![]() |
Tuner SAT na dzis (jaki?)
Ano wiec....
Kablowka odlaczyla nasza kamienice... ze wzgledu na roboty ziemno-powietrzne... i postanowilem kupic tuner SAT aby cos z nieba poogladac. Nie chce wydawac za bardzo duzo pieniedzy w tej materii, osobiscie starczy mi cos dobrego, znanego i mozliwego w operacji $ a wiec taki FTA i jesli jeszcze slonce by swiecilo "cyfrowe" Kiedys mialem slynnego Phila 3010 wraz dodatkami... ale to bylo dawno. Rozmyslam o Ferdku 3018, oraz o DSR-5001, ale moze cos pojawilo sie ciekawszego na naszym rynku przeszukiwalem rozne fora, ale przyznaje sie zagubilem sie nieco, moze jest ktos tu taki co poprowadzi mnie troche do celu :) |
Ja w temacie nie jestem, ale mój ojciec wie na ten temat sporo. Zapytam się go dzisiaj, ale w tym momencie powiedz jeszcze, czy interesuje się odbiór kanałów ogólnych, czy także tych powiedzmy nie do końca darmowych (i nie chodzi mi tutaj o sex itp. ale np. HBO czy Canał +). Nie we wszystkich modelach da się stosować pirackie karty i zmieniać oprogramowanie.
|
Ja w temacie nie jestem, ale mój ojciec wie na ten temat sporo. Zapytam się go dzisiaj, ale w tym momencie powiedz jeszcze, czy interesuje się odbiór kanałów ogólnych, czy także tych powiedzmy nie do końca darmowych (i nie chodzi mi tutaj o sex itp. ale np. HBO czy Canał +). Nie we wszystkich modelach da się stosować pirackie karty i zmieniać oprogramowanie.
|
Cytat:
|
Od niedawna zacząłem się interesować tunerkami, rozkodowałem sobie swój, ale niestety posiadam słaby sprzęt więc za dużo nie da się z niego wycisnąć, ale i tak jestem z niego zadowolony. Przepatrzylem więc troche stronek i for i na tej podstawie wnioskuje że jednymi z tańszych tunerków sa Fergusony, jest ich też dosyć dużo, są popularne więc gdy się da to wychodzą cały czas jakieś softy.
W sumie to znam trzy osoby które mają ferdki - nienarzekają ;) PS. Pewnie już byłeś na http://www.dvb-board-pl.com Jak nie to poczytaj ;) Pzdr. |
Cytat:
|
Dreambox jest bardzo dobry . Cena modelu 5620 coś około 800 zł jest jeszcze wersja 500 ale ceny nie znam (napewno tańsza).
Ten tuner jest naprawde wart tej ceny. |
Witam ja siedze w tym troche. Ja posiadam fergusona 7018, polecam ten model, wszystko smiga, prosty w obsłudze a cena to 500 zł np na allegro . polecam !!!!!!!!!
|
Cytat:
|
Cytat:
|
1430 oraz 1530 moze i tak ale do zmiany softow najlepsze :D
|
Na philipsie 6010 da się ogladac pakiet cyfry plus + polsat... tak samo jak na 3010 :D
PS Oczywiście sprawdzone w celach edukacji :D |
Cytat:
|
Cytat:
@ Ormianin Rozmawiałem z ojcem. Generalnie bez dokładniejszej specyfikacji, w tym przede wszystkim listy obsługiwanych modułów niewiele można powiedzieć. Z tym, że pierwsza odpowiedź raczej wskazywała na dboxa :) |
Panowie - wyluzujcie !!!
