![]() |
z taka suma to bedzie ciezko ...
ja bym sie tu jednak kierowal jakoscia za jak najmniejsza cene ... 8 ) skaner EPSON Perfection 2480 Photo <- zdeklasowal w swojej kalsie wszystkie skanery drukarka (drukuje rowniez na plytach) Canon PIXMA iP3000 <- tania w eksploatacj tusze (komplet) w zamiennikach dostac juz mozna za 16,- chodz osobiscie co do drukarki kupowal bym Canon PIXMA iP4000 |
Witam,małe odgrzanie tematu ale gdzies za okolo miesiac bede kupował drukarke :) No i niewiem co wybrac,czy jakis kombajn [scaner + drukarka],czy zwykla atramentową,czy szarpnac sie na czarna laserowa ??? Jesli miałbym kupowac atramentowa to chaciałbym zeby dukowała na plytach.Bede miał do dyspozycji okolo 500zł.Jesli mozecie to piszcie o kosztach eksploatacji danego modelu.Prosze o jakies propozycje :)
Edit: oczywiscie moge dołozyc pare groszy do tych 500zł |
Cytat:
Gdybym chcial ip1000 to bym ja sobie kupil za 190zl a nie wydawal 260 na i350 zeby docelowo i tak dostac ip1000 |
Cytat:
malo ludzi o tym wie ... wymiana produktu na nowy lub np. wymiana produktu na inny lub zwrot kosztow w przypadku gdyby nie było możliwosci przesłania pełnowartościowego produktu ale jak to w polsce kazdy dogina >swoje prawo< by wykazac sie na stanowisku ... wymiana na pelnowartosciowy ale nie cenowo tyko 'fizycznie' produkt cierpi klient <- czytaj frajer |
Witam !
Cytat:
Cytat:
Ważniejsze jest, dla przedłużenia żywotności głowicy, nie robienie zbyt długich przestojów - jeśli nie korzystasz z drukarki przez 5-7 dni, to zrób chociaż profilaktyczny wydruk. Kolega zostawił raz właśnie Canon'a na całe wakacje (prawie dwa miesiące) i od tego czasu zaczął mieć z nią problemy. I równie ważnie jest używanie w miarę dobrych tuszy - zamienników - i chyba lepiej trzymać się jednej wypróbowanej firmy. Pozdrawiam ro29 |
Cytat:
ludzie tyle mieli jazd/skarg z ta autoryzowna firma ze canon otworzyl wlasny punkt serwisowy w warszawie na racławickiej |
Cytat:
w ch*** ciecie tez zajecie ... i jak tu z nimi uczciwie :blee: Cytat:
dla 4 kalamarzy i nadruku na plyty :fiu: |
Cytat:
mnie serwis Canona trafił na 70 zł. drukarka sygnalizowała zacięcie papieru, oglądałem ze wszystkich stron i nic nie zobaczyłem, zawiozłem do serwisu i po kilku dniach odebrałem. okazało się, że do drukarki dostał się kawałeczek ręcznika papierowego :| gdzie on był to nie wiem, bo nie było widać, ale sumka za wyjęcie piękna plus 2 razy jazda do serwisu przy Powązkach. (całe szczęście przy okazji) :| |
Cytat:
to kazalem im to odeslac, dac i350, jakas inna z tacka, albo oddac kase no i daja mi kase... 260zl, starczy max na i1500 do i2000 trzeba dokladac z 40zl |
Cytat:
250ml kupowane www.inktec.com.pl za sztuke 80,- C6030-01LB za sztuke 92,- C6031-01LY za sztuke 97,- C6031-01LM za sztuke 92,- C6031-01LC 361,- 250ml kupowane www.inktec.pl za sztuke 88,- C6030-025LB za sztuke 134,- C8050-025LM za sztuke 129,- C8050-025LY za sztuke 129,- C8050-025LC 480,- butelka 250ml starcza na okolo 12 napelnien a kolorow okolo 37 napelnien dla porownania oryginalne cartrige Canona Canon BCI-6C 46,- Canon BCI-6M 46,- Canon BCI-6Y 46,- Canon BCI-3eBK 51,- 189,- ... fajnie |
Zakup przemyślany, czytałem troszke i ludzie sobie chwalili tą drukarkę ze względu na jakośc wydruków i koszty eksploatacji na zamiennikach, bo orginały już sa drogie, ale nie takie jak do mojej poprzedniej drukarki HP 845 (choć) bardzo dobrej i spełniającej moje wymagania - nie próbowałem drukować ;) - ).
