Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Klient P2P warto ale ktory ??? (https://forum.cdrinfo.pl/f5/klient-p2p-warto-ale-ktory-48937/)

whiskey 28.02.2005 22:46

Klient P2P warto ale ktory ???

Mam pytanie w sprawie klientow P2P takich jak Kazaa, eDonkey, eMule, BearShare itp...
W tej chwili uzywam BearShare lecz nie do konca jestem z niego zadowolony.
Czy zna ktos strone na ktorej sa wyniki testow tych klientow,ktory z nich jest naprawde warty zainstalowania.....z gory dzieki za posty :piwo:

czero 28.02.2005 22:56

Ja ci powiem: Emule :spoko: ;).

B@rtek 28.02.2005 23:01

Tak jak @Czero, polecam eMule :spoko:

Piterniel 28.02.2005 23:13

eMule
Mac wypowiem się za siebie również :P : eMule

Turboni 28.02.2005 23:14

torrent :)

a potem emule :D

Predi 28.02.2005 23:25

zalezy co, duze pliki - torrent, srednie - emule, drobnica kaza (resurection)
ja na szczescie zamiast torrenta uzywam dc++

wg mnie nie da sie powiedziec np. - emule... bez kazy sciagnie np. poj. utworow muzycznych to masakra... bez torrenta ciezko film albo jakas gre dorwac a na emule sa rozne ciekawe rzeczy np. paczka z komiksami garfielda itd.

Eliasz 28.02.2005 23:31

Do muzyki jest jeszcze nawet taki spoko Soul Seek

Stef 28.02.2005 23:48

a ja mam tylko overka i nie narzekam....
a pamietacie jak bylo audiogalaxy?? :)

Eliasz 28.02.2005 23:51

Cytat:

Napisany przez Stef

Ja pamiętam, utworki wyszukiwało się na stronie (szata graficzna o ile dobrze pamiętam była utrzymana w kolorze ciemnoniebieskim ;)) a potem po kliknięciu dodawały się do programiku.

grzeniu 28.02.2005 23:58

W audiogalaxy to dopiero na ftp-ach byl odjazd, ech to byly czasy.

smolik 01.03.2005 00:00

Taki który będzie najlepiej u ciebie chodził.
Ja podobnie jak Turboni
1.torrent
2.emule

czero 01.03.2005 00:02

Cytat:

Napisany przez Predi
wg mnie nie da sie powiedziec np. - emule... bez kazy sciagnie np. poj. utworow muzycznych to masakra...

Czemu?
Ja pojedyncze mp3 sciagam wlasnie przez eMule i wcale nie narzekam ;).

Stef 01.03.2005 00:02

a szybko szlo...:) wtedy mialem jeszcze SDI (pierwsze lacze) i szlo zawsze ok 10 kB/s. empetrojka byla po ok 6 minutach :) ale tam bylo tego naprawde duzo... stare, nowe, najnowsze

u mnie w overnecie ejst tylko 1 komunikat, ktorego nie lubie bardzo....
Insufficient disk space
chyba czas najwyzszy rozejrzec sie za wiekszym M-3 (HDD) dla kompa :)

czero 01.03.2005 00:03

Cytat:

Napisany przez Stef
a szybko szlo...:) wtedy mialem jeszcze SDI (pierwsze lacze) i szlo zawsze ok 10 kB/s. empetrojka byla po ok 6 minutach :) ale tam bylo tego naprawde duzo... stare, nowe, najnowsze

Dokladnie, tam bylo praktycznie wszystko. Ehh, te czasy...

Predi 01.03.2005 00:04

Cytat:

Napisany przez Stef

tiaaaa :) to byly czasy :fiu: bylo co trzeba bylo zeby bylo

edit: @czero - jaka zgodnosc :D

Stef 01.03.2005 00:06

bo jak cos jest oczywiste-to zawsze jest zgodnosc :)

loki7777 01.03.2005 00:16

Ja ze swojej strony polcema dc++, jak dla mnie jest super. Torrenty i exem sa ok, ale trza miec dobre lacze-a ja mam tylko 160 kb, wiec jest masakra, raz mialem 1 mbit i to bylo to;)

Ufil123 01.03.2005 00:17

oczywiście Torrent :)

Predi 01.03.2005 02:43

Cytat:

Napisany przez loki7777
Ja ze swojej strony polcema dc++, jak dla mnie jest super. Torrenty i exem sa ok, ale trza miec dobre lacze-a ja mam tylko 160 kb, wiec jest masakra, raz mialem 1 mbit i to bylo to;)

z dc++ jest jednak ten problem, ze jak nie masz huba na lokalnej, lub huba po necie ale gdzies blisko i dobrego, to idzie jak dla mnie gorzej niz torrent
probowalismy z kolega przeslac plik odemnie do Krakowa przez dc++ to zrezygnowalismy bo by to zajelo lata :|

mello 01.03.2005 07:34

przy przekierowanych portach przy uzupelnionej liscie ipfilter.dat do wszystkich plikow malych duzych srednich tylko emule

t_e_l 01.03.2005 08:44

emule i torrent oczywiscie, nic innego mi nie potrzeba

rynek89 01.03.2005 09:59

torrent i emule wystarczają :)

whiskey 01.03.2005 10:13

No super tylko ja nie mam pojecia jak uswaic eMule i wogole sa do niego jakies mody ewww tyle tego swinstwa jest ze nawet nie wiem za co sie zabrac !!!
Po drugie nie jestem pewny swojego polaczenia obilo mi sie cos o ucho ze 3Mbts ale czym to sprawdzic ???
Po 3 Soulseek hmmmm.....nawet w wyszukiwarce nic sie nie znalazlo...wy***...do kosza :-)
DC++ mam ale nie zawsze jest predkosc ok a jak juz jest to jakis baran sie wylacza i szlag trafia mptroje bo juz nikt jej nie ma !!
Wiec zostal bym przy tym mule ale ktos mi musi powiedziec z czym ten chleb sie je
bo w usatwieniach portach i modach nie mam pojecia a najgorsze nie wiem jaki typ polaczenia mam...jedno jest pewne wszystko biegnie przez taki kabel jak antenowy jak do TV bo ta kampania zajmuje sie tez TV satelitarna z reszta tu jest url www.comcast.net na marginesie dodam ze jestem w usa zeby sie nikt nie dziwil ze nieznany provider :-)

smolik 01.03.2005 10:44

Przepustowość możesz mniej wiecej określić np. na tej stronce www.numion.com
Co do emula to ja uzywam eMule plus i sprawuje mi sie dobrze, musisz potestować różne mody i wybrać najlepszego. Z EMulem jest tak że potrzebuje troche czasu zanim się rozkręci więc zapuść go i udostępniaj, aha i musisz mieć zewnętrzne IP bo jak nie to lipa będzie.
Edytuj posty, nie pisz jeden pod drugim.

mello 01.03.2005 11:13

Cytat:

Napisany przez ATB
No super tylko ja nie mam pojecia jak uswaic eMule i wogole sa do niego jakies mody ewww tyle tego swinstwa jest ze nawet nie wiem za co sie zabrac !!!

http://p2p.info.pl/index.php?module=...wpage&pageid=2

http://www.osiol.net/index.php?

i wszystko jasne :))

whiskey 01.03.2005 14:29

Ok zrobilem pomiary wyszlo mi 673 Kbps
i opcja Maxx speed 887 Kbps
www.numion.com

sc0rpi0 01.03.2005 15:14

Jak dla mnie eMule na pierwszym miejscu, potem torrent.
To co przeważa na korzyść mułka to zdecydowanie więcej plików i źródeł, na torrencie może i czasem większe transfery ale tam się opłaca ściągać tylko i wyłącznie nowe rzeczy. Po kilku dniach tudzież tygodniach nikt już nie seeduje danego pliku i koniec zabawy.
Dlatego emule, używam go już od 2 lat, tak mi nabiło kredytów, że ledwo włącze i już mi wyciąga maksymalke mojego (co prawda dość słabego) łącza.

mgit 01.03.2005 15:16

A ja polecam eMule Plus 1.1b
3-7 dni i jest ściagnięta gra na 2 CD :) na płączu 128 kb/s ( 16 kB/s )

Matias 01.03.2005 15:22

1.Torrent
2.eMule

sc0rpi0 01.03.2005 16:20

Cytat:

Napisany przez mgit

Ja posiadam eMule 0.44d phoenix i właśnie na takim łączu ściągam podobnie :D Iniemamocni (2cd) poszło w 5 dni

mgit 01.03.2005 17:10

Cytat:

