![]() |
Leman39, dzi***281;kuje bardzo za jako***347;ciowe fotki! :spoko:
Leman39 i czary2mary, i bardzo wam obu dzi***281;kuj***281; za potwierdzenie informacji w tablicy :piwo: - bardzo trudno w nasze dni taki aparat gdziekolwiek znale***378;***263;! |
Ilość załączników: 1
dzięki @Leman39 za ten cenny dar:spoko: :piwo: - jeszcze chwila i trafi do naszego Muzeum\Mauzoleum jako niezwykle cenny egzemplarz...:)
@blackened2687 -tak jak w Tablicy - OPU Sony KWS-252A :spoko: Załącznik 71937 |
Cytat:
Nie masz więcej fotek;) ? Żeby można sprawdzić model OPU\metka z dołu lasera. |
Kilka obrazków w linku:
Załącznik 71408 Tuu: http://www63.zippyshare.com/v/2p71PIuv/file.html Dla @ blackened2687 |
witam
w serwisie wymienili mi nagrywarke na o model wyzszy :) narazie dziala :) |
dzisiaj oddalem nagrywarke do serwisu a przede mna byl koles z taka sama i tez ja oddawal :) ALE G...O ZROBILI !!!!
|
no to ide do serwisu...
|
jesli byl to firmware orginalny to nie
|
dobra teraz juz mi zadnej plyty nie czyta ;/
moga sie doczepis w serwisie ze probowalem cos z biosem zmieniac ? |
hmm :) sciagnalem, uruchomilem, wskazalem plik .bin nacisnalem drugi przycisk "download" i... nic :) nie wiem ile mam jeszcze czekac, w pliku .txt bylo napisane dokladnie to co zrobilem, tylko mialo niby zrestartowac mi kompa, a tu tylko zniknal ten programik i nic wiecej sie nie stalo ;/
|
wgraj nowy Firmware i wtedy zobacz :idea:
TU masz Firmware :http://product.samsung.com/cgi-bin/n...281561&lang=EN kilka rad na poczatek ;) w napedzie nie moze byc plyty !! wlaczsz flaszera wybierasz plik bin dajesz dalej, czekasz i jak nie zabraknie tobie pradu to biedzie wszystko OK ;) jak to nie pomoze to do serwisu ,najlepiej jak bys ja wymienial na jaks inna np LG ,BENQ,NEC pozdrawiam :) |
Witam ! ! ! postanowilem nie zakladac nowego tematu tylko dopisac w tym moje pytanie.
Rowniez jestem (nieszczesliwym) posiadaczem nagrywarki "Samsung TS - H522B oem" i mam ja od 09,11,2004 r. do tej pory nie mialem z nia jakichkolwiek problemow, jednak od kilku dni mam taki sam problem jak ktos wczesniej, Nero 6.6.0.8 pokazuje ze powinienem wlozyc czysta plyte, a takowa oczywiscie wlozylem :) nie wiem na jakim biosie pracuje moja nagrywarka nigdy z nia nic nie zmienialem (nawet nie wiem jak to zrobic :) Gwarancje na nia mam 24 miesiace , wiec czy uwzazcie ze powinienem ja oddac, czy zmienic jakis bios czy cos takiego? czy ktos juz uporal sie z ta (pseudo) nagrywarka? czy powinni przyjac ja do serwisu czy powinienem poprosic o zwrot pieniedzy czy o wymiane na sprawna. z gory dziekuje za pomoc i pozdrawiam !!! |
niestety, za szybko pochwalilem ten naped TS-H552B. juz mi nie czyta plytek cd-r i cd-rw. dvd czyta wszystkie. ((
|
Cytat:
:niepow: |
Cytat:
|
Cytat:
Czy jakością nadruku na pudełku? :idea: |
Y a pamiętacie o jedynym DVD+RW który jakością można porównać do Plextora? LG GSA-4163B?! :D :serdusz:
|
the best dvd-RW is...... SAMSUNG :D zacytuje kolejny raz TURBONI " ta jedyna samsung " piekny cytat.....:)
|
wczoraj kupilem ta nagrywarke i objawy podobne , nie nagrywa cd-r :\
|
Cytat:
|
po miesiacu uzerania sie z tym spzetem mam jusz powoli dosc ciagle i ciagle to nowe problemy jak nie to znowu to dzisiejszego dnia koncze moja znajomosc z nagrywarka firmy SAMSUNGA i wymienie ja na inna
aczkolwiek slyszalem ze model firmowany literka SAMSUNG TS-H552U ma wyeliminowane problemy poprzednika jesli ktos mial doczunienia z nowym modelem "U" niech napisze czy warto w to inwestowac |
oki jutro zostanie oddana na gwarancje :)
|
Cytat:
Jeżeli możesz - to oddaj na gwarancję jak najszybciej :taktak: W tej chwili warto zastanowić się nad takimi modelami jak: BenQ 1620 Pioneer 108/109 Nec 3520 Wybór należy do ciebie :mruga: Ale tego Samsunga to zmień - bo na pewno nie będziesz zadowolony Brnąc z problemu w problem :\ :taktak: |
Też mam problem z nagrywarką SAMSUNG TS-H552B a mianowicie nie wiem czemu od jakiegoś czasu nie nagrywa mi płyty dvd w takim czasie w jakim powinna a nagrywa prawie w dwa raz dłuższym ;/ . Ściągłem sobie nowy soft do niej z strony samsunga ale nic nie dało , zdefragmetowałem tez dysk ale tez nic . Czasami też wyskakuje komunikat ze nie moznało wykonać polecenia zakończ ścieżke (no i po płycie )
Wie ktoś co może być ? Nagrywarke mam podpietą na jednej taśmie , i nagrywam na płytach PLATINUM DVD+R 8X nie wiem tez czemu nie mam możliwości dać symulacji na tych płytach a na takich samych płytach tylko ze z - moge dać symulacje Prosze o jakieś wskazówki Jeżeli nie naprawie jej to oddam chyba ją na gwarancje i wezme jakąś inną tylko zastanawiam sie jaką ? :> |
Cytat:
|
no tak nagrywać to ona nagrywa
ale jak zrobic zeby zapisac płyty DVD+R w Formacie DVD ROM bo ona jak gdyby nie obsługuje bo w nero nie mozna tego pzestawic nie ma takiej opcji lub inny program ktory by tak nagrywal jesli ktos wie jak prosze o radę |
ja mam ten model i dziala bez zarzutu. wypalilem juz pare plyt DVD i CD-r i nic sie nie dzieje. wszystko ok. i dziala nawet na sofcie TS04.
