![]() |
LiteOn nie kasuje DVD-RW
Prosze o pomoc w rozwiazaniu zagadki . Posiadam LiteOn SOHW-1633S która nie kasuje DVD-RW . Moze ktos miał podobny problem?
|
moze mu jesc nie dajesz ???
|
a czym "kasujesz"?
Nero? spotkałem się już z podobnym problemem Alcocholem 120% "skasuj" |
Mirek-1977 dobrze mówi - miałem to samo i Alkohol 120% skasował a Nero ni cholery nie mogło. (TDK DVD-RW 2x)
|
Alkohol posiada opcje kasowania nosnika xd-rw z ignorowaniem blednego toc. Zaznacz ta opcje a skasuje wszystko.
|
Mam problem z liteonem 1673 też nie kasuje cd-rw, jaka może być przysczyna?
|
Cytat:
|
A czy jest to normalne ze kasuje DVD+RW Platinum a DVD-RW Sony nie kasuje czy tak ma być?
|
Cytat:
Chyba nawet na pudelku jest napisane ze "naped nie kasuje DVD-RW Sony (DVD+RW Platinum kasuje)" czy jakos tak... ^_^ :rotfl: |
kurde blaszka gość dostał odpowiedź i się pyta o Sony :ysz: a może kasuje tylko płyty z firm poświęconych przez kisiędza proboszcza?
|
Cytat:
|
Cytat:
|
jejku jaki obrażalski! poczucie humoru chroni przed stresem i depresją.
temat naprawdę ćwiczony. alkohol - pełne kasowanie - ignor dla błędów toc. jak nie zadziała to jest następna podstawla pod piwo lub coś. |
spoko spoko fochy na boku ale gdzie jest pies pogrzebany w nagrywarce w płytach czy w nero
|
a co zrobiłeś? alkohol poszedł w ruch? dał radę czy nie? płyta rusza w napędzie? k-probe da się zrobić.....
|
Odpowiedz dostale okolo 9 rano, czyli ponad 12 godzin temu.
Czy to cos pomoglo? Napisz bo my nic nie wiemy... |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Uruchom alcohola i sprawdz czy zadziala! :gerda: ten temat bo czlowieka juz cholera bierze (( |
Cytat:
|
no to klops masz czerwoną lampkę.
|
nie rozumie co niektórych gosci niby tacy fachowcy a odpowiedzi kiepski a tacy przemadrzali doradzaja jakis alcohol a w nero nie wiedza jak to zrobic
|
może być różnie ale głównie to kwestja dogadania się nagrywary z nero lub samego nero:
wymiana biosu nagrywarki wymiana nero na nowszą (lub inną) wersję problem z kluczem do nero sterowniki aspi popróbuj o czerwona lampka. :-o czym sobie zasłużył? |
Elo
Ja mam LiteOn 1633S tez mialem taki problem niekasowal mi RW teraz mam 3 takie plytki TDK Platinium i Esperanza z tym ze na tej ostatniej nagralem i nieda sie skasowac w pozostalych juz bez problemu tylko zmienilem bios na BS0S i kasuje alcocholem tylko mam zaznaczone Ignoruj Błędy TOC i wszystko działa :) Plyte kasuje okolo 40 min :P Pozdrawiam :) |
e straszy, że 40 minut a robi szybciej :)
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Mialem taki sam problem ale z napedem LDW 401, nie kasowal plyt DVD+RW poszedl na gwarancjei przyslali nowy i jest OK. Radze zrobic to samo.
|
Cytat:
Przeciez dokladnie to samo ktos ci radzil na pierszej stronie. Tylko ze tobie to nie odpowiadalo bo chciales w nero a nie w alcoholu. Juz nawet nie wiem co powiedziec na to... slabo i ... brak mi slow... :blee: |
trzeba gumke do reki, i mazac hheheheheheheehehe
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:51. |