Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   jaką nagrywarkę (https://forum.cdrinfo.pl/f15/jaka-nagrywarke-47486/)

borat 02.02.2005 00:32

jaką nagrywarkę

prosze o pomoc i sugesyie bo nie wiem na jaka nagrywarkę się zdecydowac.
najbardziej podoba mi się NEC 3520A ale LiteOn SOHW-1653 teą jest niezły a na dodatek znalazłem jeszcze bardzo interesujący napęd Toshiba SD-R5372 . Co myślicie bo juz chciałem zaopatrzyć się w tego Nec'a ale wiadomo liteon to przodująca marka a z drugiej strony ta toshiba jest interesująca chociaż narazie jeszcze nie widziałem o niej żadnych opini więc nie mam porównania.

Za wszelkie porady DZIĘEEEEEEEKI i pozdro

VIZZARD 02.02.2005 01:11

Cytat:

Napisany przez borat
prosze o pomoc i sugesyie bo nie wiem na jaka nagrywarkę się zdecydowac.
najbardziej podoba mi się NEC 3520A ale LiteOn SOHW-1653 teą jest niezły a na dodatek znalazłem jeszcze bardzo interesujący napęd Toshiba SD-R5372 . Co myślicie bo juz chciałem zaopatrzyć się w tego Nec'a ale wiadomo liteon to przodująca marka a z drugiej strony ta toshiba jest interesująca chociaż narazie jeszcze nie widziałem o niej żadnych opini więc nie mam porównania.

Za wszelkie porady DZIĘEEEEEEEKI i pozdro

" ... a lato było piękne tego roku" :czytaj:

Wejdź na cdrinfo.pl - to może oczy ci się otworzą :O

I może zobaczysz testy tej Toshiby

I kilku innych napędów :czytaj:

Tu raczej:

Fani LG krzykną: LG!

Fani Liteona krzykną: Liteon!

Fani Neca krzykną: Nec!

Fani Plextora krzykną: Plextor!

Fani Pineera krzykną: Pioneer!

Fani BenQ krzykną: BenQ!

I tyle się dowiesz

Poza tym takich tematów jest w cholerę

I prowadzą donikąd albo ku zamknięciu :gerda:

Więc standardowo: cdfreaks.com i cdrinfo.com

I oczywiście standardowo :glaszcze:

:czar:

icemac 02.02.2005 06:58

@VIZZARD

jak zwykle trzymasz fason

P.S. szkoda ze nie mam netu w domu :(

gm_ns 02.02.2005 07:54

Ja tez czytałem wiele testów, porównań, opini.........tez sie zastanawaiałem jak TY bo kasa na ulicy nie lezy, ale wybrałem NEC3520a i jak narazie - bez zarzutu.

G

VIZZARD 02.02.2005 09:21

Cytat:

Napisany przez icemac
@VIZZARD

jak zwykle trzymasz fason

P.S. szkoda ze nie mam netu w domu :(

:mruga:

To sobie załóż! :taktak:

:D

ed hunter 02.02.2005 09:44

a ja jestem fanem Liteona i KRZYCZĘ BeneQ (tak do kompletu :P )

VIZZARD 02.02.2005 09:49

Cytat:

Napisany przez ed hunter
a ja jestem fanem Liteona i KRZYCZĘ BeneQ (tak do kompletu :P )

No wiesz :idea:

W przyrodzie zawsze znajdą się jakieś wynaturzenia :>

borat 02.02.2005 09:51

Ten nec mi się naprawdę podoba ale czytałem jak się wypowiadali urzytkownicy że kiepsko czyta porysowane,kiepsko nagrywa CD-R,jest głosny i nie nagrywa z maksymalnymi prędkościami ale inni mówią że to wina biosu bo to pierwsza wersja i wogóle jak będą nowsze napewno błędy znikną.
Po drugie straciłem wiarę w firmę liteon co oni teraz produkują ,nagrywam u znajomego płytkę CD-R i przynoszę do siebie to mój dvd ma problemy z jej zobaczeniem a co dopiero z np. skopiowaniem i jeszcze cholernie głosne,po co zresztą robić takie napędy52x32x52,czy są takie płytki CD-RW i czy osiągną one max prędkość przy nagrywaniu cd-R.
mam lietona 40x24x48 i ona jest suppper,natomiast te nowe to jakiś kwas.

