![]() |
Witam. Jestem nowy bo przyszedłem na to forum z potrzeby zadania pytania. Do tego wybrałem ten topic, bo wydał mi się najbardziej odpowiedni.
Posiadam PS2, pierwszy model V3 jaki wyszedł w europie. Jest on przerobiony chipem Ripper. Sprawa jest taka, ze mam wypalarkę Pioneer 107D i ta wypalarka jako jedna z nielicznych paliła mi bardzo ładnie płyty. Wypalałem na TDK czy Verbach, ale moja konsola była tak wybredna, ze gdy to robilem na innych wypalarkach (np. na mojej nowej wypalarce z notebook'a Acer'a, czy u kumpla na liteonie) to czesto gra nie chciała sie bootowac. Robiła to dopiero po kilku probach. Na moim pajonierku jak wypaliłem to odrazu chodziło cacy non-stop i zawsze sie wczytywało bez problemu. No ale pajonierek zaliczył zgona ostatnio. Podczas wypalania się zacioł i nie chce juz nawet czytac DVD, a co dopiero wypalac (cd czyta i wypala). Musze kupić nową wypalarkę i nie wiem jaką. Moj pajonierek miał np. predkość wypalania x1 i wlasnie nią wypalałem. Byłem u kumpla co ma 108D i u niego nie było tej predkosci i gra tez miala problemy z zabootowaniem (ale on tam cos miał nagrzebane z firmware'em wiec tez nie wiem do konca). I to mi sprawiło wątpliposci czy inwestować w najnowszego Pioneer'a Pytanie. Jaką kupic nagrywarkę by mogła np. nagrywać x1 i zeby miała taką jakość wypalenia jak ten Pioneer 107D. Nie znam sie na tym - nie wiem czy chodzi o korekcje błedów czy inne wlasciwosci. Chce poprostu by gry znów nie miały najmniejszych problemow z bootowaniem tak jak na 107D. Z gory dzieki za pomoc ;) |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
jakie plytki sa lepsze dla ps2 + czy - ?? |
Pionieer 107 lub 108
|
Cytat:
|
a jak nagrac gierke na ps2
jakim programem nagrac gierke na dvd aby dziala na ps2. co trzeba ustawic w nim??
|
A sprawdzales jakosc zapisu tych plytek jakimis programami? Prosilbym o wykresy jak jest taka mozliwosc..
Pozdrawiam |
Ja od siebie proponuje jednak Pionka 108 !!!
Sprzet rewelka oczywiscie pamietaj o markowych plytkach gdyz obecnie sa na kazda kieszen a docenisz je gdy bedziesz ich palil duzo na rozne playki !! Posiadam rowniez Teac ktory tez sprawuje sie dobrze gdyz praktycznie to pionek i na odwrot z tym ze zapis max.4x takze do szybszych plytek uzywam pionka ale naprawde nie zauwazylem zadnych roznic pomiedzy tymi dwoma palnikami !!! Pale naprawde duuuuuzo kopi na konsolkips2/xbox i nie ma z tym zadnych problemow !!! Oczywiscie nie musisz wypalac z malymi predkosciami naprawde x6/x8 jest spox !!!!!!! ;) :) |
Cytat:
Cytat:
Co do ASUS'a to nie wiem... Tak, mam Pionka 107D |
Cytat:
Pozdrawiam |
Ja jak miałem PS2 V10 +"fabryczny" Ripper3 made by kolesie ze sklepu z Gdyni(okres do dwa tygodnie temu)to nagrywane x4 platiniumki, Verbatimki i TDK hulały aż miło. Sprzęcik jak w podpisie oraz LG-4082B BOX (kumpel). Po porażkach z jakimis mediasonikami/esperanzami/Blupopami - wycofałem się z kupowania takich płytek. W końcu sprzęt trzeba szanować.
A do nagrywania jednak chyba Pionek to mistrzostwo świata. Oczywiście płytki to też nie mogą być jakieś SCRAPYARD PRODUCED, zeby chodziło w porządku, a Litka mam ze względów czysto ekonomicznych - mój portfel nie wytrzymałby wtedy kupienia Pioniera 108 + Dysk twardy 120GB (jak szaleć to szaleć a 160 by już kontroler nie obsłużył) |
Ilość załączników: 2
Cytat:
|
@Berion
A mozesz wrzucic jakies wykresiki na tym Twoim programie? Jaka masz wogole wypalare? Pozdrawiam |
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
Bez kopii bezpieczenstwa sie nie obejdzie.
