![]() |
to je..bajka :)
|
Jaka bajka, rydzyk ma Maybacha i reklamówkę dojcze marek, może też bajka?
|
Cytat:
to bajka :haha: |
Oczywiście. A własną domenę - cóż - warto dziś mieć.
|
@Jarson mam tak jedno konto pocztowe. Kiedy Google Apps 4 U Domain było darmowe do 4 czy 3 kont to założyłem sobie tam konto i do dzisiaj mam. Domena 50 zł rocznie a poczta hostowana na serwerach iż Google. Działa idealnie ;-)
|
Cytat:
A co do cudow zgadzam sie - jest tam od groma tego, wiekszosc mi niepotrzebna. |
Spoko. Ważne że jesteś zadowolony. :)
Sam mam gdzie indziej, płacę tylko za domenę (normalną cenę, 10 USD rocznie), skrzynkę mam w cenie. Nieograniczony transfer, nieograniczona liczba kont mailowych (catch-all oczywiście też), SFTP/SCP i mnóstwo innych cudów z których wcale nie korzystam. :haha: |
60 PLN hosting (10 GB pojemnosci / 100 GB transferu w miesiacu) + 30 PLN domena / rok. Domena uczciwie i plasko - w home.pl jak kupilem domene za 1 zl to cena za kolejny rok oscylowala w granicach 150 zl! Tak, wiem - nie czytalem regulaminu. Ale zakladalem ze po okresie promocyjnym cena bedzie na poziomie wlasnie 30 zl, a nie wystrzelona w kosmos. Teraz mam normalny hosting, kilka zaparkowanych domen, bezproblemowe zarzadzanie i stawianie platform (Softaculous jest swietny!), do tego FTP, SSH... Ja jestem w pelni usatysfakcjonowany - bylem sklonny wydac nie wiecej niz place za usluge iTunes Match i sie udalo :-)!
|
90 zeta za co? Za domenę czy pocztę?
Chociaż jak się zastanowić to wcale niemało jest - gdyby tak się uprzeć to można dużo taniej i wcale nie gorzej. :) |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Przynajmniej normalniejsze... :taktak: |
M@X
Ten ostatni to tak... Sam się nad czymś takim zastanawiam, wygląda lepiej niż wszechobecne imie.nazwisko@gmail.com. A jak widzę na czyimś CV "maniuś151515cyckidupacostam@... to mi się płakać chce... |
ja na GMX.com fajny polecam ;)
|
3 konta - GMail, iCloud i we wlasnej domenie w postaci nazwiska. :spoko:
|
Mi spam nie przychodzi na dwa konta - służbowe i prywatne - na gmailu, a także na służbowe na home. Najstarsze konto na o2 to generator spamu; przychodzi mi tego z 8 dziennie, a jak kiedyś zapłaciłem za brak reklam to przez miesiąc przychodziło... z 8 dziennie.
|
Mam na Yandex.ru i już mi spam przychodzi z PL a miałem spokój z dwa lata
|
Ja mam na o2 i jest spoko
|
Cytat:
|
jedynym słusznym kontem w internecie jest gmail i nie ma lepszego dostawcy poczty elektronicznej, zaufajcie mi.
|
Cytat:
|
Ja mam konto, bankowe, i na nim sto tysięcy. Do pożyczenia, jakbym chciał :haha:
|
Ja nie mam konta, żony, prawa jazdy, ale mam dwa koty, jestem lepszy od prezesa! :spoko:
|
gmail i o2
|
MI MI MI MI mi ...
|
Zatranslatorować komuś?
|
Cytat:
bo my imprezować :party: |
ćäš°äşä¸ä¸Şç°ćç鸌çďźčżä¸éă
|
ja poszedła do praca i ciężko była :taktak:
|
Cytat:
|
Cytat:
Jeśli uważa, że tak, w porządku przez me.I nie obchodzi. |
Mam na myśli to, że pisanie przez translatora na forum pachnie mi na kilometr chęcią umieszczenia reklamy... :fiu:
|
Cytat:
Przykro mi, co masz na myśli? |
Ja powiedziała co będzie. Ja poczekała, aż summers pisać dziesięć postów i posłała mu te posty w nie być.
