Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Film i Muzyka (https://forum.cdrinfo.pl/f26/)
-   -   Film Horror/Thriller (zapraszam) (https://forum.cdrinfo.pl/f26/film-horror-thriller-zapraszam-47240/)

zacuś 28.01.2005 21:14

Film Horror/Thriller (zapraszam)

|| Witam

Potrzebuje jakiegoś (w miarę nowego) (dobrego) filmu Typu Horror/Thriller (coś w stylu oszukać przeznaczenie, klątwa, znaki, z archiwum X). Potrzebuje adrenaliny ale film musi być z lekka fantastyczny cos o kosmitach zjawiskach paranormalnych itp. bo tylko ten Typ ma najwięcej tego czego mi trzeba. Czekam z niecierpliwością na propozycje obejrzenia. Po obejrzeniu jakiegoś zaproponowanego filmu. Ocenie go według siebie, a narazie mogę ocenić te filmy które wyżej wymieniłem.

punktacja 0-10
klątwa - 7
oszukać przeznaczenie (I i II) - 6
znaki - 8
z archiwum x (te lepsze odcinki) -7
||

maj3 28.01.2005 21:20

bunkier ss:wow:

ed hunter 28.01.2005 21:20

Kometa Nad Doliną Muminków, japońskie kreskówki, Laleczka Chucky wszystkie części. :bicz:

yahol 28.01.2005 21:40

Event HorizonT - SF + horror + thriller

no ew. moze - Shrek 1 i 2 :D

mello 28.01.2005 21:44

Saw
Forgoten

Smartek 28.01.2005 21:45

Saw !!!
pozdro ;)

mr_spock 28.01.2005 21:49

jak potrzebujesz adrenalimy to skocz bungee albo przylacz sie do gangu ;)

sc0rpi0 28.01.2005 21:55

Piła (saw) polecam naprawdę

pablocoo 28.01.2005 22:00

Tez polecam 'SAW', sam ogladnalem po dobrych recenzjach na tym forum i wogole nie zaluje... Swietny film, chociaz nie przypominam sobie zeby bylo w nic cos ze Science-Fiction ;)

pawelblu 28.01.2005 22:39

Ja dzisiaj, przed jutrzejrzejszym egzaminem z PO obejrzalem Freddy vs. Jason - bardzo fajne.

Wczoraj, przed dzisiejszym egzaminem obejrzalem teksanska masakre pila mechaniczna.

Co ciekawe w wyporzyczalni prosilem o filmy w stylu Underworld (bardzo fajny filmik, moze nie horror, ale super lekko-mroczna fabula), a dostalem jakies filmy o seryjnych mordercach gdzie glownym kolorem jest czerwony :/ Ale w gruncie rzeczy to dobre fimy na ten okres :D

epol 28.01.2005 23:01

Widze, ze chlopaki zachwalacie SAW. Bede musial go zobaczyc :)

Ja od siebie polecam stare juz filmy:
- Jezdziec bez glowy
- Dom na nawiedzonym (strasznym) wzgorzu

Divxtom 28.01.2005 23:06

Klątwa, Ring - wersja amerykańska a jeszcze lepiej japońska,
RH+ - twórcy reklamują jako pierwszy polski thriller (choć może być komedią;-)

ed hunter 28.01.2005 23:12

cały czas piszecie o SAW. film super ale nie dla dzieci. (a jakie beznadziejne polskie reklamy - ucięta ręka, ucięta noga a film ma genialność Milczenia Owiec przez to, że mało jest rzeźni a więcej wyobraźni i to jest straszne)

Lukash 29.01.2005 00:10

jak Klątwa to moze Dark Water(japonski horror),Wrong turn, fear dot com, dom 1000 zwlok, das experiment(moim zdaniem bardzo dobry niemiecki thriller)

miles 29.01.2005 00:36

Cytat:

Napisany przez Divxtom
Klątwa, Ring - wersja amerykańska a jeszcze lepiej japońska,
RH+ - twórcy reklamują jako pierwszy polski thriller (choć może być komedią;-)

Sorrki ale wyraze swoje zdanie znowu.
Dwa pierwsze kino dla niewymagajacych chodz czasem mozna w tych filmach fakty połaczyc, i te wątki dziewczynki w studni czy dziecka które widziało śmierc matki ...no czasem

RH+ recenzje w TV -> Haahahahahahahahaha
A film podbno kaszanta totalna
Polskie ostatnie to VINCI
pozdro KOCHAM KINO :serdusz:

mr_spock 29.01.2005 00:48

Cytat:

