Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Komputery - oprogramowanie i sprzęt (https://forum.cdrinfo.pl/f113/)
-   -   Apple idzie na wojne....z PC (https://forum.cdrinfo.pl/f113/apple-idzie-wojne-pc-47013/)

Patrix 01.04.2010 14:15

Śmiem wątpić ;) Czas zawodowy jest ważniejszy niż ten poświęcony na zabawę w pykanie na konsoli...

M@X 01.04.2010 13:57

Niemniej dane na konsoli sa nieraz cenniejsze niz te na komputerze (13krotne przejscie MGS 4, w tym ranga BigBoss, 50 godzin w FF XIII itp.)...

Patrix 01.04.2010 13:00

Dziwnie w takim razie bo Prima Aprilis jest dzisiaj a te newsy z 30/31 marca... no ale dobra ;)

Cytat:

Napisany przez M@X (Post 1091010)
W PS3 tez nie wiem jak sa trzymane gry na HDD (ktos kiedys pisal ze w PS2 kazda gra na HDD to osobna partycja), nie wiem jak dziala protokol zakupowy w PS Store, nie wiem jak dziala archiwizacja w tej konsoli... WISI MI TO! DZIALA! Po co komu cos wiecej...?

PS3 jest do zabawy a komputer do pracy, też bym się PS3 nie przejmował...

M@X 01.04.2010 11:52

Otoz to ;-). Finder byl, jest i bedzie...

A co do lokalizacji plikow - w iPhone mnie to obchodzi bo iTunes nie archiwizuje SMSow przy synchronizacji i bez jailbreaku wraz z fixingiem permissionow nie zarchiwizowalbym ich nigdy...

W MacOS X lokalizacja plikow mnie NIE OBCHODZI! Time Machine archiwizuje wszystko - po jaka cholere mam sie przejmowac gdzie co lezy? Zgadzam sie z teza, ze najwazniejszy jest szybki dostep do danych a nie ich polozenie... W PS3 tez nie wiem jak sa trzymane gry na HDD (ktos kiedys pisal ze w PS2 kazda gra na HDD to osobna partycja), nie wiem jak dziala protokol zakupowy w PS Store, nie wiem jak dziala archiwizacja w tej konsoli... WISI MI TO! DZIALA! Po co komu cos wiecej...?

yahol 01.04.2010 09:27

Cytat:

Napisany przez Patrix (Post 1090889)
reszta tu: http://www.dobreprogramy.pl/Czy-Appl...osc,17444.html

A to ciekawe... gdyby nikogo to nie obchodziło to nie byłoby odwiecznych tematów "HELP! JAK ODZYSKAĆ DANE Z... !"
Mniejsza o to, że to Apple ale...

czy jest tutaj ktoś kogo nie obchodzi gdzie to wszystko jest przechowywane ?
Ja sobie nie wyobrażam niewiedzy gdzie znajduje się moje archiwum maili czy fotki czy cokolwiek innego :sciana: Apple mnie nie dotyczy ale martwi mnie jedynie to, że Microsoft lubi małpować nawet te głupie pomysły !

Raczej, Prima Aprilis niz prawdziwa, potwierdzona informacja :)

Ps: patrzyłem na daty, 30.03, 01.04. :)

Jabba the Hutt 01.04.2010 00:36

Bardzo mnei obchodzi , gdzie leżą moje pliki. Pomysł tego Pana jest głupi. Co prawda nie używam maca ale pomysł jest głupi. Albo zakłada się,że userzy będą coraz głupsi i dadzą radę obsługiwac tylko coś zbliżone do ajfona...

Gadzina18 31.03.2010 18:59

Coś jak w iPhone.. pomysł bardzo mi się nie podoba. (mimo iż sam używam Maca)

Patrix 31.03.2010 18:49

Cytat:

Finder - menadżer plików, jeden z podstawowych programów w Mac OS X. Bez niego pracy na folderach i plikach nie wyobrażają sobie właściciele Maków. Wkrótce może zniknąć - twierdzi jeden z byłych pracowników firmy.