W czyszczeniu głowicy chodziło mi o okresy, ilość kopii tak aby przedłużyć żywotność jej, bo jeżeli już występuje pogorszenie jakość wydruków to jest to spowodowane przypychaniem głowicy i przez to troche skrócenie ogólnie jej żywotności (tak to sobie tłumacze ;) ) Pozdr PS. czy oprócz strony InkTec'a można gdzieś kupić te butle 0,25l, może ceny będą troszkę kańsze, a może znacie jakiś inne firmy produkujące tusz w takich butlach do tego Canona, może lepszej nawet jakości? PS2. jakiego papieru używac do drukowania zdjęć - dobrego i taniego?? |
Nie ma reguly po ilu stronach masz przeczyascacz glowice i ja wymieniasz. Uwazam ze jesli zauwazysz pogorszenie wydruku to przeczysc glowice a jesli pozniej auwazysz ze przeczyszczenie glowicy nic juz nie da, to wtedy nadaje sie to do wymiany. osoboscie uwazam ze zrobiles badzo dobry zakup IP3000 ja osoboscie mam IP 1500 i takze jestem jak na taki model drukarki zadowolony. Jesli chodzi i katridze czarno biale to kupuje na allegro po 4zl kazdy i nie widze roznicy w porownaniu z tymi drozszymi. Jeli chodz io kolor nie nie mam mozliwosci poznac z innymi drukaraki i katridzami.
|
Cytat:
pozostaja smugi ... jesli to nie pomoglo wykonujesz >czyszczenie dokladne< pamietaj ze polega ono na 'laniu' przez glowice tuszem ... Cytat:
np przy <i550 / i850> (podobnie przy ip4000) 30000 stron wydruku standardowego textu monochromatycznego 10000 stron wydruku klorowego szblonu (przy uzyciu 7,5% kazdego tuszu) koszt glowic = cenie nowej drukarki Cytat:
Cytat:
koszt uzupelnienia takim wielokrotnym zestawem to 41,- przy butlach 0,25L koszt wacha sie w granicach 17.37,- Kod:
BCI-3eBk C6030-025LBkumpel bierze od niej komplety tuszy i sobie chwali wiec ... jak stryjenka sobie winszuje :mruga: Cytat:
bral bym ip4000 lub ip3000 ... nawet za doplata canon robi swietne produkty ale niestety w polsce serwis canona to najgorszy serwis ... |
1. jak przestanie drukowac albo bedzie omijac jakies linijki, a kalibrowac gdy literki beda brzedkie :P
2. ? jak juz nic nie bedzie pomagalo, czyszczenie przedmuchiwanie, ustawianie etc. 3. niezle, dla mnie za dobre... drukuje w 99% tekst, wiec kupuje najtansze 4. kiepski jestem z rachunkow ;) 5. nie jestem wlascicielem, ale gdyby byla troche tansza to bym ja na dniach kupil. - oddaja mi kase za uszkodzona i350 i nie wiem jakiego canona wybrac |
Witam :)
