![]() |
Nagrywarka DVD [co sadzicie?!]
Mam do Was pytanie
Co sadziecie o nagrywarce Sony Internal 16X DVD+/-RW / Double Layer Beige Drive, Model DW-D22A, OEM Dodam, ze moge ja kupic za 67$. A moze polecilibyscie cos innego?... ciekawszego i bardziej praktycznego? ??? |
Cytat:
|
Cytat:
Poczytaj trochę forum - tematy co kupić, bo tego jest na tony. PS. Pewnie zaraz Bartez "gerdę" założy. |
Raczej Sony ma bebechy od Litka. Kup sobie lepiej Nec'a 3500 .Wiem,ze sa nowsze,ale 3500 zupelnie wystarcza i juz ma za soba "bledy mlodosci". Pozbawisz sie problemow na przyszlosc. Wgraj pozniej spatchowanego biosa i Nec wymiata jak zadna inna nagrywarka.No chyba ,ze chcesz nagrywac tez cd-r . Tutaj nec troszke zawodzi,ale moim zdaniem nie powinno sie meczyc nagrywarki DVD odtwarzaniem i nagrywaniem zwyklych cdr-ek. Lepiej kupic normalna nagrywarke do tego. DVD niech nagrywa tylko DVD,a lepszej od Neca nagrywarki DVD raczej nie ma, chyba ze stac Cie na Plextora za 7 stów.
|
Jeżeli Lite-on to tylko w Box-ie ale... najlepiej Nec 3520 (290zł szkoda że goły bez oprogramowania) lub LG 4163 Box (330zł zero problemów z nagrywaniem i odtwarzaniem)
|
D-22 to jest dokładnie litek 1633S/1653S - tyle ze z biosikiem SONY. Czy lepszym - kwestia gustu. Ja tam zostałem przy standardowym i nie narzekam. Przyznaję nie jestem w stanie pomóc dużej ilości osobom mającym problemy z litkami - bo sam nie mam żadnego. Do LG straciłem zaufanie. (NIE TWIERDZĘ ŻE SĄ ZŁE - ALE TO WŁAŚNIE Z NIMI MIAŁEM PROBLEMY I JESTEM UPRZEDZONY) a NEC - no cóż chyba na razie najlepszy wybór / na równi z PIONKIEM 109 (każdy ma swoje wady i zalety)
|
Cytat:
|
Właśnie czytam test, bo się nad tą nagrywarką poważnie zastanawiam (we Wrocławiu w jednym sklepie wersja BOX jest za 255 złotych, co już wydaje mi się bardzo rozsądną ceną), ale mam jedno pytanie - co to jest DVDRAM?
Z tego, co do tej pory wyczytałem, to jest to coś, co pozwala nagrać płytę RW 100 000 razy zamiast tysiąca, jak zwykłą. Ale jeśli to prawda, to pewnie na przestrzeni 50 lat zaoszczędzę jakieś 2 złote na płytce, więc na moje oko - żadna rewelacja ;) |
Cytat:
|
Cytat:
Cóż nie mam LiteOn'a , nie miałem i mieć nie będe. Wzorowałem się na tym poście : http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=41382 . A że LiteOn robi OEM'y do Gigabyte'a , Sony i innych to wiemy chyba wszyscy. Nie wiem kto oprócz LiteOn'a , NEC'a, i Benq wliczając Plextora robi coś swojego w tych czasach. Jesli pomylka to sorry. Post jest o tym czy warto kupic to Sony. Odradzam ( opieram sie na doswiadczeniach z ta firma znajomych, mimo iż sam nie miałem LiteOn'a ) - i proponuje NEC'a . To wszystko. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
http://cdrinfo.pl/software/slownik/s...?ID=2180133539 |
Cytat:
I nie zauważyłeś w mojej wypowiedzi, że tą definicję już jakby czytałem? |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
nie Mount Rivier tylko Mount Rainier http://www.cdrinfo.pl/cdr/artykuly/m...untrainier.php ...;) |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
W końcu Sony to zawsze Sony! :> :mruga: |
Cytat:
Ale jeśli mówisz, że tutaj warto byłoby coś takiego kupić, to przejdę się w najbliższym czasie do Vobisa i sprawdzę, czy u mnie też jest taka promocja. Wizualnie nagrywarka mi się podoba, więc jeśli jest jeszcze dobra technicznie i w takiej cenie, to kto wie, może się skuszę :) |
Cytat:
To taki joke był :D Za tę cenę warto się jeszcze zastanowić nad Benkiem On chodzi ~250zł Więc różnica w cenie jest niewielka :czytaj: |
Benqa nie chcę, jakoś tak traktuję tą markę jako coś raczej z boku.. Natomiast co do tego Sony - joke ok, ale to w takim razie jest to w miarę dobry sprzęt, czy nie? W sumie skoro ma mechanikę Lite-ona, to chyba jest to praktycznie to samo?