Mac OS X bez Findera? Taka teza wydaje się być mało prawdopodobna. Jednak zdaniem Sachina Agarwala Finder jest martwy. Były pracownik Apple***8217;a, twórca serwisu Posterous, jest zdania, że następna wersja systemu Mac OS X może być pozbawiona podstawowego menadżera plików. Kiedy otwierasz iTunes, widzisz swoją muzykę. Kiedy otwierasz iPhoto, widzisz swoje zdjęcia. Kiedy otwierasz Maila, widzisz swoje e-maile. Gdzie to wszystko jest przechowywane? - pyta retorycznie Agarwal i sam sobie odpowiada - nikogo to nie obchodzi. Przeciętnym użytkownikom komputerów nie zależy wcale na manipulowaniu plikami czy folderami. Żądają natomiast szybkiego dostępu do danych. W takim razie, po co im Finder?
reszta tu: http://www.dobreprogramy.pl/Czy-Appl...osc,17444.html

A to ciekawe... gdyby nikogo to nie obchodziło to nie byłoby odwiecznych tematów "HELP! JAK ODZYSKAĆ DANE Z... !"
Mniejsza o to, że to Apple ale...

czy jest tutaj ktoś kogo nie obchodzi gdzie to wszystko jest przechowywane ?
Ja sobie nie wyobrażam niewiedzy gdzie znajduje się moje archiwum maili czy fotki czy cokolwiek innego :sciana: Apple mnie nie dotyczy ale martwi mnie jedynie to, że Microsoft lubi małpować nawet te głupie pomysły !

pepperman 14.06.2008 19:37

http://forum.insanelymac.com/index.php?showtopic=110295

QB 26.05.2008 20:14

Cytat:

Napisany przez pepperman (Post 932932)

Obrazek niezły, archeologia też dość odległa :D

Burt 26.05.2008 01:34

Cytat:

Napisany przez pepperman (Post 932932)

Dobre...:haha:

pepperman 25.05.2008 20:44

http://img187.imageshack.us/img187/3...d375bb3.th.jpg

Lwiczek 30.01.2005 17:35

Czy chec otaczania sie ladnymi przedniotami to juz znobizm? nie wydaje mi sie... jezeli apple zaczeloby produkowac obudowy i niebylyby one znaczaco drozsze to nie rozumiem czemu mialbym sobie takiego ladnego elementu nie sprawic... Pozatym piszesz, ze wazniejsze jest wnetrze kompa... czyli kupienie sobie jakiegos hi-endowego kompa to juz nie jest snobizm? No chyba ze potrzebujesz takiej kosmicznej mocy...
No a co do standardowych obudów... wiesz... budownictwo wielkiej plyty tez znaczaco nie odbiega od przyjetych norm estetycznych ale jednach nie chcialby zeby caly swiat pokryty byl blokowiskami...

PS. A o czystosc komputeraz dbam, nie martw sie :d

mr_spock 29.01.2005 22:08

Cytat:

Napisany przez Lwiczek
Bosh... to że 50% ma go pod biurkiem znaczy ze druga połowa go tam nie ma [czyt. ma go na widoku] :P
Nie wiem jak u ciebie z poczuciem estetyki, ale ja tam jednak wole jak coś jest ładne niż nieladne :P

Poczucie estetyki, a snobizm to 2 rozne sprawy

Komputer jest chyba do pracy, a nie do patrzenia...
Jak masz takie (wyzsze) wymaganie estetyczne to powies sobie obraz na sciane

a nie wiem czy klasyczna ubudowa PC odbiaga od przyjetych kanonow estetycznych??
chyba, ze nie wiesz co to wycieranie kurzu np.

ed hunter 29.01.2005 16:20

ja już nie raz widziałem zrozpaczonych posiadaczy jaboli latających po giełdzie komputerowej w poszukiwaniu czegokolwiek co chciałoby bezproblemowo działać w ich snobistycznym i niszowym (w Polsce oczywiście) sprzęcie.
dziękuje wolę domowe składanki w wielkich budach, zrobione tak jak ja chcę.