Napisany przez Lukash
jak Klątwa to moze Dark Water(japonski horror),Wrong turn, fear dot com, dom 1000 zwlok, das experiment(moim zdaniem bardzo dobry niemiecki thriller)

Das experiment omawialem nawet na psychologi spolecznej i psychologi ogolnej...
Film niezly,a najlepsze jest to, ze to wydazylo sie naprawde - nie w takiej formie i nie az tak brutalnie, ale kilka os wyladowalo w szpitalu z zalamaniem psychicznym :)

Air 29.01.2005 01:19

Cytat:

Napisany przez zacuś
punktacja 0-10
klątwa - 7
oszukać przeznaczenie (I i II) - 6
znaki - 8
z archiwum x (te lepsze odcinki) -7
||

Jeżeli Znaki mają 8 to Wojna domowa powinna mieć 10 !!

Lukash 29.01.2005 01:23

czytalem o tym troszke [ W prawdziwym eksperymencie (Stanford Prison Experiment) nie było ofiar, jednak faktem jest, że ze względu na stan psychiczny osób biorących w nim udział, musiał on zostać przerwany po sześciu dniach (planowany był na dwa tygodnie). "Więźniowie" wykazywali zachowania patologiczne w wyniku traktowania, jakiemu byli poddani. Sporo scen z filmów miało miejsce w rzeczywistości, w tym scena z gaśnicą oraz zmuszanie więźniów do mycia kibli gołymi rękami.], ja chcailbym wziasc udzial w takim experymencie, bo nie chce mi sie wierzyc ze po 6 dniach az takie zmiany w ludzikiej psychice

mr_spock 29.01.2005 07:12

Cytat:

Napisany przez Lukash
czytalem o tym troszke [ W prawdziwym eksperymencie (Stanford Prison Experiment) nie było ofiar, jednak faktem jest, że ze względu na stan psychiczny osób biorących w nim udział, musiał on zostać przerwany po sześciu dniach (planowany był na dwa tygodnie). "Więźniowie" wykazywali zachowania patologiczne w wyniku traktowania, jakiemu byli poddani. Sporo scen z filmów miało miejsce w rzeczywistości, w tym scena z gaśnicą oraz zmuszanie więźniów do mycia kibli gołymi rękami.], ja chcailbym wziasc udzial w takim experymencie, bo nie chce mi sie wierzyc ze po 6 dniach az takie zmiany w ludzikiej psychice

tak
wieznilowie w osiecimiu kilka miesiecy/lat byli trzymani i w jakis sposo funkcjonowali, a bylo to realne zagrozenie

ale amrerykanie potrafia wszystko ;)

woitas 29.01.2005 08:36

Duch - Ryeong / Dead Friend - japoński horror.
chyba najlepszy film grozy, jaki widziałem w życiu :piwo:

mensir67pl 29.01.2005 08:43

Wersja ostateczna
Gatunek: Thriller/Sci-Fi
Rok produkcji: 2004
Data premiery w Polsce: 2005-03-04

Akcja filmu rozgrywa się w społeczeństwie przyszłości, w którym każdy mieszkaniec ma w głowie zaimplementowany chip nagrywający jego życie. Cutter jest człowiekiem, który montuje nagrywane historie. Pewnego dnia bohater odkrywa przez przypadek mroczne sekrety własnej przeszłości.

Divxtom 29.01.2005 13:56

Jeszcze bym dorzucił: Dog Soldier.

MacGyver 29.01.2005 14:22

Cytat:

Napisany przez Divxtom
Jeszcze bym dorzucił: Dog Soldier.

:spoko:
Taki o wilkołakach...
Dzis oglądam Exorcysta: Początek...

Mily_ 29.01.2005 14:51

Saw (Piła) - co prawda "komedia" ale warto obejrzeć...

Edwardo 29.01.2005 14:52

MadHouse - szpital psychatryczny + duchy

film fajny, ale Saw nie dorasta do piet...
bo jest glupiutki zedeczka ;)

cala seria HellRaisera, stare ale jare !
The Last Sign - calkiem calkiem, zmarly maz alkoholik kontaktuje sie z zona.
Deathwatch - co tu mowic, warto obejrzec - wojna swiatowa, okopy szwabow, krew, szczury i cos co siedzi w ziemi...

ed hunter 29.01.2005 14:53

Osada ;) (jestem w połowie ale straszą jakieś wilkolakowate stwory (te o których się nie mówi - skąd ja to znam :jezyk: ) biegające w czerwonych pelerynach. ubaw po pachy. ;p ^_^ :mruga: :haha: :bicz:

Piotr4s 29.01.2005 14:56

Jak chcesz fantastyczny to obejrzyj sobie Hellboy'a. Można obejrzeć ale jest stanowczo przereklamowany.

ed hunter 29.01.2005 15:05

Hellboy'a widziałem i fakt, nic specjalnego oprócz niektórych fx.

pykson 29.01.2005 15:41

a co powiecie o The Grudge - Klątwa?
bo chcialbym isc do kina, a z tego co puszczaja obecnie to nie widze nic ciekawego

ide chyba raczej do kina a nie na film, ale mimo wszystko to byloby fajnie pojsc na cos ciekawego

frog 29.01.2005 18:00

Tak jak mowil spock SKOK NA BUNGEE TO NAJLEPSZA ADRENALINKA !! POLECAM KTO JESZCZE NIE SKAKAL ! ZADEN FILM NIE ZROBI TAKIEGO WRAZENIA HEHE :> A z filmow to moze hmmmm Efekt Motyla albo WRONG TURN (Zyly skret) ten drugi naprawde polecam !!! No a reszta to co juz wymieniona.....

qubik 29.01.2005 20:21

Ja proponuje ci film Łowca Snów nie jest to nowy film, ale są w nim kosmici.

zacuś 29.01.2005 22:08

Ja szukam raczej czegoś o potworach z nagorszych koszmarów, paniczny starch coś co nie pozwoli zasnać.

pawelblu 29.01.2005 22:55

Cytat:

Napisany przez zacuś
Ja szukam raczej czegoś o potworach z nagorszych koszmarów, paniczny starch coś co nie pozwoli zasnać.

FREDDY vs JASON ten film genialnie pasuje do tego zdania ktore napisales :)

(tylko nie ma potworow, tylko ... Freddy i Jason :) ).

No i odrobina sarkastycznej komedii ||

qubik 29.01.2005 22:57

Cytat:

Napisany przez zacuś

Tez bym taki obejrzał, tylko że takich filmów nie ma.

Ja bym zapunktował tak
Znaki -5
Łowca Snów -8

Piotr4s 29.01.2005 23:21

Cytat:

Napisany przez zacuś

A według mnie jeszcze takiego nie nakręcili

M@X 30.01.2005 00:14

R Point - klimat nie z tej ziemi!!!

A czysto subiektywnie - tkaiego gniota jak "Piła" dawno nie widzialem... Zeby nie bylo nieporozumien powiem tylk oze zgadzam sie z opinia z najnowszego numeru "Filmu", i tu cytat:

Cytat:

Napisany przez FILM 02/2005
(...)Filmowi na pewno nie pomagaja aktorzy. Wszyscy bez wyjatku sa fatalni. Cary Elwes ma charyzme Michala Milowicza, Leigh Whannell z przerazeniem odgrywa przerazenie, a Danny Glover udaje, ze jest Morganem Freemanem z "Siedem". Niestety, nie jest.
"Pila" bylaby moze mniej irytujaca (film ma niezle tempo i suspens), gdyby nie co najmniej tuzin nielogicznosci, ktorych konwencja kryminalna tym bardziej nie usprawiedliwia. Dyplomowany lekarz powinien wszak wiedziec, ze wykorzystanie pily do odpilowania sobie konczyny konczy sie co najmiej omdleniem. Nasz doktorek o tym nie wiedzial i w sumie niezle na tym wyszedl, bo ostatecznie nie zemdlal. Na bakier z sensem, za to w zgodzie z pozostalymi bzdurami."

Krzycho83 30.01.2005 00:49

Ja polecam Darkness - Ciemnosc :)

Lukash 30.01.2005 01:32

ja wam powiem ze trzeba zbudowac odpowiedni nastroj to wtedy strach gwarantowany:)

mensir67pl 30.01.2005 07:19

Wczoraj z wieczora zailczylem w temacie horror

Dom na przeklętym wzgórzu (House on Haunted Hill)

i czasu jescze zostalo to sie ogladnelo thriller

Komórka (Cellular)

Smartek 30.01.2005 10:48

ehh, max, to tak jakby sie przywalic do wladcy pierscienia, ze takie pierscienie nie istnieja, dzizys, czy wy wszystkie filmy ogladacie i sie pozniej zastanawiacie czy to co w nim sie stalo bylo mozliwe?! chodzi o rozerwanie sie przy TV, zabicia nudy itd. :|
pozdro ;)