Kupiłem sobie dzisiaj tego IP3000 i mam kilka pytań: - po ilu mniej więcej stronach należy czyścić głowice? - po ilu mniej więcej stronach głowica może być do wymiany? - jakiej jakości są zamienniki IncTec'a w butlach 0,25L (przeglądałem ten test Komputer Świata ;) i tam wypadają nieźle, ale suche dane tabelaryczne mało mówią) jak to jest z nimi na żywo? - czy wogóle je się opłaca kupować przy przerobie do 100- 150 stron A4 textu z grafiką, może z 10 zdjęć z 5 płytek te butle 0,25L czy może małe 20ml starczą (przelicznik wielokrotnie jest po stronie 0,25l, ale...? - czy właściciele IP3000 są z niej w pełni zadowoleni? |
Cytat:
Zgadzam się częściowo z tym, co napisał autor zacytowanej powyżej wypowiedzi. Ja też np. aktualnie drukuję na papierze Pollux, który z w połączeniu z tuszami ActiveJet, nie daje zbyt dobrej jakości. Ale akurat to, co w ostatnim czasie drukuję, to nie rzeczy zbyt wymagające, więc wystarcza mi taka jakość. Aczkolwiek, jak skończy mi się ten papier (lub wcześniej będę musiał wydrukować więcej wymagających rzeczy), to na pewno kupię lepszy, bo różnica na ryzie to nie więcej niż 3-4 zł, a mam już doświadczenie, że jakość może być dużo lepsza, nawet na tak tanim tuszu. I jeszcze dwie kwestie ***8211; jakiś czas temu, użytkownik ZYGA, zadał pytanie, czy poleca ktoś tusz InkTec. Trudno mi się wypowiadać o tym tuszu dla innej niż moja drukarki ***8211; Canon i250 (a różnica może być), powiem tylko tyle, że jak już wspomniałem w poprzednich wypowiedziach w tym temacie, miałem takie wkłady, zarówno czarny ***8211; ogólnie dobry, chyba nawet lepszy niż ten ActiveJet; mam też jeszcze aktualnie kolorowy, który mi się kończy - też jestem zadowolony, ale w tej materii zbyt dużo nie mogę powiedzieć, gdyż w kolorze bardzo mało drukuję i to na zwykłym papierze. Ale chyba ogólnie polecam ***8211; na pewno dobre tusze, choć chyba jedne z droższych. A jeśli już wspomniałem, że kończy mi się kolorowy, to ciekaw jestem, czy może ktoś używa zastępczego kolorowego ActiveJet i jeśli tak, to jakie ma zdanie na jego temat ***8211; bo nie wiem czy znów kupić ten droższy InkTec, czy wspomniany ActiveJet ? Z czarnego tej firmy, jak już wspominałem jestem w miarę zadowolony, ale kolorowego jeszcze nigdy nie używałem. Pozdrawiam ro29 |
na takich grubych papierach drukujesz??? przeciez juz 120 g/m2 jest dosc druby.. i chyba dla mnie za gruby na niewymagajace wydruki.
