![]() |
Znowu odgrzeję temat.
Znowu kolega, ten sam, tylko tym razem odrobił lekcje i najpierw sam poszukał, ale to, co znalazł niezbyt się nadawało, albo on nie potrafił obsłużyć. :mruga: Do Was więc moja prośba o prosty i sprawdzony w działaniu program do nieskomplikowanej obróbki video (cięcie, łączenie), najlepiej z GUI. :help: |
Cytat:
|
Zadałem to pytanie na forum magazynu Linux+
Osobiście nigdy nie mieszałem przy muzyce więc nie wiem jak to wszytko "poodwracać". Zamianę na wav można dokonać np. k3b z pluginem k3b-lame |
Cytat:
|
Dzięki panowie, jest lepiej niż było, tak czy inaczej. :)
Wydaje mi się, że nie musi to być jeden program, 2, 3 też przecież mogą być. :taktak: Audacity coś mu pomoże? :hmm: |
Packman nic tu nie pomoże. Może poszukaj na softpedii - ja nie mam pojęcia czym to zrobić. Niezły klin...
|
Cytat:
moze pokaz ja koledze pozdro ;) |
Znów odgrzeję, znowu kolega, tym razem poszukuje progsa, który odwróci mu utwór muzyczny (tak, żeby leciał "od tyłu"), zmieni format z .mp3 na .wav i jeszcze by mógł go zapisać jako 2x szybszy/wolniejszy. Moje poszukiwania nie dały dobrych rezultatów. :(
|
To nie na temat ale ciekawe ...
http://www.openoffice.pl/index.php?a=com&id=429 |
Dziękuję bardzo w imieniu kolegi. :D :piwo:
|
|
Odgrzeję temat.
Kolega poszukuje managera downloadu pod linuxa, który obsługuje protokół mms, jakieś propozycje? :) :help: |
Cytat:
w/g mnie SuSE jest bardziej dopracowane od MDK, i baza programów duża i często aktualizowana [ftp://mirrors.mathematik.uni-bielefe...SuSE/9.2-i386] |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Ale zaciekawilo mnie za co daja tego bana? Cytat:
Podejrzewam, ze plik jest tylko do odczytu dlatego nie chcial sie zainstalowac. Zmien atrybuty i to wszystko. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Już miałem zrezygnować, ale nie poddałem się i mam dalej ale inny problem. Tym razem z przeglądaniem stron wyglądają one pod liną tak inaczej gorzej ???
Taka mała czcionka i jakoś tak kiczowato to all wygląda :( http://img79.exs.cx/img79/2218/aa4hx.png |
Ja wytrzymałem z linuksem 4 dni i poddałem się... miałem dość instalowania 1 programu 1 dzień :/
|
Cytat:
|
najpierw z aktualizuj baze urpmi
tam znajdziesz wszystkie szczegoly <- http://easyurpmi.zarb.org a potem to juz z gorki - z consoli wpisz ... urpmi mldonkey |
Mandrake jest calkiem sympatyczny :) Sproboj z Debianem to dopiero powiesz ze jest po******.
|
Zainstalowałem 4 eMule i nie działa
Kadu i te inne też nie chciały się instalować, ale po pracu męczarniach udało się i GG działało Ogólnie instalacja czegoś nowego przyrawia o zawrót głowy :podbite: Ogólnie brzydko wygląda i źle się dopasowują okna do ekranu Ogólnie to o dupe rozbić ten linux Mandrake :| . Może kiedy indziej inna dysktrubucja ;) Jak narazie to można zamknąć temat |
To teraz mnie kompletnie załamałeś. Gdzie tą komende mam wpisac ? Gdzie to rozpakować ?
HELP ;] |
Cytat:
|
Cytat:
Co do bibliotek - taki jest linux :) W Windowsie są DLL'e,a w linuxie *.so* ;) I trudno - jak sie cos instaluje trzeba za to odpowiednia cene zaplacic :P Ale nie wiedze problemu skoro Ty instalujesz nawet liby z paczek - rpm i tyle :) A wyobraź sobie kompilować liby :D Sam X.Org z potrzebnymi libami sie chyba 6 godzin robił na gentoo :D |
Cytat:
|
Ok spróbuje ;)
Ściągłem xmule, rozpakowałem i readme pisze abym wcisnął install.sh no i wciskam :cool: tylko, że nic się nie dzieje :boks: Ale ten linux jest poje ;) |
Tlumaczylem juz innym temacie, lista kontaktow z gg6.1/konnekt(najnowszy)->kadu0.39 nie pojdzie bo kadu korzysta z protokolu gg6.0, a nie gg6.1. Musisz zmienic wersje gg pod windowsem i zachowac profil a nastepnie wyeksportowac liste kontaktów na serwer. Po tym zabiegu bedziesz mogł spokojnie zaimportowac liste do kadu 0.39. Kadu w wersji 0.4-cvs jest pozbawione tego defektu.
PS. co do brakujacych bibliotek/pakietow to mozna sobie z tym poradzic wystarczy skonfigurowac depozytorium (URPMI) i wtedy brakujace pakiety beda automatycznie sciagane z internetu. Konfiguracja opisana jest na stronie www.mandrake.pl i forum.mandrake.pl. |
Własnie mam problem z amule :(. Podałem scieżki dostępu do sterego eMule i pliki .part mu chyba na pasują gdy chce coś zrobić to on pokazuje, że sciezki są błędne :( ale nie moge ich zmienić bo eMule się wyłancza.
Proszę o rade. Co do komunikatora GG zainstalowałem Kadu, ale on nie potrafi dobrze uaktualnić listy kontaktów :/. Zamiast numerów w grupie wszyscy daje wszystkie nazwy i każda następna grupa jest numerem GG i w numerzez GG np. 3799479 jest jeden kontakt JA. Dodatkowo jak coś polecacie to prosze od razu linka i te bibliotego które mnie już dobijają. Chce coś zainsralować i jakiś bibliotek nie ma. LUDZIE ILE MOZNA COŚ ŚCIĄGAĆ! Aha mam dysktrubucje Mandrake 10.0. Te programy do różnych dystrybucji też dobijają nie mogą zrobić jednego formatu ****y jedne ;) |
Do emula polecam xmula, amula, lmula i inne mutanty - osobiscie uzywam amula. Jesli bedziecie korzystac z sieci dc++ pod linuksem to nie chwalcie sie na hubie ze korzystacie z linucha - gwarantowany ban.
|
|
emule ... emlnet
|
http://www.rwo.pl/zamienniki.html
1.Komunikator -Kadu, nugadu2 2.Obsługa seriwsu WWW przez WWW -?? 3.Poczta -Jak masz gnome to polecam Ximian Evolution, a jeśli cos lekkiego to Sylpheed 4.FTP -ProFTPD? 5.Muzyka -XMMS!!!!! 6.Film -mplayer (lepiej gmplayer (mplayer z GUI), trzeba dac w ./configure bodajze --enable-gui) 7.WWW -Opera, Firefox... 8.eMule Azerus (czy jakos tak :D) |
|
Linux - oprogramowanie
WItam serdecznie dziś przesiadłem się na Linuxa ;). Pomyślałem sobie co ja takiego robie na tym komputerze ?
- Komunikator - Obsługa seriwsu WWW przez WWW - Poczta - FTP - Muzyka - Film - WWW - eMule Koniec ;) więc Komunikator już mam, WWW, poczte, film. Niestety nie mam eMule i FTP. Prosze o pomoc w wyborze i linki. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:21. |