![]() |
bash-2.05b$ du -h /mnt/c/windows
1,7G /mnt/c/windows :) |
Ilość załączników: 1
:)
|
ja znam wspaniały sposób na odchudzenie windozy, dosłownie fenomenalny - 100 % zysku miejsca - no more critical errors - wystarczy tylko płyta bootowalna albo dysk startowy a wtedy Forma..... :) i już. Było bydle i już nie ma. potem można se zapodac Knoppixa i wszystko gra i buczy :)
|
dobrze jest odchudzić windę za pomocą nLite, moja 2003 ma tyle co na obrazku.
|
moze sie myle ale to okienko z wlasciwosciami windy jakies dziwne - czy to nie jest przypadkiem winda 2003 - wtedy takie rozpasanie na dysku byloby norma :)
|
no to Cie wszyscy opatrznie zrozumieli - bo napisakles "zostalo 4,5GB" wiec 30-4,5 daj 26GB systemu :D a tego to chyba nikt jeszcze nie widzial :)
skoro jednak masz ponize 2GB to jasne ze tak byc moze... :) byle w maire szybko wstawal i programy sie nie ciely... |
Panowie. Wielkość którą podałem to system, który pozostał po usuniętych niepotrzebnych aplikacjach. W tej chwili folder Windows zajmuje 1,63 GB (na dysku 1,5 GB) czyli tak jak podajecie nie jest źle.
|
U mnie też nie jest źle
|
mój ma dwa giga - i tak zostanie - dllcache zajmuje .5gb [a go nie wywalę], resztki poprawek kryczynych .2gb, resztki zainstalowanych programów .2gb, jakieś backupy sterowników .1gb - zostaje 1gb zajmowany przez system32 [co tam jest za śmietnik..]
działa to elegancko, wstaje w 35 sek od naciśnięcia power i tyle.. nigdy mnie nie zawiodło jeszcze a to już 8 miechów bez instalki to chyba nie rozmiar się liczy.. |
Cytat:
|
No panowie, bez jaj :D
A bez jaj, to moj windows ma 1,35 GB (bajtów: 1*455*542*340), a to po 6 miesiecznej eksploatacji, z osiolkiem w tle. A Mlody jeszcze katuje akies 3 strategie. |
Tyle zajmuje mój folder Windows :D
Format był przedwczoraj tylko dodam :D :> Co mogę wywalić z tego folderu??? Chłopaki ale wiecie tak, żeby komp działał :D |
moja, ktora jest juz bardzo mocno przeeksplatowana i duzo syfu w niej jest zajmuje 2,19 GB wiec cos on wielki informatyk zj...l
|
ze co jak i gdzie i kiedy? to jest mega LOL
powies informatyka za jaja - i niech cos z tym zrobi jesli sam nie mozesz grzebac (jak to czasem w firmach bywa) sama winda moze rozpasana zajac 1,5 GB, jak pomarudzisz przy niej troche, to jak juz to padlo, grubo ponizej GB... |
Cytat:
|
Dysk systemowy ma 30 GB. Wielkości katalogu nie pamiętam, zobaczę jutro.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Widows XP Pro
Mam pytanie do posiadaczy Windowsa XP Pro. Dostałem w pracy komputer z takim właśnie oprogramowaniem. Usunięto z niego wszystkie zbędne aplikacje miedzy innymi cały pakiet Officea i Nortona, miał zostać tylko sam system. Taki układ potrzebuję do montażu filmów. Informatykowi nie chciało się instalować od nowa tylko Windowsa przez tą głupią telefoniczna rejestrację. Na dysku zostało około 4,5 GB po zablokowaniu ***8222; przywracania systemu ***8221; zostało jeszcze około 2,5 GB. Mam teraz pytanie czy jest to wielkość normalna, a jeżeli nie to gdzie szukać śmieci po usuniętych aplikacjach.
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:31. |