|
stef@ ... ladny czrny kolor wychodzi dopiero na dobrym papierze
np. na emtec'u Premium Inkjet Paper 120g lub Premium Inkjet Paper 170g (do 2880dpi) |
macie racje,ale wszytsko zalezy od tego do zcego uzywasz drukarki. ja uzywam mojej ip 1000 do niewymagajacych wydrukow czarnych, wiec jade na najtanszym papierze i tuszu w butlach z allegro. czarny tusz jest OK,choc widac ze czarny nie jest do konca czarny,lecz ......ciezko ten kolor okreslic.... czarno-brazowy....czarna woda;) ale drukuje OK
|
Cytat:
Właśnie przejrzałem pokrótce dane techniczne niektórych drukarek Canon***8217;a z serii ip i mogę stwierdzić, co następuje (szczególnie w odniesieniu do starszych i250 i i350). Więc jeśli chodzi o najtańszą ip1000, to na moje oko jest to chyba i350 w nowej obudowie (ale chyba bez tacki ?). Mam tu na myśli, głównie takie parametry jak głowica i wielkość kropli ***8211; która zarówno dla ip1000, jak i starszych i250 i i350 wynosi 5 pl. Natomiast z danych Canon***8217;a wynika, że modele ip1500 i ip2000 (lepszych już nie sprawdzałem), mają inną (nowszą ?) głowicę i wielkość kropli wynosi u nich 2 pl. Pomijam w tym miejscu fakt,, że te nowsze modele (szczególnie ip1500 i ip2000) są szybsze i mają dodatkowe funkcje, w odniesieniu do starszych z serii i. Teoretycznie więc modele ip1500, ip2000, powinny mieć lepszą jakość niż te wymienione starsze ? W kwestii zaś ogólnej, tego tematu, to wydaje mi się, że przy kupnie drukarki bardzo istotne jest, aby określić czego oczekujemy i jakiej jakości ***8211; szczególnie wydruków czarnych (chcąc mieć wysoką jakość fotografii czy grafiki, musimy raczej zainwestować w droższy sprzęt). Wydaje mi się, że większość dziś dostępnych drukarek umożliwia co najmniej dobry, a nawet bardzo dobry wydruk czarny i ważniejsze są takie elementy jak koszty wydruku (i ich jakość na materiałach kompatybilnych !), możliwość łatwego stosowania właśnie takich tańszych materiałów, czy ogólna wytrzymałość (która jak wiadomo nie jest zbytnio wysoka, ale nie taka sama dla wszystkich firm i modeli). W kwestii poruszanego ostatnio tematu zamienników, to tak jak już wspomniałem w swoich poprzednich wypowiedziach ***8211; w moim przypadku (Canon i250), używam czarnych wkładów ActiveJet i jestem raczej zadowolony ***8211; szczególnie jak drukuję na lepszym papierze (np. PolJet), bo na tańszym wychodzi kiepsko. Miałem też raz czarny wkład Inktec, jego jakość była lepsza niż ActiveJet, ale cena aktualnie jest prawie dwa razy wyższa ***8211; więc dla niewymagających wydruków nie opłaca mi się. Co do koloru, mam teraz wkład Inktec i jest dobry, porównywalny z oryginałem (z tym, że w kolorze mało drukuję, więc specem nie jestem). W kwestii zaś napełniania oryginałów, to miałem początkowo taki zamiar, ale z niego zrezygnowałem, zarówno z tego powodu, że wyczytałem, że jak są zastępcze wkłady to lepiej je stosować, ale też głównie z tego powodu, że wkłady zastępcze do mojego Canon***8217;a są w miarę tanie, więc nie chciało mi się bawić. A w kwestii kupowania, nawet najtańszych wkładów czy wlewek, jak to niektórzy się wypowiadali, to może nie mam doświadczenia, bowiem używałem tylko tych dwóch firm, ale bałbym się wkładać coś tak naprawdę taniego, szczególnie, że jego jakość może być niska. I opieram to twierdzenie, zarówno na tym, że ActiveJet i Inktec, to jednak dość znane firmy od lat i w miarę cenione, a po drugie biorę też pod uwagę testy, które dla tych firm wypadają zazwyczaj bardzo dobrze (lub chociaż dobrze). I to tyle, bo strasznie się rozpisałem :) :wow: Pozdrawiam ro29 |
