Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   Jaką nagrywarę do 400 zł? (https://forum.cdrinfo.pl/f15/jaka-nagryware-400-zl-48349/)

VANTWG 22.02.2005 09:51

@pawelblu
prawda jest taka że jeszcze niezdarzyło się aby użytkownik 4163 miał jakieś problemy ze swoim palnikiem. Wiem napęd jest nowy na rynku ...ale nowe też są pioniery 109 nec'ki 3520a czy benq 1620 ..............

pawelblu 22.02.2005 09:42

Cytat:

Napisany przez HIFI
Pozwolę się wtrącić w tą dyskusję i powiem tylko tyle: WSZYSCY TYLKO KUP PIONEERA, NECA, PLEXTORA no i kupiłem Pioneera 109 a oto efekt :czytaj: http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=48479
zreszta z pozostałą dwójką z wielkiej trójcy nie jest lepiej...

Oczywiscie ze nie jest lepiej !! W koncu Plextor tez zaczyna sie na 'P' a NEC, hm ... tez ma w nazwie litere 'E'. Napewno maja te same problemy.

VANTWG 22.02.2005 09:25

@HIFI
dzięki za poparcie i :piwo:

@VIZZARD
mam jeszcze liteona 1633 USB jak byś niezauważył.....więc może jednak dojdziemy do czegoś.......a że nie znalazł się w podpisie hmmm.....
za dużo by pisać... :cool:

kataryniarz 22.02.2005 08:16

@HIFI

:piwo: za rozsadek i nie uleganie tlumowi ||

VIZZARD 22.02.2005 00:30

No!

To skoro teraz już wiemy co kupić :taktak:

Nie pozostaje nam nic innego jak iść do sklepu

... po browar :piwo:

:czar:

HIFI 22.02.2005 00:20

Pozwolę się wtrącić w tą dyskusję i powiem tylko tyle: WSZYSCY TYLKO KUP PIONEERA, NECA, PLEXTORA no i kupiłem Pioneera 109 a oto efekt :czytaj: http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=48479
zreszta z pozostałą dwójką z wielkiej trójcy nie jest lepiej.
Popieram opinie @VANTWG i apeluje o bardziej obiektywne wypowiedzi.
Wymieniłem Pioneera 109 na LG 4163 tylko dla tego, że nie znalazłem postów tego typu "Wada PIONEER 109, NEC 3520A lipa, NEC ND-3520A czy to normalne?"
Dziwne, że nie ma takich postów o LG 4163, może nikt tego nie kupuje albo nie jest taki zły.
@VANTWG dla ciebie :piwo: nie daj sie zakrakać. Ja też kiedys myślałem, że LG to szajs ale jak porównam 4163 ja do 109 pioniera to nie pozostaje mi nic innego jak wypić :piwo: dla uczczenia zakupu LG 4163. :)

VIZZARD 21.02.2005 10:38

Cytat:

Napisany przez pawelblu
A co chcialbys pewnie Benq 1620 ???

http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=43421 Ten temat powinien sprostac Twoim oczekiwaniom. W tym temacie Benq jest najlepszy 8 )

EDIT
Teraz widze ze tam tez juz niebardzo. Co za czasy ...

Niestety po raz kolejny muszę cię zmartwić :smutny:

Ale z piaskownicy już wyrosłem

I nie podniecają mnie tematy: "Który napęd jest najlepszy? ???"

Oraz: "Na pewno mój! (( "

Ten co mam - DLA MNIE jest dobry, a nawet bardzo dobry

I to mi wystarcza :taktak:

Dlatego ewentualnie mogę go polecać, ale nie narzucać :D

:mruga:

pawelblu 21.02.2005 09:46

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
...Ale czy w tym temacie mamy szanse dojść do czegoś poza tym:

A co chcialbys pewnie Benq 1620 ???

http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=43421 Ten temat powinien sprostac Twoim oczekiwaniom. W tym temacie Benq jest najlepszy 8 )

EDIT
Teraz widze ze tam tez juz niebardzo. Co za czasy ...

VIZZARD 21.02.2005 01:59

Cytat:

Napisany przez Czołgista
Oczywiście! możemy zrobić bitwę pancerną ! :spoko:

Yeah!