|
Cytat:
To co do Sony i Litka A co do Benka - to szkoda, że nie bierzesz go pod uwagę Na początku - nie wiem dlaczego Byłem bardzo sceptycznie nastawiony na ten palnik Bo czyż może być coś dobrego od BenQ? ??? Ale po przeglądnięciu tematu i po obejrzeniu wykresów Z taką lekką nieśmiałością wywaliłem kasę i ... W tej chwili kupiłbym go po raz drugi :taktak: I trzeci ... :mruga: |
Cytat:
|| |
Cytat:
:> |
Cytat:
|
@andrzejj9 a znasz firme ACER :>
to wlasnie jest BenQ :D wczesniej to byl ACER a teraz nazywa sie BenQ |
Cytat:
|
tak ale jak dostalem informacje:
ACER'a prowadzilo dwoch braci i potem sie podzielili i byly 2 firmy ACER i ACER (cos tam) i potem jedna zmienila nazwe na BenQ. Dostalem ta informacje od firmy ktora reprezentuje BenQ na Polske |
W żadnym wypadku nie wziąłbym LiteOn'a ani żadnego z jego OEM'ów.Wystarczy przejżeć forum i ilość problemów dot. różnych nagrywarek. Z LiteOn'ami ( i jego OEM'ami) jest jak z naszym swojskim polonezem. Jeden pali 10 litrów, a drugi 15 i nie wiadomo czemu...jeden sie wciąż rozkracza,a drugi wcale...dziwne bo zjechały z taśmy prosto po sobie. To takie małe porównanie poprzedzone przeglądaniem forum , a także obserwacją irytacji znajomych. Brałbym tego Benq Obok Nec'a i Plextor'a to najlepszy teraz wybór. Nie brałbym tego Sony nawet gdybym musiał dopłacać do Benq czy Nec'a. Plextor to troszkę wyższa półka.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
ja mam cdrw x8 LG :) wywalila mi kilka plyt ale to brak boorn proofa itp i tylko w nero ktore ma beznadziejne buforowanie - wracajac do tematu znajomemu kupilem lg nie pamietam ale chyba to 4163 - nagrywa dvdram jak dobrze pamietam - wypalalismy na hawku x4 plik 1.8GB rar - z predkoscia x8 bez bledow wypalanie i test archiwum
jak wybieralem nagrywarke dvd tez mialem dylemat ze wzgedu na duza ilosc problemow z litkami (zaleta bdobra korekcja, problemy z nagrywaniem dvd szczegolnie dvd-, zreszta nec tez jest kiepski ma beznadziejna korekcje bledow ale lepiej nagrywa) |
Cytat:
Co do LGx8 zgadzam się w zupełności, że jedynym mankamentem był brak burn proof,ale takie były czasy wtedy. Co do nagrywarek DVD firmy LG nie mam zdania, bo zraziłem się do tej firmy po ostatnich modelach nagrywarek cd-rw. Jako właściciel NEC'a 3500 nie wiem jak się wypowiedzieć co do korekcji błędów gdyż u mnie NEC tylko nagrywa...nie robi nic więcej. I w tym polu sprawdza się wyśmienicie. Więc wybór czy lepsza korekcja danych i problemy z nagrywaniem a gorsza korekcja danych ale lepsza jakość nagrania i bezproblemowe działanie uważam za rozwiązany już na starcie. Pozdrawiam:) |
Cytat:
:D |
Cytat:
Słuszna uwaga:) Dlatego nie lubię tłumów:) :blee: |
Cytat:
To mogą być rzesze :mruga: |
Cytat:
Nawet nie strasz:) przed snem takie rzeczy prawisz. I śnić się mi będą rzesze LiteOnowców i Lgkowców ścigające mnie po wsze czasy :ysz: |
Cytat:
Przecież wszyscy to jedna wielka rodzina :uscisk: ^_^ |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:51. |