Napisany przez sc0rpi0
Ja posiadam eMule 0.44d phoenix i właśnie na takim łączu ściągam podobnie :D Iniemamocni (2cd) poszło w 5 dni

JA włąśnie dziś zaczełem iniemamocnych zassysać :) to może byś dał na relase Iniemamocnych i dodał mój nick do listy znajomych w emule :>
Mój nick na emule to: mgit [PL]

smolik 01.03.2005 17:19

Cytat:

Napisany przez mgit

Jest już 1.1c :piwo:

sc0rpi0 01.03.2005 17:22

Cytat:

Napisany przez mgit
JA włąśnie dziś zaczełem iniemamocnych zassysać :) to może byś dał na relase Iniemamocnych i dodał mój nick do listy znajomych w emule :>
Mój nick na emule to: mgit [PL]

jasne - tylko napisz czy masz High ID , bo ja mam LOW ;]

esem 01.03.2005 17:26

dc++
a dla znajomych udostępniam serwerek ftp (cesar - jak by się kto pytał). 8 )

mgit 01.03.2005 17:35

Cytat:

Napisany przez sc0rpi0
jasne - tylko napisz czy masz High ID , bo ja mam LOW ;]

Nio niestety ja też mam LOW ID głównie jestem na serverze DonkeyServer No6 czasami na DonkeyServer No4 albo 5 ale zawsze na DonkeyServer :)
Jak masz LOW ID to lipa :( LOW ID od LOW ID zassysać nie może :(
Cytat:

Napisany przez esem
a dla znajomych udostępniam serwerek ftp (cesar - jak by się kto pytał).

Masz może film Iniemamocni PL ? jak tak to może udostepniłbyś ten film na serverze FTP :>

IceManSpy 01.03.2005 17:36

Torrent

Zainstalowalem Azureusa i juz ssie :)

Damianos L 01.03.2005 17:50

A czym sie róznia te wersje eMula? Np. plus,sivek itd ?? Jaka bedzie najlepsza do radiowki ponad 512kbps z low id (narazie :))

Pozdro

czero 01.03.2005 17:59

Z tym bywa roznie. Najlepiej potestowac na wlasnym sprzecie zostawiajac mulka z dosc z 1 dosc popularnym i 1 malo popularnym plikiem na noc i zobaczyc jak poszczegolny mod sie bedzie sprawowal.
U mnie najlepszym polaczeniem jest: eMule v.042g + Pawcio 4.25d-SE ;).

mgit 01.03.2005 18:03

Cytat:

Napisany przez Damianos L
A czym sie róznia te wersje eMula? Np. plus,sivek itd ?? Jaka bedzie najlepsza do radiowki ponad 512kbps z low id (narazie :))

Pozdro

wersja plus ładniej wygląda, i lepiej mi ściąga na low ID

woitas 01.03.2005 18:26

używam wersji 0.45b i na neo 640 mam cały czas HighID.
testowałem różne wersje, ale na tej ciągnie mi najlepiej.

andrzejj9 02.03.2005 08:19

Cytat:

Napisany przez sc0rpi0
Jak dla mnie eMule na pierwszym miejscu, potem torrent.
To co przeważa na korzyść mułka to zdecydowanie więcej plików i źródeł, na torrencie może i czasem większe transfery ale tam się opłaca ściągać tylko i wyłącznie nowe rzeczy. Po kilku dniach tudzież tygodniach nikt już nie seeduje danego pliku i koniec zabawy.
Dlatego emule, używam go już od 2 lat, tak mi nabiło kredytów, że ledwo włącze i już mi wyciąga maksymalke mojego (co prawda dość słabego) łącza.

Ale jeśli wyłączysz komputer i zrestartujesz Emule to wszystkie punkty liczą się od nowa?

I macie jakiegoś linka do tej wersji Emule Plus 1.1c?

smolik 02.03.2005 08:45

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Ale jeśli wyłączysz komputer i zrestartujesz Emule to wszystkie punkty liczą się od nowa?