-Sid-The-Rat=> 29.01.2005 14:16

iPod'a reklamuje, tak samo jak całą firmę Apple Gazeta Wyborcza - poczytajcie ich arty o temacie - takiej wazeliny nie widziałem nigdy, to jest jeden wielki art. sponsorowany - a jakie brednie tam się czasem pojawiają to szkoda wogóle czasu na czytanie..

więc, iPod jest reklamowany, w sposób którego nawet nie zauważacie [ani słowa w tych artach o konkurencyjnych playerach, kłopotach z licencjami, niskiej jakości itp - same achy i ochy..] - lepszy to nośnik reklamy niż autobusy [iPoda biedota nie kupuje, tak samo jak wyborczej, wiedzą co robią]

a co do mac'a - przerost formy nad treścią - risc'owe procesory są naprawdę dobre, sęk w tym, że nie aż tak - program 20mb? odpalam matlaba i mam 200mb zajęte przez same tablice z danymi - i jakoś mój poczciwy athlonik nie umiera - gorzej, kiedy się ten badzeiw liczy ja gram w css... sęk to mieć dość ramu i wysokie fsb

dtp? oaza staroci, w niektórych studiach nadal pliki nosi się na jazz'ach zamiast po ethernecie przesłać.. i ja mam uwierzyć, że ludzie robiący takie rzeczy wiedzą co jest dobre? [nazwę warszawskiego studia łaskawie pominę, z szacunku dla ludzi pracujących w tym tnącym na każdym kroku koszty domu wariatów]

maca to ja mogę pomacać, ale używanie pozostawiam zapaleńcom

yahol 29.01.2005 12:51

Powiem tak:
-zaczalem (z przymusu) uzywac Maca.
Wydawal sie trudny, nielogiczny, wolny...ogolnie ble!
Po dwoch dniach, robienie grafiki, nawet prostej, serfowanie po necie, czy robienie czegokolwiek to jest przyjemnosc!
I nie wziolem potwora jakiegos: iMac 500MHZ, 512 RAM.
Dwie rzeczy tylko wkurzaja: maly ekran 14`` i komunikaty na stronach dystrybutorow, ze uzywanie przegladarki innej niz IE powoduje bledy :D (olewam to), brak, lub niewiele wirusow (no bo to trzeba poznac platforme :D ).
I ostatnia uwaga:
-nie zakochalem sie w Macu - choc to dobry sprzet, doceniam jego mozliwosci.
A do wszystkich, nie oceniajcie Maca na podstawie opinii ludzi ktorzy nigdy na Macu nie pracowali. To bezsens.
To tak jak poczatkujacy pceciarz ocenia Linuxa, choc nigdy go nawet nie probowal uzyc. (bo na ogol nie udalo mu sie go zainstalowac)

Lwiczek 29.01.2005 12:25

Bosh... to że 50% ma go pod biurkiem znaczy ze druga połowa go tam nie ma [czyt. ma go na widoku] :P
Nie wiem jak u ciebie z poczuciem estetyki, ale ja tam jednak wole jak coś jest ładne niż nieladne :P

mr_spock 28.01.2005 17:05

ludzie, o co wam chodzi z tym design?
Przeciez 50% ludzi ma kompa pod biurkiem i na niego nie patrzy
Pozatym wyglad nie czyni sprzetu bardziej wydajnym... jedynie sprzedawca wiecej kasy moze sciagnac
Ladna to musi byc dziewczyna i wyplata ;)

Lwiczek 28.01.2005 16:47

Cytat:

Napisany przez zYxMa
PCty są najlepsze...Bla bla bla... takie gadanie, bo nie mieliście do czynienia z porządnymi jabłuszkami :P to cudeńko o którym jest w tym temacie to dla dzieci jest :]

Hmm... miałem... byłem 2 tygodnie zmuszony używac iMaca... musze przyznać, że jeżeli chodzi o design to Maci prosto od producenta kroluja [nie porownuje to do modow PC, bo to nie ma sensu], ale jezeli chodzi o uzywanie tego to... jest to koszmar. Ani toto praktyczne ani szybkie... No i za nieporozumienie uwazam wywalanie ogromnej kasy na maca skoro w tej samej cenie monza miec o niebo lepszego PC... gdyby byly w zblizonych cenach to jeszcze bym sie zastanowil... Apple moglby sie zastanowic na robieniem obudow do PC :P

kraluk 27.01.2005 21:08

Cytat:

Napisany przez pawelblu
Reklama na atobusach w warszawie - kiedys rzucila mi sie w oczy.