Albo obrzucać się śnieżkami :taktak:

:D

Czołgista 21.02.2005 01:54

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
No nie wątpię :D
Ale czy w tym temacie mamy szanse dojść do czegoś poza tym:
:>

Oczywiście! możemy zrobić bitwę pancerną ! :spoko:

VIZZARD 21.02.2005 01:51

Cytat:

Napisany przez pawelblu
To jeszcze nie koniec

No nie wątpię :D

Ale czy w tym temacie mamy szanse dojść do czegoś poza tym:

Cytat:

DVD LG GDR-8163b 8 ) / CD-RW LG GCE-8525B 8 ) / DVD RAM LG GSA-4163b BOX 8 )

pawelblu 21.02.2005 01:43

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
...

To jeszcze nie koniec. Czekam na dalszy rozwoj wydarzen ...

VIZZARD 21.02.2005 01:32

No i jak pawelblu?

Doczekałeś się? :D

Z posta wyszła dobra riposta :spoko:

BTW Jak to fajnie założyć temat: "Co kupić?"

Od razu forum nabiera rumieńców :zawstydz:

A nie tylko te testy i testy ... :blee:

legion 21.02.2005 01:23

Cytat:

Napisany przez VANTWG
@legion
wrzuć luz bo sie spocisz....
jak byś uważnie czytał to zauważył byś że też zamieszczałem skany jakości zrobione moim Liteonem 1633 SX (takie zewnętrzne na USB jak byś niewiedział.).
Co do poziomu intelektualnego to radzę ci poczytać swoje posty i dobrze je przemyśleć.....

Tak fajne no to sobie zobacze jeszcze nie widzialem twoich wykresow :mruga:
A ty wiesz co to jest USB jestem w szoku :O i jeszcze w wiekszym ze masz litka pewnie po to zeby robic tosty :) co jeszcze masz na USB :>
Jak ladnie napisales MOIM nie dopisales szajsowatym liteonem 1633SX bo jakos nie widze zeby LG zaakceptowal taka wspolprace :D
I nie badz papuga ja pierwszy :D napisalem o twoim pozimie intelektualnym

Czołgista 21.02.2005 01:06

Cytat:

Napisany przez VANTWG
@legion
jak byś uważnie czytał to zauważył byś że też zamieszczałem skany jakości zrobione moim Liteonem 1633 SX (takie zewnętrzne na USB jak byś niewiedział.).
Co do poziomu intelektualnego to radzę ci poczytać swoje posty i dobrze je przemyśleć.....

Rozumiem że masz jakieś uwagi do poziomu intelektualnego Legiona ?
I chciałbyś o tym porozmawiac ? ||

VANTWG 21.02.2005 00:59

@legion

Czołgista 21.02.2005 00:43

Będąca od jakiegoś czasu w odwodzie Dywizja Pancerna , zajmuje stanowiska wyjściowe. :)

legion 21.02.2005 00:37

Cytat:

Napisany przez pawelblu
uła ... Zabrzmialo groznie. Zarzut niskiego poziomu intelektualnego wysuniety przez legiona musial byc bardzo dotkliwy. Czekamy ze zniecierpliwieniem na riposte.

takis :> ciekaw :) no mam nadzeje ze nie bedzie bo to nie ma sensu :D

pawelblu 21.02.2005 00:32

Cytat:

Napisany przez legion
P.S
"do d.....y" chlopcze tego typu teksty na mnie nie dzialaja tylko wskazuja o twoj niski poziom intelektualnym

uła ... Zabrzmialo groznie. Zarzut niskiego poziomu intelektualnego wysuniety przez legiona musial byc bardzo dotkliwy. Czekamy ze zniecierpliwieniem na riposte.

legion 21.02.2005 00:28

Cytat:

Napisany przez VANTWG
@legion
jak zwykle ...krótko zwięźle i do d.....y.
A co do twojej podniety pionkiem polecam ten wątek.
Pozdro i bez obrazy.