Co do 108D czytalem gdzies, ze po wgraniu nowego firmware byly problemy z nagrywaniem z wolnymi predkosciami. Jako, ze laser w PS2 jest dziwny :) to chcialbym nagrywac tak max 4. A jak ze sprawdzeniem jakosci zapisu, sa jakies programiki do tej nagrywarki umozliwiajace to? Te z testu na cdrinfo, nie byly takie super.. Pozdrawiam |
a ja polecam oryginlaly :tak!:
chyba niezawodne, ale ktoz to wie, ponoc nie testowali tego wynalazku jeszcze w PS2 :> |
Jasne, ale to juz 350 zl. wiecej jakbym chcial Plextora, a narazie nie moge sobie na to pozwolic.. Dobry odczyt tez by sie przydal oczywiscie.. A zalezy mi na dobrym zapisie, bo zalezy mi tez na trwalosci plyt. Chce sobie nagrywac filmy, a ze je kolekcjonuje, wiec chce zeby to bylo trwale. Bede nagrywal na dobrych nosnikach. TDK lub Verbatim, inne nie wchodza w gre. Dlatego jak polecacie nagrywarki to patrzcie tez pod tym katem.
Pozdrawiam |
@Crasher1
Mam znajomego, który posiada SOHW-812S@832S i wszystkie płyty przez niego wypalone (markowe nośniki :)) śmigają, aż miło. Ale jak chcesz solidną nagrywarkę bez zabawy z bios'ami i innymi "duperelami" polecam (jak już wcześniej napisałem) 107. Potrzebujesz nagrywarki tylko do zapisu? A odczyt? Z czegoś trzeba robić iso, więc i dobra korekcja by Ci się przydała czyż nie (chyba, że będziesz kopiował z oryginałów) ? Cytat:
|
No to Litka odrzucilbym, chociaz koles ma i pali gry na PS2 i chodza okay. Ale co do lasera PS2 to wiem jaki jest, dlatego szukam czegos co ma super zapis. Filmy na DVD tez bede palil, wiec mam nadzieje, ze te nagrywarki co polecacie tez sie dobrze do tego nadaja.. No to teraz zostaly dwie BenQ vs. NEC.. I co dalej? :)
Pozdrawiam |
Do konsol tylko Pioneer. I jest to obiektywna ocena. Sam mam LG i przyznaje, ze do nagrywania gier na konsole srednio sie nadaje...
|
Witam
do PS2 to zapomij o Liteon-ie te nagrywarki sądobre ale nie do ps2 polecam ci Benq DW1620 sam mam taki model i jest wszysto jak w najlepszym porządku pali mi głównie na PS2 DVD-R jak i DVD+R i jak narazie wszystkie chodzą, a wypaliłem ich już duuuużo :) polecam ci jeszcze Pioneer dvr-108, NEC-ND3520A a dlaczego Benq ?? bo jeżeli chodzi o nagrywanie na PS2 to nagrania te muszą być jak najlepszej jakości z uwagi na kiepski laser w PS2 a Benq DW1620 pali najlepiej :))))) pozdr. Martivip |
To ja zaproponuję DVR-107D/108D ;)
PS: Ostatnio był już podobny topic (czyt. niemal identyczny) :/ |
Mam litka 1633 BSOK i palę gry na Verbatimach, wszystko śmiga choćby na orginałąch, bdb loadingi (GTA:SA bez problemowo śmiga) no i oczywiście zero chrupnięć. Polecam
|
Mam Lite-On'a i palę gry na PS2 na Platinum'ach +R z booktypem i jest ok.
|
Dla PS2
Witam.
Poczytalem troszke tego co tu piszecie i wlasciwie to juz sam nie wiem.. Mam dwa typy i sam nie wiem. Potrzebuje szybko znac odpowiedz, bo dzisiaj musze zamowic nagrywarke( dobra wola taty, sponsoruje to :)). Potrzeba mi czegos do wypalania gierek na PS2, wiec zalezy mi przedewszystkim na jak najlepszym zapisie. Myslalem nad litkiem 1633(53) albo nad NEC'kiem 3520A. Jezeli macie jakies lepsze propozycje to bardzo bym prosil. Ewentualnie jak juz cos doradzicie to napiszcie jaki bios i gdzie go szukac.. Z gory dziekuje, pozdrawiam. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:29. |