![]() |
Pierwsza produkcja nośników w Polsce
oglaszam ze rusza pierwsza w Polsce produkcja nosnikow oczywiscie w Warszawie
|
Widzę, że się bardzo ucieszyłeś, skoro napisałeś o tym na dwóch forach.
Pozdrawiam |
swietnie
napisz jakies szczegoly zamiesc potem testy bedziemy wiedzieli czego szukac :spoko: albo czego unikac || |
fajnie :>
jakas nazwa ??? tak jak piszacy przede mna jakies testy ??? no i na jakim sa podkladzie ??? |
Witam!
Cytat:
|
stampery sa plasmona na temat produkcji nie moge duzo mowic bo ja w tej firmie pracuje i poprostu nie moge powiem tak ze plytki ktorymi firma handluje a jest nia firma xdisc polska z produkcji chinskiej nie pala sie na plextorku 52x a te co robimy tak :D
1. na testy mozecie liczyc bo jestem akurat goscie od lab takze mam fajny sprzet :) moze juz w tym tygodniu 2. plytki beda raczej firmy xdisc ale moze ktos inny to jeszcze bedzie kupowal i drukowal swoje :D |
swietnie
juz wiemy czego nie kupowac || edit: dobra sory, nabijam sie troche ale xdisk, plasmon itp to raczej najwyzsza polka nie jest na nic - jaki kraj takie plytki |
Plasmon......chm ja ich unikam i chyba nie przestane. Raczej najnizsza polka na rynku.
|
zobaczymy co powiecie jak zobaczycie testy ja jestem mile zaskoczony a maszyna nie przeszla jeszcze przez FAT'a a juz robimy wypas plytki :P
|
Nagrywalem na XDiscach 80mm, cos kolo 500 szt (w seriach po 25) i wypalily sie wszystkie.
Tych duzych tez raczej unikam, choc mam kilka szpindli, sprawdze kto je robil. |
flashe xdisca sa naprawde ok sam na nich jade dvd tez niczego sobie teraz jeszcze jest w ofercie dl ale nie wiem jak to sie ma zaczne testy niebawem
|
panowie jak sadzicie jakie sa najlepszy stampery ???
|
1. Mitsui Chemicals Inc
2. Taiyo Yuden Company Ltd. 3. TDK Corporation jeszcze: Ritek, Maxell.... |
troche nizej niz to co Yahol wypisal, ale duzo wyzej niz reszta: RICOH
|
Juz duzo mitow krazy o tej fabryce (to chyba gdzies kolo jagielonskiej, FSO). Podobno bylo tak ze wszystko bylo juz naszykowane, maszyna gotowa, ale dach byl jakis badziewny i przez to jakies parametry w hali sie nie zgadzaly (bodajrze wilgotnosc) i wymienili dach. Prawda to ??
PS. Z kim sie kontaktowac w sprawie produkcji zleconej ?? PS 2. Macie umowe z Plasmonem na uzywanie ich kodow ?? PS 3. Czy macie certyfikat Philipsa (licencje) na produkcje CDRow ?? |
w tej chwili znaczy dzisiaj zaczynamy testowa produkcje 24h hala jest juz gotowa i nie ma juz z niczym problemu
1. wszystkie dane sa na stronie 2. jesli chodiz o kody to raczej tak 3. bez tego raczej nie oplacalo by sie kupowac tak drogiej maszyny @yahol thx tylko ze yuden nie robi stamperow :D |
Cytat:
Tutaj??? Chyba jednak robi :D |
producent plyty to nie znaczy ze to jest tez producent stampera
no chyba ze sie myle nie ma ani slowa o plasmonie dlaczego ? |
Jestem czlowiek ustepliwy, cierpliwy i spokojny (o czasu :D )
Zgadzam sie z toba (nie do konca) i odpowiadam na pytanie: -nie wiem! |
nie ja jestem wdzieczny za jakiekolwiek informacje w tej sprawie bo nigdy az tak doglebnie nie interesowal mnie ten temat ale teraz jest to moja praca mam fajne zabawki w pracy i nie ukrywam ze mnie to jeszcze bardziej wciagnelo daltego jakies tam pytania ktore napewno maga sie jeszcze przewijac z mojeje strony i napewno beda sie przewiajc moga dla niektorych z was starych wymiataczy wydawac tendencyjne ale czlowiek uczy sie :) a jest czego ...
|
O ile sie nie myle (choc moge sie mylic) programiki odczytujace ATIP plyt pokazuja niby producenta plyty, ale tak naprawde jest to producent stampera.
Zeby bylo jeszcze smieszniej, ostatnio producenci plytek zaczeli falszowac dane w ATIP, oczywiscie na takie ktore wskazuja lepszego/wyzej notowanego wytworce. I badz tu chlopie madry... |
Cytat:
|
jestem bardzo ciekawy jak to mozliwe :O
|
Cytat:
http://www.cdrinfo.pl/newsy/archiwum/007740.php |
XDisc - present state
Hello guys,
does "XDISC Polska Sp. z o.o." still exist? If so, do they still produce CD-R/DVDR media in Poland or are they just reselling cheap Chinese media? Thanks. |
send the mail or call - http://www.x-disc.pl/index.php?actio...rent=6&view=82
|
Cytat:
I am very interested in the history of European media manufacturing industry history and I would be really thankful for any informations about Xdisc. :spoko: To be honest, I did not even not know about their existence till yesterday and any information would be much appreciated. Thanks in advance. |
Try this number +48 22 884 35 90 or 0048228843590 , Don't be suprised when the person on the other site don't said anything to You:D probably She/He don't speak English .
And their site in English http://www.x-disc.pl/index.php?setlang=English Chyba zrozumie ^^ EDIT Teraz widzę, że mają nawet stronę po Ang więc pewnie bez przeszkód po ang się dogadają .:szczerb: To nie wiem co on ma za problem :D |
Cytat:
|
Jak się nie przyznają, że z chin, to przynajmniej wiadomo, że stamtąd.
|
Thanks for all replies! ;)
Does anybody have any experiences with any Xdisc branded media? What are their ATIP and MID codes? Were your media marked as "Made in Poland/Europe" or otherwise? |
No ,I never used it . I have no idea about ATIP and MID codes . Buy one of their disc and try it
|
Cytat:
|
Buy it here: http://allegro.pl/item935158260_xdis...ie_700_mb.html , and test it :)
|
It's me, again. :haha:
I would be infinitely thankful if someone could post the serial number (hub code) & stamper code of any of X-Disc's DVDR media. Thanks in advance. :spoko: |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:53. |