M@X 30.01.2005 12:29

Smartek : Wladca pierscieni, to co innego... Tam byl swiat czysto fikcyjny... Tutaj mamy swiat niemalze rzeczywisty, i uwaga natury medycznej jest jak najbardziej na miejscu (a o grze aktorskiej nie przypominam...). A co do tematu rozerwania sie... Otoz nie - ja jak mam ochote sie rozerwac to wlaczam konsole... Film jest dla mnie glebszym doswiadczeniem wiec musi to byc film wysublimowany i gleboki... Repertuar dobieram sobie sam i Bogu dzieki wrocilem do kina (dobrych produkcji na DivX'ach sie nie wydaje :-(), czego i Wam zycze. Przyklad? "Zycie jest cudem" Emira Kusturicy - tam nie ma sie czego czepiac, bo wszystko jest w zyciowej milosno-wojennej konwencji pokazanej z duza dawka realizmu. I to, ze lozko z bohaterem czasem lata po niebie jest jak najbardizej na miejscu, jako ze chwile gdy to sie dzieje sa na swoj sposob magiczne, moze nawet oniryczne, ot co!

zacuś 30.01.2005 20:10

A może zaproponujecie cos w stylu "smakosz 2" też jest niezły. Osobiście gustuje w takich filmach i wiem, na co stać takie zdjęcia z dźwiękiem i nie wierze, że nikt tego nie wykorzystał.

M@X 30.01.2005 20:20

Oooo tak... "Smakosz" jak najbardziej. Nie ma jak komputer tudziez duzo masy plastycznej/gumowych masek zamiast klimatu, prawda? ;D

zacuś 30.01.2005 21:16

Ale fajny w miare.

artoor 30.01.2005 21:21

Cytat:

Napisany przez M@X.666
R Point - klimat nie z tej ziemi!!!

A czysto subiektywnie - tkaiego gniota jak "Piła" dawno nie widzialem... Zeby nie bylo nieporozumien powiem tylk oze zgadzam sie z opinia z najnowszego numeru "Filmu", i tu cytat:

Heeh... sorki ze sie wtracam - tez chyba moge wyrazic opinie na temat tego filmu. Otoz uwazam ze jest to niezly horror i tak powazniej rzecz ujmujac to cytat ktory przytoczyles wg mnie jest malo wart (IMHO) Ja osobiscie wierze liczbom, a tutaj mozna zobaczyc jak ludzie na ten film glosowali. Jakby nie patrzec to malo jest filmow ktore przekraczaja 8,5 punktow a juz tym mniej takich ktore wybijaja sie powyzej 9 ;) Gra aktorow... no coz... znawca nie jestem i sie nie wypowiem ale liczby mowia ze wiekszosci osob ktore film ogladaly naprawde sie podobal (zakladam ze z internetu umieja korzystac nie tylko dzieciaki ;) ) Przytoczone w cytacie slowa odnosnie tego iz lekarz powinien wiedziec ze odciecie konczyny konczy sie omdleniem jest bynajmniej nie na miejscu. Kazdy wie ze SZOK moze doprowadzic do roznych zachowan i odciecie konczyny to jeszcze nie jest najgorsze co czlowiek potrafi zrobic w pewnych momentach. Dlatego powiedzialem tam wyzej ze opis jest malo wart. Mysle ze ta recenzje ukladal ktos kto... hmmm... chyba mial zly dzien ;)

No ale jak to sie mawia - sa gusta i gusciki i to jest piekne! Swiat bylby nudny gdyby nie te roznice miedzy nami ;) Dlatego nie bierz tego do siebie M@X.666 :piwo:

Z mojej strony dodam ze film trzyma mocno w napieciu i jest naprawde godny uwagi. Polecam! :)

M@X 30.01.2005 21:43

Ofkoz ze nei biore i bardzo mnie cieszy ze moege zapoznac sie z opinia Twoja i innych ludzi, bo takie wlasnie konstruktywne dyskusje mnie interesuja... Jak widze np. na stopklatce w komentarzach np. przy Harry Potter 3 "ZA***ISTY FILMIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!" czy przy Old Boyu "Strasznie glupi, myslalem ze on za***ie tego goscia na koncu a on se jezyk ucial kretyn jeden" to mnie trafia. Wracajac jescze do przytoczonych przez Ciebie liczb - zakladam ze z Internetu korzystaja ocyzwiscie nie tylko dzieciaki ale i dorosli. Pytanie tylko co wybierze taki "dorosly" gdy polozycz mu przed nosem z jednej strony DOBRY FILM a z drugiej FILM AMERYKANSKI ktory ma niesamowicie droga reklame i jest niezwykle prosty w odbiorze? Podejrzewam ze wybeirzeten drugi, bo kino ambitne przecietny widz okresla jako "nudne" "glupie" "do bani" lub "*****we" (przykladowe sformulowania z forum stopklatka.pl). Ja sam lubie ogladac dobre filmy... Ogladam duzo i naprawde malo jest dobrych filmow amerykanskich, duzo ostatnio ogladam kina orientalnego. Z innej beczki wezmy Balkanskiego Kusturice czy cala game filmow z Bollywood. To sa filmy do ktorych trzeba przekonac ludzi, zeby nie zglupieli do reszty przez kult frytek i kanapki z miesem!