|
W rzeczywistości, mam tak wiele kont pocztowych dla różnych zastosowań, czasami nawet nie pamiętał ich w ogóle.
|
@ed
Większej wersji nie było |
|
gazeta.pl
edit. 1 |
Właśnie tak. To znaczy, teraz nie ma już takiej potrzeby, bo do przechowywania danych w necie mamy wyspecjalizowane serwisy lub serwery NAS. Ale niespełna dekadę temu sieć była już na tyle szybka, że korzystałem z tamtego maila w dużej mierze właśnie jako z serwera plików. Odpowiednio nazwane i posegregowane maile, opcja wyszukiwania i wszystko działało...
|
Cytat:
|
Cytat:
Po co komu 1 TB miejsca na pocztę ??? |
Kiedyś używałem (tzn. ciągle mam, ale po pojawieniu się gmaila, dodatkowych kont służbowych itd. zaprzestałem używania) konto na Yahoo. Gmail wiadomo - w połączeniu z innymi usługami od Google otrzymywanymi w komplecie wypada świetnie, ale na przykład Yahoo chyba już wtedy kiedy używałem oferowało terabajt przestrzeni (albo chociaż ze 100 GB, w każdym razie to był kosmos w porównaniu z naszymi rodzimymi propozycjami typu O2 czy WP), a Gmail nawet teraz za darmo tylko 15.
|
Czytaj - zagraniczne.
|
To może o2 - skoro gmail odpada. Email może mieć 100 Mb a nie 25 jak u gmail
|
To już sprawa indywidualna, mi nie pasuje. Ale fakt, jest "czymś" większym i dlatego padł tutaj.
|
Cytat:
|
Outlook? Jakieś konkretne wymagania poza tym, żeby konto było darmowe?
|
Cytat:
|
Okopię trochę temat ;)
Jakie znacie dobre/popularne zagraniczne serwisy oferujące darmowe konta pocztowe? Gmail odpada. Mac |
Witam !
Cytat:
Pozdrawiam ro29 |
Cytat:
|
Witam !
Cytat:
Każdy ma ile potrzebuje i na ile ma ochotę ;) Cytat:
Pozdrawiam ro29 |
Cytat:
|
8 to du***380;o? :hmm:
Mam na wp.pl, o2.pl, o2.ie, eircom.net, poczta.fm, gmail.com, gazeta.pl, tenbit.pl, beer.com (fajna domena! :D ), walla.com, onet.pl, therockradio.net, mailnation.net, imagine.ie i to i tak chyba nie wszystkie... :mruga: |
Witam !
Cytat:
Natomiast podobną sytuację miałem niedawno - także konto na Interii - wysłałem dwóm osobom kartkę z serwisu 123greetings.com - za każdym razem zaznaczając opcje powiadamiania mnie o odebranej kartce. Okazało się, że żadnych powiadomień nie dostałem. I zrobiłem eksperyment - okazało się, że serwer tamtego portalu na skrzynkę na Interii nie jest w stanie nic dostarczyć - a na przykład na o2.pl bez problemu. Więc jak widać - niektóre polskie serwery nie są zbyt światowe ;) A co do kont e-mail - prawie nic się nie zmieniło u mnie - nadal dwa główne - jedno na o2, drugie na Interii - domena poczta.fm; następnie jedno na poczta.fm do Allegro, konto na gmail rzadko używane i jeszcze jedno na o2.pl - do celów np. podawania ich na stronach internetowych itd. I niech ktoś nie mówi, że to dużo - moja kuzynka ma chyba z ...8 !! Pozdrawiam ro29 |
Cytat:
Teraz jest 150z***322; (+VAT) za okres 5 lat Cytat:
|
Potwierdzam, filtr antyspamowy w gmailu jest ***347;wietny..
