![]() |
Którą nagrywarkę wybraliście?
Stoję przed wyborem nagrywarki. Wiem, że podobne tematy są na forum, ale nie ma jeszcze żadnej sondy dotyczącej tych 3 nagrywarek. Najlepiej NIE piszcie dlaczego.
|
kolego jest juz taki temat po co zakladasz nowy :D
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=44017 po co sondy jak sa opinie wystarczy poczytac :) a sonad nic ci nie da :) |
mnie interesują liczby, opinie są w innych wątkach.
|
ok jak masz analityczny umysl to droga wolna :D
|
Dla mnie może być :taktak:
Po prostu stawia się kropkę Bez komentarzy Bez głupich gadek Itp. Ujęcie ilościowe także o czymś świadczy :mruga: |
a jaki wysiłek intelektualny przy stawianiu kropki. ;)
|
Podejscie dobre. Skoro ma juz opinie, to chce jak sie do tych opinii odniesli ludzie i co kupili. Zaznaczylem BenQ, bo taka mam :)
|
Cytat:
|
widać, że na LG zdecydowało się najmniej userów
|
Cytat:
maniek P.S. Widziałeś lodówkę NEC?:) |
Ale i tak kupuję Pioneera 108
|
Cytat:
|
pytania sa tendencyjne-i nie potrzebne
|
Piszcie sobie co chcecie. Jak sprzęt Samsunga zdobył moje zaufanie (bardzo dobre HDD, monitory, pamięci, jedynie napędy optyczne są jeszcze słabe, ale współpraca z Toshibą powinna zaowocować) tak LG nie jest w stanie tego zrobić. Być może i nowe modele nagrywarek są super hiper, ale pamiętam kłopoty kumpla z CDR, innego z DVD itp. Do tego problemy z monitorami i obraz firmy LG jak dla mnie nie jest najlepszy.
Chcecie LG? Kupujcie LG. Oby Wam dobrze służyło, ja poczekam, wolę wybrać cosik innego... :mruga: |
lg 8 )
|
no i mamy remis :|
|
toshiba 5372
|
LG 4163B (myślałem o Liteonie 1653 lub Nec 3520 lub Pioneer 108) LG 4163 na razie nagrywa na wielu płytkach które kupiłem i na wszystkim potem odtwarza (4-ro letnie DVD w kompie, 6-cio letni odtwarzacz DVD Panasonic A-160 (+R jak i -R Verbatim) i nowa Yamaha DVD S-550 jestem zadowolony jak na razie z tego LG :)
|
No to ja glosuje na BenQ :)
|
Nec 3520a
|
jutro (07.02) na komputroniku jest promocja NECa z czarnym panelem.
|
Cytat:
Myślę, że ten NEC jest dobrym wyborem, choć zdarzają się dziwne egzemplarze np. ...http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=47088, http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=47754 a może jednak BENQ ? |
Fajna sonda, powinna być przyklejona, bez zbędnych wywodów.
Ja wybrałem LG 8 ) |
Posty z lutego sa za Nec'iem , teraz wiekszosc testow wskazuje na LG ,a za 2 miesiace moze pojawi sie cos lepszego (NAPEWNO)
Ja na chwile obecna wybralem Lg |
Proponuje Nec-a ND-3520A
Cytat:
1. Nec jest jednym z najtańszych producentów nagrywarek u nas w kraju 2. Jakość nagrywarek jest bardzo wysoka 3. Nec robi nagrywarki, a inne firmy kupują od Nec-a częśi i składają je pod swoimi nazwami (e.g. Pionier) 4. Nec rulez Teraz tak.. Jak by ktoś kupował Nec-a to ND-3520A , broń boże ND-3500A bo między nimi jest duża różnica (nieważne co mówią w sklepach {3520 ma inny chipset , dużo leprzy} ) . Mam tą nagrywarkę i jetem zadowolony, nagrywa wszystko, na płytkach TDK 8x można ustawić 16x i w tedy nagrywa płytkę w niecałe 6 min (acz kolwiek rozpędza się do max 14,1, w każdym razie u mnie). ta nagrywarka jest bardzo tania, no może BenQ jest tańsza ale polecam tą dlatego że serwis jest u nas w Polsce i ma pożądny support więc raczej nie będzie problemów z Upgradem Firmware. Acha jeszcze jedno , nie ma Neców w werji BOX. Nec w Europie (z tego co mi wiadomo ) nie ma zezwolenia na sprzedaż Boxów, tylko OEM. To by było na tyle. ps. tym tekstem nie chciałem nikogo urazić, nie było to moim zamiarem, to jest poprostu moja opinia na podstawie zebranych informacjii (ja też miałem dylemat przy kupnem nagrywarki) i jeżeli kotoś uważa inaczej (lub poprostu nie lubi Neca) ja to szanuje i składam ukłony. Pozdrawiam wszystkich użytkowników CDRINFO forum. ADIOS |
Cytat:
2. Jakość nagrywarek jest bardzo wysoka 3. Lite-ON robi nagrywarki, a inne firmy kupują od Nec-a częśi i składają je pod swoimi nazwami (e.g. Sony, Teac, TDK, Gigabyte, Memorex itp.) 4. Lite-ON rulez Lecz mam LG które jest jeszcze lepsze... NEC'a mialem, płytka w nim wybuchła (jakaś tłoczona od ruskich)... no i naped tez... na grarancje nie przyjeli bo przy wkładaniu przedarłem plomby. Plextor...450zl? Mam i nie używam.... Mogłem za to kupić 2 LG oraz 75 pustych TDK 8X DVD+R :) lub 50 pustych DVD+R i 2 DVD+R DL 4x Verb. :) |
Cytat:
:haha: :rotfl: :haha: Cytat:
|
NEC 3520a rulez (szklana optyka)
|
Wybrałem NEC'a, nie żałuję, powiem więcej - jestem pozytywnie zaskoczony.. a dylemat przed kupnem miałem przeogromny. :)
NEC rulez ;) |
Cytat:
|
Nec I Teac
Cytat:
Chyba z www.lajt-on-i-ona.com.org.rh+.pl :/ pozdrawiam .. |
A tak na marginesie to skąd wy wogóle wiecie, że Nec ND-3520A ma szklaną optykę?
Ja takie rzeczy słyszłem ale nigdzie nie mogłem znaleść potwierdzenia... Jak macie linka do odpowiedzi to podajcie... bo naprzykład na CDRINFO.com jest gigantyczny opis tego modelu a i tak się niczego o szkle nie dowiedziałem.. Pozdrawiam... |
Jak w podpisie :)
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:04. |