I macie jakiegoś linka do tej wersji Emule Plus 1.1c?

http://www.emuleplus.info/
Twoje kredyty są zapisywane u klientów którzy od ciebie ściągali, u siebie masz tylko kredyty klientów od których ty ściagasz. Wyłączenie kompa nie powoduje zerowanie punktów.

kiewas 02.03.2005 08:53

Ja też się zaliczam do grona zadowolonych użytkowników eMule, korzystam w tej chwili z moda Morph 6.1 OSIOL.NET, który bazuje na 0.44b. Jak na moje łącze ciągnie bardzo ładnie, no gdyby nie te ratio.. ale i tak mam średnią 45 kb/s w sesji (która trwa już chyba z tydzień). Jeżeli chodzi o małe pliki to takie rzadko ściągam, no czasami jakiś mniejszy programik, a tak czy plik zajmuje 100MB czy 4GB to i tak ląduje w mułku :D

andrzejj9 02.03.2005 09:39

Cytat:

Napisany przez smolik
http://www.emuleplus.info/
Twoje kredyty są zapisywane u klientów którzy od ciebie ściągali, u siebie masz tylko kredyty klientów od których ty ściagasz. Wyłączenie kompa nie powoduje zerowanie punktów.

No to już trochę lepiej, przynajmniej ma to jakiś sens. Emule Plus wypróbuję, dzięki za link :piwo:

Damianos L 02.03.2005 15:23

a jak zmienie ip lub porty to tez dalej beda te kredyty tak samo? czy od nowa?

qfir 02.03.2005 15:48

Cytat:

Napisany przez Damianos L
a jak zmienie ip lub porty to tez dalej beda te kredyty tak samo? czy od nowa?

kredyty przedaja tylko i wylacznie wtedy gdy zmieniasz wersje emule na emule plus (lub odwrotnie), a takze wtedy gdy osoby u ktorych masz kredyty skasuja plik w ktorym te kredyty sie znajduja :)

andrzejj9 02.03.2005 20:31

Cytat:

Napisany przez qfir
kredyty przedaja tylko i wylacznie wtedy gdy zmieniasz wersje emule na emule plus (lub odwrotnie), a takze wtedy gdy osoby u ktorych masz kredyty skasuja plik w ktorym te kredyty sie znajduja :)

No to też tak średnio dobrze... Ja na przykład po jakimś czasie kasuję pliki ściągnięte przez Emule, bo nie mogę ich przecież wszystkich trzymać w tym katalogu. Sądzę, że wiele osób robi podobnie, więc punkty i tak przepadają...

qfir 02.03.2005 20:59

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
No to też tak średnio dobrze... Ja na przykład po jakimś czasie kasuję pliki ściągnięte przez Emule, bo nie mogę ich przecież wszystkich trzymać w tym katalogu. Sądzę, że wiele osób robi podobnie, więc punkty i tak przepadają...

Nie wiem czy wiesz ale te kredyty sa zapisane w folderze config w pliku clients.met :D

ps. jak sobie usuniesz plik preferences.dat albo cryptkey.dat z katalogu config to tez tracisz wszystkie kredyty ktore sobie nabiles

andrzejj9 02.03.2005 21:26

Cytat:

Napisany przez qfir
Nie wiem czy wiesz ale te kredyty sa zapisane w folderze config w pliku clients.met :D

ps. jak sobie usuniesz plik preferences.dat albo cryptkey.dat z katalogu config to tez tracisz wszystkie kredyty ktore sobie nabiles

Przyda się na przyszłość, dzięki :)

A może też przyjrzę się temu plikowi i spróbuję go nieco hmm... udoskonalić ;)

qfir 02.03.2005 21:40

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
A może też przyjrzę się temu plikowi i spróbuję go nieco hmm... udoskonalić ;)

obawiam sie, że nie uda Ci sie nic z nim zrobic, mozesz jedynie pomieszac cos w kodzie zrodlowym eMule i sobie skompilowac :D

AleX69 06.05.2005 17:25

polecam MLNet'a nie trzeba juz uzywc osobnych programow sieci eDonkey2000 i BitTorrent
- proste zarzadzanie przez www
- laczenie z kilkoma serwerami eDonkey2000
- szybka negocjacja polaczen

wersja dla windows http://ease.compulypse.net

http://leo.wsinf.edu.pl/~devein/img/downloads.png

jak sie wszyscy z linux'a wzieli to moze sprobujecie MLNet'a ... rpm sa dostepne http://rpm.pbone.net :spoko:

bOObi 06.05.2005 17:45

Torrent - do duzych rzeczy i dla zintegrowanych slodkosci :)
DCC - filmy i mp3
LimeWire - mp3

