programik' odpalający usługi
a SVHOST to robal, sęk w tym, że go na liście u andrzeja nie widzę procexpnt pozwala podglądać jaka to jest usługa, jakie pliki tam latają itp. - sęk w tym, że polecam ten program już 10 raz i jak sądzę nikt na niego nie spojrzał.. więc.. |
Cytat:
|
Cytat:
Zbiera się tego sporo, ale to wszystko razem nie zajmuje nawet 1% procenta zużycia procesora. W pewnym momencie pojawia się po prostu coś jeszcze... @ smolik - dzięki za adres. Ściągnąłem i jak skończę projekt (nie chcę ryzykować, że komputer sam się zrestartuje albo coś..) to sprawdzę. @pablocoo - Neo 512 |
Dlaczego wszyscy uparliscie sie, ze to jest wirus?
W mojej sieci tez tak sie dzialo pare razy. svchost.exe przeciez jest procesem systemowym. Kiedy tak mialem, nie mialem pojecia co jest i zrobilem format. I co? Po formcie bylo to samo... Dalem sobie spokoj, odpialem sie od neta, zrestartowalem kompa i bez neta bylo ok, wiec sobie pogralem. Pozniej podpialem sie do sieci i dalej bylo 100% obciazenia. Wiec poniewaz byl juz wieczor, wylaczylem kompa i poszedlem spac. Nastepnego dnia wszystko bylo juz ok... Ale sie rozpisalem :) |
@andrzejj9
tak patrze na twojego screena i...40!!!! procesow???!!! jak na moje oko to "troszke za duzo" daje mojego screena, zdaje sobie sprawe ze do tego dojdzie jeszcze przegladarka, konnekt, foobarosiol,itp. ale ja mam max 25 |
@andrzejj9 spróbuj tego
http://www.microsoft.com/security/ma...e/default.mspx do pobrania także tutaj http://www.dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&id=865&t=30 |
u mnie dużo worms`ów po lanie krąży ...od kompa chorego do zdrowego :). Firewall jest konieczny.
|
@ andrzejj9, skad masz neta?
|
Cytat:
Ale, zakładając, że to rzeczywiście to. Czym się tego w takim razie pozbyć, bez kupowania programu za 50$? |
Cytat:
|
@ Mati - mały formacik szykuje się na pewno, ale dopiero w okolicach połowy lutego, bo teraz po prostu nie mam na to czasu. Mam tyle projektów do pokończenia, że nawet strata godziny czasu to dla mnie za dużo.
@ Air - proces bezczynności to proces bezczynności. Nie oznacza zużycia procesora (nie pamięci), a jego wolne zasoby. @ Proton - dzięki za link, zaraz rzucę na niego okiem. Problem tylko w tym, że przeskanowanie systemu Ad-Aware to była pierwsza rzeczy, jaką zrobiłem. Znalazł kilka plików, ale je usunąłem (nawet nie dawałem kwarantanny, co zwykle robię, bo po nazwach poznałem, że to nic ważnego). No ale niestety problem pozostał... |
Cytat:
|
Proces bezczynności czyli procent bezczynnosci procesora
|
moze tym sie da ?
|
Cytat:
|
Cytat:
Masz najzwyklejszego robala w systemie. Możesz rzucić okiem tutaj, żeby się przekonać: http://www.liutilities.com/products/...ibrary/svhost/ Normalne jest, że program antywirusowy nie wykrywa tego. Przeskanuj dysk AD-AWARE lub podobnym narzędziem, ale którego podstawowym celem jest wyszukiwanie robali, trojanów... Dodatkowo możesz przeskanować dysk mks-online. |
Ostatni słyszę, że u mnie w klasie mają to samo :taktak:
Może jakiś nowy wirus :idea: |
U mnie ciągle PROCES BEZCZYNNOŚCI zjada 98 % pamięci, co ztym zrobić ???
|
Może mały formacik ;),może jakiegoś wirusa masz :idea:
Ja miałem "antywirusa" i nie wykrył mi wirusa . Gdy włoczyłem komputer pisało komputer zostanie ponownie uruchomiony za 1 minute i odliczało czas do "wyłoczenia komputera " Tylko ja nic nie kombinowałem tylko wziołem sie od razu za robienie "formata:"C" Ale ,możesz przeskanować dysk tym swoim "antywirusem" ;) Tylko to mi przychodzi na myśl . Nie wiem internet by tak (rzerał)pamięci ??? |
100% zużycie procesora przez proces...
Mam pytanie - co zrobić, jeśli co jakiś czas "włącza" mi się prawie 100% zużycie procesora przez proces widoczny na screenie. Nie mogę go wyłączyć, bo wtedy wyskakuje komunikat, że za 60 sekund system zostanie zamknięty (ale samo się to nie włącza, więc blastera raczej nie podejrzewam - zresztą program antyvirusowy jest zainstalowany i na bieżąco aktualizowany). Co mam zrobić, kiedy się to zaczyna?
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:55. |