![]() |
Najgorsza, Najlepsza płyta CD-R, DVD itp
Jakś najgorszą płytę miałeś nieprzyjemność nagrywać a na jakich nigdy się nie zawiodłeś ?
Ja psułem sobie nerwy nagrywając dziesiątki płyt Media-Store albo się nie nadawały do odczytu po nagraniu albo nagranie było bardzo złej jakości. Z tanich płytek CD-R nigdy się nie zawiodłem na esparanzach albo titanum (nowy design) silver-silver Sorry dałem ten temat nie w ten dział co trzeba ;) |
Przy DVD nie zawiodłem sie nigdy na Platinum i TDK :D
Nieciekawą historię miałem z Verbatimami :( |
Ja mam problem z Msonic :(
po nagraniu nie dalo sie odczytac |
Płyt cd-r firmy hawk nie zapomne nigdy.... to znaczy nigdy ich już nie kupie :D
Z dvd mam przyjemnosc od niedawna ale esperanzy i tdk chodzą wyśmienicie, za to płyta dvd-r bulkpaq nie jest odczytywana na moim 3-letnim dvd romie lg... :/ |
Jak dla mnie najlepsze CDR - VERBATIM Pastel, nie zawiodłem się też na DVD+R Platinum.
|
CD - Techstore... niby nagrało, ale danych na płycie nie było... a drugi raz się już nie dało nagrać... a najlepsze TDG, Esperanza, eProformance
DVD nie mam i nie nagrywam... |
Z płytkami CD to różnie bywało, nagrywarke mam od kilku lat ale jakichś większych problemów nie miałem, płyty markowych firm zawsze (albo prawie zawsze) dobrze się nagrywały.
Z DVD to już inna sprawa. Nagrywałem raz na płytkach Supratec - najtańsze jakie były w danej chwili w sklepie;) - efekt do przewidzenia - po kilku dniach nie dało się skopiować większości danych. Największym zdziwieniem była płyta TDK DVD-R - masakra ;) w kprobe wyszoło ze 10 razy gorzej nagrana od Suprateca, ale LiteOn 1653 nie lubi minusow, zwlaszacza na starszym sofcie. Ogólnie najczęściej kupuje Verbatimy +R x8, cena to ok. 2,30zł. |
a ja nie nawidze plytek dvd/cd vacoss , na tym wogole nic sie nie nagrywa, znaczy nagrywa ale potem nic na nich nie ma szczegolnie dvd, na cd to czesto farba odchodzi....
...:::: edit :::::.... co do najlepszych plytek to nigdy na dvd nie zawiodlem sie na : platinum, verbatim, esperanza musze3 dodac iz pale tylko dvd+r co do cd to pale platinumy, esperaznza (silver-blue), czasem TDK i verbatim |
Z bardziej znanych marek zawiodłem sie na plytach cd esperanza, na pewno juz ich nie uzyję :zly: (( :nie:
|
ja tak:
najlepsze dvd - Verbatim DVD-R 8x, TDK najgorsze dvd - GIGAmaster i vacoss'y najlepsze cd - platinum [dziwne, ale sie na nich nie zawiodlem] najgorsze cd - media-store, hawk, tip [albo top..] pozdro ;) cdrw - Litek 52x 24x 52x dvdrw - TDK 880N 8x pozdro ;) |
Hawk , i te na "M" :bicz:
|
Verbatim, TDK i Esperanza (te białe) bez zarzutu
MSONIC, VAKOSS, DATEX - do kibla a jeśli chodzi o CD to wszyskie które ładne mi się wydawały kupowałem i nie było problemów Verbatim, TDK, LG, MINT, Esperanza itp. itd a nagrywarki jak w podpisie CD-RW Plextor PX-W4824A (1.05) DVD-RW LiteOn LDW-451S@SOHW832S (VS0G) uważam że warto byłoby wspomnieć na jakim sprzęcie nagrywamy może to wyrobić jakiś pogląd u innych, a zwłaszcza początkujących :spoko: |
Hawk - dużo nerwów straciłem na tych wspaniałych CD.
