![]() |
czegos tu nie rozumiem !
po co min 15 GB temu programowi jak ma wyjsc plik o rozmiarze 4.7 ! ??? dla mnie to nie ma sensu. 7 G pliki z DVD i min. 15 GB na to zeby powstal plik 4.7 ://///////////// |
Cytat:
|
nic nie zmienialem w ustawieniach mam 13 gb wolnego a tu dalej wyskakuje ze malo miejsca. !!!!!!!!!!!!!!
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
yyyy
skopiowalem film Wladca Pierscieni za pomoca DVD Decrypt zajmuja jakies 7 GB. Chce upchnac to na 4.7 za pomoca tego DVD2DVD-R :). Na dysku mam jeszcze 6 GB wolnego miejsca. Trzeba w tym programie gdzies wybrac na ile mam zmniejszyc film i jeszcze 1 zasadnicze pytanie w ile Takie cos mi zrobi czy to dlugo schodzi z takim filmem ???????????????????. |
Cytat:
i lepiej przy Twoim doświadczeniu nie zmieniaj bitrate ;) |
Cytat:
|
dzieki
jeszcze 1 malutkie pytanie robie tak jak w tym podwiezszonym poscie programem DVD2DVD-R i jakos nie widze tam gdzie sie ustawia rozmiar zrobionego filmu czyli jakies 4.7 Gb. Czy on sam to robi ??????? |
Jest taki programik "power quest partition magic" - przy jego pomocy możesz partycjonować dysk twardy pod windowsem. Możesz zmniejszyć posiadaną partycje FAT32 (pod warunkiem że masz wolne miejsce na dysku) i w powstałym w ten sposób miejscu wykreować nową partycje z dyskiem logicznym NTFS - jakieś 10 giga ci powinno wystarczyć, jedna uwaga tylko - system plików NTFS obsługuje windows 2000, XP i 2003 - jeśli przekonwertujesz na NTFS dyski pod Win95,98 lub Me... to straszna qpa wyjdzie z tego - bo po prostu znikną z pola widzenia windy. Przed zmianami dobrze jest zdefragmentować dysk żeby poukładał pliki na początku a zostawił wolne miejsce z tyłu. Oczywicie kiedy ci sie znudzi możesz tym samym programikiem usunąć dysk NTFS i powiększyć z powrotem partycje FAT32.
|
po sformatowaniu calego dysku czy tylko tej partycji ???/
|
Z danymi nic sie nie stanie, powrót na fat32 jest możliwy tylko poprzez sformatowanie dysku.
|
a nic sie nie stanie z danymi na tej partycji nie ulegna skasowaniu i czy pozniej moge powrocic do FAT32 ???
|
Cytat:
Kod:
convert litera_dysku: /fs:ntfsKod:
convert e: /fs:ntfs |
Tego to ja tesh nie wiem ale nie ma szans na formata :/
Niema innego programu o podobnym dzialaniu i jakosci co ten DVD2DVD-R ???kazdy nim robi filmy ??? |
Przy formatowaniu masz możliwość wyboru systemu plików :). Nie wiem czy da się bez formatowania.
|
Dobra Tylko powiedzcie jak mam to zrobic i czym :)
|
Cytat:
|
No to zostaje na przykład jeszcze DVDShrink - no ale przy tak długim film jak WP3 to z jakością troche gorzej będzie
|
Mam Zmienic Format Calego Dysku Na NTFS :/ niee raczej nie moze ktos zna jakis inny podobny program tego typu. ???/
|
Może zmień format na NTFS
|
Uwierz mi probowalem tak robic jak w tym poscie ale na koncu gdy naciskalem GO to wyskakiwal mi Blad : cos tam ze mam HDD Fat 32 i nie moze byc wiecej niz 4 GB :/ ?
|
Ale coś słabo szukałeś :) Temat przyklejony http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=20630
|
Problem z DVD2DVD-R
Tylko nie mowcie ze nie szukalem :/ siedze na forum pol dnia :/
Chodzi mi o to ze mam Władce Pierscieni 3 Czesci - plyta 2 warstwowa. Jakim programem zmniejszyc rozmiar zeby dalo sie nagrac na DVD 4.7 GB. W dobrej kopii oczywiscie. Ma ktos jakis artykul jak to zrobic albo moze mi powie. Bede Bardzo WDZIECZNY !! |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:22. |