Czlowieku ten watek juz czytalem i ja sie nie podniecam tak jak ty :taktak: wiec niewiem do kogo to piszesz.
Przeczytaj jeszcze raz co napisalem moze za drugim razem zrozumiesz i moze cos ci zaswita :idea: w twojej glowie a do tej pory podniecaj sie dalej swoja super jakoscia o ktorej tak wspaniale piszesz.
Moze kup sobie jakis naped ktory zwraca bledy PI/PIF i udowodnij jakosc :D

P.S
"do d.....y" chlopcze tego typu teksty na mnie nie dzialaja tylko wskazuja o twojm niski poziom intelektualny

VANTWG 20.02.2005 23:56

@legion
jak zwykle ...krótko zwięźle i do d.....y.
A co do twojej podniety pionkiem polecam ten wątek.
Pozdro i bez obrazy.

legion 20.02.2005 12:20

powiem moze tak po co te przepychanki @VANTWG i tak tez nie udowodnisz jak pali twoje
cudowne LG a pionek moze bo zwraca bledy PI/PIF wiec moim zdaniem jalowa dyskusja z reszta jedynie @Kataryniarz robil testy nagranych plytek w kp na litku i nie widze w nich super jakosci o ktorej mowisz :)

VANTWG 20.02.2005 09:31

W poniedziałek robie podejście do safedisc'a4....Na 8525b sie udało.....

bart_3d 20.02.2005 05:23

Jak by ktoś chciał zobaczyć testy pionka 109
http://www.excite.co.jp/world/englis...=JAEN&wb_dis=2

VIZZARD 20.02.2005 01:56

Cytat:

Napisany przez Yetixxl
@VIZZARD polecam lekturę działu ZABEZPIECZENIA mógłbyś się tam ciekawych rzeczy dowiedzieć jak to nagrywarki które teoretycznie nie mają prawa prawidłowo kopiować robią to a nagrywarki z trzema"owieczkami" które miały je kopiować nie dają rady.

No ale co to ma do rzeczy? ???

Rozmawiamy przecież o tych samych owieczkach :taktak:

Tylko ktoś tu czarne podrzuca .... :>

Yetixxl 20.02.2005 01:46

@VIZZARD polecam lekturę działu ZABEZPIECZENIA mógłbyś się tam ciekawych rzeczy dowiedzieć jak to nagrywarki które teoretycznie nie mają prawa prawidłowo kopiować robią to a nagrywarki z trzema"owieczkami" które miały je kopiować nie dają rady.

VIZZARD 20.02.2005 00:46

Cytat:

Napisany przez Yetixxl
@VIZZARD czyżbyś zarzucał mi kłamstwo :bicz: oj nieładnie podwarzasz moją wiarygodność, praktycznie wszystkie wypowiedzi na forum musimy przyjmować na wiarę nie mając możliwości ich sprawdzenia.Ja nie oceniam żadnej nagrywarki lepsza czy gorsza "fanatykiem"LG też nie jestem(posiadam nagrywarki innych producentów) ,tej używam bo spełnia moje wymagania.PS w "mało wiarygodnym" teście Chipa skopiowali poprawnie grę Sacred SD 2.9 kłamczuchy :bicz:

Nie zarzucam ci kłamstwa tylko domniemuję, że nie mówisz prawdy

A to zasadnicza różnica, nieprawdaż? :>

Ale zakładając jednak, że ty mówisz prawdę

Wynika z tego, że na www.cdrinfo.com kłamią :bicz:

Czyli jednak testy na www.cdrinfo.com są niewiarygodne :\

I nagrodę nr 1 dla LG o kant dupy można rozbić :wsciekly:

Prawda, że logiczne? :taktak:

||

Dorian 19.02.2005 22:58

Boże każdy chwali swoje. Co do LG miałem już kilka nagrywarek cd-rw te firmy i byłem zadowolony tylko ze stareńkiej , która wypalała 8x także już nic nie kupię tej firmy z napędów optycznych.Czym nowszy sprzęt tym bardziej awaryjny. LiteOn robi sprzęt dziwnie funkcjonujący. Jeden model chodzi inny nie. Dziwna zależność. Cudna kontrola jakości u nich musi być...wystarczy popatrzeć po postach na forum. O co kłótnia? Każdy wychwala swoje . Na Plextora nie każdego stać bo to już powyżej 400. Sam mam NEC'a lecz gdy padnie nie zawaham się kupić Benq. Dlatego do 400 zł proponuję NEC'a 3520 lub Benq 1620. Nie każdy potrzebuje kopiować zabezpieczone gierki , bo do tego najlepiej się nadają nagrywarki obu firm na literę L. Nie jestem jakiś wielce uprzedzony, ale wystarczy poczytać forum . Na razie mam NEC'a 3500 , który nie skopał mi nigdy płyty z własnej winy. Raz tylko esperanze wypalił prawidłowo,ale film stanał w 3/4 . Na drugi dzień nagrałem na TDK i śmiga do dziś. Następną nagrywarką będzie dla mnie Benq lub NEC. Na Plextora szkoda mi pieniędzy.