Za***322;o***380;y***322;em nawet specjalne konto testowe :szczerb: Przez filtr przedostaje si***281; do skrzynki odbiorczej ok. 1-2 spamy na ~200, kt***243;re zostaj***261; zablokowane :P |
Cytat:
PS. Az dziw bierze, ze znajduja sie tacy naiwni, ktorzy kupuja konta pocztowe na portalach :ysz: |
Ja mam na interii, ale to konto s***322;u***380;y tylko do rejestrowania si***281; na stronkach, bo potem przychodzi mn***243;stwo spamu (do 10 wiadomo***347;ci dziennie! ).
Za***322;o***380;y***322;em sobie na GMail i to jest moja prywatna skrzynka, czyli dla ludzi, kt***243;rzy chc***261; co***347; ode mnie, maj***261; problem, czy chc***261; poprostu napisa***263;. I nie mam na niej (narazie) ***380;adnego spamu. |
Kilka miesi***281;cy temu ca***322;kowicie zrezygnowa***322;em z kont pocztowych (darmowych i p***322;atnych) oferowanych przez portale (wp, onet, interia) i za***322;o***380;y***322;em konto na home.pl :spoko:
Poza tym mam jeszcze konto u operatora sieci Era (tylko i wy***322;***261;cznie do powiadomie***324; o nowej poczcie na home.pl) oraz w domenie cdrinfo.pl :) Z darmowych kont zrezygnowa***322;em nie dlatego, ***380;e co***347; mi nie dochodzi***322;o tylko dlatego, ***380;e dochodzi***322;o za du***380;o ;) (czyt. jakie***347; 5-10 wiadomo***347;ci dziennie, kt***243;re dla mnie by***322;y czystym spamem). |
Chodzi o to B@rtek, ***380;e andrzejj9 po za***322;o***380;eniu maila raczej nie b***281;dzie dostawa***322; spamu w najbli***380;szej przysz***322;o***347;ci ;p
|
Cytat:
On działa od chwili założenia konta i nie trzeba nic ustawiać :D :) |
Cytat:
|
Najpier o2 ale mi zablokowali i nie wiem dlaczego ... :\
Teraz tylko i wylacznie gmail 8 ) :1miejsce: |
wp, onet, orange
|
@Andrzej dodatkowo bardzo dobry jest filtr antyspamowy na gmailu :taktak:
|
Jakby ktos byl na tyle mily aby podeslac mi zaproszenie do Gmaila, bylbym wdzieczny :)
Adres mailowy mam w podpisie ;) PS. Juz mam, dziekuje. |
Założyłem sobie konto na gmailu i muszę przyznać, że jak na początek, to wywarł na mnie bardzo pozytywne wrażenie. Wszystko przemyślane, jasne, fajnie zorganizowane. W IncrediMail praktycznie drugie konto ustawiło się samo (dosłownie). Jak na razie bardzo duży plus, dodatkowo jeszcze za szybkość (wysłałem do kogoś maila, dostałem po godzinie zwrot. Wysłałem więc jeszcze raz z gmaila i jak po wysłaniu sprawdziłem pocztę to już miałem powiadomienie o tym, że mail nie doszedł - robi wrażenie :) ).
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Posiadam dwa konta na :ognie:GMailu :ognie:, z ktorych jestem bardzo zadowolony :]
|
na codzień o2.pl :spoko:
w weekend onet.pl ;) od święta gmail.com :taktak: |
ca***322;y czas o2.pl...
mam kilka innych ale nie wymienie bo nie uzywam. |
Cytat:
|
Cytat:
;) |
Ja mam na gmailu od nie wiem kiedy i szybko nie zamierzam zmieniać :D
|
Cytat:
Do BOK-u też dzisiaj napisałem i już dostałem odpowiedź, cytuję: "Dziękujemy za wpłatę" ;) |
andrzejj9 zobacz w opcjach onetowego (anty)spamu czy tam nieda sie jakos doprecyzowac tego zeby jednak z us emaile dochodzily, jak masz tam platna skrzynke to dzwon/pisz do BOKu (w koncu od czegos sa ;) )
|
...@op.pl
...@vp.pl ...@gmail.com a i jeszcze ...@gazeta.pl pozdrawiam |
Cytat:
|
Cytat:
|
zaloz gmail... zrob przekierowanie z onetu na gmail i po klopocie;)
|
Ta, trafna uwaga. Nie zwóciłem uwagi, że dyskusja jest zamknięta.
