Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Jest akcja - zmieniamy orbite Ziemi (https://forum.cdrinfo.pl/f5/jest-akcja-zmieniamy-orbite-ziemi-48985/)

Joe_Doe 02.03.2005 00:57

Jest akcja - zmieniamy orbite Ziemi

Dokladnie 20 lipca 2006 roku zostanie przeprowadzona akcja, majaca na celu zmiane dotychczasowej orbity naszej planety.
Szczegolowe informacje oraz zapisy tutaj:http://www.worldjumpday.org/

Predi 02.03.2005 01:06

nie rozumiem za bardzo o co w tym chodzi, ale ktos pomysla mial :D

joujoujou 02.03.2005 01:15

tylko, ze:
1. Jak wszyscy na raz na calej Ziemi podskocza to efektu nie bedzie(pilke tez sie kopie z 1 strony), co najwyzej na sejsmografach.
2.Tu cos bedzie jak wymysle :ysz:

mr_spock 02.03.2005 02:07

ludziki maja posrane pomysly :)
moze jednoczesnie wszyscy zaczna dmuchac w kierunku polnocnym i powstala fala zajele pingwiny na biegunie?

andrzejj9 02.03.2005 09:55

Cytat:

Napisany przez mr_spock
moze jednoczesnie wszyscy zaczna dmuchac w kierunku polnocnym i powstala fala zajele pingwiny na biegunie?

Muszę się zgodzić ;)

A poważnie to nawet jeśli taki skok rzeczywiście mógłby cokolwiek zmienić, to planowanie w ten sposób zmiany orbity naszej planety byłoby chyba największym w historii szczytem *****izmu... To są wyjątkowo precyzyjne obliczenia i takież oddziaływania, a w podskakiwaniu ludzi naprawdę trudno doszukiwać się precyzji. Taka akcja byłaby więc cholernym zagrożeniem dla całej planety, a nie jakąś mrzonką na poprawę jej klimatu..

Ormianin 02.03.2005 10:01

Zmiana orbity jest jak najbardzej mozliwa, ale po impaktach meteorow i innych cial niebieskich, gdzie wyzwala sie duza energia, a ten skok milionow ludzi mozna przyrownac do dmuchania w zagiel na lodzi w ktorej sie siedzi ;)

Kucyk 02.03.2005 10:15

Cytat:

Napisany przez mr_spock

Najwyżej foki i białe niedźwiedzie, bo pingwiny żyją na Antarktydzie.

mr_spock 02.03.2005 13:01

Cytat:

Napisany przez Kucyk
Najwyżej foki i białe niedźwiedzie, bo pingwiny żyją na Antarktydzie.

A byc moze, nie znam sie na pingwinach i innych linuxach
;)

.::piotrek::. 02.03.2005 17:07

Hehe, dobre || Na moj skok moga liczyc, potem bede opowiadal swoim dzieciom ze dzieki tatusiowi ziemia sie przesunela ;p

RoKFoR 02.03.2005 17:12

Przez fale tsunami doba sie zmniejszyla czy zwiekszyla o ~0.02 sekundy
Wiec jak chcecie cos zmienic na Ziemi to wywolajcie fale.

czero 02.03.2005 17:33

Cytat:

Napisany przez RoKFoR
Wiec jak chcecie cos zmienic na Ziemi to wywolajcie fale.

Ale juz jest akcja "Pokonamy fale" :haha:

bakupl 02.03.2005 18:03

A jak będzie trzęsienie Ziemi i skorupa pęknie?

mr_spock 02.03.2005 18:22

Cytat:

Napisany przez bakupl
A jak będzie trzęsienie Ziemi i skorupa pęknie?

Ja bym sie raczej obawial, ze w calej europie wschodniej i polsce zawala sie bloki z wielkiej plyty :| :'(

TORQUE 02.03.2005 18:31

a może w ten sposób Ziemia straci swoją orbitą i wadnie w czarną dziurę lub coś podobnego, albo zacznie się zbliżać w kierunku słońca i będą z nas jajka sadzone. pomyślał ktoś o tym?

Patrixs 02.03.2005 18:43

Żeby zmienić orbitę ziemi to wystarczą tylko Chińczycy :]

epol 02.03.2005 19:50

Nie wiem czy mam sie plakac czy smiac?

qfir 02.03.2005 19:56

Cytat:

Napisany przez epol
Nie wiem czy mam sie plakac czy smiac?

mozesz i to i to ;]

andrzejj9 02.03.2005 20:34

Cytat:

Napisany przez TORQUE
a może w ten sposób Ziemia straci swoją orbitą i wadnie w czarną dziurę lub coś podobnego, albo zacznie się zbliżać w kierunku słońca i będą z nas jajka sadzone. pomyślał ktoś o tym?

Ja ;)

Napisałem wcześniej, że jeśli rzeczywiście coś takiego mogło mieć jakikolwiek wpływ na ruch Ziemi to tylko skończony idiota zapoczątkowałby taką akcję. Rezultaty na 99, 9999999 itd. procent byłyby dla wszystkich mieszkańców Ziemi opłakane.. Tyle, że pewnie już nie miałby kto płakać...

Stef 02.03.2005 23:25

6 miliardow ludzi mialoby jednoczesnie skoczyc?? paranoja...
i niewykonalne na dodatek. bo pan kowalski z warszawy skoczylby o sekunde pozniej niz kowalski z krakowa a na przyklad 10 sekund pozniej niz kowalski z new yorku.
ale pomysl.... serio *****ny :)

yahol 02.03.2005 23:40

Bylo juz kiedys :D
Amerykance (ci to maja po******e w glowach) wymyslili, ze gdyby doszlo do konfliktu z USA, to (chinczycy - oczywiscie) podskakujac w rytm okreslonego planu, wywolaliby trzesienia ziemi w Stanach :D
Autentyczne.
Osobiscie mysle, ze u chinczykow (u yankesow - tez) wszystko jest mozliwe i mozemy spodziewac sie ze juz jakies specjalne komanda, po bagatela 1-2 miliardy chiczykow - trenuja podskoki. :D

woitas 03.03.2005 06:37

po co podskakiwać. wystarczy umieścić ładunek nuklearny wzdłuż uskoku kalifornijskiego i zdetonować :P

mr_spock 04.03.2005 03:31

Cytat:

Napisany przez yahol
Bylo juz kiedys :D
Amerykance (ci to maja po******e w glowach) wymyslili, ze gdyby doszlo do konfliktu z USA, to (chinczycy - oczywiscie) podskakujac w rytm okreslonego planu, wywolaliby trzesienia ziemi w Stanach :D
Autentyczne.
Osobiscie mysle, ze u chinczykow (u yankesow - tez) wszystko jest mozliwe i mozemy spodziewac sie ze juz jakies specjalne komanda, po bagatela 1-2 miliardy chiczykow - trenuja podskoki. :D

Ja mysle, ze gdyby doszlo do konfliktu to chinczycy zamiast bomb wywalali by z samolotu swoich obywateli, ci udezajac o ziemie powodowali by ogolny paraliz, zniszczenie i destrukcyjnie wplywali by na psychike dbajacych o prawa czlowkieka amerykanow

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:46.