Wybaczcie, ale zdaje się, że dobrze się znacie na palarkach do PC, ale nie na tunerach TVSAT. Rozumiem, że każdy chwali swoje, ale zdaje się, że koledzy nie życzą najlepiej @Ormininowi. 6010 ? Ferdek ? Pionek ? Czy koledzy którym podobno wszystko pięknie świeci słyszeli kiedyś o Dreambox'ie ? Jeżeli nie, to odsyłam:
http://www.dreambox.dvb-z.net/index.php? http://forum.dvhk.pl/ http://www.sat4all-pl.com/board/index.php? na tych forach dowiecie się, co jest w tej chwili najlepsze :) I tu pokrótce o tym co jest "za" Dreamboxe'm: - Ram 64 - flash 8mb - procesor powerPC 250 Mhz - system operacyjny Linux - polskie napisy na zagranicznych stacjach (do pobrania online) - online do pobrania także: klucze, emulatory (przeróżne), gry na dreama, pluginy (np. czytnik internetowych kanałów RSS) - LAN, RS232 - interfejs ftp i http - nielimitowana liczba kanałów - jeżeli jakieś kanały padają, to wszystko najszybciej pojawia się właśnie na dreambox'a - sharing uproszczony do dopisania jednej linijki w pliku w dreamie (PC może być wyłączony, byle tuner miał dostęp do sieci) STOP!! - bo ja mogę tak długo :) z resztą zobacz, co najczęściej ludzie znający temat kupują :) |
@Mario1234 A co ja cały czas polecam ? :-o
|
@ Mario
Tu i owszem - muszę się zgodzić. Ale Dreamboxy oprócz zalet, które wymieniłeś, mają też pewne wady, zwłaszcza jedną - cenę ;) I nie powiedziałbym, żebym polecał swoje. Ja od dłuższego czasu mam dobry model Humaxa i od niedawna, specjalnie do pewnych celów "edukacyjnych" ;) Philipsa. A tego nie polecałem. Chociaż w sumie, Humaxy są bardzo dobre... ;) |
@mikas - ty jesteś chlubny i wtajemniczony wyjątek ;)
poza tym kojarzę już twój nick z boardów. Pozdrowka |
@Mario1234 - moze masz racje, ale nie zapominaj ze chodzi tu tez o cene tunerka, sam chyba bede niedlugo zmienial tuner (wlasciwie to rodzice) i jak myslisz co wybiore? raczej nie Dreamboxa i to tylko przez jego cene. Chyba każdy by wolał mieć takie cudo niż jakiegoś marnego w porównaniu do tego ferdka, ale kasa, kasa i jeszcze raz kasa...
Pzdr. |
@Eliasz - jeżeli zaś rodzice będą chcieli wywalić na tuner ok 600 zł, to wybij im to z głowy. Dokładasz 2 setki i masz maszynę 5620s z 2-letnią gwarancją. A widzę, że któryś kolega reklamuje pionka za 500-700 zł. Nieporozumienie.
Pozdrawiam |
Cytat:
|
Zaleta DreamBox-a jest to ze jest on oparty na Linux-ie a wada wlasnie cena.
Z tym ze oprogramowania do tego tunka jest duzo i dosyc czesto jest ukazywane nowe. Znowu Ferdek jest tani i prosty do okielznania przez laikow.Wada jest soft do tego box-a ,w zasadzie ukazuje sie tylko w jednym zrodelku ,na Ukrainie. Jesli najwazniejsza jest cena to wygra Ferdek ,a jesli ma to byc tunek bardziej do zabawy niz do ogladania to jednak Dream. Sam posiadam Fergusona 7018 |
a ten dreambox 5xxx [sorry, alen ie pamietam modelu...]. W sumie jezeli brac pod uwage mozliwosci to jest super cena... no ale taniej mozna ferdka kupic...
|
Ferguson 1018
Datcom 2200 Philips DSB-3010 Philips DSX-6010 Globo 5000 Opticum 4000 |
Cytat:
Jest juz nowy model, FERGUSON 2818 SE, chyba jednak ciekawszy niz 1018 |
Cytat:
|
I co jeszcze najważniejsze na Dreambox chodzi bez problemu sharing, bez włączonego PC.