No właśnie w Warszawie... A mi chodzi o akcje ogólnopolską - z taką się jeszcze nie spotkałem.

AleX69 27.01.2005 02:58

nie wiem naprawde czy tu sie podniecac ...

mac'intosh umarl ... teraz juz nawet nie nadaje sie do desktop'u
btw ... spytajcie sie operatora dtp jak czesto przeinstalowywuje swoj system ... :D

konsola xbox ze swoia z CRACKowana linux'owa wersja przewyzsza MacOS'X'a >panther'a< w stabilnosci ... :rotfl:
systemowy babol na babolu ... nie oficjalne poprawiki rozchodzace sie po serwisach ...
i chcecie to za 500$ kupic - odradzam - nie warto ... do czego?
grania? serfowania? ogladania filmow? ... chyba ze dla snobizmu i prestizu bo tak do tej pory
zdobywalo sie kientow dtp ... >nie jest spoko, oni maja maki ... wyapsona fima<
a nikt sie nie pyta ile razy zawalili termin albo przeinstalowali system ... jesli to potrafili :>

jestem na nie ... nie ma to dla mnie sensu
pierwsze byly szkoly i przedszkola amerykanskie - raczej ich rodzice - juz dawno powiedzialy nie ...
"... nie chcemy zeby nasze dzieci uczyly sie obslugi komputerow na ktorych nie beda pozniej pracowaly ..." finito :glaszcze:

jak kogos nie stac na komputer do grania niech bierze z CRACKowanego XboX'a z dyskiem ... latwy, ladny, mily, szybki i z linux'em ... lecz jesli wymaga ladnego nie >grajaceg< w glupie gry mutimedialnego badziewia ...
niech wezmie jakie kolwiek barebone klasy PC ...

... maki kurczowo trzymaja sie juz tylko teraz poligrafii i kuchni pani zosi ... rynek 3D juz dawno oddaly z honorami szybszym/lepszym/uzyteczniejszym platformom 8 )

pawelblu 27.01.2005 01:43

Cytat:

Napisany przez kraluk
... Pokaż mi jakąś DUŻĄ akcję reklamową tegoż player'a w Polsce. Ja się z takim czymś jeszcze nie spotkałem....

Reklama na atobusach w warszawie - kiedys rzucila mi sie w oczy.

kraluk 26.01.2005 21:21

Cytat:

Napisany przez zYxMa
Niestety w tym burdelu zwanym polską jest takie zacofanie, że większość ludzi zna tylko windowsa, a jak się wspomni o jakimś linuxie to czarna magia a co dopiero o jakims iMacu czy iPode :P

A ździwiłbyś się. Jest dużo ludzi w Polsce znających się naprawde DOBRZE na linuchu. Windows... - jest zainstalowany na ok. 90% kompach domowych na całym świecie, tak więc nie mów, że ludzie znają tylko win'a... A wracając do Mac'ów... Wiesz dlaczego są tak mało popularne??? Odpowiedź jest prosta. Ich ceny są powalające. Za 13k kupisz taki piecyk, że Mac się będzie mógł schować... A iPod też taki tani nie jest. Polityka firmy Apple wobec Polski jest stosunkowo dziwna. W USA iPoda i całą resztę porządnie reklamują (ceny jak na zorobki w USA nie są duże). Pokaż mi jakąś DUŻĄ akcję reklamową tegoż player'a w Polsce. Ja się z takim czymś jeszcze nie spotkałem....

cana 26.01.2005 15:52

@zYxMa, wiesz piec czy jabłuszko to nie jest ważne, wazne jest tylko to aby to co che zrobic sie prosto i szybko na tym dało zrobić oraz by 30% jego ceny nie było tylko za to ze jest to Apple :P, a co do technologii to co tam moze być ciekawego i unikatowego?
jakoś sobie nie przypominam nic takowego
BTW mnie tam laptopy tylko wq... hmmm denerwują niezaleznie od producenta, ani na tym popracowac poważnie ani pograć ani muzy posłuchać a jak już się przypadkiem da to kosztują takie koszmarne pieniądze i są tak nieporęczne ze jednak wolę stacjonarne kompy

