![]() |
neostrada.. i stronki? co jest?
jak w temacie - nie dziala mi duuzo stronek... akurat forum nasze dziala, forum napisy org, polishtracker.org i forum tweaka..., a reszta - kaput.. :|
pozdro ;) |
moze tpsa zablokowala dostep
|
Może znowu broblem z IP 83.x.x.x
|
Może masz IP z jakiejś trefnej puli? Albo Twój firewall blokuje ruch sieciowy z pewnego zakresu IP?
|
Witam!
Watpie... tez mam Neo+ i dzialaja wszystkie stronki. Skup sie na swoim kompie... moze jakis firewall lub filtr tresci... ? |
ja nigdy nie miałem problemu z pulą IP 83.
Mam neo i u mnie wszystko działa. |
U mnie all ok, nigdy nie miałem problemu z pulą 83.xx.xx.xx
|
wszystko dziala, srednie pingi ok 25, wiec w normie :piwo:
|
Zmień adresy DNS. Zwykle pomaga.
|
Napisz konkretnie co nie działa - przykład coś znanego - ping - zobacz co się dzieje - wyłącza firewall na moment sprawdź ponownie - jestes wlascicielem tego IP czy moze łączysz się przez modem router np: u kolegi - moze coś na takim routerze jest źle skonfogurowane?
|
U mnie ok, czasami jak sciagam cos z sieci i mam bardzo obciazone lacze, to nie wchodzi wp, a tak pozatym wszystko ok. A moze Ci zmniejszyli transfer ? :D
|
tez mam i nie narzekam oprocze tego ze mi nie dzialaja reputki.
tutaj jest ten post :( : http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...926#post408926 |
Ja też miałem taki problem ,ale wtedy nie działał mi internet ;)
|
a jaki masz firewall?
niektóre z nich (np. zone alarm) mają opcję blokowania zadeklarowanych lub spełniających pewne kryteria stron. |
Ja obstawiam DNS, mi wczoraj stronki również przestały działać...a wystarczyło zmienić DNS'a i jest ok :D
|
ile ja sie wczoraj nameczylem..., hm... - myslalem, ze reset pomoze, ale.. nie chcialem go robic bo torrent "pracowal" ;), az wkoncu zrozumialem, ze konieczne jest dzialanie neta, przerwalem ssanie i zrobilem reset... - w ogole net sie nie polaczyl, wiec odlaczalem i podlaczalem pare razy modemik Sagem... i za ktoryms razem zadzialalo, a wraz z polaczeniem neta zadzialaly stronki...
co do firewalla - nie mial z tym nic wspolnego.., uzywam kerio personal firewall 4.x pozdro ;) |
Co jest gra?? Net chodzi gorzej niż na modemie! Czyżby w Tepsie coś padło??
Jak u Was sprawa wygląda?? -edit- Mam ping na google 550, na onecie 420 ms |
start > uruchom wpisz cmd
wpisz ping wp.pl i masz ping a mi neo smiga normalnie pozdro ;) |
Już działa, coś się zdupczyło u mnie w mieście i nikomu Neozdrada nie działała.
|
MTU - tutorial i info znajudziesz na neostrada.info
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:01. |