|
Cytat:
Serdecznie polecam Pineera 1430. Na wolnym rynku z odzysku okolo 750 zl. W prosty sposob mozna do niego zaladowac nowy firmwaree, z kodami do slonka i cyfry(mnie sie udalo :) . Nie mozna uszkodzic procesora!!!! :) |
Dobra panowie widze ze kazdy swoje troszke wrzucil troszke kazdy racje ma a wiec napisze cos i ja :
Jaki tuner kupisz zalezy od kasy ile jestes w stanie wydac. Zaczniemy od najtanszych : Najtansze ktore jeszcze jakos mozna polecic to PHILIPS 6010 i FERGUSON 3018. Modele po ok 300-400zl. Sprzet wystarczajacy do ogladania wszystkich naszych pakietow ale tylko do ogladanie bez zadnych dodatkowych funkcji.... jesli ktos jescze czegos szuka... Tunerki sa ok tanie ale sofcik trzeba nawet czesto czy tam klucze aktualizowac. Szczegolnie jesli chodzi o fergusona to wychodzi tego torszke spore ilosci jak sie patrzy na upy.... Model Philips 3010 i FERGUSONY ponizej 3018 nie polecam bo juz za slabe modele... Kolejny przedzial to modele Fergusony od 5018 w zwysz i PIONIERY oraz DTF KENWOODY. Ceny od 400 do 700zl mozna powiedziec. Fergusony od modelu 5018 to juz fajne sprzeciki. Pionierki no coz pionierki KIEDYS KROLOWALY obecnie tak jak juz ktos napisal ludzie przesiadaja sie z nich. Chodz modele 1530 i wyzej sa fajne tak jak pisalem o wyzszych fergusonach... Kenwoody raczej odradzam. coraz mniej sie onich mowi cos pisze i softu trocha malo... A generalnie od wszystkich tych modeli z tego przedzialu to polecam dodac 100zl i juz od 700zl a nawet 600 mamy tunerki dbox2 :>:>:> A wiec ostatni przedzial czyli tunerki DE BESCIACKIE WEDLUG MNIE !!! Tutaj mamy DBOX2 i DREAMBOXY. Moze pierw DREAMBOXY. Chyba najlepsze obecnie maszynki a konkretnie mam na mysli model 7000S i tylko tego jak cos bym kupywal jesli mialbym kupic DREAMA. Nmiestety cena ok 1300zl wiec odpada nie warto mysle jak narazie.. Drugi Model DREAM 5620 cena ok 850zl. Swietny sprzecik i w zasadzie mozna sie doczepic tylko jednego. Model z tego co mi wiadomo powoli koncza jego produkcje po zaledwie chyba tego rok nawet nie produkowali co za tym idzie za duzo osob tego nie ma i mozna miec obawy co do softu dla tego modelu. Mozliwosci techniczne jak najbardziej SUPER no ale jednak.... Model DREAM 500 jeszcze mniej softu...... Podsumowujac DREAMBOXY sa super maszynkami ale biorac tak drogi tunerek powinno sie brac cos co bedzie kontynuowane i rozwijane a na szeroka skale widze tu tylko model 7000s niestety ta CENA. No i ostatnie najblizsze MI DBOXy2 :> Modele BARDZO BARDZO POPULARNE. SA TO TUNERY NA KTORE WYSZLO JAK DOTAD NAJ NAJ WIECEJ PRZEROZNEGO SOFTU ! TROSZKE WOLNIEJSZE OD DREAMBOXOW ale za to tak rozwijane softwarowo ze ich mozliwosci sa rownie wielkie jak DREAMOW ! DBOX2 mozna dostac juz za 600zl uzywane a nowki za 700 i wiecej zalezy jaki model. OSOBISCIE POLECAM MODEL jak komussie uda znalesc NOKIE 2xINTEL AVIA600 (taki posiadam) jest to model na nowszym procesorze AVIA 600 rzadko spotykany ale warto go poszukac :> Wiele osobo i zrodel pisze ze to najlepszy DBOX2.... JEsli nie ten to polecam NOKIE model AVIA500 2xINTEL... NAJBARDZIEJ POPULARNY MODEL. Model SAGEM - odpada (za duzo osob pisalo o problemach z nim i jest malo popularny) Model Philips - ostatnimi czasy czesto kupywany przez