BTW2 ten jak to napisałes burdel zwany Polską nie jest wcale tak zacofany jak sie tobie wydaje

zYxMa 26.01.2005 14:21

PCty są najlepsze...Bla bla bla... takie gadanie, bo nie mieliście do czynienia z porządnymi jabłuszkami :P to cudeńko o którym jest w tym temacie to dla dzieci jest :] Mnie bardziej by interesował laptop jabłuszka, srebrny, aluminiowy, w sobie miał po prostu WSZYSTKO, nawet te rzeczy, o których nie macie pojęcia, że istnieją :D Po prostu cudo, a i cena była powalająca... 13000zł 8 ) 8 ) 8 )

Niestety w tym burdelu zwanym polską jest takie zacofanie, że większość ludzi zna tylko windowsa, a jak się wspomni o jakimś linuxie to czarna magia a co dopiero o jakims iMacu czy iPode :P

tengu 26.01.2005 14:13

Możliwe. Na piecach nie grałem w to. Chociaż z interaktywnych filmów to nic lepszego od Black Dahli (chociaż to był taki mix interaktywnego filmu i przygodówki widzianej oczami bohatera) to nie grałem. A gierka nawet nieźle zrobiona, jak na te czasy.

tengu 26.01.2005 13:38

Ja kocham jabłuszka za DTP. Do składu tekstu nic się tak nie nadaje jak to. Mój wujas miał maszynkę z jakimś POWER PC (733 chyba) i to po prostu wymiatało. Ciekawe czy Corel Jeszcze robi Word Perfect Suite pod MACA. A gry były. Miał jedną. Tytułu nie pamietam. - fantastyczny (od SF) film interaktywny z Tią Carrere. A w katalogu było mozna zamówić nawed ŁERDA for MAC. Macos był 6 czy 7. GEneralnie był bardzo fajny. Tylko ta cena (ok 3000$) Dżizas..........

cana 26.01.2005 09:24

@Yahol, 20 megowe pliki? takie małe w czym ten problem? w stabilności i szybkości? sorki ale jakoś nie mam takowych problemów a obróbka naprawdę dużych eps, iges, dwg, ai to u mnie normalka
dla mnie ta maszynka poza wyglądem ( a i pod tym wzgledem są barebone którym do piet nie dorasta jabłuszko) nic ciekawego nie reprezentuje,

BTW ciekawe jak będzie z jakościa bo ten model bedzie produkowany w zewnetrznych fabrykach

mr_spock 25.01.2005 19:02

Cytat:

Napisany przez woitas
wolę harnasia - tanie, a dobre :D

Ja tez, ale ostatnio podniesli cene :(

z 1,99 puszka do ponad 2,80 :(

maj3 25.01.2005 18:36

Cytat:

Napisany przez Ghost_mode
nie ważne,
nie ważne,

bo najważniejszy jest żywiec :piwo:

byle zimne i z butelki:piwo:

woitas 25.01.2005 18:27

wolę harnasia - tanie, a dobre :D

Ghost_mode 25.01.2005 18:26

Cytat:

Napisany przez maj3
pewnie,że nie bo liczy się only pc

nie ważne,
nie ważne,

bo najważniejszy jest żywiec :piwo:

woitas 25.01.2005 18:12

gdybym miał kasę, przerzuciłbym się.
mam już dość pc'ta, do którego wicznie treba dokładać, bo pajacom zachciało się podkręcać wymagania gier dla nakręcania koniunktury...

yahol 25.01.2005 17:47

System software Mac OS X version 10.3 ***8220;Panther,***8221; includes Classic environment, Mail, iChat AV, Safari, Sherlock, Address Book, QuickTime, iSync, iCal

iLife ***8216;05 (includes iTunes, iPhoto, iMovie, iDVD and GarageBand), AppleWorks, Quicken 2005 for Mac, Nanosaur 2, Marble Blast Gold and Apple Hardware Test

Przy stabilnosci i szybkosci pracy z naprawde duzymi aplikacjami (powyzej 20 mb) Mac ma tak duza przewage nad Windowsem, ze nawet nie warto porownywac.