|
po wymianie 2 sztuk trzecia działa tylko jest jedno ale mianowicie DO UZYTKOWNIKOW SAMSUNGA TS552B bios TS06 czy jest mozliwa zmiana BOOK TYPE na DVD+R/RW mam NERO 6.3.1.17 bo u mnie jakoś nic nie ma takiego
jesli do niedzieli nie wynajde jak to zrobic niestety w poniedzialek pojdzie do sklepu i zakupie cos innego coz taki zywot SAMSUNGA ale dalem mu szanse |
Cytat:
|
Nie powiedzialbym, ze samsung robi szajsowate napedy. Ja poki co uzywam modelu 542 i jestem zadowolony. Zero problemow.
|
ciekaw czemu SAMSUNG robi tak badziewne napedy optyczne , mialem kiedys wiele lat temu samsunga 32X i chodzil bez zajakniecia :D a te nowe typy to o kant sosny pozna ....
|
tak jedna - samsung
|
dodam jeszcze ze windows chodzil normalnie :D wiec nie wie mczy to wina plytki czy ... jeszcze jakies przyczyny :P
|
powiem jedno moj kolega ma ta nagrywarke i i jest do ..... , ja osobiscie ma liteona 851s i chodzi jak zloto , bylem u niego chcialem sobie zgrac mp3 na dvd i lipa na nero 6.6.1.1 doszlo do 16 % i nagrywarka jakby sie zawiesila zgaslo swiatelko ze sie nagrywa i wogule nie bylo reakcji a nagrywalem na dvdrw verbatim :D
jesli chesz biegac do serwisu co miesiac kup sobe samsunga :P |
Prawdziwa inwazja Samsungów :O
I to jaka!!! :sciana: :D |
CDRINFO na psy schodzi
To oczywiście podpucha ;)
Już ktoś kiedyś wspominał, że wartobyłoby się postarać i testować też inne marki napędów. Ja skusiłem się na szajsunga ts-h552b tylko dlatego, że mojemu koledze udał się dobry egzemplarz (jakiś kolo we Wrocławskim Areście mu go wcisnął). Podobało mi się jak działał. Paliło u niego nawet te obsobaczone przez wszystkich esperazy dvd-r 4x. Z moją nie jest tak różowo. Nagrywa na wszystkim, jest cicha i ma p-cav, ale znalezienie czytnika, który odczyta nagrane przez nią filmy DVD, jest prawdziwą loterią. Ona sama nie radzi sobie, szczególnie z ostatnimi 30-40 % danych. Oczywiście poszła do reklamacji. Na forum rpc1.org wyczytałem, że po wgraniu biosu od modelu ts-h552u działa dużo lepiej. Ale ja nie testuję. Wolałem oddać do serwisu. Szkoda płyt. PS. Dla kolegów z Wrocławia. Serwis szajsunga jest teraz na Legnickiej 32, od nowego roku, a nie na Krzywoustego 321. To jest obok przystanku tramwajowego, pierwszego za placem 1 maja. |
To I tak nic ja wykończyłem albo sie wykończyły same 3 sztuki SAMSUNG TS552B
z czarnym panelem na czwarty dzien poszlem do sklepu i dostalem nowa ale biała i odziwo czodzi miała biosa TS-04 nagrałem TS-06 i działa bez zarzutu a propo mam pytanie czy ktoś wie jak ustawic w tejze nagrywarce BOOK TYPE na płytkach DVD+R/RW na NERO |
Cytat:
Wypalił jedynie trochę więcej płytek. Po mojej wizycie ustaliliśmy, że oddajemy na gwarancję (pali i czyta wszelakie DVD+/-, nie widzi zupełnie CD-r/rw - nawet ich nie odtwarza). Zapodanie nowego firmware poskutkowało jedynie szybszym zauważaniem płyt DVD po wsadzeniu do napędu. |
Samsung Ts-552b
Cytat:
|
Cytat:
Przy próbie nagrywania w nero, wypluwa czystą płytę i prosi o czystą płytę.. i tak w kółko. Tak dzieje się przy nagrywaniu CD-R. Jutro się do niego wybieram i zobaczę co będzię na DVD-R. Na stronach samsunga są do niej biosy: jest jakiś z 21-12-2004 (TS06) - będę ją flashował, może też spróbuj? (a w dziale download cdrinfo czystki - choć do tego modelu wyszło już 6 wersji biosów) ??? |
Samsung TS-H552 A\B\C\D\L\U\V\Z
Mam problem z nagrywarką DVD. Mianowicie przy próbie nagrania MP3 na CD-R za pomocą Nero 6 Final po nagraniu pojawił się kompunikat o błędzie danych na dysku (źle wypalone). Od tej pory moje DVD czyta tylko MP3 i filmy DVD. Płyt z danymi nie odczytuje (komputer się zawiesza). Czy ktoś zna odpowiedź na to pytanie ? :nie:
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:04. |