Yetixxl 18.02.2005 19:53

@VIZZARD czyżbyś zarzucał mi kłamstwo :bicz: oj nieładnie podwarzasz moją wiarygodność, praktycznie wszystkie wypowiedzi na forum musimy przyjmować na wiarę nie mając możliwości ich sprawdzenia.Ja nie oceniam żadnej nagrywarki lepsza czy gorsza "fanatykiem"LG też nie jestem(posiadam nagrywarki innych producentów) ,tej używam bo spełnia moje wymagania.PS w "mało wiarygodnym" teście Chipa skopiowali poprawnie grę Sacred SD 2.9 kłamczuchy :bicz:

pawelblu 18.02.2005 14:43

Ujmujaca dyskusja.

Czekam na dalsze akcje odwetowe.

VANTWG 18.02.2005 13:12

@maxxis
jasne jeszcze mam sobie szukać jak pali pionek...... ^_^
teraz to rozbawiłeś mnie do łez....... :poddaje:
wysuwasz tezy a nie masz argumentów na poparcie......jesteś poprostu śmieszny.... :glaszcze:

VIZZARD 18.02.2005 13:11

Cytat:

Napisany przez VANTWG
@VIZZARD
a gdzie Tina Choice?? :fiu:

pozatym z tych nagród to tylko cdrinfo i hothardware reszta to testy w gazetach gdzie np. w chipie 4163 jest na pierwszym miejscu....

Tina's jest trochę wcześniej :czytaj:

Tam za granicą mają nieaktualne info :taktak:

No a te nagrody to lepsze od tych testów z gazet? :idea:

:D

maxxis 18.02.2005 13:01

Cytat:

Napisany przez VANTWG
może jakieś testy pokazujące że pionek pali lepiej niż 4163...?? a nie suche gadanie.... :bicz:

szukaj na google, chyba nie jestem twoja mamusia, zeby cie prowadzic za reke ? :>
duzy zbior info o pionkach masz tutaj:
http://club.cdfreaks.com/lite/f-87-p-1.html

VANTWG 18.02.2005 12:48

@VIZZARD
a gdzie Tina Choice?? :fiu:

pozatym z tych nagród to tylko cdrinfo i hothardware reszta to testy w gazetach gdzie np. w chipie 4163 jest na pierwszym miejscu....

VIZZARD 18.02.2005 12:41

No a poza tym

Jak już tak sobie gawędzimy o nagrodach ....

http://www.cdrinfo.com/Images/Ads/Ou..._bestdrive.jpg

VIZZARD 18.02.2005 12:22

Ilość załączników: 1
Cytat:

Napisany przez SpeedMaStEr
porównaj wynik tego testu z litkiem1653s, a juz bedziesz wiedzial co kupic, no chyba że ktos powie że testy na www.cdrinfo.com są niewiarygodne........

Cytat:

Napisany przez Yetixxl
a 4163 pali SD3.2 gdy ją testowałem wypaliłem na niej poprawnie Simsy 2 i wypalam na niej soft do można tak nazwać "odtwarzaczy samochodowych" zabezpieczony tak jak pisałem SD 2.9-3.2 wychodzą działające kopie

No i teraz tak:

Pomijając słowne - donikąd prowadzące utarczki słowne

Mamy tu dwie sprzeczności :|

Więc albo trzeba powiedzieć, że "... testy na www.cdrinfo.com są niewiarygodne........" :czytaj:

Albo Yetixxl nie mówi prawdy :nie:

Co wybieracie? :idea:

VANTWG 18.02.2005 11:55

Cytat:

Napisany przez maxxis
zreszta pionek pali duzo lepiej niz lg.