Ghost_mode 06.05.2005 17:49

jak dla mnie tylko eMule (filmy, mp3, gry)
dobra konfiguracja i wszystko idzie ładnie sprawnie z HighID

AleX69 06.05.2005 17:52

:> hmmm ... MLNet jest kientem torrenta i donkey'a

kiewas 06.05.2005 20:10

A ja tam jednak wolę eMule Morph XT :P Naprawdę rzadko korzystam z torrenta, glownie eMuł i co jakiś czas siorbnę coś z Irca (głównie nowe releasy anime :P )

Joe_Doe 06.05.2005 20:53

Torrent i eMule do duzych plikow
Kazaa do drobnicy ;)
Kazaa ma dosc duza zalete - brak limitow w wyszukiwaniu. Wpisujesz co Cie interesuje klikasz szukaj i zostawiasz na cala noc - kilkaset wynikow ;)

Ziele 06.05.2005 21:06

Cytat:

Napisany przez AleX69
polecam MLNet'a nie trzeba juz uzywc osobnych programow sieci eDonkey2000 i BitTorrent
- proste zarzadzanie przez www
- laczenie z kilkoma serwerami eDonkey2000
- szybka negocjacja polaczen

wersja dla windows http://ease.compulypse.net

http://leo.wsinf.edu.pl/~devein/img/downloads.png

jak sie wszyscy z linux'a wzieli to moze sprobujecie MLNet'a ... rpm sa dostepne http://rpm.pbone.net :spoko:

u mnie na serwerze sieciowym admin coś takiego postawił (linux) ale stabilne to nie jest. Juz nie raz poleciał w kosmos albo nie przenosił ściągniętych plików. Starsze wersje były bardzo agresywne bo serwery równo go banowały.

Yarozelsky 06.05.2005 21:08

Cytat:

Napisany przez Joe_Doe
Torrent i eMule do duzych plikow
Kazaa do drobnicy ;)
Kazaa ma dosc duza zalete - brak limitow w wyszukiwaniu. Wpisujesz co Cie interesuje klikasz szukaj i zostawiasz na cala noc - kilkaset wynikow ;)

tak tylko kazaa zassie przy okazji kilogramy syfu ;) najlepszy emule [np lsd]do filmow ,obrazow plyt,ogolnie duzych plikow
pozdrawiam

JacoM 06.05.2005 21:13

A moze kto mi powie dlaczego u mnie (jestem osiedlowym lanie 1Mb w nocy 2) eDonkey (teraz wersja1.1.6)działa az miło w nocy 80kB to nic takiego a eMule to nawet 20 nie wyciagnie ?
Ustawienia sa mniej wiecej takie same,
dlatego tez zawsze mnie dziwi ze wszyscy krzyczą "eMule" a mi toto w ogole nie chce działac

AleX69 06.05.2005 22:22

Cytat:

Napisany przez Ziele
u mnie na serwerze sieciowym admin coś takiego postawił (linux) ale stabilne to nie jest. Juz nie raz poleciał w kosmos albo nie przenosił ściągniętych plików. Starsze wersje były bardzo agresywne bo serwery równo go banowały.

plotki ... :D

znam taki (MLNet 2.5-28g) z uptime'm 86 dni ... zero wywrotek
Los Stabilos :spoko:

nikt go nie banuje ...
http://img188.echo.cx/img188/2121/servers8yb.th.png

goraco polecam
na neo pelen transferowy dekiel bt i emule na nim szaleja
http://img151.echo.cx/img151/7142/ppp03nq.th.png

Ziele 06.05.2005 23:41

Cytat:

Napisany przez AleX69
plotki ... :D

znam taki (MLNet 2.5-28g) z uptime'm 86 dni ... zero wywrotek
Los Stabilos :spoko:

nikt go nie banuje ...
http://img188.echo.cx/img188/2121/servers8yb.th.png

goraco polecam
na neo pelen transferowy dekiel bt i emule na nim szaleja
http://img151.echo.cx/img151/7142/ppp03nq.th.png

jakie plotki?... sugerujesz mi ze to co było u mnie na serwerze to fatamorgana? wczesniejsze wersje takie były. Ta co teraz jest juz nie powoduje banowania ale i tak chodzi tak sobie. Ostatno uwaliła half life2 i 2GB sciągania na darmo.