artoor 30.01.2005 22:04

@M@X.666
Calkowicie sie z Toba zgadzam. Nie naleze do osob ktore gustuja w horrorach, a raczej tez wole bardziej ambitne kino (a tutaj do mojej klasyki zaliczam - 6 zmysl, Negocjator, Szkola uczuc Requiem dla snu, Ostatni samuraj, Gladiator i wiele innych - co nie znaczy ze te tutaj wymienione zaliczam do bardziej ambitnych ;) ) Jak widzisz wachlarz dosc rozpiety - od thrillerow przez kino akcji, sensacja, przygoda do dramatu. Czasem mam odskocznie i mam ochote na dobry horror. Faktem jest ze "dobry" to pojecie wzgledne i owe liczby o ktorych wyzej mowilem nie koniecznie odzwierciedlaja rzeczywistosc, aczkolwiek nie ukrywam ze zwracam na nie uwage :) Dobrze mowisz, ze malo ambitne kino moze byc notowane lepiej od tego co mozna by nazwac klasyka... i to wlasnie z przez Ciebie powiedzianego powodu - kino ambitne moze byc "zbyt trudne" A recenzje czasem po prostu nie odzwierciedlaja fabuly. (Dlatego tez do niekotrych filmow zbieram sie przez kilka tygodni - leza na dysku a pozniej sie dziwie: "kurde... taki dobry film a ja ogladalem go dopiero dzis...") To takie moje doswiadczenia. Trudno ufac recenzjom, bo tak jak wczesniej powiedzialem - jednym sie podoba to a innym cos innego. W kazdym badz razie milo wymienic z Toba zdania :)

Pozdrawiam

M@X 30.01.2005 22:12

No, gratuluje repertuaru. Faktycznie znasz sie na rzeczy. Rzeczywiscie w kwestii omawianej w temacie przyznaje CI racje - nei ma czegos takiego jak dorby horror, bo kazdy w tej kwestii lubi co innego. Ja lubie klimat, schozofrenie, i matowienie logicznego myslenia wraz ze zblizaniem sie filmu do konca. Inni preferuja krew, rany, gumwoe maski i trupy. I chwala im za to! Bo jakby nikt tego nie lubial to ta dziedzina bylaby nudna. Recenzjom nie ma co ufac - zwlaszcza ze niektorzy recenzenci kompletnie nie znaja sie na rzeczy. Heh, przypomniala mi sie "recenzja" filmu w "Angorze". Pomimo iz nie jest to magazyn zwiazany z tematyka filmowa a tekst nei byl pelnoprawna recenzja to jednak bardzo mi sie spodobal, oto ona:

ALEKSANDER (2004) - Wielki tytul malego filmu.

woitas 30.01.2005 22:19

właśnie przypomniał mi się jeden film, który do dzisiaj budzi we mnie wspomnienia...
Lśnienie z fenomenalną rolą j. nicholsona (za którą zresztą dostał zasłużonego oskara).

ale najlepsze horrory to chyba kręcą dzisiaj japończycy.
bez żadnych upiekszeń i tej całej holywoodzkiej papki.

ps1. ale miał być horror z kosmitami.
przecież takich filmem jest Alien.
fenomentalna seria, szczególnie część 1 i 2...

ps2. słyszałem, że bardzo dobry jest nekromantik...

ed hunter 30.01.2005 22:25

Cytat:

ALEKSANDER (2004) - Wielki tytul malego filmu.
bardzo trafna recenzja.

Ja dzisiaj obejrzałem Złodzieja Życia no i nawet może być, co prawda początek mocny a potem coraz gorzej - za szybko można wykombinować kto jest zły :) , a koniec dla mnie fatal to w skali od 1-10 daje mu 5.69 ;)

M@X 30.01.2005 22:56

woitas : ojjj zgadzam sie... Alieny, zwlaszcza pierwsze dwie czesci no i "Lsnienie" (ale oczywiscie w wydaniu Kubricka) zwalaja z nog!

ed hunter 30.01.2005 23:02

to tak przy okazji "Lśnienia" to wedłu powieści Kinga "Sztorm Stulecia" i "Czerwona Róża" - długie ale ten klimat :spoko:

Lukash 31.01.2005 17:09

ja z horrorów lubie najbardziej takie klasyki jak Lśnienie, koszmar z ulicy wiazow, piatek 13, halloween.., To - tez mi sie podoba ale juz nie straszy

ed hunter 31.01.2005 17:50

porównanie "Lśnienia" z "Koszmarem z Ulicy Wiązów" jest nie na miejscu

i w wieku lat 80 nie zmienie zdania ;)

Lukash 31.01.2005 18:39

Cytat:

Napisany przez ed hunter
porównanie "Lśnienia" z "Koszmarem z Ulicy Wiązów" jest nie na miejscu ;)

dlaczego tak uwazasz "Koszmarem z Ulicy Wiązów" jest filmem ktory nawet po latach straszy jest nowatorskim pomyslem jak na tamte czasy...nie wiem czy jest jakis film ktory mozna do niego porownac we wspolczesnym kinie..."Lsnienie" tez jest klasykiem, te filmy łaczy wlasnie nowatorstwo pomysłów...oba takze uznawane sa za jedne z najlepszych horrorów w historii kina..

M@X 31.01.2005 19:48

Tak, ale zauwaz ze to sa filmy z dwoch przeciwleglych biegunow gatunku horroru. Sama postac Freddy'ego ktory po peirwsze jest na ekranie czesto, jest gosciem w gumowej masce i na dodatek jest pelno krwi. W "Lsnieniu" krew to tylko ta ktora wyplywa z windy i jest wynikiem swoistej klatwy ciazacej na hotelu. Kubrick stawia na oblubiony przez mnie klimat schizofreniczny i niepewnosc co do racjonalnosci umyslu. Oba sa innowacyjne, to fakt, ale nie mozna ich porownywac bo kazdy jest dobry w swojej kategorii. Ja kategorii Freddyego nie lubie ;-D!

Smartek 31.01.2005 21:57

[tajemnicze przeslanie]eee tam max, gadasz jak potluczony [lite version for xxx ;-)]..[/tajemnicze przeslanie]

----

jestem wlasnie 'swiezo' po obejrzeniu "I Inside", musze powiedziec, ze film mnie ZASKOCZYL, oczywiscie POZYTYWNIE :). Zagmatwany, podobny do Efektu Motyla - lubie te klimaty podrozy w czasie...
drugim 'klimatem', ktory preferuje, to takie filmy, w ktorych rezyser ukazuje zachowania ludzi, ktorzy z jakis powodow 'zeswirowali' - przyklad SAW, CUBE itp. itd.

Uwazam, ze osobie, ktorej podobal sie Butterfly Effect, "Moje Ja" jest pozycja obowiazkowa ;).
pozdro ;)

M@X 31.01.2005 22:55

Smartek : nie, wyrazam swoja opinie ktora ty krytykujesz... Szanuje Twoje opinie i oczekuje tego samego...

Smartek 31.01.2005 23:06

Cytat:

Napisany przez M@X.666
Smartek : nie, wyrazam swoja opinie ktora ty krytykujesz... Szanuje Twoje opinie i oczekuje tego samego...

spoko, respect :piwo:
pozdro ;)

legion 03.02.2005 16:03

http://www.sonypictures.com/movies/mirrormask/main.html

Pierwszy 03.02.2005 18:38

Cytat:

(...)"Koszmarem z Ulicy Wiązów" jest filmem ktory nawet po latach straszy(...)
jednych straszy, innych śmieszy ;)

woitas 03.02.2005 18:53

wczoraj oglądałem triller Trauma...
coś pięknego.
koleś budzi się ze śpiączki po wypadku, w którym zginęła jego ukochana.
ale czy aby na pewno... :>

gra tam m.in. Mena Suvari - podobała mi się zwłaszcza scenka z pajączkiem :D

smolik 03.02.2005 19:45

Cytat:

Napisany przez woitas
wczoraj oglądałem triller Trauma...
coś pięknego.
koleś budzi się ze śpiączki po wypadku, w którym zginęła jego ukochana.
ale czy aby na pewno... :>

gra tam m.in. Mena Suvari - podobała mi się zwłaszcza scenka z pajączkiem :D

Ogladałem ten filmik troszkę zakrecony.
Pajaczek był niezły...