Kwestia użytego papieru do wydruku ,jest jedną z najważniejszych
przy drukowaniu. Nie stać mnie, na marnowanie tuszu na byle jakim papierze. A różnice są spore, w zaleznosci od jakości papieru. I nie musi to być zaraz papier foto PRO , wystarczy powlekany za około 30 gr a różnica jest ewidentna. Wydruki są zdecydowanie ładniejsze. Oczywiście wszystko zależy co sie chce wydrukować. |
Cytat:
Może to wydać się niektórym dziwne, ale postanowiłem skorygować moją własną wczorajszą wypowiedź - szczególnie jej fragment zamieszczony powyżej. Otóż po zastanowieniu się, a także po przemyśleniu tego, co powiedział mi kolega, doszedłem do wniosku, że w moim wczorajszym poście, zawarłem chyba (?) błędną tezę. Otóż nie mogę raczej twierdzić, że moja drukarka Canon i250, ma duże wymaganie dotyczące papieru, gdyż fakt, że na lepszym drukuje ładniej może być związany głównie z tuszem zastępczym którego używam. Bowiem, kiedy na początku miałem tusz oryginalny, drukowałem akurat na tym dobrym papierze PolJet ***8211; na którym zawsze wychodził mi dobrze wydruk. A na tańszy Pollux, przesiadłem się, gdy już używałem tylko tuszy zastępczych. Oczywiście podejrzewam, że nawet na tuszu oryginalnym, była by jakaś różnica pomiędzy lepszym i gorszym papierem ***8211; ale tego nie mogę już sprawdzić (chyba, że kupił bym oryginalny wkład !), - ale teoretycznie wydaje mi się, że nie była by tak duża jak na zastępczych (zarówno Inktec, jak i ActiveJet ***8211; czarne). Więc chcąc być uczciwym, wprowadzę także za chwilę małą korektę do tego wczorajszego postu. Pozdrawiam i mam nadzieję, że nikogo nie wprowadziłem w błąd, tą moją nie do końca przemyślaną tezą. ro29 |
"drewniana" konstrukcja ... tacka na plyty jest trudna do umieszczenia
He He szczerze mówiąc , to chciałbym żeby "wszystko" tak łatwo wchodziło jak ta tacka . A konstrukcyjnie drukarka bardzo mi odpowiada ponieważ po zamknięciu obudowy kurz nie osiada w jej wnętrzu. Jest to moja 4 drukarka i wiem jak wygląda drukarka od środka po około rocznym użytkowaniu. Wygląd może sie komuś nie podobać (fakt - pudełko ) za to bardzo funkcjonalna , ale żeby "drewniana" ,raczej plastikowa ;) Koniec reklamy :) Czyli polecasz INK TEC ? |
"drewniana" konstrukcja ... tacka na plyty jest trudna do umieszczenia
oczywiscie w porownaniu z modelem i865 czemu tak malo wchodzi przy napelnianiu ... nie wiem o takiej ilosci informuje producent refilerow :mruga: |
Co rozumiesz przez określenie "drewniana"
Dlaczego tak mało wchodzi tuszu , przecież pojemność np. kolorowego naboju to 13 ml a czarnego chyba 27 ml ? |
ZYGA@ dzis bawilem sie ta drukarka ...
w porownaniu z i865 jest nieco "drewniana" i martwi brak czujnika rozpoznawania papieru ale po za tym moze byc (nareszcie canon dolozyl czyszczenie dolnych walkow) jesli chodzi o zamienniki do canon'a od poczatku uzywam pod rozna postacia refiler'ow inktec'a 20ml i 250ml ?jakosc? ... bez zmian test w komputer swiecie mozna uwazac za tendecyjny (test koloru a tu test czrnego) ale mi troche pomogl MNIE na jakosc niczym nie odbiega od oryginalow a juz troche wydrukow poszlo (test serwisowy pokazuje 2567 kolorowych wydrokow) jak ktos duzo zamierza drukowac oplaca sie kupic butelki z tuszami o pojemnosci 250ml BCI-3eBK wchodzi 20ml kosztuje mnie 7.04,- BCI-6C wchodzi 6.6ml kosztuje mnie 3.40,- BCI-6M wchodzi 6.6ml kosztuje mnie 3.53.- BCI-6Y wchodzi 6.6ml kosztuje mnie 3.40,- BCI-6Bk wchodzi 8ml kosztuje mnie 2.88,- razem 20.25,- chyba nie ma tragedi biorac pod uwage ze za oryginaly trzeba zaplacic do tych drukarek okolo 235pln |
