![]() |
Tak poważnie to ja też rozumiem Microsft - też by mi się nie chciało robić updatów do różnych wersji Windowsa - osobne dla tych co mają już SP2 i tych co nie mają. (I tak na wszelki wypadek trzymam obraz partycji z SP1 :) )
|
A ja napisze jeszcze coś od siebie.
Nie instalujcie SP2 na istniejący WinXP - wiem to po swoim doświadczeniu. Najlepiej zainstalować dodatek na czysty system w innym wypadku komputer może często doświadczać pady i inne nieprzyjemności:) |
A ja miałem WinXP z SP2, jak będe instalował to tylko z SP2, bo nie trzeba łątek instalowac tak duzo..ktorych i tak nie instaluje, a wszystko działało
|
Cytat:
|
nie zebym wierzyl w spiskowa teorie dziejow, ale ten saly SP2 jakas masonska mistyfikacja ;)
|
Mi się uruchomił, ale to pewnie dlatego, że przez cały czas instalacji SP2 mówiłem do niego i głaskałem po obudowie :glaszcze:
:D Co do tematu: fakt przymus używania SP2 troche drażni. Poza tym nie zauważyłem zwiększonej objętości Windy po usunięciu plików backup'u i instalatora, a że używam IE to blokowanie pop-up się jedynie przydało. Chłopaki z Microsoftu sie napracowali, zrobili poprawki, a teraz wciskają je na siłę użytkownikom ??? - troszkę dziwna sprawa (muszą płacić odszkodowania za zniszczenia wirusami czy co? ;)). |
Ostrzegam jeśli bedziecie instalowac Sp2 najpierw pobierzcie łatki i Sp1 i latki od sp1 i dopiero Sp2 bo wam sie pózniej Window$ nie odtworzy !! OSTRZEGAM !!
P.S. Łatki najlepiej pobrać z Windows Update znajdujących sie w waszych menu startach ;) |
Ja już raz zainstalowałem sp2, ale jak sie system wywalił w czasie uruchamiania pinnacle instant cd/dvd , to bardzo szybko wróciłem do sp1 i więcej nawet nie będę próbował z sp2. :nie:
|
Cytat:
http://img297.imageshack.us/img297/9...00019ny.th.jpg :P :P :P :P 18 letni i nie nawala. Jak offtopic to na całego. :D |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Co do 7 letnich kompow, to takich w moim otoczeniu nie brakuje, a nawet... znam sytuacje gdzie lkilku moich znaomych uzywa jeszcze komputerow klasy 486 (intel DX4 albo AMD 5x86), na 16 albo 32 RAMach, chodzi na tym windows 95 OSR 2/albo 98 i jakas przegladarka internetowa i jesli komus to wystarczy? to czemu nie :) |
Cytat:
Poza tym w USA mija moda na Jabłuszko, ponieważ są za pieniądze wyłożone na taką maszynę można coraz częsciej zakupić wydajniejszego peceta. Jeśli porównujesz ilość Apple'ów w USA do ilości w Europie, to się zgodze, że jest ich dużo. Po innym względem kategorycznie nie zgodzę się. Cytat:
A komp ma trochę ponad 10 lat:P |
nie zainstluje sp2, bo po prostu mi komp nie dziala...
ok 2tyg po instalacji co kilka min komp robi zwieche na 20sec ... niech mnie w d*** cmokna |
Cytat:
przyjedz do mnie :> celek 333 + 128mb ram :) (nie wiem ile dokladnie ma ale z 7 raczej tak :D ) sluzy jako portal do internetu ojcu... office dziala ladnie, a ostatnio ojciec na nim robi "zadanka domowe" z pracy w autocadzie (2004 albo 05) :) HA! ps. no chyba ze jako element pracy w biurze uznajesz tez pogrywanie w najnowsze FPP gdy szefu nie patrzy ;) |
w Ameryce to jeździ więcej Chevroletów, niż w Europie Fiatów ^_^
i pokażcie mi 7 letniego Fiata, który nie nawala raz na tydzień :P |
Cytat:
Maci sa bardzo popularne w Stanach (jednak poprawilem na duza litere) i prawde mowiac jest ich tam tak samo duzo jak pecetow o ile nie wiecej. Apple olewa rynek europejski, a PL w szczegolnosci, ale Macow jest naprawde duzo. Pokusze sie o stwierdzenie, ze wiecej niz w Europie postawionych Linuxow. A tak off! pokazcie mi 7-letni pracujacy komputer typu pecet, nadajacy sie do sieci i pracy w biurze :D He?! |
ja niestety zostalem zmuszony do SP2 w Windowsie :( bez niego nie mogę nic udostepniać w sieci lokalnej w Windowsie XP ;) WU też nie używam bo i po co mi to ... jak i tak zazwyczaj używam LE 2005 :P
|
przed napisaniem tego posta przelecialem forum za czymkolwiek o SP2, bylo duuzo ale nic o polaczeniach, no teraz za drugim podejsciem tez natrafilem na antispy
dzieki:) Polecam wszystkim stronke http://nowe.pl |
Cytat:
|
Witam
Własnie zasiadlem nad nowiutką windą z SP2, sam nie wiem co mi odbiło, no ale stoji juz, i mam takie pytanie bo obiło mi sie o uszy ze SP2 ogranicza ilosc połączeń, a ja uzywam Edonkeya no i jak z tym ograniczeniem walczyc. No i po drugie jak wylaczyc to "komputer moze byc zagrozony" . dzieki |
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Aktualnie mam SP1 i niezbędne łatki. SP2 zainstaluje dopiero po formacie, nie wcześniej. |
Ja jade na XP Pro PL plus Sp2 plus najnowsze latki - niestety musze bo pod sp1 mialem problemy z portem firewire i kamera starsznie wariowala ateraz jest git ok
|
Witam!