może jakieś testy pokazujące że pionek pali lepiej niż 4163...?? a nie suche gadanie.... :bicz:

bart_3d 17.02.2005 22:32

W prawdzie sam mam pionka, ale co do tej jakości zapisu to mamy patową sytuację. Z jednej strony palnik nagrywa na wszystkim i wszystko co nagra bez problemu się czyta (testowałem mediastore i hawk) a z drugiej strony testy jakości w DVDInfoPro wychodzą dziwnie. Nie mówie już o testach w Nero CD-DVD Speed (Disc Quality Check) po przeróbce pionka na piodatę (PI na mediastore skaczą do 3000 a z drugiej strony PIF są niskie - na Verb. Pastel nie przekraczają 3). Niestety nikt na tym forum nie wziął się pożądnie za testy jakości nagranych na pionku płytek. Sam bym takie zrobił, ale nie mam Benq'a ani Liteona żeby je przeprowadzić.
Pomijając ten fakt polecam pionka.

CreAtivE 17.02.2005 22:12

Cytat:

Napisany przez maxxis
na serwisie laduje mniej pionkow niz lg :P
a takie teksty to mozesz.....
tak samo moze napisal bys o plextorze, ze jest do kitu i lepsze lg.....

LG pakujesz więcej, ponieważ więcej osób kupuje LG... i to dużo więcej :)

maxxis 17.02.2005 22:05

Cytat:

Napisany przez VANTWG
teraz już wiem :idea: pionki nigdy się nie psują i producent daje na nie dożywotnią gwarancje......a LG tylko 2 lata......racja nie ma to jak pionier.... :\

na serwisie laduje mniej pionkow niz lg :P
a takie teksty to mozesz.....
tak samo moze napisal bys o plextorze, ze jest do kitu i lepsze lg.....

Yetixxl 17.02.2005 21:46

Cytat:

Napisany przez VANTWG
@emer74
4163b pali sd3.2 :cool:
tak wynika przynajmniej z wypowiedzi jednego znanego i poważanego usera tego forum.
Ja tylko jak dorwe jakąś giere z sd3.2 to sobie sam sprawdze...

Przesada z tym"znanym i poważanym",ale dla Ciebie:piwo: a 4163 pali SD3.2 gdy ją testowałem wypaliłem na niej poprawnie Simsy 2 i wypalam na niej soft do można tak nazwać "odtwarzaczy samochodowych" zabezpieczony tak jak pisałem SD 2.9-3.2 wychodzą działające kopie a tam nie da się zastosować żadnych emulacji.Mądrze powiedział user rycho :piwo: zacytuję "Największa sztuka to poznać to co się kupiło i jak optymalnie wykorzystywać".

Ceki 17.02.2005 20:19

Jak to nie ma paska na dole LG 4163B jak ma :) dobra wypalarka polecam wersje Box

Maciej 17.02.2005 12:10

Cytat:

Napisany przez VANTWG
tutaj post nr.36 niejakiego Yetixxl

..dzięki :piwo:

VANTWG 17.02.2005 12:01

Cytat:

Napisany przez gentel-men
Ale mam tu jedną uwagę. Ktoś na forum napisał że po upgrade BIOS, laser potrafi się "rozkalibrować". To moim zdaniem poważny zarzut.

ktoś poprostu napisał głupoty.....qrde kosmiczne głupoty....i za to go :bicz:

Cytat:

Napisany przez Maciej
nie znalazłem takiej wypowiedzi, możesz podać linka

tutaj post nr.36 niejakiego Yetixxl

Maciej 17.02.2005 12:01

Cytat:

Napisany przez VANTWG
@emer74
tak wynika przynajmniej z wypowiedzi jednego znanego i poważanego usera tego forum.

nie znalazłem takiej wypowiedzi, możesz podać linka :)

gentel-men 17.02.2005 11:57

Chciałem sobie kupić tego LG GSA-4163B ale sprzedawca powiedział mi że NEC 3520A jest "trwalszy". Patrzyłem na testy w cdrinfo.com i dowiedziałem się że ma słabą korekcję błędów na DVD. Więc narazie skłaniam się w stronę LG.
Ale mam tu jedną uwagę. Ktoś na forum napisał że po upgrade BIOS, laser potrafi się "rozkalibrować". To moim zdaniem poważny zarzut.