ja tez uzywam zamiennikow od dawna w epsonie c42 a teraz w canonie s750 z tad www.printeria.pl (to nie jest reklama) poprostu dobre maja zamienniki i tanie - komplet czterech sztuk z wysylka za pobraniem do s750 38 zeta :D
|
Cytat:
Jesli chodzi o firmowki, to nie mam doswiadczenia, ale wiem ze palikan robi bdb. Niektore zamienniki lepiej wychodza w testach niz oryginalne tusze. glowica... hmm, zawsze mozna przeszyscic |
Witam , skoro jesteśmy w temacie drukarek to mam pytanie dotyczące
tzw. zamienników oryginalnych tuszy. Pare m-cy temu kupiłem Canona Pixme 4000 . Nie moge powiedzieć jednego złego zdania na temat jakości drukarki i efektów jej pracy.Wydruki foto i na płytach (printable) są rewelacyjne. Korzystam często z fotolabu (M1-Kraków) i uważam że wydruki (oczywiście na papierze fotograficznym) w niczym nie ustępują tym "oryginalnym" a według opini kumpli wręcz są lepsze. Oczywiście używam oryginalnych tuszy. Na rynku jest sporo zamienników ale troche obawiam sie o jakość wydruków a tym bardziej o głowice drukarki (2pl) czy wytrzyma te eksperymenty. Czy ma ktoś z Was jakieś doświadczenia związane z z zamiennikami. Które polecacie a których wręcz unikać ? Bardzo prosze o opinie. ;) |
Cytat:
http://allegro.pl/show_item.php?item=43857784 pasuje tez do ip1000 info o mniejszej kropli uslyszalem od sprzedawcy, wiec tez ciezko mu sie ustosunkowac |
a moze te rozmiary kropli to pojecie czysto marketingowe? moze napisali tylko ze sa mniejsze a zreczywiscie to bebechy sa takie same w tych drukarkach, a inna tylko nazwa i cena ;)
|
Cytat:
Może i prawda, co napisał powyżej kolega, nie sprawdzałem zbytnio danych technicznych tych nowych z serii ip, ale zastanawia mnie fakt, czy nie mają one tych samych głowic co seria i - szczególnie te tańsze modele - bo jeśli tak, to czy mogą mieć inny rozmiar kropli - ale może ..? Pozdrawiam ro29 |
ro29 - jesli chodzi o roznice miedzy "i" a "ip" to poza obudowa ip maja podobno mniejsza krople.
|
Witam !
Osobiście mam Canon'a i250 - model już nie produkowany, ale jeśli się nie mylę, najtańsze modele z nowej serii ip, są BARDZO do niego zbliżone, (albo do i350 - a różnica pomiędzy i250 a i350 była ogólnie niewielka). Mam tę drukarkę rok i trzy miesiace, drukuję raczej chyba mało - wydrukowałem dotychczas około 800 - 900 stron. Moje wrażenia są przeciętne. Najpierw zalety - głównie tani tusz (szczególnie jak potaniał czarny ActiveJet do 7-9 zł), możliwość właśnie kupna tak tanich wkładów co powoduje, że nie trzeba się bawić z napełnianiem; a także szybka praca i dość dobra jakość. Wady - przede wszystkim - trochę wymagająca pod względem jakości papieru - ładniejsze czarne wydruki są na droższym PolJet, niż na PolLux (SZCZEGÓLNIE, jak drukuje się na zastępczych wkładach); dość głośna praca, a także często się czyści, przez co traci się sporo tuszu. Ostatnio też na niektórych wydrukach pojawiły się odciski, jakby coś szwankowało w tym podajniku papieru. Ogólnie jestem jednak jak na razie zadowolony, jeśli nie będzie coraz gorzej z mechaniką i wytrzyma jeszcze z 2 lata, to nie będzie źle, jak na taki w miarę tani produkt. W kwestii używanych