Pozdro |
najgorsza - EMTEC z Carrefoura
najlepsza - TDK Metalic, Dysan GOLD mowa o cdr |
Dla mnie niejlepsze płyty to Verbatim, nagrywam tez na Esperanza'ch i jak narazie bez problemu :)
Zawiodłem sie na Platinium - po roku większość miała żółty nalot na nadruku... No a Akossy i te inne badziewia to jakies nieporozumienie - to sie nawet na podkładkę pod herbatke nie nadaje :ysz: Mowa o CDR... |
stosując się do pomysłu >>Mirek-1977<<
CDRW LG GCE8526 Płytka cd-r media-store masakra, aż się dziwię że jeszcze to badziewie sprzedają . Nie lubie tych podejrzanych akosów vakosów hitów superczegoś itp. A z tych które lubie:TDK (te białe w przezroczystym pudełku)dobre do muzy, esperanza silver-silver slim case (najlepsze z tanich płytek) titanum=esperanza, Emtec nie są złe ale mają nieciekawą powierzchnię. a tak apropos mediastore pękają od środka po dłuższym siedzeniu w pudełku. I jeszcze nie na temat napęd CD-ROM 52x rok 2002 wkładam płytencję (z gazety) a cdrom robi po pewnym czasie BUUUURRRRRRAAAA i ***BB płyta pękła :| cdrom na gwarancji idę do serwisu opowiadam historię a facet się nawet nie zdziwił :cool: i naprawili a w karcie gwarancyjnej wpis "konserwacja" ====edit===== cdrom zwiększył obroty a płyta nie pękła tylko ją zmieliło na małe części |
A JA najgorzej wspominam CD-R Benq na 7 plyt kupionych kiedys w sklepie 5 poszlo do śmietnika. A pozatym nigdy nie zawiodłem się na Platinium, Sony. No i musze przyznac ze ostatnio nagrywam na Acer i jak na razie jest tez nieźle.
|
Teraz tylko TDK (dvd i cd) na verbatimach, platinumach i innych sie zawiodłem. Wole dopłacić troche i mieć pewność ze wszystko jest ok.
|
Cytat:
:) |
Nie wiem czy pamiętacie płytki BTC. Kiedy jeszcze nagrywarki kosztowały 600-700 zł, były takie płytki z okiem, których zawartość znikała po roku.
|
Cytat:
|
Cytat:
Zawiodłem się parę razy na TDK ( cd ). Verbatim jak dotąd jeszcze mnie nie zawiódł (dvd i cd).:) Barachła typu Hawk i podobne nie kupuję, bo jestem na to za biedny. :'( |
Z CDR'ów to się zawiodłem solidnie na Hawk'ach - nigdy ich już nie kupię... chyba, że będę musiał nagrać jakieś mało istotne dane i nie będzie mi zależało na ich trwałości...
A na płytach DVD jeszcze się nie zawiodłem żadnych - nagrywam na Esperanzach - ale ostatnio się przesiadłem na Platinum i chyba przy nich zostanę... :) |
Ilość załączników: 1
... a to śliczna podróbka Tayio Yuden za 49 gr kupiona w Leclercu
|
@Zetoxa rzeczywiscie. Ale jak ta plytka wyglada??
Dobre CDR to: Verbatim pastel disc od Tayio Yuden. Verbatim data Life od CMC, TDK. i eProgormance ZLE CDR: Hawki, Benq(bez nadruku). |
Ktoś wspomnmiał o BTC, mam taka płyte. Mam jeszcze płyty FujiFilm i Kodak (złota!!!), płyty mają jakieś 6 lat i nadal można je odczytać.
Co do Benq'ów kupiłem kiedyś na allegro 200 w tym 80 dla siebie, no i za tą cenę to nie narzekam. Oczywiście mowa o tych Benqach pomarańczowych, bo te nowe to podobno gorsze. |
a dla mnie to bez różnicy czy to:
Msonic, Mediastore,Hawk,Speed,Titanum,Benq,Melody,Hit,Extr eme, Akoss,Esperanza,Sigma,Salto,Datex itd - CD; Esperanza,Movie,Omega,Melody,Akoss,Datex itd - DVD Wszystkie bez problemu sie palą. a co do dobrych płyt to TDK i Verbatim |
@sight - pala sie bez problemu, ale z problemem po paru miechach je odtworzyc :)
pozdro ;) |
Prawie wszyscy narzekają na Mediastore, a ja juz wypaliłem setki tych płytek i wszystkie śmigają bez problemów. U mnie to najtańsze płytki (45zł za 100) ale sie na nich nie zawiodłem. ;)
Pozdro |
najgorsze- Hawk,Media Story,Vobis(totalny szajs)
najlepsze- Esperanza,Verbatim,eperformance,NTT, |
najlepsze - Verbatim
najgorsze - inne || |
racja NTT są dobre kupiłem w tesco czy gdzieś 50 za ~35 zł wszystkie się dobrze wypaliły ;] ( po 4 miesiącach chodzą bezbłędnie)
|
Ja się najbardziej zawiodłem na płytkach firmy "Mint" są do niczego,gdy nagrywałem zepsuła mi się w trakcie nagrywania... :\
A najlepsza płytka według mnie i którą najczęściej kupuje to firma "Platinum" :) |
najlepsze - verbatim
nagrywam na: esperanza, platinum kiedys byly bardzo dobre plytki dysan (nie wiem jak teraz z jakoscia) mam cdrw tejze formy i wierzcie nie chcielibyscie widziec jak to wyglada po 4 latach :D kupa rys itd ( no bo jak miala ze 2 latka to myslalem ze i tak pojdzie na smietnik to sie nie obchodzilem za bardzo opeiekunczo) a wszystko dziala, pali i czyta :spoko: pancerna cdrw (pewnie mnie przezyje ;) ) dysan - palilem je dziesiatkami :D |
Te wszystkie marki plytek maja po kilku producentow, mozecie trafic na platinum od CMC i to bedzie szajs a mozecie trafic od Riteca i wychwalac pod niebiosa. To samo jest z esperami, mintami, TDK, czy nawet Verbatimami - te moga byc od Tayo Yuden czy Mitsubishi C.C. i beda super albo od Moser B India i beda szajskie i tanie.