Nie mam nic przeciwko SP2 - na drugim kompie mam zainstalowany ze zintegrowanej plytki. Na tym kompie nie mam SP2 i nie chce miec - system dziala wysmienicie i nie potrzebuje SP2, a nie chce go instalowac na obecny system bo to moze skonczyc sie tragicznie :) Poczekam, az system zacznie mulic (ale to nie nastapi bo dbam o neigo) i wtedy dopiero zainstaluje od razu z SP2. Inicjatywa przymusowej instalacji mnie conajmniej wkurza - oczywiscie od zawsze mam wylaczone Auto Update i sie bardzo ciesze, ale jak wejde na Windows Update i nie bede mogl pobrac poprawek to sie wkurze :) |
Cytat:
|
1) powod ^_^ potrafie sam po "wygladzie" pliku rozpoznac zla zawartosc
2) powod ^_^ nie uzywam IE 3) powod ^_^ nie uzywam IE i sam sobie wiem ktore pliki sa dobre a ktore nie 4) powod ^_^ jakie wyskakujace okienenka? co to jest ??? 5) powod ^_^ firewall windowsowy? zonealarm co najwyzej o ile w ogole 6) powod ^_^ odnosnie tematu zabezpieczen w windowsie... co z tego ze bedzie ladnie wygladac 7) powod ^_^ nie pobieram aktualizacji, po co 8) powod ^_^ jeszcze mi brakuje geby billa wsadzonego w mojego maila ??? gmail ma wystarczajacy system antyspamowy 9) powod ^_^ nie uzywam IE 10) powod ^_^ a to to nawet nie wiec co to jest i po co :D @sztanc - a ja sobie themsa ustawie i mam to samo |
Ad Memorando
A ja zainstalowałem SP2 bo jest ładny!!! Pamiętacie Longhorna??
|
Cytat:
Przy okazji cos dla Predi'ego - 10 powodow dla ktorych jednak warto instalowac SP2 8 ) |
a ja cię popieram w całej rozciągłości, Predi - też nie lubie jak mi ktoś narzuca, to raz...
dwa - nie mam zainstalowanego SP2 i jak raz spróbowałem [w trzech miejscach - w domu i w dwóch kompach w pracy] to mi wywaliło sieć, nie mogłem się połączyć, nie miałem wyjścia na świat i ogólnie straszne badziewstwo się porobiło nie wspominając o tym, że podłączanie do folderu sieciowego trwało około 15-30 miinut [na bidę] trzy - już niedługo, jak tylko uda mi się sesję skończyć, to p%$#&$@#$@# łindę i stawiam sobie Mandrake'a :) trzeba się w końcu nauczyć |
Ja tez chce chipa za 6 zl:):)
Po 2 sp2 mozna odinstalowac, jesli na poczatku zaznaczyles taka opcje, ale to zje "troche" miejsca z twojego dysku |
SP2 mozna a niekiedy trzeba odinstaowac. Troche to trwa ale jest mozliwe. Szczegolnie jak jest instalowane z sieci robi seki.
