![]() |
A ja nie jestem nadziany ze za przeproszeniem "sram pieniedzmi"........wiec jak cos kupuje to patrze najpierw na cene a potem na jakosc i pruboje dostosowac jakosc do ceny :D
|
Jak cie stac, tylko pytanie czy pomoze jak chcesz miec quiet no to i tak musisz wymienic, a jezeli to nie to, to problem i tak pozostanie nie jestem pewien co do mocy czy nie warto zastanowic sie nad mocniejszym w koncu jak wymieniac to wymieniac.
|
Wirusow brak...menadzer bez konfliktow...
Ja juz sie zastanawiam nad kupnem Be-Quiet 350W Black Line polecacie go ?? |
Wirusy trojany itd itp - czysty? menadzer urzadzen - brak konfliktow?
|
Wygaszaczu - Brak, przechodznie kompa w stan uspienia - Brak....Ale on sie wylacza takze podczas pracy na nim....
|
mozesz zawsze odlaczyc zasilanie jednej nagrywarki i tak napewno nie korzystasz z dwoch i wtedy bedziesz widzial ze to napweno zasilacz, troche tego masz podlaczonego masz jeszcz moze cd-rom?
A wygaszacz ekranu tez nie masz, ewentualnie przechodznie kompa w stan uspienia po jakims czasie bezzcynnosci?? |
Aha mam jeszcze podpieta bezprzewodowa karte sieciowa D-Link 520+, TunerTV Leadtek Winfast 2000XP, Drugi wentylator, jakis Coolermaster (byl w boxie od procka), Nagrywarke DVD i CD-RW...I skanet Mustek 1200UB.. wiec to troche duzo chyba jak na 300W Codegen.....A tak do tego co piszesz to nie mam wlaczonego wylaczania sie dyskow...
A polecalibyscie zasilacze Bikłajet ??Drogie, ciche i wydajne :D |
Zrób to, co radzi Ormianin wygląda na to, że resetuje się przez jakiś krytyczny błąd windows (blue screen). Jak wyłączysz opcję "automatycznie uruchom ponownie" to zobaczysz, co to za błąd. A przyczyn może być wiele...
pozdr. |
no to wyglada kiepsko, moze jakis problem z wygaszaczem ekranu, lub wstawaniem karty, wylacz sobie opcje wylaczanie dyskow twardych, moze jak zostawiasz kompa bezczynnego to wylaczaja sie dyski i wtedy nastepuje restart co w sumie i tak nie powinno miec miejsca, ale to jest latwe do sprawdzenia...
|
z blizej nie ustalonych przyczyn...
Np. jak zostawie kompa na nocke zebys sie cos sciagalo do jak patrze rano to widze ze sie uruchomil ponownie windows i pisze krytyczny blad Windows |Wyslij| Nie wysylaj| no i tak sprawa wyglada :| |
A kiedy nastepuje restart czy jak cos podlaczasz do usb czy z blizej nieustalonych przyczyn?
|
No nie bo po co :P Oczywiscie ze jest podlaczona..... W biosie mam ustawione ze restart sie robi przy 70*C a takiej temp. nigdy nie mam.... Wirusow tez nie..... Moze mam USB skiszone.....ale jak mam 8 usb to w kazdym to samo.... Sterki tez mam najnowsze :/
|
Cytat:
|
Ja obstawiam zasilacz miałem juz kilka takich przypadków.
|
Zasilacz masz troche slaby, a czy masz np alcohola u mnie cos takiego wysteopwalao przy alcoholu i przy virtualnym dysku, po pierwsze nie widzial cd-romow, po drugie gdy podlaczalem cos do usb nastepowal restart kompa, a pozniej wkolko zalogowanie uruchamianie i restart. Jezeli masz alcohol to wylacz wirtualny dysk, jezeli to nie to napisz cos wiecej jak podlaczona jest drukarka, plyte mozesz latwo sprawdzic czy jest uszkodzona ale jakby byla to bys wogole nie wstal wiec odpada. wina lezy po stronie konfiguracji,
Wiecej danych!!! |
Wysoką masz temp... może masz za duże napięcie na proca?
|
Temperatura max przy pracy to jest ok. 45stopni.. czasem 50 ale nigdy wiecej !! Napewno cooler jest dobrze zamontowany z markowa pasta termoprzewodzaca...
|
moze cooler na procku zle zamontowany - przegrzewa sie i reset... ja tak mam u siebie na bartku 2500+ niekreconym :).. zle zamontowany cooler Volcano 11 :P
pozdro ;) -edit- albo ten zasilacz.. jak bedziesz zmienial to polecam chieftec'i i bequiet'y :) |
Cytat:
dla pewności sprawdż na innym zasilaczu. Bo już był przypadek że gośc posłuchał i sprawił sobie nowy zasilacz ...a okazało się że problemem nie był zasilacz || |
Cytat:
|
Nic nie krece...Mam zasilacz CODEGEN 300W (slaby chyba :|)
A moj komp to: Athlon 2400+ EPOX 8RDA+ 2*256MB RAM Kingston ATI Radeon 9100 128MB Seagate Barracuda 80GB |
Sprawdź czy nie masz wirusów
|
Kręcisz coś? Jaki zasilacz masz?
|
Co do komputera to chyba wysiada "zasilacz" ;)
|
Dwa Problemy....HELP !!
Witam!
Mam dwa problemy z komputerkiem i z drukarką: 1. Co jakis czas komputer mi sie sam resetuje...Nie wiem co jest grane bo po formacie i instalce innych windowz jest to samo....nie wiem czy poszlo zasilanie czy plytal gl. EPOX 8RDA+ 2. Problem z Drukarka....Gdy zainstaluje drukarke to drukuje ale po pewnym czasie przestaje dzialac tzn. w menu drukowania pisze ze dokument niedostepny...Drukarka to HP DJ 3650... Niedawno wrocila z naprawy ale i tak nic nie pomoglo...Wymieniono w niej pasek przesuwu czy cos takiego.... Po formacie i ponownej instalacji drukarka za pierwszym razem znow dziala ale po ponownym uruchomieniu znowu jest problem... HELP !! POZDR 4 ALL |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:18. |