![]() |
Call Of Duty United Offensive
Gra ja wyzej problem jest taki gierca instaluje sie normalnie ale jak wchode do menusa to zamiast normalnego "new game" itd mam jakies czerwone napisu cos w stylu ulocalize cos tam a dopiero obok tego new game ale jak chce odpalis gre to lipa komp sie wiesza (( Ktos wie o co chodzi ???
|
gra pewnie z sieci ściągnięta
słyszałeś o czymś takim jak umieszcznie uszkodzonych obrazów (i nie tylko) przez pewne "grupy" uważające ten proceder za jeden ze sposobów walki z niekontrolowanym kopiowaniem mienia artystycznego opatrzonego prawami autorskimi :D może niefart miałeś a u twoich znajomych gra chodzi?? |
Najlepsze jest to ze to juz 6 kopia ktora niedziala i dodam ze nie wszystkie byly ciagniete z netu byly tez z tak zwanej gieldy instlowalem u siebie i niedzialala zadna a u kolesia niektore dzialaly. Nowy system nie pomogl.
|
Ale masz zainstalowane Call of Duty?
|
Musi miec call of duty,aby zainstalowac dodatek. Zainstaluj nowe stery od grafy, mialem cos podobnego, tylko ze u mnie cale menu sie kaszanilo i nic nie bylo napisane.Poza tym jesli to by byl uszkodzony obraz to by sie w ogole nie zainstalowal.
|
Wiec tak stery jak instalowalem to byly najnowsze. Aco do call of duty to mam orginal w ploskiej wersji moze wiec o to chodzi bo dodatek jest w wersji angielskiej i moze sie krzaczy :ysz:
|
Ilość załączników: 1
Wiec dokladnie moje menu w gierce wyglada tek jak na zalaczonym foto :blee:
|
Cytat:
wyświetli się stosowny komunikat sprawa powinna wyglądać tak 1. instalujesz podstawową (pierwszą) część gry 2. instalujesz patch zwiększający wersję gry do 1.4 3. instalujesz dodatek United Offensive pomijam już takie rzeczy jak DX9, lub najnowsze hyperiony do VIA (jeśli płyta na niem bazuje) jeśli tak zrobiłeś to nie mam pojęcia co się dzieje |
Cytat:
No to juz nie mam pojecia. Stery do gf 66.93, dx9.0c i wogole to co sie da i nic (( . Odpuszczam sobie. |
A ja mam pojecie, obie wersje nie sa kompatybilne czyli na en nie zainstalujesz pl i na odwrot
|
loki7777 ma rację. Te krzaki w menu "unlocalized" oznaczają, że gra poszukuje pliku lokalizującego (językowego) odpowiadającego jezykowi wersji podstawowej, nie znajduje go i wyświetla błąd w miejscu w którym powinna wyswietlic polskie menu.