userow.. Ludzie narzekaja tylko na problemy z pilotami wtych modelach co przy odpowiednim pokombinowaniu da sie zniwelowac. LAdny wyglad i popularnosc i stabilnosc dorownujaca NOKI AVIA500 wiec tez polecam. Tylko te problemy z pilotami..... Tunery DBOX2 sa ta rewelacyjne maszyny dzialajace na systemie LINUX NEUTRINO badz ENIGMA.... Tunery maja ogromne mozliwosci.... ZAWSZE PIERWSZE ROZKODOWANIA znaczy zlamane klucze itp pokazuje sie wlasnie na tunery DREAMBOX i DBOX2 !!! TUnery nie wymagaja zadnych kart. Wszystko obecnie oglada sie za pomoca wgrancy EMUlatorow KART ! :> Maja KARTE SIECIOWA przez ktora wszystko mozna wgrac przegrac zmazac normlanie przez total comannder i FTP nic prostrzego :> Funkcje maja przerozniste.. Odtwarzanie mp3, zdjec, filmow divx na ekranie TV. Zgrywanie wszytkiego co leci na SAT odrazu do komputera w jakosci DVD co zastepuje nam praktycznie TUNER TV w kompie :>. MOZLIWOSC WRZUCANIA NAPISOW NA EKRAN TV gdy ogldamy filmy na niektorych zagranicznych programach i mamy jak divxy tlumacozne :> !! Sprawdzanie pogody na tunerze, Kamerek internetowych i innych serwisow.. No mozliwosci naprawde super i te tunery najbardziej polecam. No ale wszystko zalezy od pieniazkow.... Mam nadzieje ze pomoze to komus dokonac wybor !!! |
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Co do LANu u mnie kiepsko pod tym wzgledem, daleko jest komputer a w innym pomieszczeniu jest TV, kable musialby leciec przez cale mieszkanie... chyba zeby byla jakas opcja bezprzewodowa... z drugiej strony kiedy juz tak przegladam te wszystkie modele... najlepsza metoda to jest zbudowac sobie drugi komputer, w jakiejs specyficznej obudowie, podlaczyc to ustrojstwo do OTV, dokupic karte DVB SkyStar2 i cieszyc sie SAT, magnetowidem cyfrowym, mp3, DVD, DIVIX... wszakze to komputer jest jednak urzadzeniem przyszlosciowym (aktualizacja softu) a nie zamkniete gotowe skrzynki typu Dbox, dreambox itp. |
Ja plecam Phila DSX 6010, bo jest obecnie wydawane mase softu, można co nieco pooglądać, cena przystępna no i chyba nie idzie go uziemić wgrywając zły flash, o czym pewnie wiedzą właściciele mediasatów.
|
Jeśli chodzi o Dbox 2 to rzeczywiście jest on dobry, może troszkę wolniejszy od Dreamboxa. Ale ma jedna dużą wadę jest bez gwarancji, no może czasami dają na niego 3 miesiące a Dreambox ma 2 lata gwarancji.
Ale jeśli miałbym kupować jakiś tuner a miałbym mało kasy to w tej kolejności do najlepszych i najdroższych. 1. Philips DSX 6010 300 zł 2. Ferguson 7018 500 zł 3. Dbox 2 700 zł (+ 100 zł Muliticam) 4. Dreambox 5620S 830 zł 5. Dreambox 7000S 1500 zł 6. Triple Dragon DBS-3000CNCIE Black1870 zł |
Cytat:
1. Philips DSX 6010 - za duzo zabawy z tym sprzetem, ja mialem kiedys 3010 2. Ferguson 7018 - w niczym nie ustepuja mu tunery FTA od 1018 do gory 3. Dbox 2 (+ 100 zł Muliticam) po co Ci multicam? dla oplaconch kart? |
DBOX2 za drogi jak na swoje mozliwosci ? Hmm 600zl i masz tuner z takimi funkcjami a ludzie pionierki niektore sprzedaja po 500 i iles.... a co one za mozliwosci maja porownujac do dbxa.. Mowisz Fegusony 1018 w niczym nie ustepuje 7018 hmm no coz... nie bede ci wymienial roznic ktorych jak mowisz prawie nie ma ;) To bierz 1018 i wszystko swieci tanio.... OBy jak najdluzej...