Kiedys robilem testy mintow od Gigastorage i przy 52x szly bezblednie i do dzisiaj takie sa, a jak trafilem od Plasmona to tylko sie pociac. Wiec ta dyskusja troche malo sensu ma. |
Jesli chodzi o DVD to dla mnie liczy sie jedynie TDK i Verbatim. Innych plytek staram sie unikac ;).
Posrod CDR juz nie jestem taki wybredny ;). |
Mediastore DVD-R x4 Tragedia , EMTEC DVD-R x4 Tragedia , Platinet DVD+R x8 Tragedia , co do plyt CD-R pala sie wszystkie ladnie tak samo Howki nagrałem kilkadziesiat do dzisiaj wszystki sie odczytują nagrywane na LG 16x Max , płyty DVD nagrywane na Liteonie 1633
|
Ja na hawkah się niezawiodłem mimo że są najtańsze :) i polecam je wszystkim!:D
|
hawk wcale nie sa u mnie najtansze tansze sa datexy ,0,51pln,
|
najlepsze CD - TDK, Verbatimi Hawk(jeszcze mnie nigdy nie zawiodły ;) )
najgorsze CD - M-Sonic(ścierwo :blee: )Vobis najlepsze DVD - TDK+8x najgorsze DVD - innych płytek nie kupuje :P |
Hawki najlepsze umnie kosztują 0.69 gr. w biedronkce
|
Cytat:
|
Cytat:
Nie ważne co, ważne żeby sponiewierało ^_^^_^^_^ |
Ja polecił bym płyte dvd verbritam czy werbatim
a odradzał bym media store bo się szybko psują! |
Cytat:
|
ja nie mam porblemu na szczescie z plytkami cd,ale nie lubie jakos hawkow,choc nigdy nie mialem z nmi wiekszych problemow.
nawet na mediastorach mam nagrana plytke audio i dzisiaj sie czyta perfecto. w sumie muzyke mam nagrana na roznychy plytach. kazda plyta-inna plyta ;) i wszytskie sa czytane OK,ale co wazne.. predkosc nagrywania kazdej to tylko 8x. gorzej z dvd..... tam to ogolnie zawiodlem sie na: esperach dvd-rw,blupopach+ i innych najtanszych, bo mi skacza czasem po kilku odtwazraniach w stacjonarce. za to Platinumy kreca sie bez zajakniecia swietnie, tak samo jak dysany. |
dzis kupiłem eProFormance x8 , nagrałem ale nie wiem jak wstawić rysunek
|
Cytat:
Drugie wyjscie to znany i bardzo lubiany serwis www.imageshack.us :) |
Verbatim Data Life Plus (szczególnie Crystale) - nie do zaje..nia, z tańszych to Esperanza - to plusy. A minusy? Hawk, Mediastore itd
|
Cytat:
|
Masz licencj***281; na wykopaliska ? Bez pozwolenia nie mo***380;na schodzi***263; g***322;***281;biej ni***380; rok w stecz :D. ;)
|
Niestety nie mam :(( ale przyda***322;a by si***281;. Mo***380;e bym wam znalaz***322; jakiego***347; Glino-R`a z glinianki najwy***380;ej jako***347;ci :) ).
Wtedy dowi***243;d***322; bym ***380;e YEL i RED Booki to nic takiego znowu odkrywczego ;). |
I ja do***322;***261;cz***281; si***281; do wykopalisk bo ma***322;o mnie szlag nie trafi***322;. DVD+R VOBIS. Niez***322;a cena, dobra opinia jak dotychczas. Ale to ju***380; historia. Odradzam po stokro***263;. No chyba, ***380;e nagrywa***263; kto***347; chce tylko na 70 - 80% pojemno***347;ci no***347;nika. Bo dalej ju***380; ***380;adna nagrywarka nic nie zapisze, system podwiesi kompa, mo***380;e nawet uszkodzi***263; nap***281;d. Go***322;ym okiem wida***263; odmienn***261; struktur***281; warstwy no***347;nika na zewn***281;trznym obwodzie p***322;yty (plamy, kreski). Niewykluczone, ***380;e dzi***281;ki tym p***322;ytkom pad***322;a mi 107 Pioneera DVD.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:54. |