|
nie jest zalecanie instalowanie na Call of Duty PL angielskiego dodatku musisz mieś obie wersje PL lub ANG
|
gdy dodatek jest angielski a baza polska:
1. edytujemy plik .\uo\version.inf do postaci: [Version Info] ExtVersion=1.41 IntVersion=25.3 Language=255 Branch=0.0 QA=3300 [Product Info] Platform=PC Product=Call of Duty: United Offensive [Ereg Info] Server=www.activision.com StartLocation=/webreg/register/ Template=/webreg/register/user_env.asp?context=app UPC=047875326392 2. zmieniamy nazwe pliku .\uo\localized_english_pakuo00.pk3 na .\uo\localized_polish_pakuo00.pk3 3. ww. plik .\uo\localized_polish_pakuo00.pk3 jest zwyklym archiwum .zip gdzie tylko rozszezenie zostalo zmienione na .pk3. musimy rozpakowac ten plik i folder \localized_polish_pakuo00\localizedstrings\english zmieniamy na \localized_polish_pakuo00\localizedstrings\polish po czym znowu pakujemy archiwum i rozszerzenie .zip zmieniamy na .pk3. cala operacje mozna znacznie prosciej przeprowadzic przy pomocy total commandera, gdyz nie ma potrzeby zmieniac rozszerzen i rozpakowywac niczego, poprostu wchodzimy tam i zmieniamy nazwe. oczywiscie wszystkie powyzsze czynnosci umozliwiaja odpalenie gry i poprawne wyswietlanie menu, celow misji oraz napisow, z czego tylko menu jest po polsku. nie jestem pewien ale chyba po zainstalowaniu patha 1.51 dostepne sa tez polskie podpisy. |
Cytat:
|
ja mam też ten dodatek i jak instaluje to mi drugiej płyty nie chce wczytać
|
Call Of Duty - United Offensive (Drivers)
Od pewnego czasu posiadam dosyc dziwny blad.Mianowicie przy rozpoczynaniu gry multiplayer wszytsko zastyga, gra sie sypie, wychodzi do windows,a pulpit wyglada jakby mial 16 kolorow (wszytsko jest rozmyte i jaskrawe) .Blad ten najczesciej wystepuje gdy system chodzi sobie juz kilka godzin,natomiast po restarcie i ponownym uruchomieniu multiplayera wszytsko jest wporzadku.Posiadam GeForce FX 5500 256MB.Sterowniki 77.76 (latest beta) ktore rozwiazaly problem (Resolved: "Overbright" color issue affecting video playback) przedstawiony we wczesniejszych wersjach.Do tej pory probowalem kilku numerkow pomiedzy ostatnimi beta a 66.93, jednak problem nie zniknal.Nie wiem zabardzo co mam z tym fantem zrobic, moze cofnac sie jeszcze do wczesniejszych numerow ? Jezeli tak to prosze o pomoc poniewaz nie wiem od ktorych zaczal sie support dla mojego FX'a.Posiadam Xp Pro N plus wszytskie mozliwe laty !
??? |
Problem :[
:wazuuup: Ej mam problem bo wszedlem kiedys na wegierski server i sciagnal mi sie jezyk (wegierski) z tego serva i teraz i w sp i mp mam wszystko napisane po wegiersku nawet podczas gry krzyki itp. a w main mam wszystkie paki angielskie (localized_english_pakuo00.pk3,localized_english_p akuo01.pk3,localized_english_pakuo02.pk3) i co mam zrobic zeby miec spowrotem wszystko po angielsku ??? pomozcie bo tak sie juz nie da grac !! :szczena:
|
siema :D wystarczy ze wykasujesz pliki które sie sciagneły D:\GRY\Call of Duty\uo <- tu wchdozisz i je kasujesz
|
thx
Hehe no dzieki ale jak wykasuje to mi padnie UO pobowalem kasowac niektore pliki i wkoncu natrafilem na ten co trzeba. Juz jest dobrze :D
Ale tu fajne emoty sa :] np. :bicz: :jeep: :fala: |
Cytat:
|
nie wiedzialem gdzie napisac to napisze tutaj bo pytanie tyczy sie tej gry ale czescie pierwszej czyli Stalingrad itd.
Nie wiem co dalej zrobic:) Latam jak głupi po piętrowym budynku w Stalingradzie i mam rozwalić czołg jakimś działkiem na 2 piętrze. Problem w tym, że działko jest ale po drugiej stronie budynku. hmmm |
Cytat:
|
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Sposób na odpalenie i granie w dodatek jest prosty jeżeli masz polska wersje zwykłej gry to w C: rogram Files\ja mam akurat odrazu bez Activision\Main i tam są pliki pod tytułem Locatized Polish_pak1 to zamieniamy Polish na English i normalnie odpala lecz w menu bedzie pisac Menu_New Game i tak dalej.
Jeśli pomogłem to dobrze :D:D:D:D |
|
MAtko to ja taki stary już jestem :D
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:11. |