Lepiej wydac 6 zl na Chipa i kupic na plytce instalacyjnej. |
ja tam jade na sp1a bo ponoć na sp2 p2p działa dziwnie...a uaktualnień poprawek nie robie bo po co... antywira nie używam bo ni chodze po podejrzanych stronach i mało execów zasysam...
a apropo sp2... czy jak zainstaluje xp sp1a i doinstaluje sp2 to czy potem mogę sp2 odinstalować ? bo raz do firmy przyszedł koleś i kupił kompa z xp home sp1a i doistalowałsp2 i potem nie można było tego dziadostwa usunąć... zatem sp2 pewnie wymienia połowe systemu, tak ? |
Cytat:
z wypadkowym samochodem mozna porownac 98.. ale xp? ze stabilnym tramwajem ;) albo mozna by zadac to pytanie tak: xp - masz pasy w samochodzie sp1 - oprocz pasow masz gasnice po co Ci gasnica w samochodzie? - no wlasnie.... w 99.999999999999999999999% po co ;) a tak na serio... moze i masz troche racji... ale jest ta roznica ze w razie co reinstalne system i dalej dziala... ale to tylko domysly bo nie doswiadczylem ;) |
@Predi tez nie pamietam kiedy mialem zwis XPka. Kurcze moze wogole go nie mialem :)
Sam XP jest bardzo stabilny. A po zainstalowaniu SP2 jeszcze bardziej nie do ruszenia. Jezeli nie chcesz go zazinstalowac tylko dlatego ze Cie Bill zmusza to oki. Ale jak zlapiesz jakiegos wir czy cus to bedziesz pozniej zalowal ze nie zainstalowales. Cytat:
Cytat:
|
miałem to samo... i dlatego jeśli już chcemy XPka z SP1(2) to tylko instalacja z wersji integrowanej wchodzi w rachube
|
W protescie przeciw SP1, 2, 3 i kolejnym przechodze na uzywanie abakusa - liczydel (wie ktos co to jest???
a w ramach postepu bede liczyl na "kreciolku" :D Prawda jest taka: taki system jak windows to sa miliony linii kodu, tysiace polecen, miliony operacji....itepe - itede...w tak zlozonym systemie zawsze beda dziury, wieksze mniejsze nijakie i obojniacze. Tak popularny system zawsze bedzie atakowany wlasnie przez swoja popularnosc. Laty, patche i inne ustrojstwa sa dobrodziejstwem tej wlasnie technologii. Nic nie poradzimy. mozemy sie tylko coraz lepiej bronic. Nikt nas do niczego nie zmusza. "Mondruje sie" :D bo mam Maca :D a na niego chlopcy naprawde rzadko pisza wirusy czy trojany :D bo nie umia :D |
Yyyy, jak kolega zainstalował sp2 to mu sie komp nawet nie uruchomił... a mówiłem mu żeby tego nie robił ;)
|
w sumie to mnie to na dzien dzisiejszy grzeje tylko ja nie lubie miec czegos narzucanego...
a te progsy o jakich mowicie to np. jakie? |
Cytat:
|
Predi, prędziej czy później i tak będzie musiał zainstalować co najmniej SP1, coraz więcej programów/sterowników wymaga go
|
Cytat:
ale co do poprawek... wlasnie w tym rzecz ze bez SP2 to z nimi ciezko bedzie ze tak powiem.... i nie zebym, ich potrzebowal ale w razie blastera2?.... |
Cytat:
Cytat:
A pozatym kto Ci każe instalować SP2??? Zawsze możesz wyłączyć WindowsUpdate i Automatyczne aktualizacje. Poprawki możesz zasysać z dowload.microsoft.com. Jeśli pojawia się jakaś poprawka to zawsze będzie odpowiednie info na www.xp.net.pl Jeśli tak starsznie Ci zależy, aby nie instalować SP2 to możesz zrobić tak jak napisałem. Ja używam SP2 i poczułem nawet przyspieszenie komputera w porównaniu z SP1... Tak więc decyzja należy do Ciebie... |
Cytat:
i uwierz robie na nim wszystko.... gram... net... emule.... filmy... muza.... + co tam jeszcze mozna robic i nie ma zwisu.... i nie zwalnia... i nic mi sie do systemu nie wlamuje.... podac Ci ip? poprobojesz....... ps. i co mi zmieni ten SP1, czy 2 :ysz: edit: do tej pory mialem wybor.... a teraz? to tak jakby kto sobie nagle zazyczyl zeby np. wymienic wszystkie opony w autach na jakies tam inne z innym ksztaltem bieznika (chocby i byly lepsze... to autom klasy sredniej to nie zrobi roznicy a bedziesz musial) |
Cytat:
A nie musisz ciagnac SP2 przez net'a. W ktoryms numerze CHIPa byl dolaczony SP2. Albo mozesz zamowic zaplacisz tylko za plytke [chyba]. Moze i oni zmuszaja ludzi do instalacji SP ale przez takie dzialania nie bedzie moze drugiej epidemii typu. Blaster. Z jednej to dobre. A z drugiej....hmmm. Kazdy kij ma dwa konce. Ale naprawde zachecam do zainstalowania SP2 warto jest ;) pozdro;) |
Cytat:
|
... Predi, rychu ma racje, zainstaluj sp2, bo pan Gates jakiś taki smutny dziś w TV występował, może to przez Ciebie?