tuszy, to jak już wspomniałem czarnych używam głównie wkładów zastepczych ActiveJet, kolor kończy mi się dopiero drugi - teraz InkTec - bo mało drukuję w kolorze. Miałem też raz czarny InkTec, ale jakoś nie widzę znacznej różnicy pomiędzy nim a ActiveJet, a obecnie ten jest dużo tańszy. Czy oryginał jest dużo lepszy - może trochę, ale jak się uwzględni różnicę w cenie i drukuje na PolJet to jest OK. To moja pierwsza drukarka, nie mam więc porównania; z tego co słyszałem poleciłbym oprócz Canon'a, chyba jeszcze HP, bo mają dość dobrą jakość i wytrzymałosć, a można je dość łatwo napełniać przez dolewanie. Co do Lexmarków i Epson'ów, to są problemy z dolewaniem tam tuszu i z tego co słyszałem, są niezbyt trwałe (może poza niektórymi starszymi modelami np. Lexmark ?). Więc polecić mi coś trudno, napewno Canon nie jest zły, ale ma też pewne wady, ale czy w tym przedziale cenowym znajdzie się produkt bez wad ? Pozdrawiam ro29 |
kup sobie laserowke jakis model samsunga [GDI] za 450-550zl lub lexmarka e232 [21 str/min] za 650 ta mam
|
od roku mamy z kumplem dwie drukarki canon'a i865 (piec kartridzy glowica tak zwana "serwisowa" ... cyan, magenta, yellow, black i "text" black - 2pl Micro-Nozzles)
bardzo dobra drukarka teraz kupowal bym ip5000 lub ip4000 tez na piec kartridzy ... ale mniejsze zuzycie atramentow 1pl Micro-Nozzles REVIEW ogolnie oceniajac ... hmmm wydruki na papierze fotograficznym tak jak odbitki z FOTO Lab'u, a nadruki na plyty printable <-= czysty miod :mruga: tusze/kartridze najtansze do drukarek tego typu na rynku uzywam atramentu InkTec poniewaz posiadaja najlepsza jakosc na tescie w komputer swiecie przewyzszyly jakoscia oryginaly canon'a test koloru a tu test czrnego ostatnio napelnienie zestawu kalamarzy z butelek 250ml kosztuje mnie okolo 20pln opisany model canon'a jest z wyzszej polki chodz wart swojej ceny |
Stef - najtansze na allegro, kosztuja 3,50 czy 3,90 czarny. Jestem zadowolony, z tego wzgladu, ze podczas sesji duzo drukowalem, a potem po tekscie zakreslaczem jechalem. Oryginalny sie rozmazywal, a ten najtanszy nie, bo jesli chodzi o estetyke samego wydruku to odstaje od oryginala znacznie (jak pisalem kilka postow wezej)
|
ja jadę na JET TEC i jestem zadowolony. nie ma różnicy z oryginalnymi. wada - są dość drogie.
|
to jakie kupujesz zamienniki? moze etz sie skusze na takie, skoro tak je chwalisz.
a wracajac do jakosci, to powiem tak: na zamiennikach z printerii druk wyglada tak,jakby sie tusz rozlewal, krawedzie litere sa postrzepione i nie wyglada to najlepiej. po nabiciu oryginalnego kartridza jakims tuszem sprawa wyglada duzo lepiej. podejzrewam ze jest to wina wnetrznosci samego kartridza a w szzcegolnosci tej gabeczki, z ktorej wylatuje tusz. w oryginalach wyglada to na cos tardego,a w zamiennikach jakby to byla jakas zwykla wata. |
Cytat:
Wprawdzie jest znacznie mniej ciemny, ale nie rozmazuje sie pod zakresleczem, a oryginalny niestety tak Wracajac do drukarki... to nie ma znaczenia, czy to jest IP1000 1500 2000 - te same flaki tylko canon zastosowal chwyt marketingowy i dopiero od wyzszego modelu daje tacke na kartki - sciagajac za to ladny grosz :/ |
ja mam canona IP 1000. swieta drukarka. tusze sa tanie,ale nie podoba mi sie ich jakosc(czyt. jakos zamiennikow). teraz robie tak,ze sobie napelniam sam (a co :) ), wlewam tusz do oryginalnych pojemikow i jakosc jest duzo lepsza niz na zamiennikach.