Ps: no to jestem snobkiem, bo polubilem Maca i podoba mi sie.
Rozwazam "zaposiedniecie" jakiegos iMaca 500 moze 700 MHz :D

kraluk 25.01.2005 17:22

Ogólnie mówiąc kupiłbym sobie takie "cudeńko" jakbym uzbierał sobie 500$... A orientuje się ktoś jaką wersję MacOS'a mają te komuterki???

legion 25.01.2005 17:18

Cytat:

Napisany przez cana
@legion, stabilny dlatego ze nierozbudowywalny do niedawna przez niejabłuszkowe elementy, apple nigdy nie wypuściło z rak kontroli nad swoim dzieckiem jak to zrobił ibm i nie ma takiej ilości producentów częsci jak do pc
a i co to ta mikrozgroza?

no dobrze wiesz co to microzgroza :D(linux jedynie daje rade ale jakie podobienstwo do systemow z apple) ok ale nie mowie ze nie masz raci bo z apple napewno nic nie zrobisz w sensie rozbudowania go itp. jak z pc to jest przewaga jedyna nad apple ale przy stabilnosci pc nawet IBM ma problemy sam mam IBM (laptopa na XP ) gdzie stabilnosc jest tragiczna w porownaniu z laptopami apple :)

cana 25.01.2005 16:49

@legion, stabilny dlatego ze nierozbudowywalny do niedawna przez niejabłuszkowe elementy, apple nigdy nie wypuściło z rak kontroli nad swoim dzieckiem jak to zrobił ibm i nie ma takiej ilości producentów częsci jak do pc
a i co to ta mikrozgroza?

@mr_spock, jak kiedys znałeś tylko codegeny i l&c to sorki, ale trzeba może popatrzeć np w zasilacze z 1992-6 montowane w compaq'ach ( mozesz się zdziwić jakie to rozwiązania w nich stosowano), inna sprawa wcześniej nie robiono takich potworów bo nie było i po co

legion 25.01.2005 16:31

i dobrze ze idzie na wojne bo owiele lepszy sprzet robia bardziej stabilny nic pc :D szkoda ze za duzy monopolizm ze strony microzgrozy :)

mr_spock 25.01.2005 15:29

Cytat:

Napisany przez pawelblu
Nie no jednak taki detal jak PFC jednak robi roznice w dzialaniu zasilacza ... Stabilnosc napiec tez jest jak najbardziej mierzalna ...

No dobrze, nie kwestionuje tego

ale jeszcze kilka lat temu codagen nie stanowil dla nikogo problemu

pawelblu 25.01.2005 14:59

Cytat:

Napisany przez mr_spock
...ktos pomyslal, ze mozna na tym zrobic biznes - dac 2 wentyle, zlota obudowe, kable zawinac w plecionke, nazwac Chieftec...
a te przezroczyste budy...

Nie no jednak taki detal jak PFC jednak robi roznice w dzialaniu zasilacza ... Stabilnosc napiec tez jest jak najbardziej mierzalna ...

mr_spock 25.01.2005 14:45

Wg mnie pecet to juz jest swoista sekta, producenci sprzetu tworza kulture masowa
A my jestesmy skazani na ich widzi mi sie

Kto kilka lat temu slyszal, ze ten zasilacz jest ok, a tamten bleee
Codagen byl powszechny i nikt nosem nie krecil...
ktos pomyslal, ze mozna na tym zrobic biznes - dac 2 wentyle, zlota obudowe, kable zawinac w plecionke, nazwac Chieftec...
a te przezroczyste budy...

wszystko to nakrecanie mody i przez to kasy

pawelblu 25.01.2005 14:36

A do ktorgo gniazda wrzuca sie czyste plyty do wypalenia (no i te nagrane plyty audio np.) ??

A gdzie jest reszta wyjsc audio (jezeli jest tylko jedno dwukanalowe wyjscie audio to rzeczywiscie rewolucja multimedialna ...)

Oczywiscie przez skype tez sobie nie pogadamy bo nie ma wejscia na mikrofon.

Takze fakt faktem, urzadzenie jest bardzo male, ale co z tego jak dodajac kilka cali wiecej (na wysokosc, nawet odejmujac) mamy laptopa i to jeszcze z wbudowana juz matryca, podstawowymi bajerami (wejscie na mikrofon i combo - WOW) i bateria ktora pozwala nam dzialac kilka godzin bez zasilania z sieci.