zaznaczam jeszcze raz ze to wersja na linuxa :D

Weron 07.05.2005 06:46

Cytat:

Napisany przez Yarozelsky
tak tylko kazaa zassie przy okazji kilogramy syfu ;) najlepszy emule [np lsd]do filmow ,obrazow plyt,ogolnie duzych plikow
pozdrawiam

Zgadza sie kazaa to nagorsze barachlo..Tylko emule.Ale lsd?Z tego co wiem to on jako mod zakazany jest banowany przez inne.
Polecam pawcia:)
Zreszta teraz tych modow jest tyle, ze nie wiadomo, ktory jest tak do konca lepszy.

AleX69 07.05.2005 08:27

Cytat:

Napisany przez Ziele
jakie plotki?... sugerujesz mi ze to co było u mnie na serwerze to fatamorgana? wczesniejsze wersje takie były. Ta co teraz jest juz nie powoduje banowania ale i tak chodzi tak sobie. Ostatno uwaliła half life2 i 2GB sciągania na darmo.

zaznaczam jeszcze raz ze to wersja na linuxa :D

jedna jaskolka wiosny nie czyni ... to ze widziales wersje zle skonfigurowana
lub zle zainstalowana to nie znaczy ze to bubel :mruga:

ja sie nim bawie juz troche wczesniej ... od 2003-11-26
i zapewniam cie z wersjami od tej daty nie ma problemow :D

chodzi stabilnie i nikt jej nie banuje :spoko:

Yarozelsky 07.05.2005 09:06

Cytat:

Napisany przez Weron
Zgadza sie kazaa to nagorsze barachlo..Tylko emule.Ale lsd?Z tego co wiem to on jako mod zakazany jest banowany przez inne.
Polecam pawcia:)
Zreszta teraz tych modow jest tyle, ze nie wiadomo, ktory jest tak do konca lepszy.

zgadza sie lsd zakazany ale tylko dla tego ze ludzie uzywali go w leecherski sposob ja mam moda lsd bazowanego na pawcio daje upload innym przez co niejestem wykrywany i banowany,[moj emule korzysta z ed2 kada i proxy], no i moim zdaniem najlepszy dla neostrady.polecam przynajmniej sprobowac przez tydzien,jesli ktos chce to posle w celach zapoznawczych na emaila :)

Luis 07.05.2005 10:14

Jeżeli zalęzy ci na szybkości ściąganai to chyba najlepsza jest sieć torrent, z tym,że nie wsystko tam znajdziemy. Jeżeli ktoś chce ściągać cos rzadkiego to polecam emule, jest tam wszystko prawie, z tym że transfery nie zawsze są wysokie choć czasem uda się niezłą prędkość wyciągnąć. Kazee odradzam bo dla mnie to siedlisko wirusów i innego badziewia.....choc emule nie jest lepszy

Yarozelsky 07.05.2005 11:08

Cytat:

Napisany przez Luis
Jeżeli zalęzy ci na szybkości ściąganai to chyba najlepsza jest sieć torrent, z tym,że nie wsystko tam znajdziemy. Jeżeli ktoś chce ściągać cos rzadkiego to polecam emule, jest tam wszystko prawie, z tym że transfery nie zawsze są wysokie choć czasem uda się niezłą prędkość wyciągnąć. Kazee odradzam bo dla mnie to siedlisko wirusów i innego badziewia.....choc emule nie jest lepszy

co do emula i wirusów niezgodze sie z toba do konca,jesli bedziesz czesto aktualizowac liste fakeów to w miare sciagania zostaniesz ostrzezony o wirusie itp. niespodziankach ;)
pozdrawiam :piwo:

qfir 07.05.2005 13:11

Cytat:

Napisany przez Luis

jak kozystasz ze specjalnych sum kontrolnych podawanych na roznych stronach to nie ma szans ze sciagniesz wirusa

a co do moda emule to ja kozystam z orginalnej wersji, bo na niej mam najwyzsze transfery ;]

M@X 07.05.2005 17:21

Ja rowniez polecam eMule z dodatkiem "Webcache" - mila i pozyteczna bestia!

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:53.