Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   DVD-Video (https://forum.cdrinfo.pl/f13/)
-   -   Propozycje konwersji z avi na dvd ALE za pomocą 1 programu!! (https://forum.cdrinfo.pl/f13/propozycje-konwersji-avi-dvd-ale-za-pomoca-1-programu-48090/)

juicepp 12.02.2005 22:33

Propozycje konwersji z avi na dvd ALE za pomocą 1 programu!!

chciałem zaprosicz wszystkich wyjadaczy aby zgłaszali propozycje przekonwertowania filmu z avi(divx) do DVD, owszem jest tu kupe instrukcji, typu CCE+DVD@SVCD(tylko 99% ludzi i tak ma z tym problemy).
Chodzi o to zeby użyć 1 programu, który to zrobi w miare szybko, bezbolesnie. Bez zabawy w babranie sie z ERRORAMI, błędami itp.
Ja zgłaszam WinAvi, owszem potrzeba fddshow do napisów, ale to prosciacha, czego nie mozna powiedziec o cce+dvd2svcd itp....
Chodzi o prostote.

DuroneK 13.02.2005 00:23

Ja używam WinAvi Video Converter, filmy się ładnie przerabiają , ale mam problem z nagrywaniem ich później. Clone Dvd 2 wywala mi błędy - a ty czym nagrywasz ? Pozdrawiam.

juicepp 13.02.2005 00:27

nero6606 lub copytodvd.

DuroneK 13.02.2005 09:42

w nero w jakiej funkcji ? copy to dvd juz sciagam , zobaczymy ...

juicepp 13.02.2005 10:06

co w jakiej funkcji? wł nero, dajesz na dvd, ustawiasz dvd-video, jak masz dvd+r to dodatkowo w menu wyborze nagrywajki dajesz zeby robił płytke jako dvd-rom(chodzi o to zeby stacjonarny odtwarzacz widział ją jako tłoczoną) i palisz....a jesli chodzi copytodvd to tam juz wogule jest prosciacha.

DuroneK 13.02.2005 11:16

w copytodvd dalem zeby nagrał video dvd , wypalił , wsadzam do dvd w nazwie pokazują sie jakieś krzyżyki i czarny ekran...

darthwader 13.02.2005 11:35

dvd shrink,alcochol 120.iclone dvd2 te programy sa do wypalania. nie jestem wyjadaczem.przerobiłem kiedys divixa DIVIX TO DVD fajny konwenter aallee nie miałem napisów.

juicepp 13.02.2005 11:56

Cytat:

Napisany przez darthwader
dvd shrink,alcochol 120.iclone dvd2 te programy sa do wypalania. nie jestem wyjadaczem.przerobiłem kiedys divixa DIVIX TO DVD fajny konwenter aallee nie miałem napisów.

wydaje mi się zeby napisy były to musiałbyć uzyć również fddshow, podobnie jak w winavi ||

juicepp 13.02.2005 11:58

ja nie miałem zadnych problemów z copytodvd, ale moze masz kichawą wersje albo zkaszanionego cukierka, mozesz go capnąć z mirca, lub po porostu uzyć nero, ja sie narazie na nim nie zawiodłem.

JarasMSR 13.02.2005 12:20

The Film Machine...

juicepp 13.02.2005 12:54

czy on przypadkiem (filmmachine) nie korzysta z cce?

Tachion 13.02.2005 13:39

juicepp korzysta z cce ja ostatnio zaczolem konwertowac wlasnie WinAVI Video Converterem + do tego directvobsub i nie ma problemu z napisami nie wystepuje problem asynchronizacji dzwieku wzgledem obrazu po przetworzeniu filmu wypalam DVD Shrinkiem i wszystko smiga

Ufil123 13.02.2005 13:48

@Tachion

a jak wygląda w tym programie sparwa menu i ewentualnych podmenu???jak wygląda sparwa napisów (napewno są wklejane)???aha no i jak wyglada sparwa dzwięku - jesli masz film z ac3 w końcowym efekcie tez zostaje ac3 ????

sc0rpi0 13.02.2005 13:56

1.WinAvi niestety sam nie tworzy menu tylko przerabia plik.
2.Napisy w WinAvi mogą być tylko wklejone na stałe (FFdshow lub VobSub).
3.Jeżeli film jest z ac3 to po przeróbce w WinAvi taki pozostanie.