Moze i to bedzie hit, ale w Burkina-Faso ...

cana 25.01.2005 14:02

@Yahol, sorki ale makóweczki to maszyny dla snobów i snobików, które w miare upływu czasu coraz bardziej korzystają z dobrodziejstw rozwiazan wypracowanych na piece, jeśli mam zapłacic te 500$ to wole je wydac na jakiegos składaka barebonepodobnego, zapodac na nim jakiegoś unixowatego mm center i mieć satysfakcje ze zrobienia tego we wasnym zakresie
choc musze przyznac iz stylistyka apple jest całkiem całkiem
a co do kierunku rozwoju pc to przecież jest to rozwiązanie modularne obarczone co prawda garbem w postaci zgodności w dół lecz IMO to jest czesto zaleta
a i jeszcze jedno pograć tez trzeba a tu pojawiają sie problemy z grami lokalizowanymi i lokalizowanym softem na apple
BTW jeśli w ciagu roku jak sie pojawi 4-5 interesujących gier na pc to rok mozna uznac za udany :)
niestety zalewa nas piekny graficznie chłam kompletnie niczym poza grafiką nie imponujący i tylko od czasu do czasu pojawia się coś interesującego posiadającego to coś co potrafi zmusic do grania po naście godzin dziennie przez wiele dni

yahol 25.01.2005 00:35

I Mac i Bearbone sa z zalozenia multimedialnym centrum domowym, nie zwyrodniala maszyna do gier.
I tu Mac bije PCty na kazdym kroku.
Moim zdaniem ewolucja PCta poszla w wielu wydaniach w slepa uliczke. Gry, gry, gry.....
To jest chore :D

maj3 25.01.2005 00:30

Cytat:

Napisany przez yahol
Zdziwisz sie - sa, i to sporo i doskonalej jakosci.
W dualach (po dwie gry w pakiecie po 49$ - jak dobrze pamietam)

na PC jest dużo, dużo wiecej:pisze::pisze::pisze::pisze::pisze::pisze:
od darmowych do.......pln
imho to predzej pingwyny wygrają z win-em:na_ucho:

yahol 25.01.2005 00:25

Cytat:

Napisany przez maj3
ale te gierki:fiu::serdusz:8 )

Zdziwisz sie - sa, i to sporo i doskonalej jakosci.
W dualach (po dwie gry w pakiecie po 49$ - jak dobrze pamietam)

loki7777 25.01.2005 00:21

Ja tam bym chcial appla, ale 500 usd to i tak troche duzo.I cenie ta firme bardziej niz syfne pc, chociaz i tak psx jest/byl najlepszy:)

maj3 25.01.2005 00:20

Cytat:

Napisany przez Patrix
no nie wiem ciągle kłopot z oprogramowaniem...

ale te gierki:fiu::serdusz:8 )

Patrix 25.01.2005 00:17

no nie wiem ciągle kłopot z oprogramowaniem...

maj3 25.01.2005 00:12

pewnie,że nie bo liczy się only pc

yahol 25.01.2005 00:08

Apple idzie na wojne....z PC

Firma Apple ma swoj nowy hit!
Komputer Mac mini, w dwoch wersjach: 40 GB dysku i procek 1,25 GHz i drugi 80 GB dysku i 1,43 GHz. Za male pieniadze.(ok. 500$)
Prorokuje (ale nie w Polsce) ze bedzie to hit 2005 roku na calym swiecie i przywroci Apple palme pierszenstwa w zstosowaniach domowych.
http://images.apple.com/macmini/imag...ts20050111.jpg
Ma wszystko, a nawet wiecej niz przecietnemu uzytkownikowi potrzeba.
http://images.apple.com/macmini/imag...ns20050111.jpg
Oczywiscie PCty wydaly swoja wersje mini, Bearbone-
http://pl.asus.com/products/desktop/...s-presso_l.jpg
Ale nawet najszybszy Bearbone, moze skoczyc Macowi na pedzel :D

nie wspominajac o wielkosci, estetyce, elegancji i temperaturach panujacych wewnatrz :D

Ps: i tak tego nie docenicie, ale jest to naprawde kolejny przeboj, po iPodzie i iMacu firmy Apple.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:02.