Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   problem z filmami avi na płycie dvd (https://forum.cdrinfo.pl/f15/problem-filmami-avi-plycie-dvd-47728/)

gjd 06.02.2005 11:31

problem z filmami avi na płycie dvd

nagrałem w nero, sześć filmów (avi) na płyte dvd i zawsze albo jeden ostatni albo dwa ostatnie nie uruchamiają się i vplayer (lub inny) błędy wysypuje.
nagrywan na esperanzach nagrywarką nec.
może ktos wie o co chodzi ,nagrywarke mam dopiero 2 dni i wkurzam sie bo obrazy iso alcohol nagral dobrze a z tymi filmami mnie trafia.
z góry dziekuje za odpowiedzi (podpowiedzi)

wesyr87 06.02.2005 11:53

Nie wiem co NEC czuje do Esperanz ale dla mnie plytyt DVD Esperanza nie sa dobrej jakosci mialem kilka problemow z tymi plytami i postanowilem nie kupowac ich...Sproboj nagrac na innym nosniku troche drozszym nie bede tu mowil o TDK lub Verbatimach sa bardzo dobre jakosciowo lecz jak zwykle drogie...kup np Platinium DVD+R i zobacz jaki rezultat...

ed hunter 06.02.2005 12:23

czy zawsze nowym posiadaczom nagrywarek wciskają esperanzy?

to już chyba z setny taki przypadek na forum. inna sprawa, że inaczej esperanzy ciężko sprzedać. :P

tanio i dobrze=platinum+r

wesyr87 06.02.2005 12:56

Cytat:

Napisany przez ed hunter
...tanio i dobrze=platinum+r

Dokladnie w pelni sie z Toba zgadzam, jutro wlasnie ide sobie dokupic 50 bo mi sie juz skonczyly :D...

Wiesz moze dlatego te esperanze wciskaja bo w sumie cdr wedlug mnie byly dobre plytki eperanza no i tak sie ludzie daja nabierac...

gjd 06.02.2005 15:14

dzięki. będe próbował na verbatimach lub tdk (co do platinumek to mam złe doświadczenia ze zwykłymi cd-r, bo po miesiącu prawie każda padała i była niedoodczytania, tak jak dysany, ale skoro mówicie ze są ok to moze sie skusze) a esperanze dvd kupiłem bo żadna cd-r mi nie padła jeszcze.
jutro zrobie zakup 'pożądnych' płytek i dam znać czy mój problem zniknął.

aha i jeszcze mam dziwne pytanie:
o co chodzi z dvd+ i dvd- itp?
bo czytalem ze niektóre nagrywarki mają problem z dvd- lub + i nie wiem o co chodzi.

wesyr87 06.02.2005 15:45

Chodzi o budowe plyty roznica w plytka jest "sposob wykonania sciezki prowadzacej"(jak to profesinalnie mowia hehe:) ) Nom wlasnie o tym mowilem ze cdr esperanzy byly jakosciowo raczej dobre ale na dvd sie juz bardzo popsula firma i zaniedbala swoich fanow :), co do platinium plytki dvd tej firmy sa jak najbardziej w porzadku wiec polecam zakup, wielu uzytkownikow na tym forum powie Ci to samo o Platinium...i jeszcze jedno radze kupowac +, narazie nie mialem z + zadnego problemu a z roznymi - dosc duzo problemow (nie chcialy nagrywac sie lub jesli sie nagraly to straszne wykresy wychodzily) :/...

jesli chcesz sie dowiedziec cos wiecej o roznicy - a + to odsylam do stronki

http://www.cdrinfo.pl/artykuly/DVD9/

Milej Lektury :)

gjd 06.02.2005 16:11

OK. to popróbuje z platinumami bo z tego co czytam na forum to tdk lub verbatim kosztują ponad 10 zł/szt. na tych esperanzach nagrałem najpierw 4x a potem 2.4x i dalej nic. film z dysku puszczony idzie idealnie a nagrany kaszani.
poprostu zgłupiałem i próbuje sobie wytłumaczyć dlaczego tak sie dzieje (nagralem 4 plyty i raz sie z jednej ten film ostatni na pare sekund włączył a potem juz nie).

i jescze jedno: dlaczego mam niedostępne opcje 'metoda zapisu' i 'zamknij DVD - ponowny zapis płytki nie będzie już możliwy!' ???

wesyr87 06.02.2005 16:49

Z tym Ci juz niestety nie pomoge, ale ja tez tak mam...to raczej jest normalne, a jesli moge spytac do czego Ci jest to potrzebne ??

gjd 06.02.2005 17:02

to dobrze. po nic . poprostu upewniam sie, bo przy cdr są dostepne , a ja mam takiego pecha do nowo zakupionego sprzetu ze wole popytac zeby w razie co w pore oddac/wymienic.
dzieki za odpowiedzi.
szkoda ze dzis niedziela bo bym skoczyl po te lepsze plytki , a tak musze do jutra w niepewności żyć. :smutny:

wesyr87 06.02.2005 17:16

Ciesze sie ze moglem pomoc...