VANTWG 17.02.2005 11:25

Cytat:

Napisany przez maxxis
osobiscie do 400zl olalbym "tandete" LG i wzial Pionka 109

teraz już wiem :idea: pionki nigdy się nie psują i producent daje na nie dożywotnią gwarancje......a LG tylko 2 lata......racja nie ma to jak pionier.... :\

maxxis 17.02.2005 11:07

a dla mnie sie liczy czy sprzet wyladuje na serwisie czy nie :rozwal: :D
osobiscie do 400zl olalbym "tandete" LG i wzial Pionka 109 :najlepsz:

VANTWG 17.02.2005 10:43

@emer74

emer74 17.02.2005 10:38

Nabyłem ten palnik wczoraj (lg4163b), i nie żałuję.
wczesniej kilka dni ostro wałkowałem to forum, poźniej poczytałem testy na www.cdrinfo.com , brałem pod uwage litka, neca , benqa i lg.
litek xx53s - kiepska korekcja błędów, jakość zapisu pozostawia wiele do życzenia.......
nec 3520 - żadna rewelacja jak to opisują tutaj co niektórzy...po prostu solidny palnik
benq 1620 - palnik może i niezły ale w Lublinie ze świeca go szukać( jak producent ma w dupie dystrybucje to ja mam w dupie takiego producenta)
lg 4163b - owszem nie jest idealnym palnikiem (nie ma takiego), jak dla mie ma tylko jedną "wadę", a mianowicie nie radzi sobie z najnowszymi zabezpieczeniami, ale wcale na to nie zwracałem uwagi przy zakupie, ten sport(kopiowanie zabezpieczonych płyt) juz dawno przestał mnie rajcować,
NAJWAŻNIEJSZA jest JAKOŚĆ ZAPISU!.....a nie czy przepali np.sd 3.2

a że na tym forum namnożyło się ostatnio pieniaczy zapotrzonych tylko na litki to inna sprawa, mnie ciągłe uaktualnianie softu w litkach nie bawi, ani 100 programów stworzonych do niego.....i to całe zamieszanie wokół problemów z tymi napędami.....w tym szaleństwie jest metoda.......

pozdrawiam

VANTWG 17.02.2005 10:08

Cytat:

Napisany przez tytusdezoo
Bo LG to nic nadzwyczajnego, tylko na tym forum jest kilku oszołomów co kocha bezgranicznie LG. Jest duzo wiele lepszych napędów. poczytaj wątki na tym forum a wiele się mozesz dowiedzieć ciekawych rzeczy.

to co dla ciebie się liczy jak nie korekcja, jakość i szybkość zapisu?? bo te właściwości są w LG 4163 właśnie nadzwyczajne....może mnie oświecisz?? aaa już wiem nie pisze na panelu Benq/NEC/Plextor........racja :wow: ... przeciesz w nagrywarce DVD najważniejszy jest napis na panelu.. :najlepsz:
W jednym masz rację.....napewno można się z tego forum dowiedzieć o problemach z liteonami nec'ami itp......

Cytat:

Napisany przez CreAtivE
Na obrazku jest zamieszony cale szczęście model 4160 lub wcześniejszy, 4163 niestety nie ma tego czarnego paska na dole ;D

LG 4163b ma szary pasek na panelu ale tylko w wersji BOX.

@gentel-men
popatrz na wyróżnienia przyznane temu napędowi.......napewno nie za to że jest kiepski.
Wnioski wyciągniesz sam

kataryniarz 17.02.2005 09:38

Cytat:

Bo LG to nic nadzwyczajnego, tylko na tym forum jest kilku oszołomów co kocha bezgranicznie LG. Jest duzo wiele lepszych napędów. poczytaj wątki na tym forum a wiele się mozesz dowiedzieć ciekawych rzeczy