|
Cytat:
Nie zrozumiales mnie... Dbox2 jest jednym z lepszych mozliwosci cyfrowego odbioru SAT, ale musisz podpiac LANem pod komputer aby uzyskac ogladnie filmow, odsluchiwanie mp3 czy tez przegladanie zdjec... ten LAn jest niby ok, ale jak wczesniej pisalem nie kazdy ma mozliwosc podpiecia tego pod komputer, w moim wypadku wolabym aby Dbox2 mial dysk twardy... (pisalem wczesniej ze mialem jakis czas dboxa, tak na przygladniecie sie mu), wiem ze cene mozna obnizyc, kupic takiego dboxa za zachodniej granicy ale jako kablowego, wstawic muz glowice SAT i tyle... czyz nie robia tak ludzie na allegro, ktorzy sprzedaja te maszyny do Premiere? co do ferdka AF-7018 UCI to mozna o nim poczytac na stronach telestara http://www.telstar.com.pl/telstar/in...age=oferta7018 i nic nowego aby odkryc ze dziala on na procesorze STi 5518 ma 2 Mb pamięci typu Flash oraz 8 Mb dla grafiki i pamięci systemu, czyli podobnie jak jego poprzednicy (gorsze modele) a te dwie kieszenie na moduly dostępu warunkowego i wbudowany czytnik kart to jest jedyna dodatkowa opcja... 1018 mi sie nie podoba, ale... nowy model 2818 jest ciekawa alternatywa do tego pojawil sie jeszcze nowszy FERGUSON AF-2300 NC to moze byc rownie ciekawe urzadzenie Kazdy ma swoje doswiadczenia w tej materii... dbox2 jest rownie dobrym wyborem |
Cytat:
soft nieoficjalny do 6010 jest jeden (bezer***), a to co znajdziesz na uploadach, to tylko skromne mody tego samego softu ! |
@ Ormianin co do roznic miedzy ferdkami FTA a np 7018 istnieje pewien problem z softami $. Bywa czesto ze podczas zabawy z lista kanalow lub Audio tunek wywala liste lub sie wiesza. Nie wystepuje ten problem w tunkach CI.
Dodatkowo 7018 jak i 6018 maja mozliwosc wspolpracy z orginalnymi kartami abonentowymi C+.A to tak na przyszlosc w razie "czarnego scenariusza" jest wazne.Zawsze mozna wykupic Pre-Paid C+ . Pozdrawiam :) PS. Oczywiscie kazdy wybor jest dobry jesli spelnia zapotrzebowania usera.Ma po prostu dzialac i przynosic radosc. |
Mam zapytanie czy ktoś
Mam zamiar kupić tuner Fergusona 3118 ale ktoś mi powiedział że po zmianie kluczy zawsze jest najszybciej są dostępne kody do tunerów Philipsa co o tym sądzicie za podpowiedzi z góry dziekuje :)
|
Cytat:
|
Cytat:
A co to za model? |
Teraz jakies nowe ferdki wychodza np 2118 wiem ze jest no i chyba jak widac 3118 tez. Co do szybkosci pojawiania sie kluczy czy czegos tam to wedlug mnie philipsy i fergusony stoja na rownej predkosci. JAk chcesz zawsze miec pierwsi niz inni to tylko DREAMBOX albo DBOX2. Na te maszynki zawsze sa first relase ;> Wiec dozbieraj i kupuj machine :>
|
Cytat:
|
dobra czas na mnie ... :D
czy cos sie zmiwnilo w tunerach ... mam zamiar kupic taka zabawke narazie cena nie gra roli ... troche poczytalem - tuner bede chcial podlaczyc pod PeCka przez ethernet ... czy bedzie mozliwosc zgrywania programow na piecu? - mozliwosc upchniecia w niego HDD 80-200gb ... czy przez jego montaz bede mogl nagrywac filmy/programy? - napewno zrobie zeza na hotbird i astra ... czy jest sens robienia na wiecej niz dwa satelity? - chcial bym ogladac MTV2, sloneczko i syfre |
- jeżeli masz grafe z TV-OUT'em to bym radzil SkyStar'a 2 do kompa
- Nie ma sensu robić zeza na inne satelity. HotBird i Astra wystarczą. - Syfra - nie mozliwe :) Nie rozkodowali jeszcze nowego NANO :) (więc MTV2 tez odpada), Polsat - jak najbardziej :) |
Cytat:
|
A karta dvb do komputera na pci albo na usb cie nie interesuje??? bo było by chyba znacznie taniej
|
sky pewnie sobie kupie i tak ale pozniej ... chce sie pozbyc osiedlowego kabla
a fajnaych zabawek z linuchem nigdy nie zamalo :D ferguson czy dbox dbox2 czy dreambox na co wychodzi wiecej i szybciej ... ktory jest bardziej elastyczny ... |
Cytat:
Cytat:
|
czy na skystar2 i na tuner'y stacjonarne duzo jest kluczy?
tak jak napisalem wczesniej chce jakas fajna zabawke pod tv z linuchem, ethernet'em ... nie chce sugerowac ceny :> tylko bogatego stac na kupowanie wiele razy ... |
jeśli chcesz do TV do ferguson lub philips a do kompa ss2
|
Cytat:
|
Cytat:
|
@AleX69 Jeśli chcesz dobry tuner to tylko Dreambox 5620S a jeśli ma być z dyskiem to 7000 lub 7020. To bardzo dobre tunerki , są na linux więc można cały czas coś nowego dogrywać , ostatnio nawet zrobili na niego emule. Ja mam od roku 5620 i naprawde jestem z niego bardzo zadowolony . A jeśli chodzi o oglądanie to jest sharing , a na tym to chodzi pięknie .