zacuś 12.02.2005 17:50

Hej może zaproponujecie jeszcze jakieś filmy obejrzałem kilka waszych propozycji i mogę podać dalsze punktacje.
I nadal wole jednak Filmy o kosmitach.
Mianowicie:
Saw ***8211; 8
Łowcy snów ***8211; 8
Bunkier SS ***8211; 5
Event Horizon ***8211; 6
Misja na marsa ***8211; 6 (jeśli chodzi o ten film zainteresował mnie w ostatnich minutach (pomijając litery :P), kiedy nareszcie zaczęło się coś ciekawego dziać nastąpił koniec)
Obcy Vs Predator - 8

woitas 12.02.2005 18:09

na forum już pisałem o tym filmie - Necromantik (Niemcy 1987).
najbardziej obrzydliwy film, jaki widziałem w życiu :|

rozwalone ciała ludzi i zwierząt, scena sekcji zwłok.
ale szczytem wszystkiego był seks faceta, jego laski z nawpółprzegniłym trupem.
ochyda. dobrze, że nic nie jadłem, bo bym chaftnął... :blee:

po 30 minutach miałem dość.
ostatnia scena - facet wyjął fujarę, położył się na łóżku i zaczął się dźgać nożem w brzuch.
flaki na wierzchu połączone ze spuszczeniem się - chore i totalnie poronione.
albo scena, gdzie facet dusi laskę, a potem ją bzyka...
twórców tego dzieła powinni zamknąć w pokoju bez klamek :|

Lukash 12.02.2005 20:40

ja wczoraj ogladalem the grudge, kiepski bardzo kiepski horror...

qubik 13.02.2005 14:53

Dodam jeszcze starsze filmy

Żołnierze Kosmosu ***8211; 8
Żołnierze Kosmosu 2 ***8211; 7
Pitch Black -8

knydel 13.02.2005 15:11

A co powiecie o filmie Aniołowie apokalipsy ? - bo jedynka była wypasiona ?

yahol 13.02.2005 15:12

Cytat:

Napisany przez knydel
A co powiecie o filmie Aniołowie apokalipsy ? - bo jedynka była wypasiona ?

O! Szajse!
Nie warto!

ZbigNieff 13.02.2005 20:05

Koszmar minionego i nastepnego Lata
Wszystkie czesci Piatek 13stego
Wszystkie czesci Halloween
Wszystkie czesci Alien`a
Saw
Mindhunters
Filmy Lars`a Von Trier`a (Dogville, Breaking The Waves i nie tylko...)
Klatwa

Duzo tego... ale nie zgodze sie ze Smakosz czy np Hellboy jest dobry? TOTALNA LIPA!!

BTW. Ktos mowil o bungee... rowniez polecam! Bo uczucie i adrenalina jest niesamowita... ;-)

M@X 13.02.2005 20:30

ZbigNieff zgadzam sie po czesci, ale z wiekszoscia tak... Piatek 13go ten ktory nie nawiazywal nijak do innych czesci (nie pameitam - 5 lub 6) byl do bani... Alien - klasyka, Mindhunters - ciekawa manipulacja odbiorca no a Lars von Trier to klasa sama w sobie ;-D!

woitas 13.02.2005 20:54

ale żaden film nie wywarł na mnie takiego wrażenia jak Memento...
scenariusz, pomysł i realizacją była sztuką samą w sobie.
cały film składa się z kilkuminutowych sekwencji, które są puszczone w kolejności od tyłu :)

M@X 13.02.2005 20:57

@woitas : narobiles mi smaku.... Od razu na mysl przyszla mi awangarda wykreowana przez skeczowe zlepki Jima Jarmuscha, a takze zlamanie konwencji ciagu przyczynowo-skutkowego, jakie uwielbiam juz od czasow Pulp Fiction ;-D. Chyba jutro odwiedze wypozyczalnie...

Ziele 14.02.2005 03:02

OOO ludziska... właśnie oglądnąłem sobie super film a właściwie filmy: Pitch black (wersja reżyserska), The Chronicles of Riddick - Dark Fury (kreskówka łącząca te dwa filmy) i The Chronicles of Riddick. Są 100 razy lepsze od tych przereklamowanych gwiedznych wojen. Trzeba oglądać w tej kolejności co podałem. Efekty spacjalne naprawde niezłe... zwłaszczą w tym ostatnim bo Pitch black jest z 2000 roku.

ps. wersje 2cd bardzo wskazane.

alien666 14.02.2005 04:54

horror chmmm...the thing carpentera...niesamowity klimat zaszczucia...kto jest zarażony, a kto nie...polecam bez dwóch zdań(choć efekty specjalne mogą trochę śmieszyć w obecnych czasach-głowa z pajęczymi nogami-czyżby twórcy doom3 czerpali z tego filmu?)alien szczególnie jedynka jest straszna,potem dwójka, trójka, a czwórka to juz inna jakość...chociaż jak na reżysera(Jean-Pierre Jeunet-twórca filmu dellicatessen, który moim zdaniem jest doskonały) konwencja obcego troszkę się zmieniła i nie jest już taka straszna.
darkness...chyba to tak się nazywało...cień, który tak sugestywnie się przemieszcza...ciary chodziły mi po plecach.......to tyle...na razie :)

M@X 14.02.2005 12:52

Cytat:

Napisany przez Ziele
OOO ludziska... właśnie oglądnąłem sobie super film a właściwie filmy: Pitch black (wersja reżyserska), The Chronicles of Riddick - Dark Fury (kreskówka łącząca te dwa filmy) i The Chronicles of Riddick.

