![]() |
Matura.... a studia.... tylko jakie....
W tym roku kończe technikum geodezyjne i zastanawiam sie dokladnie ktora uczelnie wybrac. do wyboru mam Uniwersytet Warmińsko Mazurski, Politechnika Warszawska, AR Kraków. Jak tam jest z dostaniem sie, plusy i minusy. Za odp z gory dzieki
|
Poszukaj na innych farach nie sądzę żeby Ci tu natym forum pomógl to jest forum informatyczne a nie forum od uczleni.
|
PW
AR UWM i to w tej kolejności |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
masz racje strzelaj jak najwyzej,ale mierz sily na zamiary, bo szkoda by bylo wyleciec po roku czy pol... |
idz na UWM najlepsze imprezki pod słoncem:)
|
GiK czyli Geodezja i Kartografia na AGH. Przynajmniej tak sie to zwalo jak ja zaczynalem. Na prawde dobry kierunek.
Pozdrawiam EDIT: Jak zaczynalem swoj kierunek IMiR.Bo na GiK to ciezko bylo |
Sam musisz wybrać gdzie chcesz iść, tutaj niestety nikt Ci tego nie powie.
|
Cytat:
|
Krakow! :D
|
Cytat:
|
A do Katowic bys sie nie wprowadzil? U nas jest bardzo fajnie na uczelni ;-D!
|
Przedewszstkim musisz określić co cie interesuje i w czym jestes dobry???
jeżeli nie masz kłopotów z mata, fiza, mechanika ,chemia itp to poleciłbym Politechnike!! sam studjuje na Politechnice Śląskeij w Gliwicach i jestem zadowolony z tego wyboru pozdro |
Ja np. ni w zab nie kumam matmy, dlatego wyladowalem na filmowce ;-D. Pozdrawiam...
|
Cytat:
z mateamtyka niebyloby problemow podobnie z fizyka, chemie tez nie jest zla....., wszedzie gdzie chce sie dostac sa konkursy swaidectw :(, wole egzamin.... ale politechnika warszawska daje mozliwosc egzaminu to chyba tam bede probowal zdawac no i jeszcze papiery na AR krakow, chociaz zastanawiam sie nad olsztynem..... Jeszcze patrze co oferuja inne uczelnie moze akurat bedzie cos ciekawego.... nigdy nie wiadomo |
Cytat:
to ci sie tylko tak wydaje.....:) |
Cytat:
ale ja te przedmioty lubie i nigdy problemow nie mialem, jak sie jakis pojawil godzinka dwie i rozwiazany :D tak bylo do tej pory i nadal jest... co bedzie tego nikt nie wie.... |
Cytat:
na studjach juz nic nie jest tak oczywiste jak się wydaje (niestety) tam są łamane podstawowe zasady, a 2x2 = 5 (dla niektórych doktorów- z którymi musisz się niestety zgodzić ) pozdro |
Cytat:
|| |
Cytat:
|
teraz juz wiem ze wybiore sie na ktoras z tych, ale która polecacie....... (kierunki techniczne: geodezja lub informatyka)
|
Hehe - ja powiem tylko tyle - odradzam prawo :P A tak bardziej serio - cholernie szybko się to wszystko zmienia - zaczynasz przedmiot a do egzaminu wiele potrafi się zmienić - no i sytuacja się nieco skomplikowała z wejście do Unii - bo kupa nowelizacji i w ogóle... zdecydowanie polecam któryś z kierunków technicznych - jak bym był mocniejszy z matmy, fizy i tego typu rzeczy to sam bym pewnie poszedł w tym kierunku... a że ze mnie humanista - to wyszło jak wyszło :D
|
ja mam zamiar iść po szkole na politechnike poznańsą na wydział infomatyki... a jak się nie dostane - to będę szukał innej szkoły... ale decyzje musisz podjąć sam...
|
Polibuda Wrocławska rządzi :) Analiza Matematyczna I & II <--- to jest to :D
|
Cytat:
|
Z tych uczelni co są w sondzie to bym wybrał Politechnikę Wrocławską... a co? najbliżej bym miał :D
|
wybierac to sobie mozna, ale trzeba tam sie dostac i utrzymac:D
|
Cytat:
ale jak wybiore to bede wiedzial gdzie mam zdawac, a czy sie dostane zobaczymy, z utrzymaniem jak wszedzie trezba ostr zap.....racowac |
Cytat:
|
Cytat:
Ponoć całkiem dobra uczelnia, no i Kraków... ;) Skoro jesteś po technikum geodezyjnym i lubisz tez zawód, to idź w tym kierunku. Wybór uczelni, gdzie będziesz kontynuował zdobywanie wiedzy, od Ciebie zależy, ale z opowieści znajomej polecam AR Kraków. |
Oj co wy tak z tym utrzymaniem :) Wcale nie jest tak ciężko - przynajmniej na Politechnice w Białysmtoku. Jak ktoś chce to zostanie, tzn tak było na pierwszym semie. Teraz to już naprawde trzeba być tumanem, żeby komisów nie przejść. Na przykład u mnie (Automatyka i Robotyka :spoko: ) na 3 roku jest już luzik. Większość zajęć to jakieś programowanie sterowników, obsługa matlaba i pisanie jakiś projektów :). Studia są za***iste :)
|
Cytat:
|
Cytat:
Myślałem, że nie wpadasz na forum :( A ty tu zmieniłeś avatar i cię nie poznałem :nie: |
Cytat:
Czemu ma służyć ten Twój post? |
Cytat:
|
Cytat:
a jak z dostaniem sie było, bo chwilowo P biał traktuje jako wyjscie awaryjne..... tylko nie wiem czy jest to uzasadnione. do PB mam rzut kamieniem..... ;) |
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:40. |