|
Cytat:
http://polaris.dvhk.pl/?id=af-8018 Co do dbox2 albo dreambox nie mam zdania, to sa drogie modele poza moim zainteresowaniem, ale moze kedys w przyszlosci na taki sie wlasnie skusze... co do wiedzy edukacyjnej, nikt Ci nie odpowie na dzis jak szybko wychodza softy i klucze do poszczegolnych modeli, wydaje sie byc to raczej loteria... w tym topicu zachwalane beda rozne modele tunerow SAT pod TV, kazdy chwali swoje, jesli faktycznie masz wiecej zasobow finasnowych, mysle ze powinienes skusic sie na bardzej rozwojowe na dzis modele /Ferguson 8018, dbox2 (nokia) albo dreambox/ wybor nalezy do Ciebie... co do edukacji, internet ma w swoich zasobach wszytsko co potrzebujesz, wystarczy sie tylko dobrze rozgladnac :) |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
jeśli chcesz tunka do zabawy edukacyjne pod tv i do kompa to philips 3010 tani, uwalić go trudno (prawie wogóle) dużo softów itd..... a karta do neigo Funka lub Funarri ale bardziej funka raz zaprogramujesz i git :D
|
Cytat:
|
Cytat:
A jeśli chodzi o karte fuknke i funrrari to będzie ona działać tylko jeszcze przez krótki czas, bo P...t zmienia system kodowania :) |
dzieki chlopaki mikas@ i Ormianin@ za pomoc juz dokonalem wyboru ... szukalem czegos mocnego - na raz i na dobrze
musze jeszcze tylko poczytac o roznicach pomiedzy 7000 a 7020 sharingu, mozliwosciach sieciowych tych zabawek w skrocie ... co mozna na nich wyrabiac :mruga: ale chyba zdecyduje sie na DreamBOX 7020S - ale narazie bez dysku ... |
Cytat:
|
no na dreama do shringu dużo serverów nie darmowych nie ma :D
|
Cytat:
Ostatnio na stronie http://laki.dvhk.pl/ reklamują nowy tuner VISIONNET VN-8000S . Podobno oprogramowanie dekodera łączy się samodzielnie z serwerami które znajdują się w egzotycznych krajach i emulują karty. Ale za bardzo nie chce mi się w to wierzyć . Napewno nie jest to za darmo :) @Burak_PL jak znasz jakieś darmowe serwery to z chęcią porozmawiam na PW |
Cytat:
|
Cytat:
|
Odświeżę temat, co aktualnie warto kupić do oglądania DVB SAT w cenie do 500zł, czy za około 500zł kupi się teraz Dreamboxa?
|
@Callisto kupisz Dreamboxa 500s, ale uzywanego :) Jest duzo podrobek wiec uwazaj (szczegolnie na allegro!
Uzywam go od kilku lat i jest rewelacyjny :) Mialem na nim C+ i POLSAT a teraz TnK :) Shering dziala wysmienicie, a port lan zapewnia zawsze aktualne klucze :) |
Ferguson Ariva - kozak jesli chodzi o jakosc obrazu, wygode PVR i ogolne wykonanie.
|
OPTICUM 9500 HD bym polecil tani dobry, eleganckie wsparcie z softem. Jesli ten Ferguson Ariva dziala tak jak 8900 to ja bym podziekowal za bubel :) Miejmy nadzieje ze Ferguson wkoncu sie wzial do roboty po wpadce z 8900
|
Ja tez polecalbym Dreamboxa jesli planujesz cosik "kombinowac" kiedys ;> Daje najwieksze mozliwosci edykacyjne... Sam mam 800HD..
|
Wie ktoś jak zdekodować materiał wideo z HDD
z tunera Sagemcom HD DVR ESI-88 ? Urządzenie posiada wyjmowany dysk twardy, czy da się jego zawartość zdekodować pod PC (nagrania video) ? |
A w jakim formacie są tam pliki? :>
|
Szyfrowane nagrywanie TS: Nagra PRM lib
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:50. |