Nie chcę ingerować w decyzje innych moderatorów, ale że ma tu nigdzie ani słowa o powodzie zamknięcia, jak również sam takiego powodu również nie widzę, to otwieram ją z powrotem. |
Trochę odswieżę temat.
Od pewnego czasu mam problem ze skrzynką na onecie, który być może występował i wcześniej, ale teraz wyraźnie go widać. Otóż nie jestem w stanie dostać maila wysłanego z amerykańskich adresów (nawet nie pamiętam do końca serwerów, ale sinetq czy coś takiego i inne). Dotyczy to zarówno darmowej skrzynki (poczta.onet.pl), jak i płatnej (onet.pl). Czy spotkał się ktoś z was z takim problemem? Prawdopodobnie założę sobie dzisiaj skrzynkę na jakimś innym serwerze, chociaż nie bardzo chce mi się to robić jedynie dla komunikacji z dwoma osobami, które akurat w ameryce przebywają. |
ja mam wszystko na wp :D
|
To ja też napisze :)
Moje maile: hinks@vp.pl <= nie urzywam, zawalne spamem :( (( hinks89[at]gmail.com <=tu przyjmuje zagraniczne maile ;) hinks[at]o2.pl <= a tu polski :) |
a ja mam od przedwczoraj gmaila i wszystkie inne przekierowałem wlaśnie tam :D
|
Cytat:
bakupl[at]onet.pl bakupl[at]pro.onet.pl no i ... imie[at]nazwisko.pl :) i takie tam inne :P |
Cytat:
ja mam na pro.onet.pl |
Od 7 lat bodajże płatne na Onecie ;) Jestem bardzo zadowolony.
Mam jeszcze na o2.pl i gmail - ale to raczej do wymiany plików ;) |
Witam !
Ja od ponad 5 lat mam na interii, w domenie poczta.fm ! Do tego od 1,5 roku na o2.pl, a od niedawna też na gmail (choć mało używane na razie ;) !! Dodatkowo mam też jeszcze jedno na o2.pl (takie które podaję w bardzo niepewnych miejscach), oraz jeszcze jedno założne kilka dni temu też na poczta.fm, aby odbierać maile z konkretnych źródeł (bo mam za duży bałagan w poczcie) ! Sporo tego, no nie :) No i jeszcze obsługuję Taty skrzynkę na Interii !! Na szczęście są programy pocztowe :) Pozdrawiam !!! ro29 |
Trochę spóźnione.
giena@rozpierdala.net nieruchomosc@ino.net.pl giena@o2.pl Odnośnie o2.pl raz działa raz nie działa |
Przeciez konto jest to samo tylko masz trzy nazwy jego?
Ja jak uzywam to z zakonczeniem tlen.pl takze to mialem na mysli piszac, ze dziala. |
Cytat:
przelogowałem na tlen i działa ale na o2 nawet pół bita nie wysyła |
U mnie dziala bez problemu.
|
o2 nie wysyła dziś poczty :\
zasrany serwer o2 nie wysyła poczty
teoretycznie zapisuje emajle jako wysłane ale nic nie dochodzi do adresata :| czy ktoś ma dziś taki sam problem ? |
ja mam na o2 i na prywatnych serwerach
|
Ja korzystam rzadko z poczty, tylko gdy sie gdizes trzeba zarejestrowac i podawac email ;p ale jak juz korzystam to najczesciej z o2, oraz z wp ;p
|
Na o2. główne konto. Na WP stare / prawie nie używane i "tajne" konto na interii :P
|
jest tego od cholery...
ale glowny to yahoo, 2giga miejsca i niezawodnosc (przynajmniej u mnie) sprawiaja tylko tego sie trzymam... oczywiscie jest Gmail, domowy ISP, szkolny adresik, w pracy adresik, itd... ale glownie Yahoo! |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:54. |