Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Jak oddzyskac utracone pliki 25gb? (https://forum.cdrinfo.pl/f5/jak-oddzyskac-utracone-pliki-25gb-47354/)

nacuna 30.01.2005 20:59

Jak oddzyskac utracone pliki 25gb?

Witam wszystkich uzytkownikow forum.
W piatek 2005.01.28 niechcaco skasowalem w Total Comanderze bardzo wazne pliki - 25GB ANIME (japonskie bajki) za pomoca Shift+Delete.
Niestety nie wiem jak to oddzyskac? Probowalem juz roznymi programi i d.upa. Za pomoca PC Inspector File Recovery oddzyskalem tylko 50% z tych danych. Pozostale oddzyskalem, ale filmy nie chce dzialac czyli pliki sa do bani.
Zaznaczam, ze te pliki musialem szukac w Utracone dane, a nie Usuniete dane. Nie wiem czemu, moze dlatego ze skasowalem za pomoca shift+del.
Prosze o pomoc jak oddzyskac pozostale 50%.

DreamCrusher 30.01.2005 21:05

jesli Ontrack EasyRecovery nie pomoze to pozostaje Ci chyba tylko profesjonalna firma zajmujaca sie odzyskiwaniem danych, ale to sie raczej nie oplaca jesli dane nie byly naprawde wazne.

nacuna 30.01.2005 21:15

Cytat:

Napisany przez zuk4u
jesli Ontrack EasyRecovery nie pomoze to pozostaje Ci chyba tylko profesjonalna firma zajmujaca sie odzyskiwaniem danych, ale to sie raczej nie oplaca jesli dane nie byly naprawde wazne.

Eh problem w tym, ze ten program jest platny. SCiagnalem wersje ze strony producenta i jest to demo. Niestety demo nie chce przywrocic tylko pokazuje jakie sa pliki i tyle.
Moze masz full wersje lub 'cos' ;) co mi pomoze przywrocic te pliki? ;)

DreamCrusher 30.01.2005 21:41

Cytat:

Napisany przez nacuna
Eh problem w tym, ze ten program jest platny. SCiagnalem wersje ze strony producenta i jest to demo. Niestety demo nie chce przywrocic tylko pokazuje jakie sa pliki i tyle.

najlepiej sciagnij ten program mulem albo torrentem, tylko pamietaj zeby nie zapisywac nic na dysku z ktorego chcesz odzyskac dane, bo zmniejszasz sobie szanse

Air 30.01.2005 22:00

Cytat:

Napisany przez nacuna

Na Twoim miejscu zacząłbym ściagać anime od początku. To będzie najprostsze. Easyrecovery najprawdopodobniej i tak nie pomoże. Skasowałem kiedys 2 sezony X-files i ten program znalazł pliki z przed dwóch lat a filmu skasowanego przed 10 minutami nie widział.

michal_zb 30.01.2005 22:05

Cytat:

Napisany przez nacuna
Za pomoca PC Inspector File Recovery oddzyskalem tylko 50% z tych danych. Pozostale oddzyskalem, ale filmy nie chce dzialac czyli pliki sa do bani.

Popatrz w ustawieniach zapisywania PC Inspector File Recovery. Miałem podobny problem - odzyskane filmy nie działały, ale potem coś pogrzebałem, tu włączyłem, tu wyłączyłem i potem jak je drugi raz odzyskiwałem to już działały ;)

nacuna 30.01.2005 22:25

Cytat:

Napisany przez michal_zb
Popatrz w ustawieniach zapisywania PC Inspector File Recovery. Miałem podobny problem - odzyskane filmy nie działały, ale potem coś pogrzebałem, tu włączyłem, tu wyłączyłem i potem jak je drugi raz odzyskiwałem to już działały ;)

Przydaloby gdybys mi powiedzial co i jak?
Aha chcialem dodac, ze normalne "Oddzyskaj skasowane pliki" nic nie daje. Nie znajduje mi tych plikow. Zas jak klikne w PC Inspector File Recovery "Znajdz utracone dane" i po ok. 45-60min pokazuje mi mnostwo sektorow, a w nich anime, mp3 itp. Niestety czesc z tych oddzyskanych anime da sie odtworzyc, a czesc sie nie odpala.
CO ROBIC?