Lepiej poczytaj troche testow...
Chyba, ze wiesz wiecej o nagrywarkach niz ludzie z serwisów:

http://www.cdr-info.com/Sections/Art...torsChoice.gif

http://gfx.cdfreaks.com/reviews/lg_gsa-4163b/lg174.png

http://www.hardwarezone.com/img/arti...2d_4.5star.gif

http://www.extrememhz.com/emawd-logo2.jpg

Nagrody dla 4163B ||

CreAtivE 17.02.2005 08:30

Na obrazku jest zamieszony cale szczęście model 4160 lub wcześniejszy, 4163 niestety nie ma tego czarnego paska na dole ;D

tytusdezoo 17.02.2005 01:58

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
No jak to ?!? :O

A te wszystkie nagrody? :czytaj:

Na przykład Tina's Choice :taktak:

^_^ ^_^ ^_^ :spoko:

legion 17.02.2005 01:52

@Vizzard :spoko: kapitalny obrazek :) i zycie staje sie piekne bo Tina
wybrala lg :haha:

VIZZARD 17.02.2005 01:42

Cytat:

Bo LG to nic nadzwyczajnego, tylko na tym forum jest kilku oszołomów co kocha bezgranicznie LG.

No jak to ?!? :O

A te wszystkie nagrody? :czytaj:

Na przykład Tina's Choice :taktak:

tytusdezoo 17.02.2005 01:02

Bo LG to nic nadzwyczajnego, tylko na tym forum jest kilku oszołomów co kocha bezgranicznie LG. Jest duzo wiele lepszych napędów. poczytaj wątki na tym forum a wiele się mozesz dowiedzieć ciekawych rzeczy.

PS. A za 400 to mozesz niezłego sprzeta teraz kupić bo nagrywarki DVD mocno staniały.

gentel-men 17.02.2005 00:53

Cytat:

Dzięki.

Cytat:

porównaj wynik tego testu z litkiem1653s

A co z litkiem1673S? Podobne są winiki testu jak u 1653S?

Cholera, nie wiedziałem że LG takie dobre nagrywary produkuje. Zawsze myślałem że ta firma to szajs.

SpeedMaStEr 16.02.2005 22:33

tu masz link do dobrego palnika:
http://www.cdrinfo.com/Sections/Revi...rticleId=12429

porównaj wynik tego testu z litkiem1653s, a juz bedziesz wiedzial co kupic, no chyba że ktos powie że testy na www.cdrinfo.com są niewiarygodne........

pawelblu 16.02.2005 22:07

Cytat:

Prawdopodobnie było to już wałkowane ale jestem zielony w DVD i nie wiem jak zacząć. Ktoś pewnie powie "szukaj w forum" ale mnie chodzi o coś więcej niż tekst tyku: "LiteOn jest najlepszy! Kup go!". Chciałbym jakieś konkretne linki, które prowadziły by do dokładnych testów, albo jakieś solidne argumenty.
Jeśli ogólnie miałbym opisać co oczekuje od nagrywarki DVD to:
- bezproblemowe nagrywanie i odczyt DVD+R\-R\+RW\-RW (wyczytałem że LiteOn lepiej radzi sobie z +)
- conajmniej dobra jakość nagrywania (najlepiej b. dobra)
- aby dobrze radził sobie z porysowanymi płytami (inaczej korekcja błędów ??? )
- aby kopiował zabezpieczenia ||
- mała awaryjność i duża żywotność

Tu masz ciekawego linka: http://forum.cdrinfo.pl/forumdisplay.php?f=15

Cytat:

Z góry dzięki.

Alez prosze bardzo.

gentel-men 16.02.2005 21:53

Jaką nagrywarę do 400 zł?

Prawdopodobnie było to już wałkowane ale jestem zielony w DVD i nie wiem jak zacząć. Ktoś pewnie powie "szukaj w forum" ale mnie chodzi o coś więcej niż tekst tyku: "LiteOn jest najlepszy! Kup go!". Chciałbym jakieś konkretne linki, które prowadziły by do dokładnych testów, albo jakieś solidne argumenty.
Jeśli ogólnie miałbym opisać co oczekuje od nagrywarki DVD to:
- bezproblemowe nagrywanie i odczyt DVD+R\-R\+RW\-RW (wyczytałem że LiteOn lepiej radzi sobie z +)
- conajmniej dobra jakość nagrywania (najlepiej b. dobra)
- aby dobrze radził sobie z porysowanymi płytami (inaczej korekcja błędów ??? )
- aby kopiował zabezpieczenia ||
- mała awaryjność i duża żywotność

Z góry dzięki.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:18.