A ja polecam TheFilmMachine.

DuroneK 13.02.2005 16:53

Cytat:

Napisany przez juicepp
ja nie miałem zadnych problemów z copytodvd, ale moze masz kichawą wersje albo zkaszanionego cukierka, mozesz go capnąć z mirca, lub po porostu uzyć nero, ja sie narazie na nim nie zawiodłem.

wersje mam taką jak jest na cdrinfo.pl

czy brak licencji może mieć wpływ ? :ysz:

juicepp 13.02.2005 17:28

oczywiscie ze moze :) film machine + cce - 15h przerabiania przy 3 przebiegach....dziękuje postoje.

qfir 13.02.2005 18:37

Cytat:

Napisany przez juicepp
oczywiscie ze moze :) film machine + cce - 15h przerabiania przy 3 przebiegach....dziękuje postoje.

Zostawiasz na noc, rano sie budzisz i idzesz ogladac. Ja tak zawsze robie ;)

DuroneK 13.02.2005 19:44

Cytat:

Napisany przez juicepp

niestety progeam jest juz licencją i nie pomaga... jest coś lepszego ?

MIETSOFT 13.02.2005 20:50

Witajcie :)
......a propo WinAVI to mam pytanie.
Program owszem robi w zawrotnym tempie DVD z Divixa ale niewiem jak u innych ale umnie film po "przeróbce" poprostu wygląda tragicznie zarówno uruchomiony w powerDVD na Piecu jaki na TV,a dokładniej to ujmując ,to co pewien czas film wygląda jakby był rozmazywany i pojawiają się różno kolorowe kwadraty na ekranie.
Czy można jakoś się tego pozbyć , czy WinAVI poprostu już tak robi i nic nato sie nieporadzi?
Pozdrawiam.

juicepp 13.02.2005 21:53

przerobiłem juz chyba z 30 filmów tym programikiem i nie miałem zadnych kolorowych kwadratów. jedyny problem jaki miałem to ze niektóre filmy mi cieły niesłychanie, ale po przeinstalowaniu windy i zainstalowaniu wersji 6.3 narazie mam wszystko lux.

Jey 13.02.2005 22:34

Do przerabiania z DVD do DivXa doskonale nadaje sie tez Dr.DivX :)
Jest dosc prosty w obsludze i latwo mozna samemu dobrac opcje zwiazane z jakoscia obrazu i dzwieku :)

juicepp 14.02.2005 07:34

nie potrzebuje zadnego zewnętrznego transkodera typu cce? czy ten DR.Divx sam wszystko robi? a co z napisami?

juicepp 14.02.2005 07:39

daj namiary na cukierka przyokazji ;d

Mirek-1977 14.02.2005 16:10

panowie Jey i juicepp
Dr. DivX to program robiący z DVD film AVI DivX

a tu mowa o DivX do DVD

Jey wprowadza zamęt, juicepp nie zauważyłeś tego
czytajcie uważnie co tu ludzie piszą

qfir 14.02.2005 17:07

Cytat:

Napisany przez MIETSOFT
co pewien czas film wygląda jakby był rozmazywany i pojawiają się różno kolorowe kwadraty na ekranie.
Czy można jakoś się tego pozbyć , czy WinAVI poprostu już tak robi i nic nato sie nieporadzi?

robią Ci sie kolorowe kwadraty bo nie masz kodekow odpowiednich

juicepp 14.02.2005 17:21

Cytat:

Napisany przez Mirek-1977
panowie Jey i juicepp
Dr. DivX to program robiący z DVD film AVI DivX

a tu mowa o DivX do DVD

Jey wprowadza zamęt, juicepp nie zauważyłeś tego
czytajcie uważnie co tu ludzie piszą

faktycznie, masz racje, nie przeczytałem uwaznie....wiec narazie jedynym programem który przerabia divx na dvd i robiący to SAM jest winavi...ale czekamy, może ktoś cos nowego odkryje jeszcze :)

tarnowitz 14.02.2005 17:49

mi tez pojawiaja sie kolorowe kwadraty , zamazania ,ale sa w filmie sporadyczne i w .avi tez sie pojawiaja ,myslalem ze to normalne . czyli kolorowe kwadraciki i mazy sa zawsze spowodowane brakiem kodekow ??

juicepp 14.02.2005 22:16

na to wygląda.

Ufil123 14.02.2005 22:46

Cytat:

Napisany przez sc0rpi0
3.Jeżeli film jest z ac3 to po przeróbce w WinAvi taki pozostanie.
.

no tak ac3 pozostanie ale zostanie przerobione do 2ch czy pozostanie w 6ch

qfir 14.02.2005 22:50

chyba pozostanie w 6ch

Tachion 14.02.2005 23:42

Ufil123 jak jest w 2 to pozostanie w 2 jak w 6 to w 6 nie przetwarza tego z 2 na 6 niestety

juicepp 20.02.2005 15:51

może mieć wpływ, musisz dorwac dobrego cukierka.

czarli_five 06.03.2005 17:06

Witam. Ja bym chciał sie dowiedz jak wypalic z avi do dvd za pomocą Nero 6 ale zyby byly polskie napisy.Słyszałem ze da sie to zrobic z pomocą FFDshow ale niewiem jak to zrobic. Wydaje mi sie ze to by był najlepszy sposób bo mozna tam stwozyc własne menu. Jak ktos wie jak to zrobic to prosze o pomoc bo juz dostaje szału z tymi wszystkimi programami

pawlusz 11.03.2005 21:19

powrót do źródła

Pozwole sobie wrócić do poczatku rozmowy czyli konwersji z avi na dvd video. Od niedawna mam nagrywarke dvd ale znalazłem program o nazwie VSO DivxToDVD i powiem ze przerabia filmy naprawde prosto i dobrej jakości. Dwa może trzy kliknicia i po sprawie, czeka się ok godziny. Inna sprawa że nie dodaje napisów i nie robi menu ale nie można mieć wszystkiego... :(
Wszystko co zrobiłem chodzi jak dotychczas wszędzie i ładnie nawet wygląda, rozdziały się same ustawiaja, z 700 mb divx'a robi góra 2 GB z haczykiem. :)
polecam, program jest freee!!

sc0rpi0 11.03.2005 21:34

Cytat:

Napisany przez pawlusz
Pozwole sobie wrócić do poczatku rozmowy czyli konwersji z avi na dvd video. Od niedawna mam nagrywarke dvd ale znalazłem program o nazwie VSO DivxToDVD i powiem ze przerabia filmy naprawde prosto i dobrej jakości. Dwa może trzy kliknicia i po sprawie, czeka się ok godziny. Inna sprawa że nie dodaje napisów i nie robi menu ale nie można mieć wszystkiego... :(
Wszystko co zrobiłem chodzi jak dotychczas wszędzie i ładnie nawet wygląda, rozdziały się same ustawiaja, z 700 mb divx'a robi góra 2 GB z haczykiem. :)
polecam, program jest freee!!

VSO: Jakość marna (w porównaniu do innych programów), mozliwości dodania napisów nie ma, opcje konwersji - tyle co kot napłakał.
Sorry, ale kiedyś będziesz się śmiał sam z siebie, że używałeś tego programu :D
Jedyna zaleta, że jest za free.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:51.