No i do thoshiby to mam porównanie tylko do ich wcześniejszych produkcji dvd i nie zauważyłem jakiś nieprawidłowości,a zreszta jeszcze nie widziałem żadnych opini na temat tego napędu więc sorry , ale wystarczy spojżeć na specyfikację od razu wybija się ponad nec'a a co dopiero lietona.

to narazie tyle

jak jeszcze coś znajdziecie ciekawego to piszcie

dzięki i pozdro

ed hunter 02.02.2005 10:00

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
No wiesz :idea:

W przyrodzie zawsze znajdą się jakieś wynaturzenia :>

BeneQ do testów przed a Liteon do testów po. A to już zboczenie. :D

mensir67pl 02.02.2005 10:03

Ja proponuje dobra kupic zeby zaraz po zamontowaniu nie okazalo sie ze jest zepsuta lub sa problemy z nagrywaniem :niepow:

icemac 02.02.2005 10:32

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
To sobie załóż! :taktak:
:D

telekomuna - zdziera

a dialog - jakos nie chce przyjsc :(

a czekam z niecerpliwoscia na DSLa :tak!:

VIZZARD 02.02.2005 10:39

Cytat:

Napisany przez ed hunter
BeneQ do testów przed a Liteon do testów po. A to już zboczenie. :D

A co jest normą? :idea:

:czytaj: :>

VIZZARD 02.02.2005 10:41

Cytat:

Napisany przez icemac
telekomuna - zdziera

a dialog - jakos nie chce przyjsc :(

a czekam z niecerpliwoscia na DSLa :tak!:

A żadnych innych alternatyw niet?

Jacyś inni dostawcy, sieci blokowe, itp. :idea:

icemac 02.02.2005 11:16

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
A żadnych innych alternatyw niet?

Jacyś inni dostawcy, sieci blokowe, itp. :idea:

mieszkam w dzielnicy willowej i nawet radiolini nie chcialo sie podlaczac gosciowi :blee: dla jednej osoby

tengu 02.02.2005 11:25

To masz podobną sytuację jak ja. Tylko że ja mieszkam na wsi. Telekomuna powiedziała: "Nie ma fizycznej możliwości podłączenia neostrady/SDI" a przez modem to nie mam zamiaru się łączyć. A z radiówki wyskoczyli, że musi być minimum 30 podpisów. Weź tyle wychacz w miejscu w którym jedynym łączem ze "światem" jest kościół, Radio Ojca Tadeusza i PKS. :(

VIZZARD 02.02.2005 11:40

Trzeba chyba samemu kabel kłaść :|

:glaszcze:

maj3 02.02.2005 11:49

Cytat:

Napisany przez tengu
To masz podobną sytuację jak ja. Tylko że ja mieszkam na wsi. Telekomuna powiedziała: "Nie ma fizycznej możliwości podłączenia neostrady/SDI" a przez modem to nie mam zamiaru się łączyć. A z radiówki wyskoczyli, że musi być minimum 30 podpisów. Weź tyle wychacz w miejscu w którym jedynym łączem ze "światem" jest kościół, Radio Ojca Tadeusza i PKS. :(

prosze nawet TV nie mają :wow: Bieszczady, Mazury czy inne góry czy co???

ed hunter 02.02.2005 11:53

ale o. Tadeusz będzie miał portal to może probosz niech dociągnie neta, a do każdego przyjdzie wielebny informatyk i zrobi tak aby tylko jedynie słuszna strona się otwierała. ||

maj3 02.02.2005 11:59

Cytat:

Napisany przez ed hunter
ale o. Tadeusz będzie miał portal to może probosz niech dociągnie neta, a do każdego przyjdzie wielebny informatyk i zrobi tak aby tylko jedynie słuszna strona się otwierała. ||

oj zacofany jesteś ma od dawna portal
http://www.radiomaryja.pl/

ed hunter 02.02.2005 12:15

Cytat:

Napisany przez maj3
oj zacofany jesteś ma od dawna portal
http://www.radiomaryja.pl/

ojojojojoj jak ta strona to jest ten nowy portal o którym ostatnio tak głośno (spałeś;) ) to faktycznie!

tengu 02.02.2005 12:15

Ooops.... O telewizji zapomniałem. Ale poza 123, Polsat, TVN, mam jeszcze Telewizję Trwam i Puls/Plus (dokładnie nie pamiętam). I jedyną opokę normalności TVN Turbo (aha jest jeszcze VIVA). I to koniec kablówki.

maj3 02.02.2005 12:22

Cytat:

Napisany przez tengu
Ooops.... O telewizji zapomniałem. Ale poza 123, Polsat, TVN, mam jeszcze Telewizję Trwam i Puls/Plus (dokładnie nie pamiętam). I jedyną opokę normalności TVN Turbo (aha jest jeszcze VIVA). I to koniec kablówki.

ok przywróciłeś mi wiarę, ze żyjemy w miarę cywilizowanym kraju:piwo:

gm_ns 02.02.2005 15:51

...:mensir67pl:... "Dobre <piwo>jest jak wiatr halny...dobrze dziala na poped seksualny...."

Cos Ci się nie zrymowało hehe :). Ja mieszkam nie daleko Tatr i u mnie wieje halny - wiec Ci podpowiadam jak to ma byc dobrze zrymowane:

"DOBRE PIWO JAK WIATR HALNY WZBUDZA POPĘD SEKSUALNY:

Pozdrawiam z gór. Grzesiek

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:42.