gjd 06.02.2005 18:02

hmmm....... a może to przez BIOS nagrywarki. tak tu o BIOSACH głośno. sciągnąłem najnowszy (w postaci BIN) ale niestety niewiem jak sobie z nim poradzic. :O

wesyr87 06.02.2005 20:14

z tym tez Ci niestety nie pomoge3 bo mam litka i na litku sie tak troche znam a na NECu niezabardzo, poszukaj na forum tutaj na pewno gdzies jest...

gjd 06.02.2005 20:50

mam juz programik i bios, ale chyba najpierw sprawdze na tych platinumkach jak nagra. a potem bede sie biosem bawił. ale tak na marginesie mimo wszystko powinno sie chyba nagrac dobrze na chociaż jednej płycie (bo nagralem to samo 4 razy). no....
zobaczymy jak to bedzie jutro. mam tylko cichą nadzieje ze to nie wina nagrywary. bo wtedy mi nerwy puszczą :zly:
dzieki :3msie:

gjd 06.02.2005 20:59

chyba jednak te NECi wszystkie takie spartaczone (chociaz mówili ze to jedne z lepszych) , lub winne mogą być spartaczone nośniki .
do jutra.

wesyr87 06.02.2005 21:22

Nom zycze powodzenia powinno sie udac no wiesz skoro nagrales to 4 razy na tym samym nosniku to raczej odbiegac od pierwszej kopi nie bedzie(tak sadze ze nie powinno odbiegac)jesli to bedzie wina nagrywarki(odpukac) to polecalbym Litka 1653S :) ja z nim narazie nie mam zadnych problemow :D... Jak nagrasz plytke to daj znac jutro..

gjd 07.02.2005 18:21

kupilem pare verbatimów i platinumek i jedno platinum dvd-rw, i chyba spróbuje najpierw na rw nagrac to samo aby sprawdzic czy chodzi. tylko ze mieli tylko dvdrw minus a dvdr mam plusy ??? ??? ???
no..... bede zaraz palił. trzymajcie kciuki. hehe

gjd 07.02.2005 18:30

zwolniłem tez troche miejsca na dysku , moze to pomoze.

gjd 07.02.2005 18:51

nagrałem na to dvd rw (minus) i chula świetnie. potem spróbuje na dvd r (plus) i dam znac. narazie jestem bardzo :) , ale zobaczymy później jak na zwykłym wypali.

wesyr87 07.02.2005 18:53

nom widzisz, lepiej nagrywac na jakis lepszych nosnikac :) ciesze sie ze wyszlo dobrze na dvd-rw, jak nagrasz dalej cos to daj znac i jak sie nagralo napisz :)

gjd 07.02.2005 20:19

:jupi: :fala: :)
udało się!!! nagrało na dvd+r prędkością 8x. elegancko i bez problemów, czyta również bardzo dobrze i bardzo szybko. mam nadzieje ze tak dobrze bedzie juz do konca i oczywiście nie bede żałował troszke więcej na lepsze nośniki. zastanawiam nad ponownym nagraniem obrazów na vebatimki lub platinumki bo te badziewne esperanzy mogą mi paść niedługo.
dzięki wesyr87. dzięki wielkie za rady.
jakby coś sie dzialo (odpukać w niemalowane) to bede jeszcze pisał.
POZDRAWIAM I JESZCZE RAZ DZIĘKI

anasiza 07.02.2005 20:31

Cytat:

Napisany przez gjd
nagrałem w nero, sześć filmów (avi) na płyte dvd i zawsze albo jeden ostatni albo dwa ostatnie nie uruchamiają się i vplayer (lub inny) błędy wysypuje.
nagrywan na esperanzach nagrywarką nec.
może ktos wie o co chodzi ,nagrywarke mam dopiero 2 dni i wkurzam sie bo obrazy iso alcohol nagral dobrze a z tymi filmami mnie trafia.
z góry dziekuje za odpowiedzi (podpowiedzi)

Ja mam neca 3500 też tak robię stosuje verbatimy AZO +R
i nie mam problemów

wesyr87 07.02.2005 20:40

Spoko Pisz Kiedy Masz Problem Postaram Ci Sie Pomoc, Nom Wiesz Przegraj Lepiej Z Tych Esperanz Te Pliki...

wesyr87 07.02.2005 20:41

Cytat:

Napisany przez anasiza
Ja mam neca 3500 też tak robię stosuje verbatimy AZO +R
i nie mam problemów

Tylko ?? No to chyba masz duzo kasy...

gjd 07.02.2005 20:41

no właśnie. jednak nagrywara dvd to nie to samo co zwykla która paliła na wszystkim.

gjd 07.02.2005 20:45

Cytat:

Napisany przez wesyr87
Nom Wiesz Przegraj Lepiej Z Tych Esperanz Te Pliki...

też jestem tego zdania i zaraz sie pewnie za to zabiore. hehe.
:cool:

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:00.