Poza tym pierwszym nie widze powodow do dumy...

Cytat:

Napisany przez Ziele
Są 100 razy lepsze od tych przereklamowanych gwiedznych wojen.

Gwiezdne wojny to klasyka, wielbiona od 30 lat przez miliony ludzi na calym swiecie. Nazywajac je przereklamowanymi przeginasz i to grubo (pomine chocby przez grzecznosc fakt ze w Wielkiej Brytanii Jedi jest zarejestrowana oficjalna religia) - rozumie jeszcze swieta Wojne Star Wars vs Star Trek, ktora z racji swego wieku jest uzasadniona. Ale Riddick? Prosze Cie...

Cytat:

Napisany przez Ziele
Efekty spacjalne naprawde niezłe... zwłaszczą w tym ostatnim bo Pitch black jest z 2000 roku.

Pitch Black jest jescze w najlepszy z tej trojki, bo przemyca jakies wartosci. A efekty? Rzeczywiscie... Synonim dobrego filmu...

Cytat:

Napisany przez Ziele
ps. wersje 2cd bardzo wskazane.

Oczywiscie ze wskazane. Gielda zaprasza... Stary, pomin moja ocene, ale jezeli Ty uwazasz te filmy za takie dobre, to dlaczego nie zaplacisz chocby za ich wypozyczenie, o bilecie do kina czy (o zgrozo) wlasnej kopii nie wspomne...?

Ziele 14.02.2005 17:16

Hmm kazdy fan gw tak powie. Te nowe gw to samo efekciarstwo... trzecia część pewnie nie bedzie inna. Mi się bardziej podobał Riddick i tyle.

Na giełde nie chodze... a do kina się wybieram jak mam kase. Byłem pare dni temu na blade 3. Nie polecam... słaby film.

M@X 14.02.2005 22:11

No Blade 3 za dobry nie jest... Nowe GW sa mocno przesadzone, zgadzam sie (cholerny Jar-Jar Binks...), niemniej na Zemste Sithow pojde, jako ze licze iz Lucas sie postara - w koncu to pomost miedzy obiema trylogiami! A zeby nikt mi nie wmowil ze nie lubie kiczu to aktualnie szukam napisow (nawet angielskich) do Knight Rider - Pilot Episode i Knight Rider 2000 ;-D!

Ziele 15.02.2005 01:32

a co to takiego ten Knight Rider?

M@X 15.02.2005 01:35

Serial z lat 80tych, na pewno kojarzysz... David Hasselhoff i gadajacy Pontiac Firebird (taki jak mam w avatarku, tylko ze czarny). Do dzis to lubie, z ta roznica ze teraz juz wie mze nie ma gadajacych samochodow (nie liczac komputera pokladowego w nowym Mercedesie ;-D)!

Ziele 15.02.2005 02:05

A już wiem o który chodzi... też sie kiedyś to oglądało :D Gadający komputer możesz mieć jak sobie kupisz pda z automapą tom-tom i odbiornikiem gps :D

sasiad665 11.01.2007 15:43

okładka do bunkier ss

Cytat:

Napisany przez maj3 (Post 398837)
bunkier ss:wow:

SZukam okładki do tego filmu. Normalnie ściągam z www.okladki-dvd.pl, są tam okładki tylko wysokiej jakości i takiej szukam, ja szukam w niemieckiej wersji a tam takich nie ma.
Proszę o pomoc.

Matievoo 11.01.2007 19:21

Cytat:

Napisany przez sasiad665 (Post 727143)
SZukam okładki do tego filmu. Normalnie ściągam z www.okladki-dvd.pl, są tam okładki tylko wysokiej jakości i takiej szukam, ja szukam w niemieckiej wersji a tam takich nie ma.
Proszę o pomoc.

Nie chciałbym się wtrącać, ale nie wiem czy jesteś ślepy czy nie, ale już jest taki temat i równie dobrze możesz to pytanie umieścić w tym temacie: http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=69713

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:56.