![]() |
które lepiej kupić?
które są lepsze jakościowo płyty CD-R
czy verbatim czy BenQ a może dysan? |
Najlepsze z tych trzech sa Verbatimi na drugim miejscu Dysan a Ben'ow nawet nie znam
|
Cytat:
|
O ile wiem BenQ nie sa najlepsze najbardziej polecam Verbatimi bardzo dobrze mi sie na nich nagrywa i chyba nie tylko mnie Dysany tez sa dobre a BenQ dalbym mu na 3 miejsce, ale lepiej sam przetestuj plytki jak np na BenQ nagrywa ci sie bez bledow to mozesz je kupowac czemu nie ale nie sa one dobrej jakosci
|
A od jakiej firmy masz Dysana?? Jezeli od Ritek'a lub Prodisc'a to mozesz brac smialo wieksza partie. Choc mi na 10sztuk 3-4 sie nie za dobrze wypalily:( Byly od Prodisc'a.
A BenQ ie polecam ialem ich OEMy i sa do du*y. Ilesc bledow C1 jest wrecz oszalamiajaca po nagraniu. |
A BenQ ie polecam ialem ich OEMy i sa do du*y. Ilesc bledow C1 jest wrecz oszalamiajaca po nagraniu.[/QUOTE]
A może są jeszcze jakieś lepsze płyty od verbów chodzi mi o to czy ktoś testował płytki na błędy C1 |
Sprawdz titanium cena jak za dysany, jakosc o wiele lepsza:)
|
jeszcze warto popatrzeć na platinum. co prawda dawno nie używałem cd-r ale dvd+r są wyśmienite i tanie. może i cd?
|
Cytat:
I porównywałeś z verbatimem? |
Jak chcesz plytki o naprawde dobrej jakosci to kup sobie plytki Plextora:) Sa od Taiyo Yuden najlepsza firma robiaca plytki;)
|
Cytat:
i nie podoba mi się to że zżółkły od strony napisu platinum bo od strony nośnika jest bez zmian I teraz po 3 latach patrzę na nie z przymrórzeniem oka mam również Akosy w tym samym wieku i się na nich nic nie zmieniło Natomiast jeżeli chodzi o płyty dvd to robiłem testy i najbardziej wiarygodne i bezbłędne są verbatimy Ale moje głowne pytanie dotyczy płyt cd-r dlatego szukam jak najlepszej płyty może ktoś ma płyty starsze od moich tzn więcej niż 4 lata i coś na ten temat powie |
Cytat:
|
ja mam verbatimki pastele dvd+r 4x od YUDEN :)
|
Cytat:
|
Cytat:
@anasiza Cytat:
Cytat:
testy prawie identyczne. platyna http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...chmentid=16214 verba http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...id=15588&stc=1 a jeszcze są takie platyny http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...id=16213&stc=1 dobra koniec bo to nie ten dział ;) |
Panowie odbiegliście od tematu
A temat jest taki: które są lepsze jakościowo płyty CD-R czy verbatim czy BenQ a może dysan? |
Verbatim Crystal Super Azo jest do dostania we Wroclawiu za 90 gr. Znajdz lepsza plyte na rynku. A jeszcze lepiej znajdz lepsza plyte w porownywalnej cenie
|
verbatim
dysan benq taka kolejnosc :) pozdro ;) |
Cytat:
podaję ci adres www.idealpc.com.pl a jak mniej to po 85gr. |
No to pozostaje tylko sie cieszyc :) Dla mnie cena bez roznicy. Kupowalem je jak byly po 1,50 kupilem ostatnio po 90 gr. Skoro ich cena spadla nawet do 80 gr to jaki sens ma kupowanie innych plyt?
|
Cytat:
|
ludzie konkretnie odpowiadajcie na pytanie...zawarte w Topicu~!
pytającego nie obchodzi jakość płyty DVD. zgadzam się z mallow ...Verbatim potem Dysan i na koniec Benq. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:47. |