|
Cytat:
|
Predi nie ma wyjścia...i tak to zainstalujesz teraz czy potem.... :)
|
Cytat:
odpalenie muła powoduje, że można zapomnieć np. o nagrywaniu DVD 8x oczywiście mam "czyściciela" ale to niewiele daje liczba procesów przy SP2 rośnie a każdy musi coś jeść pozostaje jedno - dokupić pamięć :| |
A ktoś tu zauważył że Xp pożera mnóstwo RAMu?? Np. jak mam 256 to ledwie 50% jest wolna (SP1 zintegrowane :>) Tak więc sp2 zrobi mi z tego 30 procent ramu do własnego urzytku. Ja też raczej postoje, a łatek i tak nigdy nie instaluje :D
|
Ja sp1 zainstalowalem z przymusu, mam 160 gigowy dysk i glupi xp w wersji bez sp 1 nie obsluguje go. Inaczej nadal jechal bym na FCKGW :)A tak musialem zmienic na nowy:)I nadal nie moge zrobic plytki sp1 z xp w nlite:).A jak zrobie to i tak klucze nie dzialaja, od zadnej wersji.Ale to juz bylo.Ogolnie sp1 to 200 mb wiecej na dysku na przywrocenie systemu i pewnie drugie tyle na istalacje tego g.Teraz sp2 zajmuje sam 200 mb-instalka, albo i wiecej, to na dysku pewnie z 700 mb, bez jaj po co komu takie poprawki, ktore i tak maja wiecej bugow niz poprzednicy??Po drugie nic na sile, poprawki i tak sie znajdzie gdzies indziej wiec nie trzeba sciagac calego sp.
|
ja tam uzywam 2k3 wiec mi to w sumie wisi, ale mam tez plytke ze zintergrowanym sp2 ale odchudzona nlite'm.
|
A właściwie czemu Pan Bill każdemu próbuje wcisnąć "na siłę" tego sp2 ??
Przecież udostępniany jest za darmochę... :| |
zgadzam się z Predi ,nie chce to nie instaluje, a narzucanie komuś czegoś bo nie dostanie cukiereczka to szantarz.
|
Cytat:
|
1) nienawidze jak mi sie cos narzuca
2) nie chce mi sie 3) co ma powiedziec ktos kot NIE MA dostepu do neta albo modem? do tej pory sciagal poprawke kilka mb a teraz musi sciagnac niemalego SP2 4) nie chce mi sie 5) nie widze potrzeby instalajci SP1 a co dopiero SP2, wiec mi sie nie chce jezeli ma to nic nie zmienic 6) patrz. 2), 4), 5) @Andy a podaj mi przyklad co by mi ta instalacja poprawila? |
@Predi !
Bardzo Cię prosimy! Zainstaluj SP2. Panu Billowi Gates jest przez Ciebie przykro. :D:D:D |
Cytat:
|
@Predi ale co widzisz zlego w instalacji SP2?? Bo nie rozumiem:|
|
za 10 lat za nieużywanie systemów M$ więzienie? czy będą tylko w tosterach? :>
|
I tak nie zainstaluje SP2
" Powoli zbliża się koniec wielkiego planu przesiadki na Win XP SP 2 zaplanowanej przez MS. Nadchodzi Trzecie Uderzenie. Dla przypomnienia - pierwsze polegało na tym, że każdy co chciał to mógł zainstalować SP 2. Drugie (obecnie trwające) polega na tym, że SP 2 instaluje sie automatycznie, ale można wstrzymać proces i wyłączyć autoupdate.
19 kwietnia nastapi trzeci etap. Przymusowa instalacja. Każdy kto będzie miał włączony "live update" - zaciągnie SP 2. Ci co nie zainstaluja - nie będą mogli ściagać dalej nowych aktualizacji. Opór jest bezcelowy. Zostaniecie zasymilowani." źródło: in4.pl (( (( (( :klnie: :klnie: :klnie: (( (( (( jezeli pojawi sie jakis nowy ala-blaster i trzeba bedzie do niego patcha... to trzeba bedzie tez miec SP2........ I WTEDY SIE CALKOWICIE PRZESIADE NA LINUCHA mam Cie w dupie gATES :papa: |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:41. |