marynarz 30.01.2005 22:58

Ja uzylem Get Back Data for FAT (jest tez dla NTFS) i odzyskalem 98% z prawie 8GB.
Reszte naprawilem torrentem :)

M@X 30.01.2005 23:25

Directory Snoop - ok. 90% skutecznosci!

michal_zb 30.01.2005 23:25

Cytat:

Napisany przez nacuna
Przydaloby gdybys mi powiedzial co i jak?
Aha chcialem dodac, ze normalne "Oddzyskaj skasowane pliki" nic nie daje. Nie znajduje mi tych plikow. Zas jak klikne w PC Inspector File Recovery "Znajdz utracone dane" i po ok. 45-60min pokazuje mi mnostwo sektorow, a w nich anime, mp3 itp. Niestety czesc z tych oddzyskanych anime da sie odtworzyc, a czesc sie nie odpala.
CO ROBIC?

W takim razie polecam zmianę programu - Get Data Back odzyska oryginalną strukturę katalogów i nie będziesz musiał grzebać w każdym sektorze. Niestety progs płatny ;)

nacuna 31.01.2005 00:18

Cytat:

Napisany przez michal_zb
W takim razie polecam zmianę programu - Get Data Back odzyska oryginalną strukturę katalogów i nie będziesz musiał grzebać w każdym sektorze. Niestety progs płatny ;)

A napisz jak oddzyskac ta oryginalna strukture? Jak obslugiwac ten program.
Aha masz do niego moze c.racka?

Majonez 31.01.2005 12:14

Cytat:

Napisany przez nacuna
Aha masz do niego moze c.racka?

a chcesz moze :bicz:
na priv z takimi pytaniami albo do odpowiedniej wyszukiwarki

memorando 31.01.2005 14:20

Cytat:

Napisany przez nacuna
Witam wszystkich uzytkownikow forum.
W piatek 2005.01.28 niechcaco skasowalem w Total Comanderze bardzo wazne pliki - 25GB ANIME (japonskie bajki) za pomoca Shift+Delete.
Niestety nie wiem jak to oddzyskac? Probowalem juz roznymi programi i d.upa. Za pomoca PC Inspector File Recovery oddzyskalem tylko 50% z tych danych. Pozostale oddzyskalem, ale filmy nie chce dzialac czyli pliki sa do bani.
Zaznaczam, ze te pliki musialem szukac w Utracone dane, a nie Usuniete dane. Nie wiem czemu, moze dlatego ze skasowalem za pomoca shift+del.
Prosze o pomoc jak oddzyskac pozostale 50%.

o&o recovery files ale to na memorando@wp.pl pisz prośby regulamin dam ci wersje trial

dar3cz3k 01.02.2005 10:08

czesc wszystkim, potrzebuje cos niecos do odzyskania danych z pomieszanych partycji ... jak by ktos mial moze cos (typu ACTIVE UNDELETE) bylbym wdzieczny za kontakt, stracilem ok 60 gb muzyki i niektorych kawalkow nie da sie odtworzyc sciagajac z netu ... :|

kodziu 01.02.2005 11:45

Moim zdaniem najlepszy progs do odzyskiwania danych to EasyRecovery Professional :)

Niezastąpiony :D

Zydar 08.02.2005 00:31

Witam wszystkich Mam nastepujacy problem usunołem przez przypadek folder emule i utraciłem wszystkie dane wiekszosc pliki video udało mi sie za pomocą Recover4All odzyskac wszystko ale 40% z nich nie działa poprawnie przycina sie albo są połaczone ze soba dwa teledyski czy mozna temu zaradzic jakis program czy coś :'( pomocy

nacuna 14.02.2005 08:42

Cytat:

Napisany przez Zydar
Witam wszystkich Mam nastepujacy problem usunołem przez przypadek folder emule i utraciłem wszystkie dane wiekszosc pliki video udało mi sie za pomocą Recover4All odzyskac wszystko ale 40% z nich nie działa poprawnie przycina sie albo są połaczone ze soba dwa teledyski czy mozna temu zaradzic jakis program czy coś :'( pomocy

Przylaczam sie do pytanie, bo mam ten sam problem ;/

grzeniu 14.02.2005 11:05

Mozecie probowac naprawic je (te aviki) czyms w stylu avifix czy avimedic, szanse pol na pol ale probowac mozna. Inaczej pozostaje sciaganie od nowa.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:08.