naprawde. |
Cytat:
podesłałem go kumplowi, który szuka drukarki - może akurat znajdzie bez głowicy... |
Cytat:
szkoda, ze ja za swoja dalem o 100 wiecej :( a tu masz glowice - http://allegro.pl/show_item.php?item=43857784 |
Cytat:
|
Cytat:
|
Ja polecam Canona sam mam model i350 i jest wypas a na dodatek super tani tusz.
|
a ja mam Canona BJC-8200 Photo (6 kolorowa) i nie wiem po co mi taka wypasiona :D
trafiłem około 2 lata temu na wyprzedaż w MM i kosztowała ~400 zł no to wziąłem ale do domowych zastosowań to nie ma sensu - drukowanie zdjęć się nie opłaca. |
Mam drukarkę Canona i450...
Jest :spoko: |
Cytat:
epsony sa wg mnie tandetne sam przeciadlem si na canona i jestem zadowolony - cena, utrzymanie, kultura pracy... rewelacja |
Cytat:
|
hmm wlasnie chce się przesiasc z Epsona (C42SX) bo koszty utrzymania tej drukarki były niesamowite... a co myslicie o tym "HaPeku" (7450)??? Do Canona z kolei jakos nie jestem zbytnio przekonany...
|
Jeżeli chodzi o tanią w utrzymaniu to Canon lub Epson :D
Canon: http://sklep.benchmark.pl/pelny_13954.html Epson: http://sklep.benchmark.pl/pelny_12750.html |
Cytat:
|
HP 7450 Photosmart
a co sądzicie o tym sprzęcie? (czy to jest dość tania w utrzymaniu i wydajna drukarka???) :)
|
Cytat:
ale moze znajdziesz gdzies taniej. Tego i350 mozesz juz nie dostac nigdzie, bo zostaly zastapione nowymi modelami seri "ip" Do domowych zastosowan i druku okazjonalnego to super! edit: tusze kupuje na allegro, odrazu 8-10 sztuk bo wysylka kosztuje ;) |
Znalazlem w jednym ze sklepow model ip2000. Napisz mi dodatkowo gdzie mozna zakupic katridze do tych drukarek za te 3.5zł. Thx
|
@Mr Spock - Maksymalnie chciialbym wydac 400zł.
Powiedz gdzie te modele w ktorym sklepie moglbym znalezc chodzi mi o sklep ze sprzedaza wysylkowa (zazwyczaj zaoptruje sie w proline ale tam tych modeli nie ma). A jesli chodzi o jakosc to mowisz ze jest OK"? |
Cytat:
drukarki z dolnej polki, ale stosunek cena-jakosc wypada bdb. przy tym smiesznie tanie koszty utrzymania i bajecznie prosty sposob na napelnianie pojemnikow (ale nie wiem czy komus sie bedzie chcialo przy cenie 3,50 za jeden czarny pojemnik) napisze ile chcesz wydac na drukare... laserowka przy takiej ilosci wydrukow chyba sie nie oplaca wg mnie |
Druklarka, którą kupić?
Zastanawiam się nad kupnem drukarki; mój dylemat polega na tym, że nie wiem co jest sens bardziej kupic by później taka drukarka i była wydajna i niska w utrzymaniu. Chodzi mi po głowie albo laserówka czarno biała albo atramentówka kolorowa????
Dodam zapewne jeszce że miesiecznie nastawiam się na drukowanie około 200 stron czyli właściwie niewiele. Jeśli ktoś polecałby konkretne modele to prosze bardzo. Dzięki za odpowiedź. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:44. |