Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Wałęsa vs Radio Maryja (https://forum.cdrinfo.pl/f5/walesa-vs-radio-maryja-48218/)

Ziele 15.02.2005 04:05

Wałęsa vs Radio Maryja

Być może to widzieliście (ja w panoramie) i było to piękne. W końcu ktoś publicznie powiedział co sadzi o tym radiu.

http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.ht...38vWvQ%2FaB%2B

Damianos L 15.02.2005 10:45

"Grupa psycholi od Rydzyka" <---dobre :spoko:

Ormianin 15.02.2005 12:01

Cytat:

Napisany przez Damianos L
"Grupa psycholi od Rydzyka" <---dobre :spoko:

Nie wiem jak Ojciec Król ale ojciec Rydzyk to moim zdaniem pomylił się i
zamiast do Redemptorystów powinien był wstąpić do Zakonu Szpitala Najświętszej Marii Panny Domu Niemieckiego w Jerozolimie.
Zakon ten bardziej znany jest pod nazwą Krzyżaków. "Ja mu w imieniu swoim przebaczam ale on znieważył Zakon, a znieważając Zakon, znieważył
Chrystusa Pana, a tego wybaczyć nie mogę" - cytat z Sienkiewicza pasuje jak
ulał do wielu wypowiedzi Rydzyka.

A mi się wydaje że to wszystko jest celowe i planowe. Najpierw zaatakowano
bastion prałata Jankowskiego, teraz przyszła kolej na Rydzyka. Kto to robi? Trudno powiedzieć ale ja od tego nawet przez internet czuję czosnek. Importowany z Brukseli oczywiście.

A co do całej tej historii to nie wiem. Ani Jankowskiego ani Rydzyka nie
lubię ale w tym przypadku zastanawiam się czy stosowane lekarstwo nie jest gorsze od choroby.

sherrif 15.02.2005 12:04

czytalem ten list w GW i sadze, ze nie napisal go prosty Lechu.

Predi 15.02.2005 15:02

na wp jest sonda kto uwaza podobnie jak Walesa - 80% na "tak" :D

zene_k 15.02.2005 15:16

Brawo Lechu !!!

Lukash 15.02.2005 16:03

Lechu zaszala sobie:)

Piotr4s 15.02.2005 16:05

Lesiu wreszcie powiedział coś sensownego :)

Mily_ 15.02.2005 16:10

Prawde gada...

nimal 15.02.2005 16:55

Lechu sie do wyborow prezydenckich szykuje :> no choc raz cos mu wyszlo (mowie oczyscie o okresie pokomunistycznym - wczesniej byl potrzebny taki jaki byl :) )

Eliasz 15.02.2005 20:16

Ja tam nie jestem za Rydzykiem ale powiem od siebie tyle że Wałęsa to niewiele więcej jest wart od Rydzyka :bicz: :worek_tre Nie bede pisał więcej bo wg mnie nie warto zasmiecac forum dyskusjami politycznymi

Pzdr.

Stef 15.02.2005 23:19

i bardzo dobrze mowia!!!!
to cale radio czasem pzresadza,pokazuja prawde taka jaka oni hcca pokazywac a nie taka jaka jest w rzeczywistosci.
wiem co mowie, bo moja babcia jest wierna sluchaczka i czasem wole siedziec cicho niz sie z nia klocic na pewne tematy, bo to jest bez sensu.
ale ejdno ejst pewne... dla mnie to oni tam wciskaja po prostu ciemnote!

M@X 16.02.2005 01:17

Ja na "tak"... Choc Walesa nie jest blyskotliwym politykiem, tak co do Rydzyka ma racje...

47 16.02.2005 01:26

W końcu ktoś odważył się powiedzieć publicznie co sądzi na temat psychola Rydzyka i chwła mu za to. Tak trzymac Lesiu ;)
POzdro

Predi 16.02.2005 07:07

to powinno byc w temacie z dowcipami, ale zamieszcze tutaj:
http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.ht...uPS7hHlAKwdq3y
:D

rydzykowi malo juz forsy i slawy :D chce byc premierem :D

ps. swoja droga....... jezeli ta partia wejdzie do sejmu to czego nam jeszcze trzeba do totalnej kompromitacji politycznej? :podbite:

DreamCrusher 16.02.2005 07:51

Cytat:

Napisany przez Predi
ps. swoja droga....... jezeli ta partia wejdzie do sejmu to czego nam jeszcze trzeba do totalnej kompromitacji politycznej? :podbite:

zeby Lepper zostal prezydentem...

.::piotrek::. 16.02.2005 09:44

"Przez te audycje można zwątpić w wiarę i w człowieka!" || <=== dobrze Lechu gada ;p

Berion 16.02.2005 10:09

Cytat:

Napisany przez zuk4u

:D :) ??? :| :\ :nie: :smutny: :buu: :niepow: :sciana: :help: :czytaj: :boks: :worek_tre :podbite:

mgit 16.02.2005 11:26

Cytat:

Napisany przez zuk4u

Leper na prezeydenta :D
:piwo: :)

CIAPEK 16.02.2005 11:49

choć raz coś mu wyszło?
smutni jesteście pisząc takie rzeczy.
Mimo, że czasy Solidarności oraz tych wszystkich przewrotów są mi obce bo wtedy byłem małym chłopcem wiem, że Lechowi możemy wiele zawdzięczać nie tylko to, że pojechał po Radiu Maryni ;)

epol 16.02.2005 17:45

Lechu gorą :) Ma u mnie wielkiego :piwo:

cubic 16.02.2005 19:33

niestety radio matyja w duzej czesci miala racje
walesa zbratal sie z komunistami i nierozliczyl ich
skutki odczuwamy do dzis
niestety prawda w oczy kole i stad taka reakcja

Piotr Krawczyk 17.02.2005 14:54

Witam

Z poglądami wyrażanymi w audycjach RM można się zgadzać lub nie, lecz poziom tego listu jest żenujący, niektóre określenia typu "Psychole od Rydzyka" najzwyczajniej nie przystoją byłemu prezydentowi.
Tak się akurat składa że również słuchałem sobotniej audycji na którą powołuje się pan Wałęsa nie ze wyszystkimi opiniami wyrażanymi przez gościa się zgadzam,ale nie słyszałem też złego słowa o Nim - napewno nie w takim tonie jak odpowiedź.

Moim zdaniem,celem tego listu jest wykorzystanie nośnego tematu RM dla promowania własnej osoby. Myślę że, takie podejście jest niegodne człowieka publicznie obnoszącego się jako katolik - pan Wałęsa sam się zlustrował

Pozdrawiam

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:43.